Как да изберем страхотно име на домейн за вашия бизнес

Решавайки & регистрирането на име на домейн за вашия бизнес отнема време & трябва да отразява вашата марка. Ето 9 съвета за избор на страхотно ново име на домейн.


Избор на име на домейн

Изборът на правилното име на домейн (и това, което отговаря добре на вашата марка и аудитория) е жизненоважно за изпращане на правилното съобщение и гарантиране, че уебсайтът ви получава хитовете, които заслужава.

Може би си мислите: „но със сигурност името ми на домейн просто ще бъде същото като моето предприятие?“

Отговорът на това е да и не. Да, вашето име на домейн трябва да отразява вашия бизнес и да се приведе в съответствие с него, но трябва да се вложи малко повече мисъл в него.

Ето 9 съвета, които събрах, за да ви помогна да изберете страхотно име на домейн, което продължава да работи за вашия бизнес!

Съвет 1: Стойте далеч от пълнените домейни с ключови думи

Интернет през 90-те и началото на 2000-те беше изпълнен с имена на домейни, пълнени с ключови думи, като „EasyChickenRecipes.com“ – по същество те бяха съставени от ключови думи, които хората търсеха в Google.

днес, ключовите ключови домейни нямат толкова мощност, колкото преди. Вместо това искате да намекнете какво правите, без да получавате всичките 90-те.

Използване на пълнени ключови думи в имена на домейни за SEOСтатистически данни как използването на ключови думи в имената на домейни намалява след 2008 г.. Източник на изображението.

Така че, ако имате уебсайт, който предлага хиляди лесни рецепти за пилешко месо, можете да отидете за „ChickenChef.com“, вместо за тежката ключова дума „EasyChickenRecipes.com“.

Хората ще могат да кажат за какво става въпрос (пилешко), но има малко характер и личност.

Съвет 2: Направете го маркиран

Помислете за вашата марка и какъв „опит“ искате да имате вашата публика – искате ли да изпратите забавна и безгрижна вибрация? Или нещо по-сериозно и корпоративно? Имайте предвид това, когато избирате името си и се уверете, че вашият домейн отразява вашата марка.

Ако ръководите тайландски бизнес и искате да изпратите забавно, младежки съобщение, можете да изберете „EatThaiTonight.com“ вместо „MoonriseThaiTakeaway.com“.

ЗНАЕШЕ ЛИ? Най-скъпото име на домейн, продавано някога е Insurance.com, за което се продава 35,6 милиона долара в 2010.

Съвет 3: Мислете за бъдещето

Къде виждате вашия бизнес да се насочи в бъдеще? Не правете грешката да създадете име на домейн от тенденциозни думи, които ще излязат от мода след шест месеца.

Вместо това, уверете се, че сте избрали нещо трайно и това може да се развива с вашия бизнес. Например, ако сте маркетингова агенция, ще се разширите ли в услуги за уеб дизайн в бъдеще? Уверете се, че името на вашия домейн дава възможност на вашата бизнес стая да расте.

Съвет 4: Дръжте го кратко

Освен че сте сигурни, че вашият домейн е с марка, искате да го поддържате кратък, за да бъде запомнящ се. Никой няма време да помни домейн с пет думи, особено когато всичко е сглобено в едно, дълго нечетливо изречение.

Дължина на имената на домейни за популярни уебсайтовеНай-популярните уебсайтове имат по-къси имена. Източник на изображението.

Ако името на вашия бизнес е дълго, помислете за съкращаването му или добавяне на инициали, за да поддържате домейна си кратък и бърз.

Съвет 5: Избягвайте числата & Символи

По същия начин не искате да обърквате хората, като добавяте числа и символи.

В идеалния случай искате вашия домейн да включва само букви всички в един ред, без нищо да ги раздели.

Ако името на вашия бизнес е „Фризьорите на Джон“, но домейнът ви е „johns-hairdressers.com“, може да накарате много хора да забравят „-“ и да отидете на грешното място.

Съвет 6: Проверете четивността & правопис

Следвайки последната точка, искате да сте сигурни, че името на вашия домейн не включва сложни заклинания, които биха могли да накарат хората да.

Името на вашия домейн трябва да бъде интуитивно по правопис и четимост. Хората просто няма да виждат домейна ви, когато е записан, може да се наложи да го изричате лично или да го обадите по телефона.

Не бива да се налага да го преглеждате отново и отново и искате да помислите как изглежда, когато е записано (изглежда ли O като 0, например).

Съвет 7: Проверете дали .Com е наличен

Най-разпространеният край на домейна е .com, но това не означава, че това е единственият наличен край.

Всъщност вече можете да поставите каквото искате като край, така че може да имате Thai.Takeaway вместо ThaiTakeaway.com!

Струва си да се има предвид, че повечето хора интуитивно въвеждат .com, така че проверете дали .com също е налице, ако решите да отидете за друга опция, просто така хората да не попадат в друг сайт, когато искат бъди на твоя.

ЗНАЕШЕ ЛИ? Има общо 1519 TLDs (към ноември 2016 г.) и .com TLD представлява 50% от всички регистрирани имена на домейни.

Съвет 8: Проверете дали са налични социалните канали?

Много е вероятно да искате да осигурите някои дръжки за социални медии за вашия бизнес, след като настроите домейна си, така че може да искате да проверите дали са налични подходящите дръжки, преди да се ангажирате да закупите домейна.

Проверете Twitter, Facebook, Instagram и всички други канали за социални медии, които искате да използвате, за да видите дали някой вече е набил името, което искате.

Съвет 9: Проверете за авторски права

Така че сте преминали през всички тези стъпки и сте намерили име на домейн, което напълно отразява бизнеса ви, с който сте готови да се потопите.

Но задръжте малко. Преди да продължите напред и щракнете върху този бутон, уверете се, че няма авторски права около него и че няма подобни марки, използващи подобно име, с което аудиторията ви може да се обърка.

Въпреки че искате да изберете домейн, който е в съответствие с вашия бизнес и неговите цели, вие също искате да сте сигурни, че е уникален и запомнящ се и следователно не като всеки друг там.

Вие също не искате да се захващате за неприятни съдебни дела в бъдеще, ако продължите да използвате име на домейн, което е твърде подобно на друга марка.

заключение

Изборът на име на домейн не трябва да бъде нещо, което правите за петнадесет минути.

Това е нещо, което изисква много мисли и съображения, тъй като често това е първото нещо, което хората ще видят, когато се запознаят с вашия бизнес.

Може да си мислите, че името на вашия домейн е просто поредицата от букви, които влизат в лентата за търсене, но всъщност предава много повече за вашия бизнес, отколкото си мислите. Показва за какво се занимавате и какъв бизнес управлявате. Освен това искате да улесните хората да ви намират, така че поддържането на нещата кратки, сбити и лесни за разбиране е жизненоважно..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map