Как да направите вашите YouTube видео SEO приятелски

Научете как да класирате видеоклиповете си в Youtube на първата страница на Google & направете ги SEO приятелски настроени с тези 4 YouTube SEO съвета.


Как да класирате видеоклипове в YouTube

Докато постигането на най-добрите резултати от Google е толкова важно, колкото някога за бизнеса, има друга търсачка, която трябва да обмислите да отделите усилията и ресурсите си – тази, която в момента е №2 в мрежата (и която също се притежава от Google … ).

YouTube е голям, голям бизнес. Вашето присъствие на този изключително разрастващ се Nexus сега играе критична роля за позиционирането на вашата компания или марка като авторитет в Интернет. И в зависимост от района или нишата на вашия бизнес, високото класиране в YouTube може да бъде дори по-жизнено важно от органичните търсения чрез Google.

YouTube е втората по големина търсачка, но по-малко от 10% от собствениците на малки фирми в САЩ я използват за маркетинг на своите продукти.

Кликнете, за да щракнете

Вече говорихме за това как вграждането на видеоклип в началната ви страница може да донесе огромни положителни резултати на вашия уебсайт. Макар че често може да е достатъчно за вашето онлайн присъствие, специализиран поток от видео съдържание би могъл само да подкрепи вашия бизнес – или дори да бъде напълно устойчив бизнес сам по себе си! Ако видеоклипът е основен изход за комуникация с вашата аудитория, тогава правилно поддържаният YouTube канал трябва да бъде вашият основен приоритет.

Нека сега разгледаме някои от най-добрите начини за оптимизиране на видеоклиповете ви в YouTube, така че да се гарантира, че те ще се появят в горната част на съответните търсения и ще достигнат максималната си зрителност.

Четирите ключови области на YouTube SEO

Ако сте запознати с общите понятия за SEO, вече ще имате солидна основа за това как работят нещата с видео съдържанието. YouTube обаче играе по малко по-различен правилник и затова изисква конкретен фокус, за да може платформата да работи най-добре във ваша полза.

Първо, предпоставка номер едно за видеоклип от високо ниво е – както знае всеки запознат с блоговете – зависи от качество на вашето съдържание. Няма как да заобикаляте факта, че за да достигнете върха на търсачките, вашето съдържание трябва да е отлично – или по-точно да отговаря на нуждите на това, което хората търсят. Това от своя страна води до крайния фактор за успешното SEO на вашето видео: гледки. Колкото по-голям е броят на гледките, толкова по-голям е шансът му да се разпространи като див пожар (или а вирус).

Но това почти не се разбира. Страхотното съдържание и милиони гледания са крайната цел; макар че това са неща, към които трябва да се стремите, създаването на висококачествено съдържание е предмет сам по себе си и извън обхвата на тази статия. Да предположим, че вашите видеоклипове вече отговарят на желанията на вашата аудитория, предлагайки полезно, интересно или хумористично съдържание, което не може да бъде намерено другаде. И така сега как да гарантирате, че това страхотно съдържание всъщност се вижда?

YouTube видеоклиповете обикновено постигат високи резултати от търсенето от влиянието на четири ключови фактора на SEO. В известен ред по важност те са:

 1. Уместност на ключовите думи
 2. Задържане на аудитория
 3. Взаимодействие на аудиторията
 4. Кликнете, честотата на

Нека да обсъдим как да ги оптимизираме, за да можете да ги приложите към собствените си видеоклипове в YouTube!

1. Насочване на вашите ключови думи

Най-сигурният начин хората да намерят видеоклипа ви е, ако е подходящ за конкретните думи, които използват, за да го намерят.

Въз основа на темата на видеоклипа, най-вероятно трябва да имате представа за определени ключови думи, които най-добре биха били подложени на търсения. Най-лесният начин да стесните тези думи до вашите насочена ключова дума е да оставите YouTube да ви го предложи.

Отворете нов прозорец в YouTube и започнете да пишете дума или фраза в полето за търсене. Веднага ще видите списък с потенциални думи, които YouTube предоставя за завършване на фразата въз основа на най-популярните търсения, които хората всъщност правят. Ако една от тези думи се отнася до съдържанието на видеоклипа ви, тогава има вероятност да го включите, тъй като ключовата ви дума значително ще помогне в резултатите от търсенето.

Търсете ключови думи в YouTubeКоефициентите са добри, че урокът за уеб дизайн за начинаещи ще привлече голяма аудитория.

За да сте сигурни в това, е разумно да изпълните популярен метод за детективска работа в SEO: проверка на вашата конкуренция. Определянето на това, което другите марки във вашата ниша правят успешно, е отличен (и безплатен) начин за измерване на ефективността на ключовите думи.

Намерете популярен канал в YouTube във вашата ниша. Кликнете върху техните Видео и след това ги филтрирайте по най – известен. Вече ще получите представа за определени ключови думи, които са най-търсени въз основа на тази тема. Влезте напред и кликнете върху един от тези видеоклипове и след това вижте как тази ключова дума се използва на цялата страница на видеоклипа.

Сортиране по най-популярни в Youtube каналНамерете популярен канал във вашата ниша и сортирайте видеоклиповете по „Най-популярни“, за да добиете представа за добри ключови думи.

В горния пример открих популярен канал, посветен на WordPress (който сам по себе си е насочена ключова дума), където от петте му най-популярни видеоклипа, четири от тях се отнасят или за редактиране на авторските права на Footer, или за добавяне на SSL сертификат към сайт. Разглеждайки първия видеоклип в списъка, можем да видим, че има няколко повторени думи, използвани в заглавието и описанието.

Използвайте ключови думи в заглавието и описаниетоНяколко ключови думи целенасочено се повтарят или сменят.

Съкращението не е случайно, нито обменът на „промяна“ и „редактиране“. Създателят на видеоклипа вероятно е установил, че и двата термина са с еднаква стойност при търсенията и така е включил и двете, за да увеличи максимално честотата на посещения на видеоклипа.

Друг тест, който можете да направите, ще ви помогне да предотвратите поглъщането на видеоклипа ви от препълнено море от други видеоклипове по същия въпрос. Можете да се обзаложите, че повечето всички останали имат една и съща идея за приспособяване на съдържание, което да съответства на тези най-важни ключови думи, което затруднява всеки конкретен да се откроява от пакета – особено когато се състезавате срещу установени канали с хиляди абонати. За да се разграничите, най-добре е да се насочите ключови думи с ниска конкуренция.

Отворете отново ново поле за търсене в YouTube и въведете една от избраните от вас фрази за ключови думи. Потърсете колко резултати се връща фразата.

Брой показани резултати вашите ключови думи в YouTube се връщатТази ключова фраза дава приблизително 10 000 резултати.

Фразата по-горе дава приблизително 10 000 резултата – доста стръмна конкуренция за такава конкретна тема. Но какво ще стане, ако стесним темата още повече, като се стремим към по-прецизна ниша?

Търсете по-малък брой резултатиОпитайте се да започнете с по-малко конкуренция, като търсите по-малък брой резултати.

Като уточняваме популярната тема Genesis в WordPress, ние намалихме резултатите от търсенето си с близо 90%. Има много по-голям шанс, ако искате да приспособите видеоклип, свързан с тази изключително фокусирана тема, да се появите по-високо в резултатите от търсенето за това по-малко конкурентно поле. Също така, забележете хитрото заглавие на първия резултат: „Genesis / WordPress“ помага да се специализира видеоклипът, като в същото време продължава да удря най-популярните ключови думи.

Не забравяйте за Google

Защо да спрете да оптимизирате търсенията в YouTube, когато можете също да насочвате към все по-важните търсения с Google? В зависимост от естеството на съдържанието, Google ще покаже кратък списък с видеоклипове на първата страница с резултати от търсенето, които отговарят на определени критерии. Тези резултати са запазени само за видео ключови думи; на първо място, те включват съдържание, което се консумира по-добре визуално, отколкото чрез думи, като например: Видеоклипове, рецензии, уроци, семинари, фитнес и учебни видеоклипове, и разбира се повсеместното видео за котки.

Потърсете с Google целевата си ключова фраза. Ако Google дава видео резултати в горната част на първата страница, тогава вие сте в добра форма със своя SEO. Ако обаче се върнат нулеви резултати от видеоклипове, може да се наложи да пренастроите или коригирате фразата си с ключови думи, докато не започнете да виждате видеоклипове през портите на Google.

Търсене в Google за вашите ключови думи в YoutubeТърсете в Google ключови фрази, които дават видео в резултатите.

Заглавие, описание, & Tags

Най- Заглавие на вашия видеоклип в YouTube е най-важната работа за SEO. Ще искате да бъде поне 5 думи дълго, като целевата ви ключова дума е близка до начало колкото е възможно. Без да е пренаситен, също е добра идея да включите някои от другите основни ключови думи, които сте проучили. От някои от предишните примери можете да видите, че с интелигентно стратегизиране ще можете да насочите към нишова тема, но също така ще ударите някои от другите най-популярни фразиращи хора, които търсят.

Най- описание съдържа по-голямата част от реализацията на вашите ключови думи. Краткостта може да е душата на остроумието – освен когато пишете описания в YouTube. Направете ги дълги. Поне 200 думи. Обикновено е добра практика да се повтаря заглавието в горната част на описанието ви, така че YouTube отново да улавя целевата ви ключова дума. Влезте в тези алтернативни фрази с ключови думи, като посочвате съдържанието на видеоклипа по начини, които се възползват от търсенето. Включете връзки към другите си видеоклипове, ако са подходящи. Поставете там URL адреса на уебсайта си. По дяволите, хвърлете мивката в кухнята, докато сте на нея.

Tags играят своята роля и във видео SEO. Разбира се, трябва да включите целевата си ключова дума като първи маркер, но това е възможност да ударите варианти или алтернативи на тази ключова дума, които не бихте могли да впишете в заглавието или описанието. Най-голямата полза за маркерите е, че те помагат на видеоклипа ви да се появи в Следва списък на свързани видеоклипове, които може би са мястото, където повечето канали бъдат открити.

2. Задържайте вниманието на аудиторията си

YouTube иска хората да останат в YouTube през целия ден. Така че, ако съдържанието ви поддържа ангажирани аудитории за по-дълги периоди от време, YouTube ще ви възнагради с много по-високи резултати от търсенето.

За да видите колко добре се представят вашите видеоклипове, можете да намерите своите доклад за задържане на аудиторията като го изберете в рамките на анализ меню на вашия акаунт.

Отчет за задържане на аудиторията в YouTube

Въпреки че задържането на аудитория играе важен фактор за SEO на видеоклипа ви, това не е тема, за която ще отделя много време. Както бе посочено по-горе, тайната съставка на видеоклиповете с висок ранг е тяхното ниво качество– и това до голяма степен зависи от изпълнението ви.

БЪРЗ СЪВЕТ: Не се притеснявайте твърде много за типа камера или аудио оборудване, което използвате. Ако предоставяте полезно или забавно съдържание, зрителите могат лесно да пренебрегнат производствените стойности. Съсредоточете се върху важните неща: Избягвате ли да карате и да губите време? Удряте ли темата, както е обещано в заглавието?

Аудиторите са склонни да се придържат към нещо, ако знаят веднага от бухалката в какво влизат. Популярен подход на видеоклиповете в YouTube е ясно да се обобщи още в началото какво обхваща видеото. Всъщност говорене на ключовата дума фраза в рамките на това кратко въведение зрителите се успокояват, че са на правилното място. Нещо повече – сега, когато YouTube може автоматично да преписва видеоклипове, вашата говорима ключова дума ще бъде заснета в още една област от резултати от търсенето.

Поддържането на ангажирана аудитория също зависи от способността ви да Разкажи история. Не е малък подвиг да спечелите вниманието на някого чрез правилна настройка, интриги и изплащане. Въпреки че се отнася най-вече във връзка с уеб дизайна, нашата статия за разказване може да ви помогне да разберете основните положения как да задържате зрителите да се интересуват от началото до края.

3. Насърчете взаимодействието

Нивото на взаимодействие на потребителите с вашите видеоклипове и канал тежи значително върху ефективността на търсачката.

Основен сред тези взаимодействия е броят на Коментари хората си тръгват. Ако видео клипне с много коментари, YouTube преценява, че това е вероятно съдържание, което улавя интереса на хората и така ще го повиши в класацията за търсене. Най-добрият начин за популяризиране на дискурса е да задавате отворени въпроси към края на вашето видео или да оставите място на обществеността да предложи своето мнение. Казването на зрителите да “оставят коментар по-долу” за определена тема е просто призив за действие, който дава страхотни резултати.

Абонаменти са огромни SEO усилватели – особено ако се появят веднага след като някой гледа вашия видеоклип. Но не всеки мисли да натисне този бутон за абониране – освен ако не им е казано. Ще се изумите колко повече абонаменти ще получите, ако просто питам за тях. В края на всеки видеоклип напомнете на зрителите, че ако им хареса видеото и биха искали да видят повече, „кликнете върху бутона за абониране“, за да останете в течение на вашия канал. Освен това можете да изминете допълнителната миля и да им кажете да натиснат „иконата на звънеца“, така че те ще бъдат известени веднага щом бъде публикуван нов видеоклип, което може значително да увеличи броя ви показвания.

Икона на звънеца за абонамент в YoutubeПомолете зрителите да се абонират за вашия канал в края на всеки видеоклип.

по същия начин, Обича са доста очевиден показател за популярността на видеоклипа. И точно като абонаменти, пита за тях върви дълъг път към набирането им.

накрая, Акции са огромен влиятел на класирането на търсачките. Обикновено, освен ако не е видео на сладки животни или нещо смешно, разпространено из офиса, хората няма да го споделят проактивно. Вместо това, най-надеждният източник на споделяне трябва да идва от вас. Самореклама е необходимо усилие да положите в началните етапи на вашия канал и има редица изобретателни подходи, които да предприемете с него. Онлайн форуми като Quora или нишовите общности са чудесен ресурс за намиране на хора, които са гладни за вашето съдържание. Намерете въпрос, който се отнася до вашия видеоклип, и отговорете на него с кратко въведение към вашето видео и връзката му. Например, някой се чуди как да промени текста на долния колонтитул в тема на WordPress – и всички останали, които намерят този пост във форума – е страхотна вградена публика за вашия видеоурок „Как да промените текста на долния колонтитул в тема на WordPress“..

Помолете зрителите да харесват, споделят и да се абонират за вашия канал в края на всеки видеоклип.

Кликнете, за да щракнете

4. Увеличете честотата на кликване

Умните роботи в YouTube внимателно следят какви видеоклипове хората кликват в резултатите от търсенето. Процентът хора, които избират вашето видео, е известен като честотата на кликване (CTR) – и колкото по-висок, толкова по-добре за SEO. И така, какво принуждава някого да кликне върху едно видео, докато игнорира друго?

Повече от вероятно, това зависи от вашия Thumbnail изображение. Не само, че е естетически приятно, но и най-добрите миниатюри ясно предизвикват съдържанието на видеото. Това може да се постигне чрез добре подбран екран за хващане при качване на видеоклипа – или още по-добре – персонализирана графика, създадена точно за тази цел, обикновено с наслоен текст, съдържащ вашата ключова дума. Миниатюрите са отлична възможност за показване на последователност на марката; говорейки от личен опит, аз съм склонна да гравитирам към каналите, които са установили свой собствен външен вид и тон, което говори на техния авторитет в областта.

Използвайте добро изображение за миниатюра на видео в YouTubeВажно е да използвате персонализирана графика за миниатюрното изображение на вашето видео. В списъка по-горе на кое видео вероятно ще кликнете?

И накрая, групиране на вашите видеоклипове в Списъци ще увеличи драстично вашите мнения. Започнете с категоризиране на вашите видеоклипове в колекции по тема или ключова дума. Ако имате само няколко видеоклипа в момента, тогава просто създайте един общ тематичен плейлист.

Причината да правите това е, че видеоклиповете в един и същи списък за изпълнение автоматично ще се възпроизвеждат последователно, след като завършат. Това държи зрителя да се фиксира върху съдържанието ви, вместо да ги оставя да се прехвърлят към друг канал – тактика, която е особено полезна, ако първоначално се натъкне на вашия видео случайно.

заключение

Високопроизводителният YouTube канал започва с отлично съдържание. След това мистериите на видео SEO всъщност могат да бъдат сведени до някои прости и практични действия, които да предприемете. При наличие на последователна стратегия, авторитетът на вашата марка в двете основни търсачки ще се покачи на съвсем нови нива.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map