Как да направите проучване на ключови думи за вашата SEO стратегия

Ръководство за начинаещи за изследване на ключови думи за SEO. Научете как да направите проучване на ключови думи & анализ за вашия уебсайт с тези полезни съвети и инструменти.


Как да направите проучване на ключови думи за SEO

Изследването на ключови думи създава списък с думи, за които искате да класирате №1 в търсачките. Просто планирате, не правите нищо. Точно както архитект създава план, за да гарантира, че сградата е проектирана за хората, които я използват, изследването на ключови думи гарантира правилните хора да намерят и използват вашия уебсайт.

Как да изследваме ключовите думи?

Следването на 2 стъпки по-долу ще отнеме 1-2 часа – мисля & изследване

Стъпка 1. Помислете

В моя 10-годишен опит собствениците на фирми, които пропускат тази стъпка, не само губят хиляди долари годишно, опитвайки се да се класират за грешни ключови думи, но трафикът на уебсайта им никога не расте. Опитайте това упражнение с помощта на писалка & хартия. Няма компютър. Запишете отговорите на тези въпроси:

 • За какво искам да бъда известен?
 • Как бих описал какво правя на някого?
 • Какви са моите търговски марки?
 • Какви са имената на моите продукти / услуги?
 • Как моите конкуренти наричат ​​своите продукти / услуги?
 • Какво прави продукта / услугата ми различен?
 • Какви са подобни услуги / продукти, които НЕ са конкуренти?
 • Кои са най-печелившите ми услуги / продукти?

Защо се прави това упражнение? Помага ви да се съсредоточите върху това, което всъщност прави вашата компания, а не просто върху „списък с ключови думи“. По този начин можете по-късно да съставите списък с подходящи ключови думи. Крайният резултат е да отделите повече време за това, което ви прави пари и да избягвате излишни горди занимания.

Например, ако продавате биологичен мед, искате да сте известен на местния семеен бизнес, който продава суров биологичен мед, който има много ползи за здравето. Не само ранг №1 за мед.

Създаване на категории

Групирайте отговорите си в категории. Това не е вашият краен списък с ключови думи. Всъщност дори не се фокусирайте върху писането на „ключови думи“. Просто групирайте заедно това, което сте записали. Опитайте се да съкратите отговорите си на фрази и по-кратки думи. Например, ако сте местна пчелна ферма в Алабама, която продава мед, може да изглежда така:Помислете за пример за създаване на категории

 • Нашето семейство: фамилия, имена на членове на семейството, нашата история, устойчиво земеделие, местно
 • Нашите пчели: Фамилно пчели, развъждайки по-добра пчела, ние развъждаме наследство пчели от Русия, вместо италиански пчелни медове, естествен начин за отглеждане на пчели, пчелен восък
 • Нашият Скъп: 100% натурален чист мед, медът ни е органичен, не се пастьоризира, не се добавя цвят, не се добавя аромат, целият мед идва локално от алабама, предлагаме суров мед, медът ни идва от цяла Алабама, така че има различни вкусове, никога не добавяме нищо към нашия мед
 • Ползи за здравето:  суровият мед повишава нивата на гликоген, суровият мед помага за регулиране на кръвната захар, големи количества добри бактерии като лактобацили

Стъпка 2. Изследване

На следващо място, е да проучите и трансформирате написаните от вас думи / фрази в това, което се нарича „ключови думи“. Точно както малко семе може да произведе хиляди клони, клонки, листа, плодове и голям здрав ствол, така една дума може да произведе 1000 подобни думи.

Пример за семенни ключови думи

Създайте списък с ключови думи за семена

Тази стъпка включва промяна на думите / фразите, които записахме, които описват нашия бизнес в списък с ключови думи. Използвайки горния пример, една категория беше „Нашата скъпа“. Групирахме думи / фрази заедно в този списък:

 • 100% натурален чист мед
 • медът ни е органичен
 • не е добавен цвят
 • не е добавен аромат
 • целият мед идва локално от алабама
 • предлагаме суров мед
 • медът ни идва от всички краища на Алабама, така че е по-различен
 • ние никога не добавяме нищо към нашия мед

Крайният резултат е да трансформирате списъка по-горе в ключовите ключови думи по-долу:

 • пчелен мед
 • натурален мед
 • чист мед
 • био мед
 • суров мед
 • мед алабама
 • мед ферма

За да стигнете до този краен резултат, можете, разбира се, да използвате собствения си здрав разум. Както в примера, лесно е да се съкрати „медът ни е органичен“ до ключова дума за семена „биологичен мед“. Освен това използвайте следните 3 предложения, за да създадете ключови думи за семена:

Въведете фразата в Google

Изследване на ключови думи в Google

В горния пример една фраза, която описва бизнеса, беше „100% натурален чист мед“. Погледнете екрана по-горе, където се търси тази фраза. Какви думи използва уебсайтът, който класира №1 в Google? Натурален мед, чист мед, суров мед. Това ви помага да създавате свои собствени ключови думи в семена.

Изследвайте вашите конкуренти

В нашия пример един състезател в Алабама е Медът на Хюет. Погледнете екрана. Забележете, Медът на Hewett използва тези ключови думи: суров, органичен, чист местен мед. Отново това ви помага много бързо да изградите свои собствени ключови думи.

Изследване на ключови думи на конкурентите в Google

Разгледайте свързани ключови думи

Когато търсите ключова дума в Google в долната част на страницата, има раздел, наречен „Търсения, свързани с.“ Този списък също ви помага да откриете ключови думи със семена. В нашия пример една фраза, която описва бизнеса, беше „целият мед идва от Алабама“. Една ключова дума се използва в повечето от предложените думи за търсене: местен мед.

Свързани с Google ключови думи за търсене

БЪРЗ СЪВЕТ: Използвайте безплатен инструмент, наречен Soovle за бързо проучване на свързани ключови думи във всички търсачки наведнъж.

Ако следвате тези стъпки, ще намерите 80% от ключовите си думи в семената; поне най-важните. Не са ви били нужни „инструменти за изследване на ключови думи“, за да стигнете дотам Не е необходимо да наемате SEO компания. Всъщност, ако се спрете тук, ще имате достатъчно проучвания на ключови думи, за да създадете много удобен за SEO уебсайт.

Съставете списък с ключови думи

Сега е време да създадете своя списък с ключови думи. Има много безплатни & платени инструменти за това. Основите на двуетапния процес на всеки инструмент са:

 1. Въведете ключова дума (т.е. Alabama Honey)
 2. Вижте какви други думи / фрази хората въвеждат в Google, използвайки тази ключова дума (т.е. къде да купя чист алабамов мед?)

Препоръчвам да използвате Explorer на ключовите думи на Моз.  Можете да направите две безплатни търсения на ден или просто да се регистрирате за безплатна 30-дневна пробна версия. Показва ви колко пъти месечно хората търсят всяка ключова дума.

БЪРЗ СЪВЕТ: употреба Google безплатен планиращ ключови думи като алтернативен инструмент за изследване. Просто се регистрирате, преструвайте се, че създавате реклама, след което Google ви позволява да използвате инструмента безплатно.

Безплатни инструменти за извършване на разширени изследвания на ключови думи:

Ето списък с най-добрите налични инструменти за изследване на ключови думи:

 1. Получаване на идеи за ключови думи: Планировчик на ключови думи в Google, Bing инструмент за ключови думи, Bing Intelligence Tool, IO (50% безплатно), ubersuggest.io
 2. Намерете ключови думи, които вече генерират трафик към вашия сайт: Google конзола за търсене (наистина добри сочни данни), Bing Инструменти за уеб администратори
 3. Свързани ключови думи: Soovle, Google Correlate (напишете с единични думи)
 4. Въпроси, които хората въвеждат в Google: AnswerThePublic (страхотен инструмент)
 5. Сезонни тенденции на ключовите думи: Google Тенденции

Продължавайки в списъка, ето някои разширени платени инструменти:

 1. Получаване на идеи за ключови думи: Изследовател на ключови думи на Моз (30-дневен пробен период), SEMRush (безплатна пробна версия за 14 дни), WordTracker (7-дневна безплатна пробна версия), LongTailPro (безплатна 7-дневна пробна версия), Ahrefs Explorer Explorer (безплатна пробна версия за 14 дни), kwfinder (по-евтина алтернатива с безплатна версия), Ferzy (налична е и ограничена безплатна версия)
 2. Конкуренти за изследвания: SpyFu (30-дневна гаранция за връщане на парите)
 3. Заглавия на статията на Explorer: BuzzSumo (14-дневен пробен период)

Как използвате инструментите за изследване на ключови думи?

Нека си представим, че искате да научите какви думи за търсене хората въвеждат в Google, които съдържат думите „Алабама мед.„Въвеждането на тази ключова дума в инструмент за изследване на ключови думи ще ви покаже 1000+ свързани ключови думи, които хората въвеждат в Google и колко пъти са търсени. Сега наистина можете да създадете голям списък с ключови думи за всички думи за търсене, които са свързани с вашия бизнес (т.е. всяка ключова дума).

Обичам да започвам да групирам ключови думи, които са свързани с моя бизнес, в групи. Например:

 • Ключови думи за учене: цени на алабама мед, пчелни алабама мед, чист мед от алабама, местна алабама мед, пчелни ферми от алабама, директория на пчеларите от алабама, закон за пчела от алабама, местен мед от бирмингам, чист алабама мед Odenville
 • Изкупуване на ключови думи (скъпа): купуват органичен мед алабама, доставчици на органичен мед, производители на мед от алабама, къде да купят мед от алабама, насипен мед за продажба алабама, къде да купят чист мед от алабама, местен мед huntsville al, къде да купят местен мед в Бирмингам ал, местен мед gadsden алабама
 • Изкупуване на ключови думи (пчели): пчелни алабама пчели за продажба, купуват медоносните пчели алабама, пакетирани пчелни медове за продажба в алабама, кралици пчели за продажба в алабама, пчелни кошери за продажба в алабама

Защо групови ключови думи в УЧЕНИЕ срещу КУПУВАНЕ Ключови думи?

Ако някой търси „цени от мед от алабама“, иска информация. Все още не са готови да купят. Защо е важно? Когато планирате всяка страница от уебсайта си, искате да използвате „закупуване на ключови думи“ на страниците с продажби „учене на ключови думи“ на други страници; като в публикация в блог. Това е много важно понятие, ако искате да класирате # 1 и действително да продадете своя продукт / услуга.

Например, можете да напишете публикация в блога на „Цените на меда 2017 в Алабама.“ В тази публикация в блога отговаряте на техния въпрос, като им показвате всички цени на меда в Алабама; включително вашия бизнес, който просто така има най-ниската цена от всеки в Алабама.

Колко голям трябва да съставя списък с ключови думи?

Включете всички ключови думи, свързани с вашия бизнес. По принцип списъкът с ключови думи може да бъде без ограничения. Но ако сте малък или местен бизнес обикновено този списък е 50-200 ключови думи.

Трябва ли да включвам подобни ключови думи в списъка си?

Аз не. Например, трябва ли да включите „пчелни пчелни алабами за продажба“ и „пчелни пчели за продажба в алабама.“ Не. Защо? Няма значение. Google обикновено разбира фрази, които са еднакви. Ако се класирате за една ключова дума, най-вероятно ще класирате за другата.

БЪРЗ СЪВЕТ: Ключовите думи са важни, но не забравяйте да пишете съдържанието на страницата си за хората, а не за търсачките.

Трябва ли да включвам само кратки ключови думи, които всички търсят?

Не. Трябва да имате комбинация от кратки, средни и дълги ключови думи в списъка си. Кратките ключови думи са с дължина 1-3 думи. Дългите (търговците ги наричат ​​„Ключови думи с дълга опашка“) обикновено са 5+. Защо? Първо, кратките ключови думи са много трудни за класиране, а ключовите думи с дълга опашка са много по-лесни за класиране на първата страница на Google. Второ, хората не търсят само „местен мед.“ Вижте изображението по-долу на това, което другите търсят, когато въвеждат „местен мед:“

answerthepublic.com идеи за ключови думи

Всъщност за 70% от търсенията се казва, че са ключови думи с дълга опашка според SEOMOZ. Това не е ли просто смислено? Наскоро закупих употребявана кола. Фолксваген Поло. Никога не съм въвеждал в Google „купувайте употребяван Volkswagen Polo“. Но въведох 100 въпроса, които имах за колите супермини.

Точката? Каквото и да продавате, искате да сте уебсайтът, който отговаря на стотиците въпроси, които хората задават относно вашия продукт / услуга. Освен това искате да класирате ключовите думи, които хората въвеждат, след като са готови да купят. Обикновено не можете да класирате за конкурентни „закупуване на ключови думи“, освен ако не се класирате за стотици „ключови думи за учене“.

Така че в нашия пример за местната пчелна ферма. Когато компанията извършва проучвания на ключови думи, ключовата дума „разлика между органичен мед и чист мед“ е също толкова важна, колкото „органичен мед“ или „чист мед“.

заключение

В крайна сметка генерирането на ключови думи за вашия уебсайт или блог не е много трудно. Ако първо спрете и помислите, това отнема само няколко часа. Ако си спомняте една точка от тази статия, би било да спрете и да помислите, преди да изследвате някакви ключови думи. Планирането е ключовата дума тук.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map