Използване на CloudFlare за подобряване на вашия уеб хостинг

Плюсове и минуси на използването на CDN (мрежа за доставка на съдържание), като CloudFlare, за да повишите ефективността и сигурността на вашия уеб хостинг акаунт.


Уеб хостинг с Cloudflare

Има неща, които повечето хостинг компании правят добре и има неща, които не се справят добре; като осигуряване на хостинг за корпоративен клас сигурност за клиенти с споделен хостинг.

Сигурност за масите

За да осигурите своя собствена защита от висок клас срещу хакери, трябва да имате вида знания, които хората получават от напреднало ИТ образование. Собствениците на фирми, които просто започват работа с хостинг, нямат време или ресурси за такъв тип усилия.

Въведете CloudFlare. CloudFlare е уеб хостинг услуга за сигурност, която е била за и смекчи някои от най-лошите атаки в историята. Например през февруари 2014 г. той спря а рекордна атака на „разпределен отказ за обслужване“ (DDoS). DDoS атака е, когато хакер стартира армия от „зомби” компютри, програмирани да отправят толкова много заявки за документи от един уебсайт, че се претоварват и не са достъпни за законни посетители.

CloudFlare прави непрекъснати подобрения чрез добавяне на оригинални функции и чрез придобиване. През февруари 2014 г. CloudFlare придоби StopTheHacker за добавяне на откриване на злонамерен софтуер (вируси), автоматично премахване на зловреден софтуер и репутация и мониторинг на репутацията. И през юни 2014 г. тя придоби CryptoSeal, компания, която разширява сигурността на уеб потребителите.

Производителност на ниво предприятие

Преминаването към нова и по-бърза уеб хостинг компания вече не е единственото решение за бавен уебсайт. В допълнение към сигурността, CloudFlare осигурява подобрена производителност за всеки уеб хостинг акаунт. Ако ви харесва текущият ви уеб хост, но искате уебсайтът (ите), хостван в акаунта ви, да се зарежда по-бързо, можете да опитате да използвате CloudFlare. CloudFlare имаше своето начало като CDN (мрежа за доставка на съдържание), която автоматично оптимизира доставката на вашите данни.

В казус за оптимизация на уеб съдържание на ZenDesk, популярен онлайн инструмент за поддръжка на клиенти, използван от бизнеса по целия свят, CloudFlare отчита 10-кратно подобрение на глобалното време за реакция и 6-кратно подобрение на целевото време за доставка на съдържание.

Как работи CloudFlare с текущия ви хостинг

CloudFlare сама по себе си не е уеб хостинг услуга. Това означава, че можете да запазите текущия си уеб хост и да добавите CloudFlare към него. По принцип CloudFlare работи на ниво мрежа и поддържа почти всеки уеб хост. Някои уеб хостове, като Bluehost и GreenGeeks например, си партнират с CloudFlare, което прави супер лесно да активирате CloudFlare директно от вашия уеб хостинг акаунт. Ако сте с уеб хост, който не предлага интегрирана поддръжка на CloudFlare, пак можете да се регистрирате с CloudFlare отделно на уебсайта на CloudFlare. Трябва обаче да промените настройките за DNS на вашия домейн, за да съответстват на сървърите на имена на CloudFlare.

CloudFlare в контролния панел GreenGeeksСнимка на контролния панел на cPanel на GreenGeek, където CloudFlare е интегриран по подразбиране за бързо & лесно активиране.

CloudFlare е лесно да се настрои, дори ако вашият уеб хост не е партньор с него. Този автор е настроил няколко хостинг акаунта за 5 минути или по-малко, за да използва CloudFlare.

Колко струва CloudFlare?

Основните услуги на CloudFlare са безплатни, но модернизираните пакети са много достъпни и доста атрактивни за предприемачи и малки предприятия.

Pro пакетът, който е на едно ниво от безплатния, добавя още по-бърза производителност на сайта, по-добра поддръжка за мобилни устройства и защитна стена на уеб приложение. Тя ще ви върне $ 20 / месец за първия ви сайт, но само допълнителни $ 5 за всеки допълнителен сайт.

Бизнес пакетът ви предоставя всички функции на Pro, по-добра защита за отказ от обслужване и Railgun, което помага да получите по-бързо вашето съдържание в чужбина. При $ 200 на месец ще откриете, че кражба в сравнение с разходите и неудовлетвореността от опитите да се изгради такъв вид надеждност и сигурност от нулата.

Пакетът Enterprise, който е доста скъп при 5000 долара на месец, ви дава цялата енхилада. Това е всичко в пакета Pro и Business, плюс помощ за настройка, специализиран мениджър на акаунти, денонощна поддръжка по телефона и споразумение за ниво на обслужване от 2500%.

С всички планове никога не получавате такса за честотна лента. Можете дори да смесвате типове планове според вашите нужди. Надграждането и понижаването по всяко време не е пот, а за цялото нещо се таксува само веднъж месечно. Повече подробности за специфичните характеристики на всеки план са достъпни на Страницата за ценообразуване на CloudFlare.

Признания на CloudFlare

Наскоро CloudFlare спечели няколко награди. Те включват:

 • Най-доброто стартиране на предприятието от Techcrunch на 8-ите годишни награди на Crunchies през февруари 2015 г.
 • Най-иновативна мрежа & Компания за интернет технологии в продължение на две години, управлявана от Wall Street Journal
 • Рейтинг като технологичен пионер от Световния икономически форум
 • Да бъде класиран сред 10-те най-иновативни компании в света от Fast Company

Спорни

CloudFlare, с всичките си предимства, обаче не е напълно изолиран от противоречия.

Например през март 2014 г. CloudFlare беше класиран в топ 10 на най-лошите хостове и мрежи в света въз основа на злонамерен трафик, който хоства от SiteVet Beta. И два от топ трите онлайн форуми за чат на ISIS също бяха охранявани от CloudFlare. Правоприлагането не е поискало от тях да прекратят услугата. Към момента на това писане, CloudFlare не отговори на искания за повече информация за ISIS чат форумите. Сайтът за пазачи CrimeFlare.com представя своя случай защо на CloudFlare не може да се вярва на сигурността на данните.

Има и други проблеми, за които хората са докладвали, като напр времената на натоварване действително се забавят, а статистическите данни за преглеждането на страници се надуват. Някои твърдят, че CloudFlare нарича себе си CDN, но в действителност той е по-скоро обратен прокси, който не се счита за истински CDN.

Ако установите, че тези проблеми са непреодолими за вашите цели, можете да опитате други CDN / услуги за сигурност като Akamai.com, Incapsula.com или FireHost.com. Тези алтернативи също могат да предложат икономия на разходи над CloudFlare в зависимост от вашите конкретни нужди.

заключение

В заключение, CloudFlare може да бъде добро решение за повишаване на сигурността и ефективността на вашия уеб хостинг акаунт, без да се налага да харчите много. Безплатната версия също работи добре. Все още зависи от производителността на хостинг сървърите, използвани от вашия уеб хост, но CloudFlare в крайна сметка може да достави вашето съдържание по-бързо и сигурно.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map