Как да създадете зашеметяващи изображения за вашия уебсайт и блог

Научете как да създавате изображения на уебсайтове & графика без Photoshop. Списък с полезни онлайн инструменти за създаване на уебсайт / блог визуализации за начинаещи.


Създаване на визуални сайтове за не-дизайнери

Adobe Photoshop е индустриалният стандарт, който повечето професионални уеб дизайнери използват за създаване и редактиране на всички идеално проектирани изображения, вградени в техните уебсайтове. Средният собственик на малък бизнес обаче обикновено няма абонамент за PhotoShop или дори знае как да го използва. Въпреки че ние сами обичаме Adobe Photoshop и ви насърчаваме да го изпробвате, има няколко алтернативни инструмента, които (като начинаещ и не-дизайнер) можете да използвате, за да създадете зашеметяващи изображения на вашия уебсайт и блог. Създаването на прилични изображения за вашия уебсайт / блог всъщност е по-лесно, отколкото може да мислите. Но първо, нека да поговорим за важността на визуалните изображения на уебсайтове (в случай, че се изкушите да оставите тези снимки по подразбиране, които се предлагат с шаблона на уебсайта, който може би вече използвате)!

Значението на визуалните сайтове

Когато се разхождате из Таймс Скуеър, няма недостиг на гигантски изображения, привличащи вниманието, танцуващи на екрани, по-големи от домовете на някои хора. Това е така, защото маркетолозите знаят, че ние хората сме визуални същества и че мозъкът ни обработва изображения 60 000 пъти по-бързо от текста. Освен нашите маркетингови бюджети, ние не сме толкова различни от тези марки – ние се състезаваме за умния дял на потребителите, които са залети със съобщения и съдържание от момента, в който се събудят, до момента, в който заспят..

Как да увеличим шансовете си да изпъкнем сред целия шум? Вземете страница от плейърската книга на продавача и използвайте визуални материали, за да съобщите вашите точки и да оживите съдържанието на уебсайта си. Представете си тази статия без никакви снимки! Все още ще е вдъхновяваща публицистика, сигурен съм, но дали би имал същия ефект? Вероятно не. Освен че изглеждате доста, добавянето на поддържащи визуализации към съдържанието на уебсайта ви предлага множество предимства.

Предимства на визуалните сайтове

 • Помогнете на читателите да разберат вашето послание – нашите мозъци обработват изображения 60 000 пъти по-бързо от текст
 • Поддържа хората да четат – Увеличава ангажираността и поддържа скимера
 • Повишена вероятност от социални посещения – добавянето на визуално означава, че когато съдържанието ви се споделя в социалните мрежи, има визуално изображение, с което да се върнете, увеличавайки вероятността хората да щракнат върху вашия уебсайт
 • Повече споделяния – дава още една причина на хората да споделят вашия уебсайт (чрез Pinterest)

Това е чудесно, но какво трябва да прави недизайнерът?

Сега, когато знаете колко важни са визуалните изображения, как да започнете да създавате свои собствени визуализации, ако не сте професионалист, който има луди умения във Photoshop? За щастие има много онлайн инструменти, които могат да ви помогнат да създадете атрактивни, професионално изглеждащи визуализации, които да използвате на уебсайта си.

4 Популярни визуални инструменти за уебсайтове за не-дизайнери

Добре, сега нека да преминем към важната част – инструментите, които можете да използвате за създаване на вашите изображения! По-долу сме закръглили някои от любимите ни ресурси.

1. Canva

Похвални отзиви като „Canva дава възможност на всеки да стане дизайнер“ и „Най-лесната програма за дизайн в света“, лесно е да разберете защо Canva е чудесно средство за не-дизайнери. Canva предлага шаблони, с които да започнете или ви позволява да започнете от нулата. Те също предлагат голям избор от стокови снимки, дизайнерски елементи и шрифтове. По-долу е екранна снимка, която показва няколко шаблона за начинаещи, в които лесно можете да скочите и да персонализирате за вашия собствен уебсайт:

Визуални инструменти за уебсайтове за не-дизайнери - Canva

2. Пабло

Пабло е по-бърза и опростена версия на Canva. Качете снимката си, изберете размера на изображението, изберете текста, който искате отгоре, и редактирайте снимката, ако искате. Крайният резултат е бързо, чисто изглеждащо изображение, което да използвате на вашия уебсайт.

Визуални инструменти за уебсайтове за не-дизайнери - Pablo

3. Easel.ly

Easel.ly е инструмент за генериране на инфографики, който е много адаптивен и предлага много шаблони, за да започнете. Това е чудесен начин да създадете поддържащи визуализации или да комуникирате сложна идея с читателите на уебсайта си.

FotoJet

FotoJet е надежден онлайн инструмент за графичен дизайн, редактиране на снимки и колаж за снимки. Много е лесен за използване и да направите своя собствена графика. Направете следните стъпки:

 1. Отворете FotoJet и изберете шаблон в режима на проектиране.
 2. Качете свои собствени снимки.
 3. Персонализирайте дизайна, като коригирате вашите изображения, добавете текст или клипарт и т.н..
 4. Запазете и използвайте.

Това е прост и ефективен начин бързо и лесно да направите своя собствена графика, без професионални дизайнерски умения.

4. Над

www.madewithover.com е мобилно приложение, което ви позволява да наслагвате изображения и визуализации върху вашите изображения. Интерфейсът е изключително лесен за използване, което го прави чудесен начин за създаване на бърз, професионално изглеждащ визуален филм. Единственият недостатък е, че ще трябва да създавате изображения на телефона или таблета си. Няма настолна версия.

Визуални инструменти за уебсайтове за не-дизайнери - Над

Използване на GIF файлове за подобряване на вашите визуализации

Независимо дали го произнасяте като JIF или GIF, тези визуални анимации могат да бъдат наистина мощни за получаване на вашето съобщение. Можете да създадете GIF, като комбинирате серия от снимки или като конвертирате видео файл във формат GIF. Веднъж създаден, GIF файл може да бъде поставен във вашите блог публикации, уебсайтове, публикации в социални медии или дори в страниците на вашите продукти.

Ето някои убедителни причини да изберете GIF визуализации във вашето съдържание:

 • Универсално приет – От създаването си през 1987 г., GIF са универсално поддържани от всички основни браузъри и устройства, без да са необходими допълнителни плъгини. Това означава, че можете да сте 100% сигурни, че аудиторията ви може да го консумира.
 • Страхотно за разказване на истории – GIF файловете са чудесни за разказване на истории, защото могат да обобщят усещане или точка, която се опитвате да направите.
 • Смешен & с възможност за споделяне – Има причина нетизените да споделят милиони GIF всеки ден. Те са лесни за споделяне на всяко устройство, плюс те са скромни по своята същност. Хората обичат да споделят съдържание, което е забавно и лесно за смилане. GIF е идеалната среда за това.
 • Дръжте го малък & евтин – Последното нещо, което искате в съдържанието си, е обемно видео, което ще забави сървърите ви или ще изпрати посетителите си в YouTube (те няма да се върнат на вашия сайт, след като намерят тези видеоклипове за котки!). Вместо това превърнете видеоклиповете си в малки GIF файлове. Те са с малки размери, което означава, че са лесни за домакинство и консумиране.
 • Лесно се прави – Направете GIF е супер лесно и забавно. Всичко, от което се нуждаете, е серия от изображения или клип в YouTube като ваш източник.

Създаване на анимиран GIF с GIF MakerЕкранна снимка, показваща създаването на анимиран GIF с GIF Maker, безплатен онлайн инструмент, който можете да използвате, за да направите свои собствени анимирани GIF файлове.

След като разберете колко е полезно да включите GIF в съдържанието си, ето няколко съвета, които трябва да имате предвид, когато ги правите:

 • Дръжте го кратко – Идеалната дължина е от 3 до 5 секунди.
 • Направете го на линия – Направете го безпроблемно, като коригирате началните и продължителността на плъзгачите
 • GIF достойнство – Намерете идеалния момент във вашето видео, като коригирате началното време.
 • Съпоставете го със съдържание – Независимо дали е висока петица или ролка за очи, уверете се, че това е реакцията, която искате от вашата аудитория.

Анимиран пример на GIF

Използване на стокови снимки за подобряване на вашите визуални изображения

Повечето изображения, намерени в уебсайтове или блогове, изискват съществуваща снимка като основа. Например, ако създавате визуални уебсайтове за вашия хлебен бизнес, може да искате да направите хубава снимка на вашия магазин за хлебни изделия и да я качите в един от горните инструменти и след това да започнете да я редактирате. Оттам можете да добавите завършващите щрихи, което прави визуалния вид перфектен. Въпреки това, в зависимост от това, от което се нуждаете и от вида бизнес, който ръководите, може да искате да разгледате използването на стокови снимки, за да подобрите визуализациите на уебсайта си. Включихме и няколко от любимите ни места, които да отидем, за да намерим страхотни качествени снимки на акции:

Пропуснахме ли любимия ви инструмент? Използвали ли сте някой от тези инструменти на вашия сайт? Уведомете ни и споделете връзки в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map