Jobb-e a SEO tárolása dedikált IP-címekkel a SEO számára?

A dedikált IP-cím javítja-e webhelyének rangsorolását a keresőmotorokban & kell használni SEO tárhelyet? Tudjon meg többet az igazságokról & a Google SEO tárhelyének mítoszai.


SEO tárhely és dedikált IP címek

A Search Engine Optimization (SEO) lényege az, hogy megmutassa a legjobb oldalát a Google-nak. A keresőmotorok becsapása a legrosszabb módszer, és rontja a webhely hírnevét. A jó SEO-hírnév kiépítésének legjobb módja a kereséshez szükséges megfelelő jelek küldésére összpontosítva.

A SEO közösségben túl sokáig fennmaradt egy mítosz arról, hogy minden birtokában lévő webhelyhez külön IP-címre van szükség, és ideje rögzíteni ezt.

A dedikált IP-címek abban különböznek a megosztott tárhely IP-címeitől, hogy az első állandó, míg az utóbbi idővel változik.

Egyes SEO-k már hosszú ideje állandósították azt a gondolatot, hogy a Google lerontja azokat a webhelyeket, amelyek megosztott tárhelyi környezetben vannak. Feltételezés volt, hogy a megosztott tárhely gyakori a SEO „spamküldők” körében, akik a legfelső szintű domain sok változatát regisztrálják, és mindegyikükön ugyanazt a tartalmat tárolják, hogy láthatóabban jelenjenek meg a keresőmotorok eredményoldalán (SERP)..

Ezek a gátlástalan webhelytulajdonosok aggodalmát fejezték ki amiatt, hogy keresőmotor algoritmusok büntették őket, hogy oly sok webhelyet tárolnak egy megosztott gazdagépen azonos tartalommal, de eltérő domain nevekkel, ezért minden egyes webhelyhez külön IP-címeket kerestek. A remény az volt, hogy elkülönítik az egyes webhelyeket az alábbiak alól, és becsapják a Google-t arra, hogy azt gondolja, hogy különálló tulajdonosok tulajdonában vannak és teljesen függetlenek.

A rangsorolási algoritmust szorosan ismerő Google alkalmazottak azonban már 2003-ban azt állították, hogy a Google nem csökkenti a webhelyek számát, amelyek megosztott tárhelyet használnak megosztott IP-kkel. Egyáltalán.

Craig Silverstein, aki 2003-ban a Google technológiai igazgatója volt, egy Slashdot interjúban válaszolt erre a kérdésre:

„A Google a virtuálisan üzemeltetett domaineket és azok linkjeit ugyanúgy kezeli, mint az egyedi IP-címeken lévő domaineket. Ha az internetszolgáltató helyesen végez virtuális tárhelyet, soha nem fog különbséget találni a két eset között. Havonta olyan kis százalékban látjuk az internetszolgáltatókat, amelyek tévesen konfigurálják virtuális tárhelyüket, ami valószínűleg ezt a tartós félreértést magyarázza – köszönöm, hogy lehetőséget adott nekem egy mítosz eloszlatására! “

2006-ban volt újból megerősítette Matt Cutts a Google alkalmazottja. Azok számára, akik nem ismerik a Matt Cutts-t, a SafeSearch első verzióját írta, amely a Google családi szűrője, és az elmúlt években foglalkozik a keresés minőségével és a webes spammel a Google-ban..

Szüksége van további bizonyítékokra? Google Webmester útmutató ne említsen semmilyen dedikált IP-címet a PageRank pontozásának javítására.

De mi lesz a webhely sebességével? Nem egy dedikált IP-cím gyorsabb, mint a megosztott tárhelyhelyzetnél? Az igazság az, hogy míg a webhelysebesség befolyásolja a SERP rangsorolását, a dedikált IP-címek nem jelentik a webhely fokozott sebességét. A sebesség része a gazdagép hardverének és hálózati képességeinek. Az IP-cím csak a „telefonszám”. És amint a mobiltelefon-vásárlók tudják, a telefonszám megváltoztatása nem garantálja a jobb hívásminőséget.

Szóval, megvan. Eltekintve attól a ténytől, hogy egy dedikált IP-vel valószínűleg csökkenti annak kockázatát, hogy webhelyét kockázatosként jelöljék meg mások által a megosztott gazdagépen elkövetett rossz magatartás miatt, nincs SEO előnye annak, hogy webhelyét kizárólag egy dedikált IP-cím birtoklása mellett futtatja..

Azonban…

A megosztott tárhely nagyszerű a legtöbb webhely számára, amikor elindulnak. Az idő múlásával néhány további problémát tapasztalhat, ha kibír a megosztott tárhelyen, mivel – ahogy korábban említettük – ugyanazt az IP-címet használja a kiszolgálón tárolt összes többi webhellyel. A „rossz szomszédok” viselkedése az Ön IP-címén befolyásolhatja a SEO-t.

Dedikált és megosztott tárhely

Két fő terület van, ahol a megosztott tárhely elbocsáthat:

  • Előfordulhat, hogy webhelye lassú. Ennek oka az, hogy több száz webhely található ugyanazon a kiszolgálón, és egy webhely forrásokhoz vezethet, és a többi lelassulhat. Ez azonban valószínűtlen, mivel a legtöbb webtárhely ellenintézkedéseket hozott az ilyen forgatókönyvhöz.
  • Az Ön webhelyének ugyanaz az Internet Protocol (IP) címe van, mint ezeknek a többi webhelynek, ami némi fejfájást okozhat Önnek, köztük a ritka, de lehetséges SEO alsó besorolást, ha valaki a szerveren rosszul működik. A legtöbb internetes házigazda azonban olyan felhasználókat jelöl meg, akik rosszul viselkednek, és valószínűleg letiltják a tárhely-fiókjukat, mielőtt az a kiszolgálón lévő többi ügyfelet érintné..

Valójában van egy ügyes trükk, amellyel kiderítheti, hogy a „rossz szomszédságban” tartózkodik-e egy megosztott szerveren: Használjon reverz IP-keresési szolgáltatást, hogy kiderítse, ki mást üzemeltet a megosztott tárhelyén. Vannak számos de http://www.yougetsignal.com/tools/web-sites-on-web-server/ egy praktikus. Ha ezek a webhelyek vázlatosnak tűnnek az Ön számára, akkor a webhely vázlatosnak tűnik a keresőmotorok számára, mivel az Ön IP-címe megegyezik az IP-címükkel.

Ezenkívül legalább az olyan webhelyek esetében, amelyek biztonságos tranzakciókra támaszkodnak az e-kereskedelemben, dedikált IP-cím egyébként is a norma. A legtöbb tárhely szolgáltató megköveteli, ha engedélyezi az SSL tanúsítványt a biztonságos tranzakciók kezelésére.

A dedikált IP-címzés azon mobil ügyfeleinek is segít, akiknek jelszavát kell megadnia a webhelyen történő bejelentkezéshez. Ennek oka az, hogy a Starbucks vagy a könyvtár ügyfelei valószínűleg nyilvános Wi-Fi-t használnak, amely tiszta szöveges jelszavakat továbbít. Engedélyezze az SSL-t egy dedikált IP-címen minden olyan webhelyen, ahol jelszóra van szükség a bejelentkezéshez az ügyfelek jelszavainak jobb védelme érdekében.

A megoldás

Annak elkerülése érdekében, hogy rossz tömeggel kerüljön sor, és hogy jobban kiszolgálja az ügyfeleit, a legjobb, ha webhelye saját IP-címét adja meg. A legtöbb esetben azonban egy dedikált IP-cím használata nem befolyásolja rangsorolását.

Dedikált IP-k beszerzése a webgazdaból

A legtöbb tárhelyszolgáltató céges dedikált IP-címeket kínál otthoni terveinek részeként. Időnként kap egy ingyenes dedikált IP-t, amely csomagban van a tárhelyi tervvel. Időnként a házigazda kettőt biztosít ingyenesen. Ritka, hogy többet fognak fizetni fizetés nélkül. Kérdezze meg jelenlegi internetes házigazdáját, hogyan kaphat tőlük egy dedikált IP-címet. Ha nem engedélyezik, akkor átválthatja a tárhelyét olyanra, amelyikre képes, például az InMotion Hosting. A HostGator ezenkívül 1 ingyenes dedikált IP-t is biztosít üzleti tárhelyi tervében. Ezenkívül a HostGator nővére van SEOHosting.com, amely ismert arról, hogy lehetővé teszi a webmestereknek, hogy tucatnyi webhelyet üzemeltessenek egyedi IP címeken (akár 125 dedikált IP egy megosztott fiókban).

Következtetés

Tehát akkor tényleg meg kellene kapnom egy dedikált IP-címet? Nem kell, de kell. Tudjuk, hogy zavaró! A megosztott IP-cím nem eredményezi, hogy webhelye felfelé vagy lefelé megy a Google-on. Tehát elméletileg az Ön webhelyének pontosan azonosnak kell lennie egy megosztott vagy dedikált IP-címen. Ha azonban valaki más ugyanazon a szerveren rosszul viselkedik, és feketelistára kerül, ugyanazon IP-cím megosztása szintén bajba kerülhet, ezért ajánlott egy dedikált IP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map