Как да направите вашия WordPress сайт зареждане пламтящ бързо

Най-бързият и лесен начин да ускорите уебсайта си в WordPress и да го презаредите до макс. Научете как да накарате WordPress да работи по-бързо.


Накарайте WordPress да работи по-бързо

WordPress е страхотна CMS (система за управление на съдържанието), но както вероятно знаете, може да страда от голямо изоставане. За съжаление, скоростта е огромен проблем с WordPress и дори нова инсталация на WordPress извън кутията не е наистина толкова бърза. Правих някои Тестове за скорост на Pingdom и ето снимка на средната скорост на зареждане на страницата, която получих след нова инсталация:

Време за зареждане на WordPress след нова инсталация

Сега наистина единствените фактори, които могат да повлияят на скоростта в този момент, са моят уеб хост, геолокацията на тестовите сървъри на Pingdom и новият сайт на WordPress. Пренебрегнете останалите статистически данни и просто погледнете времето за зареждане. Отне почти 1 секунда, за да заредим почти празен, чисто нов WordPress сайт. Една секунда може да не звучи като дълго време, но всъщност е така. И разбира се, след като инсталирате вашата персонализирана тема и плъгини, заедно с всички изображения, видеоклипове и съдържание на вашия сайт – ще се зареди още по-бавно! Освен това многократните тестове разкриха разлики в разликите във времето на натоварване, включително много по-дълги времена на натоварване, които на някои отнеха по-близо до 2 секунди.

Защо скоростта е толкова важна?

Вярвате или не, все още има стотици хиляди американци (и милиони в световен мащаб), които имат достъп до интернет чрез бавни връзки, вариращи от набиране на номера до стария стандарт на 2G телефон. Дори някои 3G и 4G превозвачи изпитват изключително забавяне, когато мрежата им е залята от заявки за трафик.

За всеки онлайн бизнес е изключително важно да отделите време, необходимо за максимална ефективност на вашия уебсайт. В противен случай може да загубите клиенти. Само една допълнителна секунда време за зареждане прави цялата разлика и може да ви струва стотици (или дори хиляди) долари загубени приходи.

БЪРЗ ФАКТ: Проучванията са доказали, че средният уебсайт има за зареждане по-малко от 2 секунди, за да привлече вниманието на потенциален клиент.

Мудните уебсайтове, които отнемат повече време, значително увеличават шанса да загубите клиента и тази потенциална продажба. Освен това е добре известно, че бавните уебсайтове също имат отрицателно въздействие върху SEO и обикновено се класират по-ниско.

Нека направим WordPress по-бърз!

И така, как да направя зареждането на сайта ми в WordPress пламтящо бързо? Както вероятно сте чели другаде, има различни технически промени, настройки и плъгини, които можете да инсталирате, като всички те имат за цел WordPress да работи малко по-бързо. След инсталирането W3 Общ кеш, един от най-високо оценените приставки за кеширане на WordPress, ще забележите значително по-големи скорости:

Време за зареждане на WordPress след нова инсталация с активиран W3 Total Cache

БЪРЗ СЪВЕТ: WP ракета е моята най-любима приставка за кеширане на WordPress. Това е премиум плъгин, което означава, че ще трябва да платите за него, но си заслужава. Той е по-бърз, има по-прост потребителски интерфейс и е много по-лесен за конфигуриране.

Както можете да видите на екрана по-горе, времето за натоварване значително намали … но все пак може да бъде по-добре! Има още няколко неща, които бих могъл да оправя, за да го направя по-бърз. Самият Pingdom ще ви каже какви други неща можете да направите, въпреки че установих, че повечето от тези само увеличени оценки на Pingdom за „оценка на ефективността“ и всъщност не помогнаха да увелича реалния резултат за „време на зареждане“.

Време за зареждане с подобрен резултат от Pingdom Performance Grade

Както можете да видите по-горе, степента на изпълнение на Pingdom драстично се подобри след като следвате техните инструкции, но НЕ наистина подобри действителното време на натоварване достатъчно достатъчно, за да го наречете подобрение.

БЪРЗА ЗАБЕЛЕЖКА: WordPress плъгините помагат да се правят нещата по-бързо, но това може да не е достатъчно бързо.

Въпреки че всички тези допълнителни ощипвания, които Pingdom препоръчва, помогнаха, за съжаление, всички те отнемат много време за конфигуриране и в крайна сметка в крайна сметка не бяха значително увеличение на скоростта. Все още можех да направя компресия на изображения, въпреки че моята свежа инсталация на WordPress все още нямаше изображения. И така, какво е по-значително ощипване за драстично увеличаване на времето за зареждане?

Как да увеличите значително скоростта?

Най-важният ключ за осигуряване на възможно най-бързото стартиране на WordPress е избора на подходящия хостинг доставчик. Това прави ГОЛЯМА разлика. Когато започнете, повечето уебмастъри разбираемо се опитват да спестят колкото се може повече пари. Те често ще избират евтин, споделен хостинг акаунт, който изглежда е добра сделка. Въпреки че споделеният хостинг акаунт може да е достатъчен за текущите им нужди, вероятно техният текущ уеб хост е проблемът. Исках да подложа тази теория на теста и инсталирах свежо копие на WordPress върху различни различни уеб хостинг акаунти. След тестване на всеки един от тях, водещият резултат беше впечатляващ:

Време за зареждане на нова инсталирана WordPress с A2 хостинг

Просто чрез смяна на уеб хостовете скоростта на времето за зареждане драстично се увеличи! Това има смисъл, тъй като вашият уеб хост е истинският мускул зад вашия уебсайт. Въпреки че има технически промени и оптимизации, които можете да направите, физическият сървър и център за данни, на който се хоства сайтът на WordPress, прави най-съществената разлика. Ако възнамерявате да се заемете сериозно със скоростта на уебсайта си, трябва да изберете правилния хост.

БЪРЗА ЗАБЕЛЕЖКА: Физическият сървър и център за данни, на който се хоства вашия сайт WordPress, прави най-съществената разлика.

Използване на оптимизирания WordPress Turbo план на A2 хостинг

За да получа най-бързото време за зареждане, използвах WordPress Turbo план на A2 хостинг, който все още е споделен уеб хостинг, но оптимизиран за WordPress. Това е чудесен избор за хостинг на WordPress, защото той е предварително инсталиран с оптимално конфигуриран WordPress.

За да започнете, посетете a2hosting.com/wordpress-hosting и се регистрирайте с техния Turbo план. Ако наистина сте сериозни по отношение на скоростта, имате възможност дори да добавите повече мощност, като удвоите процесорните ядра и добавите 1 GB RAM, въпреки че НЕ направих това за моя тест.

Опции за конфигуриране на хостинг

Попълнете касата и A2 хостингът автоматично ще инсталира оптимизирана версия на WordPress във вашия акаунт. Бих препоръчал да инсталирате ново копие, тъй като по този начин то ще бъде напълно оптимизирано с правилните W3 Total Cache конфигурации, въпреки че винаги можете да мигрирате съществуващия си WordPress сайт, без да инсталирате ново копие (просто ще трябва да инсталирате приставките които са включени и след това ръчно конфигурирайте W3). Както можете да видите от екрана по-долу, той се предлага с няколко други приставки в допълнение към W3 Total Cache, като например EWWW оптимизатор на изображения за компресиране на изображения.

Екранна снимка на плъгините по подразбиране, които са предварително инсталирани с A2 хостинг

Освен W3 и EWWW, другите плъгини не допринасят за бързината и са повече от това, което считам за bloatware … Можете да ги премахнете или запазите, в зависимост от вашите нужди.

Други ощипвания за изпълнение

Ето някои допълнителни неща за проверка!

Използвайте PHP 7

Уверете се, че вашият уеб хост използва PHP 7 или по-голямо. По време на това писане използвах PHP 5.6, което е по-бавно и сега дори не се препоръчва от WordPress. PHP 7 съществува от известно време, но все още не е приложен на много сайтове. Бях по-бавен, отколкото трябваше да го приема сам. В крайна сметка това е около 2 до 3 пъти по-бързо благодарение на новото Zend Engine 3.0. Той може също да обработва 3x толкова много заявки в секунда, което е голямо увеличение на производителността. Долен ред – уверете се, че хостът ви е активиран PHP 7.

БЪРЗА ЗАБЕЛЕЖКА: Трябва да сте внимателни със съществуващия си сайт, тъй като обновяването на PHP версията на вашия сървър може да причини някои проблеми. Провери своя кодиране на тема и приставки за съвместимост първи!

LazyLoad Images

Тъй като изображенията са доста големи по размер, ще искате да ги оптимизирате. Както бе споменато по-горе, приставката за оптимизатор на изображения EWWW ще направи това. Има и различни други. Но освен оптимизиране на изображения, добра практика е да ги „мързелувате“, така че да се появяват само когато попаднат в гледната точка на браузъра към потребителя. Например, ако имате дълга страница с много съдържание над изображението, изображението няма да се зареди, докато потребителят не превърти надолу до мястото на страницата, където е вградено изображението. Този механизъм намалява броя на HTTP заявките и подобрява времето за зареждане за потребителя.

заключение

Има различни технически промени, които можете да извършите, за да подобрите времето за зареждане на WordPress, но най-значителното увеличение на скоростта, което можете да му дадете, е, като използвате правилния уеб хост. Преди да прехвърлите съществуващия си уебсайт към новия си хост, първо отидете на Инструментът за тестване на скоростта на Pingdom и стартирайте бърз тест на съществуващия си сайт. Запишете статистиката и след това стартирайте теста отново, след като сте извършили прехвърлянето, за да сравните разликите в скоростта. Можете да използвате това, за да прецените подобряването на новата си скорост.

Когато оптимизирате WordPress за скорост, винаги е най-добре да започнете на десния крак. Използването на правилния хост, като плана на A2 хостинг за WordPress Turbo, като основна линия и оптимизирането от там, ще гарантира, че WordPress работи надзаредено до максимум!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me