Избор на геолокация на следващия ви уеб хост

Защо местоположението на центъра за данни на вашия уеб хост е важно и как да намери уеб хостинг въз основа на местоположението на сървъра за по-добра ефективност на уебсайта.


местоположение на уеб хостинг сървъра

Повечето хора мислят за гигантски облак, плаващ в небето, когато си представят къде се съхранява уебсайт, но всъщност уебсайтът ви се намира на физическо място. Доставчик на уеб хостинг ще съхранява вашия уебсайт на сървър, който се намира в центъра за данни. Където и да е географски разположен този център за данни, вашият уебсайт се намира и там.

Поглед към центъра за данни на хостинг InMotionПоглед към центъра за данни InMotion хостинг в Лос Анджелис, Калифорния, където уебсайтовете се съхраняват физически.

В тази статия ще обсъдим защо местоположението на центъра за данни е важно, как разстоянието може да повлияе на скоростите на уебсайта ви и кой доставчик на уеб хостинг е най-подходящ за вашето географско местоположение.

Защо трябва да ме интересува къде се съхранява моят уебсайт?

Геолокацията на вашия уеб сайт е важен фактор за уеб хостинга като по-къси разстояния допринасям за по-големи скорости. Въпреки че има много фактори, географското местоположение на центъра за данни е един от най-важните фактори, които ще повлияят на бързината на вашия уебсайт да се прехвърли на компютъра на посетителя. Когато посетителите са разположени географски по-близо до центъра за данни на вашата хостинг компания, уебсайтът ви ще се зареди по-бързо. Когато са разположени по-далеч от него, вашият уебсайт ще трябва да измине по-далечно разстояние в интернет, което изисква повече „прескачания“ между мрежите, което води до зареждане на сайта по-бавно. Например, да кажем, че уебсайтът ви се хоства в Ню Йорк. Посетител в Ню Йорк ще може да зареди вашия уебсайт по-бързо от посетител в Калифорния, просто поради близостта им от центъра за данни.

Как влияе разстоянието на скоростта?

Вашият уебсайт се прехвърля от уеб сървъра към компютъра на посетителя чрез пасаж от взаимосвързани мрежи, които колективно наричаме интернет. Първата мрежа, през която трябва да премине уебсайтът, е собствената ви мрежа от центрове за данни. След това вашият уебсайт се пренасочва и прехвърля по най-ефективния път на мрежи в интернет, за да достигне до личната мрежа на посетителя и накрая – личния компютър на посетителя.

Въпреки че повечето мрежи използват оптично окабеляване, което може да предава данни със скоростта на светлината (приблизително 186 282 мили / секунда във вакуум), има много фактори, свързани с разстоянието, които значително влошават тази скорост. Самото влакно има показател на пречупване и всякакви грапави / неправилни повърхности в кабела могат да причинят разсейване на светлината, което естествено намалява скоростта, особено на далечни разстояния. Но все пак, той пътува доста бързо! Има общо правило, че на всеки 1000 километра кабел има 10 милисекунди закъснение. Не е голяма работа. Най-големият проблем е скоростта на ретранслаторите и рутерите и всички компоненти в различните мрежи, през които данните трябва да преминават. Тук възниква истинското затруднение и защо разстоянието може значително да повлияе на скоростта.

Бърза бележка: Въздействията върху производителността, свързани с местоположението на центъра за данни, се забелязват най-значително при по-големи файлове като медии (изображения, филми и т.н.).

Изберете Център за данни, близък до вашата целева аудитория

Въпреки че много хора не се замислят по това време, местоположението е важен фактор при избора на уеб хост. Изберете такъв с център за данни, близък до вашата целева аудитория, независимо от това къде се намирате вие ​​като собственик на бизнеса.

Геолокация на центровете за данни за добре известни уеб хостове

Както можете да видите от изображението по-горе, всеки от тези уеб хостове има центрове за данни, разположени на различни места и са най-бързи в тази област. Например хостингът InMotion е подходящ избор, ако посетителите ви са концентрирани в Южна Калифорния или на източното крайбрежие близо до Вирджиния. Bluehost е подходящ избор за посетители, разположени в и около Юта, където HostGator е най-подходящ за тези в близост до Тексас. Обърнете внимание, че A2 хостингът е подходящ избор за посетители, разположени в района на Мичиган. За повече информация относно избора на уеб хост, можете да видите нашия списък с най-добрите компании за уеб хостинг.

Бърз съвет: Имайте предвид, че заявеният град на седалището на хостинг компания не винаги се намира в същия град като техния център за данни. Например много американски хостове управляват центрове за данни и в Европа, и в Азия. Уверете се, че действителният център за данни е разположен в регион близо до вашата целева аудитория, независимо от това къде се намира седалището на уеб хостинг компанията.

Някои компании предлагат и мрежа за доставка на съдържание (CDN), система, която кешира вашия уебсайт на множество сървъри в целия свят. Най-ефективният сървър за всеки посетител (т.е. най-близкият сървър) ще бъде използван за изтегляне на съдържанието на вашия уебсайт. Можете да прочетете повече за CDN тук.

Местоположението не е всичко

Трябва да отбележим, че местоположението очевидно не е всичко, що се отнася до скоростта на вашия уебсайт. Има и множество други фактори, които също ще повлияят на скоростта, с която се обслужва уебсайтът ви:

 • Спецификации на сървъра (като например обема RAM и процесорната мощност)
 • Тип уеб хостинг & план (като споделен, VPS и посветен)
 • Скорост на задвижването в сървъра (много хостове сега предлагат твърди дискове (SSD))
 • Вашият действителен уебсайт & как е кодирано
 • Количество медии на вашия сайт
 • Здраве на базата данни
 • Компресия (или липса на такава)
 • Използва се кеширане, ако има такова
 • Използвана мрежа за доставка на съдържание (CDN), ако има такава

Бърза бележка: Изборът на център за данни е само една стъпка в процеса на ускоряване на вашия уебсайт; има много други фактори, които влияят на времето за зареждане.

заключение

Центровете за данни са много важна връзка във веригата на обслужване на уебсайтове и лошо разположен може значително да повлияе на скоростта на вашия уебсайт и задържането на клиенти. Изберете уеб хостинг компания, която използва висококачествен център за данни, разположен най-близо до вашите клиенти. Местоположението на центъра за данни обаче не е всичко. Не забравяйте да разгледате нашата статия за това как да коригирате бавен уебсайт.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map