Как да превърнете абонатите на имейл в купувачи в 3 лесни стъпки

Научете как да конвертирате вашите абонати по имейл в купувачи с 3 стъпка проста система, която можете да поставите на място, използвайки цикъла на купуване на клиенти.


Превърнете абонатите в имейл в купувачи

Маркетингът по имейл е невероятно ефективен маркетингов канал за повечето фирми и ако се използва правилно, може да увеличи продажбите ви.

Но как можете да превърнете абонатите си в купувачи?

Всъщност има проста система, която можете да въведете, която да се приведе в съответствие с цикъла на купуване на клиента.

Това обхваща три основни етапа: етап на осъзнаване, къде потребителят опознава вашата марка и какво предлагате; на етап на разглеждане, където пазаруват за други опции и претеглят плюсовете и минусите; и на етап на покупка, където те поемат и натискат този бутон за „купуване“.

цикъл на купуване на клиентиИзточник на изображението

Когато внедрите стратегия за всеки от тези етапи, можете бързо да преместите вашите абонати от електронна поща от пасивни и да ги превърнете в активни купувачи.

БЪРЗ СЪВЕТ: Важно е да започнете от десния крак и да използвате правилния софтуер за маркетинг по имейл, за да получите абонатите си!

1. Предлагайте първоначална стойност

Има толкова много безплатна информация в интернет днес, че всеки може да намери информация за всичко навсякъде. Което значи ти имам да изпъкнете, ако искате да изградите лоялна клиентска база.

Предлагането на първоначална стойност, преди потребителят да се ангажира да ви даде пари, е жизненоважно. Това не само изгражда доверие, но и им предоставя безплатен преглед на това, което можете да предложите и как можете да им помогнете да решат ключов проблем, който имат.

Привличане на хора в етап на осъзнаване

Стойност, стойност, стойност. Това е най-важното, върху което можете да се съсредоточите в етапа на осведоменост на цикъла на купуване. Това може да се появи под формата на:

 • Блог публикации
 • Обмислени актуализации в социалните медии
 • съдържание за изтегляне
 • Видео
 • Как да ръководства

По време на този етап искате да обучавате своята аудитория и един от най-успешните начини да направите това е чрез предоставяне на това, което е известно като „оловен магнит”- нещо ценно и образователно, за което потребителите обменят своя имейл адрес.

Това е печеливша ситуация. Те получават страхотна безплатна информация, а вие получавате техния имейл адрес на пазара.

ВАЖНО: Улавянето на имейл адреси е жизненоважен защото, за разлика от социалните канали, вие ги притежавате и имате пълен контрол върху тях.

Нека да разгледаме малко безплатно, ценно съдържание, което предлагат други марки, за да улавят имейл адреси и да обучават хората в етап на осведоменост.

Пример за предлагане на авансова стойностSurvival Life предлага на потребителите шанс да научат как да правят нещо.
Пример за предлагане на авансова стойностBidsketch предлага на потребителите безплатен шаблон за създаване на клиентски предложения.

2. Поставете подхранваща поредица от имейли на място

„Какво е подхранваща поредица от имейли?“ може да попитате.

Това е, което трябва да приложите в етапа на „обмисляне“, за да оздравите абонатите си и да им покажете защо те трябва да купуват от Вие вместо на вашия конкурент.

Това е поредица от автоматизирани имейли, които се задействат, за да излязат за период от седмица или две, след като някой е изтеглил вашето безплатно, ценно съдържание.

По време на тази фаза искате да отговорите на възраженията на аудиторията ви относно закупуването от вас и да раздразнете техния проблем, така че да се отчаят от решение.

Нека да разгледаме примерна последователност за възпитание:

Имейл 1 (осъзнаване): изпратете безплатно изтегляне или ценно съдържание и представете бизнеса си.

пример за подхранващ имейл

Имейл 2 (внимание): запознайте абоната с ключов проблем, който може да има, и ги насочете към конкретна публикация в блога или по-безплатно, ценно съдържание, което им помага в това.

Пример за подхранващ имейл

Имейл 3 (внимание): докоснете всички възражения, които абонатът може да има относно вашия бизнес или продукт. Имейлите в стила на често задавани въпроси тук са чудесни, както и казуси или разширени отзиви на потребителите.

Пример за подхранващ имейл

Имейл 4 (покупка): сега е време да прехвърлите абоната от етапа на разглеждане към етапа на покупка. Направете своя продукт към тях и им предложете отстъпка или бонус като стимул за бързото им действие (ще разкажем повече за тази техника за момент).

Имейл 5 (покупка): напомнете на абоната за техния проблем и вашето решение за него и последвайте офертата или бонуса.

Както можете да видите, последователността се изравнява с процеса на закупуване на клиента, така че бавно прехвърляте абоната от един етап в друг, докато изграждате доверие и предоставяте безплатна стойност.

3. Използвайте ключови техники за копирайтинг

Има причина копирайтингът да е толкова голяма индустрия. Комуникацията с аудиторията ви не е само поставянето на няколко думи на хартия (или на екрана), а става въпрос проникване в човешкия ум и използване на психологически маркетингови техники които доказано работят.

Можете да използвате тези техники в своята възпитателна последователност, за да ускорите процеса на абонати на клиенти, но можете също да ги използвате, за да превърнете посетителите на блогове в купувачи и когато общувате с аудиторията си в други платформи.

3 различни техники за копирайт психология

1. Теория на оскъдността: Хората не обичат да пропускат нещата. Факт. Ако се мъчите да прехвърлите абонатите от етапа на разглеждане към етапа на покупка, помислете за добавяне на усещане за недостиг, като предлагате ограничен брой продукти.

2. Очертайте предимствата НЕ характеристиките: Много фирми правят грешката, като подчертават характеристиките на своя продукт или услуга, например колко лесно е да се използва или супер-дупер интерфейса, с който го изпълняват. В действителност потребителите не се интересуват от това. Вместо това те искат да знаят как тези функции ще им помогнат да постигнат целите си и да решат проблемите си.

Пример за техники на психологията на преписването„Ще те науча да бъдеш богат“ използва списък с предимства на страницата им за продажби.

3. Препродавайте или предлагайте стимул: Хората харесват повече бретон за долара си. Ако видят, че получават голяма сделка с добавен бонус или атрактивно намаление на цените, ще имат по-голяма вероятност да купят.

Можете да поставите това в своите парчета, като предлагате ограничена отстъпка за нови абонати или като добавите няколко ценни бонуса, ако те закупуват бързо.

Пример за използване на техники за психология на копирайтингWarriorPlus използва комбинация от ограничени времеви намаления на цените И недостиг за максимално въздействие.

WarriorPlus използва комбинация от ограничени времеви намаления на цените И недостиг за максимално въздействие.

Превръщането на вашите абонати в клиенти не трябва да е случай на удари и надежди.

След като знаете какво включва всеки етап от процеса на купуване на клиенти, можете да предадете вашето съдържание и кореспонденция с тях, за да се приведете в съответствие с това, безпроблемно да ги премествате от един етап в следващия..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map