Kako napisati savršen blog post za svoju tvrtku

Naučite kako napisati savršen post na blogu razumijevanjem ključnih elemenata posta i korištenjem učinkovitog & učinkovita formula pisanja.

Kako napisati blog

Pisanje postova na blogovima za vaše poslovanje zahtijeva mnogo vremena i iziskuje puno rada i predanosti. Znam da su mi trajali dani. Provodio bih sate istražujući temu, žureći oko izbora riječi, a na kraju bih predao članke sa kojima nisam bio u potpunosti zadovoljan. A kada pišete za svoj posao, još je stresnije jer je neophodno objaviti članak koji odražava kvalitetu koju pruža vaša tvrtka.

Vaš blog je odraz vašeg poslovanja & obavezno je objaviti kvalitetan sadržaj za svoje čitatelje.

Kliknite za Tweet

Danas mogu izbaciti dobro istraženi i pažljivo urađeni članak od 2000 riječi za manje od četiri sata, i sve to bez probijanja znoja.

Što se promijenilo? Iskustvo. Već pet godina profesionalno pišem i pišem s WordPressom. Za to vrijeme razvio sam formulu koja mi pomaže da brže istražujem i pišem. Više ne buljim u kursor na svom zaslonu, osakaćen spisateljskim blokom. Mogu se udubiti ravno u svoju temu i samo pisati.

U ovom ću članku raspravljati o mojoj formuli za pisanje savršenog posta na blogu i kako to učiniti na učinkovit i efikasan način. Pa evo ga.

9 ključnih elemenata bloga

Prvo, važno je razumjeti devet ključnih elemenata koje bi svaki blog trebao imati:

Elementi savršenog posta na bloguDijagram ključnih elemenata koje bi svaki blog trebao imati.

BRZO NAPOMENA: Podnaslov je neobavezan i nije nužno potreban. To ovisi o temi / predlošku vašeg bloga i vašim vlastitim željama. Ako se odlučite za implementaciju, trebao bi biti oblikovan kao HTML klasa a ne a HTML naslov.

Ispod ću detaljnije razmotriti ulogu koju svaki element treba igrati.

1. Krušna mrvica

Krušne mrvice pomažu u vašim SEO naporima i služe kao vizualno navigacijsko sredstvo za vaše čitatelje. To je obavezno i ​​treba ga dodati u vaš post (i na cijeloj web stranici). Ako koristite WordPress, osobno preferiram format “Početna” > Blog > Kategorija bloga > Naslov posta ”u krugu kruga za postove.

2. Naslov

Na mreži, većina ljudi ima vrlo kratko razdoblje pažnje – tako da je vaš naslov prvi element koji će im pomoći da odluče vrijede li vaš post ili ne. Naslov bi se uvijek trebao sastojati od an HTML h1 oznaka, koristite glavne ključne riječi i uključite jednostavan, ali moćan jezik. Puno je fantastičnih resursa ako ste zaglavili u pokušaju pisanja učinkovitih naslova. preporučam WordStream.

Pisanje naslova za vaš savršeni post na blogu

3. Autor & Datum

Još uvijek postoje brojni blogovi koji nikada ne objavljuju podatke o autoru ili datumu u postu. To je samo loša praksa i uvijek biste trebali otkriti tko je napisao članak i kada je napisan.

4. Uvod

Uvod u vaš članak drugi je najvažniji element vašeg posta. Potrebno je oboje ukratko sažeti o čemu se radi i uvjeriti čitatelja da je post vrijedan čitanja do kraja. Možete napisati mnogo različitih stilova uvoda – pripovijedanje priča, humor, postavljanje pitanja ili navodeći činjenicu. Bez obzira s kojim pristupom idete, čitatelj bi trebao biti primamljiv. Ako ste se potrudili pisati uvod (postoji toliko groznih uvoda!), Toplo predlažem da započnete s najzanimljivijim ili iznenađujućim informacijama koje ste naučili dok ste istraživali temu.

5. Glavni sadržaj

Ovo je tijelo vašeg posta. Obavezno uključite razne stvari poput popise pomoću točaka sa metkom i / ili brojeva, blockquotes, slike, videozapise i podnaslove koji pomažu razbijanju teksta kako bi se olakšalo čitanje. Čitatelji će sjajno pregledati velike dijelove teksta i vjerojatno prestati čitati i zatvoriti karticu.

6. Podnaslovi

Podnaslovi (tehnički HTML naslovi h2-a do h6-a) idu iza naslova (h1) i ne samo da čitateljima olakšavaju bolje razumijevanje strukture vašeg članka, već i čitateljima olakšavaju skeniranje i probavu vašeg sadržaj.

Podnaslovi su sastavni dio savršenog posta na blogu

7. Slike

Jeste li ikad pokupili novine ili časopise u kojima se radi samo o tekstu? Točno. Slike su ključne za privlačenje čitatelja u vaš sadržaj i pružanje brzog konteksta vašim riječima. Uvijek uključuju naslove – poput naslova i podnaslova, naslovi nude još jedan element koji čitatelji mogu brzo skenirati i probaviti dok se kreću kroz članak.

8. Istaknuta slika

Dobro odabrana istaknuta slika odražavat će članak o vašem članku i pružiti zanimljivost čitateljima kako bi se oni osjećali primoranima da pročitaju vaš post..

9. Zaključak

Uvijek završite postove zaključkom koji ukratko rezimira o čemu se radi u vašem postu. Možda biste željeli uključiti i resurse za daljnje čitanje.

DALI SI ZNAO? Naslovi između 12 i 14 riječi najviše se vole na Facebooku, no naslov bi na vašem postu trebao biti 60 znakova ili manje za tražilice. Napravite novi / revidirani naslov prilikom dijeljenja na društvenim medijima kako biste dobili više dijeljenja.

Pisanje posta na blogu

Kako učinkovito napisati svoj post & učinkovito

Svatko ima drugačiji pristup pisanju. Neki vole samo započeti tipkati i vidjeti što se događa. Drugi, poput mene, više vole strukturu.

Volim imati u glavi jasnu ideju – i na papiru / bilješke – o tome što pišem prije nego što započnem.

To je ono što moj postupak obično uključuje:

1. Stvaranje ideje

Izmislite ideju o objavljivanju na blogu koja odjekuje s ciljanom publikom. Vaše ideje trebaju uvijek imati za cilj riješiti probleme čitatelja. Ne mogu ovo dovoljno naglasiti. Ako pišete o temi koju vaša publika ne zanima ili već zna odgovor, neće je pročitati. Jednostavno kao to. Isprobajte google svoju ideju i provjerite što su vaši konkurenti objavili. Ako možete poboljšati ono što su napisali, sjajno! Ako ne, smislite drugu ideju.

2. Istraživanje

Iako biste već trebali biti vrlo dobro upućeni u temu o kojoj pišete, uvijek temeljito istražite svoje teme. Cilj prilikom pisanja savršenog posta na blogu je biti autoritet u toj temi. Inače, nema smisla pisati o tome. Obično otvorim puno kartica i stvorim veliki popis veza, te pripisujem bilo kakve podatke koje koristite – nikad ih ne kopirajte.

3. Vrijedan naslov

Ovdje ne govorim o klikanju. Govorim o naslovu koji odmah privlači pažnju čitatelja i zanima ih dovoljno da započnu čitati. Naslovi bi trebali uputiti ključnu točku boli za vaše čitatelje. Provjerite je li ispod 60 znakova i uključuje najvažnije ključne riječi.

4. Planiranje strukture

Napravite obris svog popisa sa tačkom. To bi trebalo sadržavati naslov, završetak vašeg uvoda i kratak sažetak svakog odjeljka vašeg posta. Planiranje posta poput ovog pomoći će vam da popunite praznine i obrisete svoj post.

BRZI SAVJET: Otkrivam da planiranje načina na koji želim strukturirati svoj post, pa sve do pisanja naslova, podnaslova i tačaka za tačke za svaki naslov, olakšava mi obrisati svoje postove. Na primjer, već sam napisao sažetak bilješka za svoj zaključak da ću se u ovom postu pretvoriti u pune rečenice. Organizacija!

5. Pisanje Uvoda

Do ove faze ste već napisali neke bilješke za svoj uvod, pa ispunite detalje. Prvi redak trebao bi sadržavati najvažnije informacije u vašem postu. Ako se borite s pisanjem uvoda, odjavite se CoScheduleov fantastični vodič za pisanje neodoljivih uvoda.

6. Pisanje posta

Pomoću strukture koju ste stvorili, popunite praznine i napišite svoj post. Kad se zaglavim u pisanju, ustanovim da pomoću točaka za listanje svojih misli pomognem mi da razmislim kako bih ih mogao razvrstati u cijele rečenice. Ne zaboravite završiti svoj post nezaboravnim zaključkom.

DALI SI ZNAO? idealna dužina posta na blogu je otprilike 2.100 riječi, ali to će varirati ovisno o vašoj temi.

Dodatni savjeti za daljnje usavršavanje blogova

Često same riječi nisu dovoljne. To se posebno odnosi na pisanje putem interneta.

Evo nekoliko općenitijih savjeta o izdavanju koje vrijedi imati na umu.

1. Kratki odlomci

Iz razloga zašto su odlomci novina i časopisa dugački samo 1-2 rečenice – lakše ih je čitati i probaviti. Isto tako, na mreži bi se trebali držati kratkih rečenica. Inače će vaš sadržaj izgledati komadno i čitatelji će se umoriti i odustati od čitanja.

2. Cilj za 2.100 riječi

Prema Hubspot idealna duljina posta na blogu je otprilike 2.100 riječi. U međuvremenu, Srednji kažu da postovi kojima je čitanje potrebno 7 minuta privuku najviše angažmana i pažnje. Otkrili smo i da se većina prvih 10 rezultata Google pretraživanja nalazi između 2.032 i 2.416 riječi. Stoga izbjegavajte pisanje kratkih postova. Osigurajte da svaki post na blogu koji pišete detaljno pokriva temu.

3. Uključite brojeve & statistika

Kad god je to moguće, izradite sigurnosnu kopiju onoga što pišete s činjenicama i brojkama (kao što sam to učinio u posljednjem odjeljku o duljini riječi). Ne samo da je informativan za čitatelja, već dodaje vjerodostojnost i autoritet vašem radu. I uvijek vezu do bilo kojeg podataka i brojeva koje uključite u svoje postove na blogu.

4. Interno povezivanje

Koliko god možete, link do drugih postova i daljnje čitanje na vašoj web stranici. To ne samo što će potaknuti čitatelje da istražuju vaš sadržaj, već znači da ne morate u potpunosti objašnjavati ideju svaki put kada o njoj pišete – samo povežite i potaknite čitatelje da saznaju više.

5. Koristite kvalitetne slike

Slike su važne za vaš post i upotreba relevantnih, dobro uređenih slika povećati će vaše stavove. Naši analitički podaci pokazuju da postovi s više slika dobivaju više pregleda nego postovi sa samo jednom ili bez slika. Stoga privucite ljude u svoje pisanje visokokvalitetnim fotografijama i grafikama koje dodaju vrijednost postu. I ne zaboravite optimizirati svoje slike kako bi se brzo učitale.

6. Formatirajte svoj tekst

Ako je prikladno, raščlanite tekst podebljanim riječima, točkama, navodnicima i drugim vrstama oblikovanja. Korištenje različitih formata za pisanje olakšat će vam čitanje i razumijevanje na prvi pogled. Veliki komadi ili tekst odmah će odvratiti čitatelje.

7. čitljiv font

Upotrijebite dobar font koji se lako čita i odgovara vašoj robnoj marki. Naravno, trebalo bi se kloniti maštovitih fontova i kurzivnog rukopisa – držite se jednostavne tipografije.

Zaključak

Eto, moja formula za pisanje postova na blogovima.

Pisanje savršenog posta na blogu znači imati formulu & koristeći ga.

Kliknite za Tweet

Iako ova formula djeluje na mene, možda neće nužno raditi za vas. Dakle, sljedeći put kada pišete blog blog koristite elemente u ovom članku koji su odjeknuli s vama i stvorite svoju vlastitu formulu. S vremenom ćete razviti vlastiti način pisanja postova koji funkcionira za vas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me