Как да спрете спам по имейл с вашия уеб хост

Безплатно & опции за борба с платен имейл за защита на имейл акаунти на уеб хоста ви от спам. Популярни блокери за спам, които вашият уеб хост може да предложи.


Спрете имейл спама с вашия уеб хост

Уморени от неуморен спам имейли непрекъснато попълват вашата пощенска кутия? Като собственик на малък бизнес, последното нещо, от което се нуждаете, е да губите време, прехвърляйки се чрез имейла си. Повечето уебсайтове за малък бизнес имат настройка на електронната си поща чрез текущия си уеб хост. За съжаление, задаването на вашия уеб хост като вашият входящ имейл обработващ може да ви отвори в света на спама, освен ако не настроите и блокер за спам. Вашият настоящ уеб хост трябва да има нещо подобно, но често не е достатъчно добър и можете да очаквате да получавате, изтривате и филтрирате спам имейли на ръка.

Какво мога да направя?

Изпращането на имейла ви от собствения ви домейн изглежда по-професионално, отколкото да идва от gmail.com или yahoo.com, така че настройването на уеб хоста ви да обработва имейла все още е добра бизнес практика. Много по-добре е да имате [email protected], отколкото [email protected] Но как можете да спрете този нежелан спам? Първо се консултирайте с текущия си уеб хост. Повечето уеб хостове предлагат блокиращи спам услуги на трети страни, директно вградени във вашия контролен панел.

Вашият уеб-домакин партнира с блокиращ спам?

Много уеб хостове си партнират с услуга за блокиране на спам по имейл. Например, InMotion хостинг и уеб хостинг център предлага на своите клиенти и двете McAfee (с ограничена поддръжка) и Apache SpamAssassin, отворен код (и безплатно решение) за защита на имейл домейна. Препоръчва се да опитате SpamAssassin и да си поиграете първо с конфигурацията, преди да опитате McAfee. Имаме обаче и някои сайтове, които изискват първокласно решение (като опцията McAfee), тъй като SpamAssassin не го режеше.

имейл филтърПоглед към контролния панел за уеб хостинг център, който предлага SpamAssassin & McAfee.

BlueHost е друг популярен уеб хост и използва първокласно платено решение, наречено SpamExperts за борба със спама. SpamExperts стартира преди имейл филтрира към сървъра и се закупува на база домейн от контролния панел. BlueHost също предлага Спам чук и Spam Assassin. Техен помощна статия за премахване на спам може да ви помогне да решите кое от трите решения да изберете. Съвет от експерт по техническа поддръжка на BlueHost ни информира, че SpamExperts е най-надеждният и мощен от трите.

БЪРЗ СЪВЕТ: Повечето уеб хостове ще предлагат някакъв вид защита от спам по електронната поща, включена безплатно, както и услуга на премията на трети страни, налична като добавка.

Безплатни опции за спиране на спам

Ето удобен списък с опции за филтриране на спам за безплатни домейни.

Apache SpamAssassin – Тъй като това е софтуер с отворен код, всеки може да го изтегли и използва безплатно в съответствие с условията на лицензията, придружаваща софтуера. Можете дори да го модифицирате, но ще трябва да изпратите промените си обратно в общността с отворен код. Инсталирането може да бъде сложно, ако не сте запознати с това как работи софтуерът с отворен код, но повечето уеб хостове са свършили цялата работа вместо вас. Просто ще трябва да го активирате според инструкциите на хостинг компанията.

MXGuardDog – е безплатно, но все още е „платено“, като вмъкнете текстова връзка на вашия уебсайт. Той не е специфичен за платформата, което означава, че ще работи във всяка операционна система. Не се изискват промени в настройките за електронна поща на вашата организация. MXGuardDog изисква да се регистрирате на техния сайт и след това да промените MX записите на вашия домейн, за да пренасочите вашата поща към техните сървъри.

Xeams – Софтуер за сваляне, безплатен за търговска и нетърговска употреба. Предлага се за 32- и 64-битови системи за Windows и Linux, както и за Mac OSX, Solaris, HP-UX и AIX. Няма ограничение за броя на имейлите, потребителите или домейните. Xeams се „заплаща“, когато решите да платите за премийна поддръжка, която силно препоръчват като повишаване на производителността за системните администратори. Помощта за инсталационен сценарий е достъпна чрез Xeams онлайн документация. Ако някоя от документацията ви се стори малко неясна, не забравяйте, че имат малко стимул да не ви кажат всички подробности, защото биха предпочели да сте закупили техния премиен пакет за поддръжка.

Платени опции за спиране на спам

Има много платени опции за спиране на спам. Ще трябва да решите кои от тях имат функции, които отговарят на вашия бюджет. Ето само няколко:

Heluna.com – Започвайки от $ 49 / година, основният план е добър за личните домейни, но блокира само 90% от спама, за разлика от стандартния план, който блокира 99%. Тъй като вашите нужди се разширяват или договарят, можете да надстроите или понижите при необходимост.

Barracuda.com – Продуктът на Spam Firewall на Barracuda вероятно е огромен за повечето малки предприятия. Това е продукт, по-подходящ за бизнеса със собствени, специализирани центрове за данни и хардуер, отколкото за съвместната настройка на хостинга. Може да се разгърне като уред или виртуален уред и чрез Azure, AWS и vCloud Air. В зависимост от модела, който закупувате, ще платите между 699 и 89 999 долара. Актуализации за постигане на по-строг контрол върху спама въз основа на най-новите заплахи струва между $ 699 и 2799 $ в зависимост от това колко години покритие на актуализацията закупувате. И ако оборудването се повреди, можете да закупите планове с дължина от 1 до 5 години за незабавен хардуер за подмяна на следващия работен ден. Незабавни разходи за подмяна между 449 и 1799 долара.

Mailroute.net – MailRoute Anti-Spam претендира за много ниска фалшиво-положителна честота – само 1 на 250 000 имейла ще бъде неправилно маркиран като спам. Услугата обработва спам филтриране извън вашата мрежа, освобождавайки сървърите ви за бизнес задачи. Това е напълно управлявана услуга, така че просто се регистрирайте и направите промяна в настройките си на DNS, а MailRoute ще поеме вашето филтриране. Има 15-дневна пробна версия, в края на която ще плащате между 29,99 долара на потребител годишно до 1,48 долара на потребител на месец по плъзгаща се скала в зависимост от броя на потребителите. Всичко над 500 потребители изисква специална ценова оферта.

Използване на Google за борба със спама ви

Някои хостинг компании (като Bluehost, iPage, & GreenGeeks) си партнират с Google за предоставяне на имейл услуги чрез Gmail, но вашият домейн е част от имейл адреса ви вместо @ gmail.com. Първо се консултирайте с вашия хост, за да видите дали това е налично. Ако е така, можете да разчитате на услугите за филтриране на спам на Google и да не се налага да правите много други. Google е много ефективен при елиминиране на спам имейли и предлага бутон „Докладване на спам“, вграден в интерфейса на Gmail. И ако не искате да използвате интерфейса на Gmail, можете вместо това да настроите Microsoft Live Mail, Entourage, Outlook, Thunderbird или всеки друг имейл софтуер, който предпочитате.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map