Instagram za posao – moram li stvarno biti na tome?

Koji je sve hype s Instagramom? Saznajte zašto vašoj tvrtki treba prisustvo na Instagramu i kako Instagram može koristiti vašoj robnoj marki & povećati vidljivost.


Zašto koristiti Instagram

Većina vlasnika tvrtki bori se s pronalaženjem razloga za korištenje Instagrama. Možda spadate u kategoriju “Ne mogu shvatiti o čemu se sva buka radi” ili možda u potpunosti razumijete ZAŠTO biste trebali koristiti Instagram, ali KAKO je dio problema. U oba slučaja ste na pravom mjestu.

Ajmo sad malo na trenutak Statistički gledano, ako ste vlasnik tvrtke i koristite društvene medije, vjerojatno ste barem čuli za Instagram. Možda ste čuli za to u svojoj zajednici ili svojoj mrežnoj grupi. Možda ste negdje čak vidjeli i njihov logotip, a da niste shvatili što bi to moćna platforma društvenih medija mogla biti za vaše poslovanje.

Ako je to slučaj, obucite cipele za trčanje jer ćemo uskoro provesti prave razloge za to da počnete koristiti Instagram ODMAH za izgradnju poslovanja, promociju svoje marke i povećanje glasine o vašoj tvrtki.

Što je Instagram ionako?

Instagram je platforma za društvene medije koju su 2010. osnovali Kevin Systrom i Mike Krieger i koja omogućuje dijeljenje svoje “priče” kroz slike i videozapise. Instagram je Facebook kupio 2012. godine, a krajem 2014. Instagram je postao popularniji od Twittera, s preko 300 milijuna aktivnih korisnika u odnosu na 284 korisnika Twittera. Optimalni dio bilo kojeg Instagram posta je dijeljenje vašeg priča na odabran način koji najviše koristi temu ili cilj. Zapamtite, Instagram nije samo platforma za postavljanje nekih slučajnih slika ili video zapisa. Morate razmisliti o tome što sljedbenici žele vidjeti i što želite da im oduzmu.

Jedan dobar primjer pripovijedanja koji uključuje sljedbenike u svakodnevnim postovima, kao i u cijeloj tvrtki, jest Pala industrija. Navedeni cilj padajuće industrije je “namještaj i skulpture napravljene od srušenih stabala srušenih u industrijskom rastu, ponovno obnovljena i preporođena s lijepom namjenom.” Stvarno lijepo, zar ne? Tko ne voli reciklirati nešto u prekrasni show komad koji je koristan? Stvarnost je da njihov Instagram račun mora ispuniti taj cilj dosljednim dijeljenjem postova koji koriste vizualne slike za ispričavanje svoje priče i angažiranje pratilaca na način koji ih ŽELE da komentiraju – a sve uz lijepu kolekciju hashtagova.!

Dobar primjer korisnog korištenja Instagrama za vaše poslovanje.

Na njihov Instagram profil, možete vidjeti kako oni koriste Instagram da bi predstavili mješavinu slika koje se koriste pomoću hashtagova kako bi privukli sljedbenike iz pretraživanja. Što se događa? Ljudi su odgovorili!

Sjećate se flip-knjiga iz djetinjstva koje su pokazale potpunu pokretnu sliku dok ste brzo prelistavali stranice? Instagram je isti način. Morate podijeliti poruku i povezati se s njima na način koji će ih približiti vašoj marki. Nikada ne razmišljajte o Instagramu kao jednom ili nizu postova – to je zbirka trenutaka koji pričaju priču i pozivaju vaše pratitelje u vaš posao.

ODUZETI: Postovi vizualno snažni s dobrim hashtagovima, opisima, zemljopisnom lokacijom i označavanjem dovode vašu marku do prednjeg dijela linije. To nije čarobno zbog čega Instagram radi za marke – to je vizualna privlačnost milenijskog tržišta uz brzi, zanimljivi malo informacija.

Instagram: Dobri, zli i ružni

Dobra vijest je da je Instagram najlakša platforma za društvene medije za dobivanje sljedbenika. Možete privući sljedbenike jednostavnom upotrebom hashtagova, označavanjem ili zemljopisnom lokacijom (dijeljenje vaše lokacije). Hashtags su dobri pojmovi za pretraživanje koji korisnicima omogućuju pretraživanje i pronalazak poduzeća koja odgovaraju njihovim specifičnim interesima. Svaki dan u tjednu na Instagramu ima određeni hashtag koji će vam pomoći da započnete. Na primjer, četvrtak je poznat po #TBT ili #throwbackth četvrtak koji vam omogućuje dijeljenje sjećanja. Nedelja je stvorena za #selfieSunday. Pomoću određenih hashtagova unesite sljedbenike u vaš feed kako biste pregledali vaš sadržaj.

Označavanje vam daje priliku da se povežete s sljedbenicima i većim brandovima kako biste izravno privukli pažnju. Na isti način, geo-lokacija omogućuje sljedbenicima da pronađu tvrtke u njihovoj blizini. Ako želite promet nogu, označavanje i zemljopisna lokacija vrlo su važni za rast vašeg Instagram brenda.

Ipak, postoje i loše vijesti. Sve veze objavljene na Instagramu neće se moći kliknuti. Da, to znači da će sljedbenici HITNO kopirati i zalijepiti URL-ove u old-school preglednik (ovdje ubacite duboke patnje i uzdahnuće)! Iako to možda ne bi previše značilo ako vaši sljedbenici sjede za stolnim / prijenosnim računalom, tržište Instagrama ispunjeno je tisućama godina na mobilnom telefonu. To NE znači da možete zanemariti URL-ove u svojim postovima. To SAMO znači da će vaši sljedbenici morati poduzeti dodatni korak kako bi se uključili, pa olakšajte posao bitly veze koje omogućuju sljedivost.

Nemogućnost klika na linkove može se činiti problemom, ali istina je da sljedbenici Instagrama vrlo kreativno koriste ovaj društveni medij. Na primjer, iako postoje neke aplikacije koje omogućuju ponovno postavljanje postova na Instagramu, poput repost, nije lako dijeliti postove kao na drugim društvenim medijima. Iako gotovo svaka druga društvena platforma potiče dijeljenje sljedbenika, Instagram nema SHARE tipku za promociju virusnih postova. Da bi prevladao taj nedostatak, Instagram ima ugrađen sustav označavanja koji korisnicima omogućuje pozivanje svojih prijatelja na post putem označavanja u odjeljku za komentare.

ODUZETI: Učinite svoje postove dobrim jer su korisnici Instagrama dovoljno pametni da pronađu, prate i pozovu prijatelje na vaš sadržaj istodobno prevladavajući nedostatke platforme.

Zašto bih trebao koristiti Instagram za svoje poslovanje?

Jednostavan odgovor – Instagram je mjesto na kojem vaš povezani klijent sa pametnim telefonom i impulsom kupnje živi.

Rast korisnika Instagrama

Evo nekoliko činjenica o Instagramu:

 • Prošle godine 59% korisnika Instagrama koristilo je platformu svakodnevno, uključujući 35% koji su posjetili nekoliko puta dnevno. Ova brojka od 59% odražava povećanje od 10 bodova od rujna 2014., kada je 49% korisnika Instagrama prijavilo da svakodnevno posjećuju stranicu. (Izvor)
 • 55% mladih (18-18 godina) koristilo je Instagram u 2015. godini, u usporedbi s 37% onih koji su to učinili u 2013. (Izvor)
 • Instagram zajednica narasla je s 90 milijuna aktivnih korisnika u siječnju 2013. na više od 400 milijuna aktivnih korisnika u rujnu 2015. (Izvor)
 • Instagram korisnička baza raste daleko brže od korištenja društvenih mreža općenito. U SAD-u će Instagram ove godine porasti za 15,1%, u odnosu na samo 3,1% rasta za sektor društvenih mreža u cjelini. (Izvor)
 • Između 2016. i 2020. eMarketer predviđa da će Instagram dodati 26,9 milijuna korisnika – gotovo dvostruko više korisnika koji se očekuju za Twitter i puno više nego bilo koja druga na kojoj je praćena društvena platforma. (Izvor)
 • U jednom istraživanju na društvenim mrežama, od pet analiziranih industrija (ljepota, odjeća, velika kutija, elektronika i kućne potrepštine), samo 43% bavilo se svojim kupcima putem Instagrama, usprkos Instagram stopi rasta od 237%. (Izvor)

Instagram ima veliko angažiranje korisnika.

Za brandove i tvrtke koje Instagram usvajaju u svoj marketing na društvenim mrežama, sve su ove dobre vijesti! Ali, vijest postaje bolja.

Što ako vam kažem da većina tvrtki NE koristi Instagram za promociju? Bi li vjerovali:

 • 31% trgovaca B2C-om izjavilo je da je Instagram “vrlo važan” društveni kanal, a 27% da je “nevažno”. (Izvor)
 • Samo 8% B2B prodavača izjavilo je da je Instagram “vrlo važan” kanal, a 58% je reklo da “nije važno”. (Izvor)
 • Predviđeno je da će više od trećine korisnika mobilnih telefona (otprilike 89,4 milijuna Amerikanaca) biti na Instagramu najmanje jednom mjesečno 2016. Do 2017. godine, oko 51,8% korisnika društvenih mreža će koristiti Instagram.

Važnost Instagrama u usporedbi s drugim platformama društvenih medija.

Ovo bi trebalo da vam se sada smiri poput Cheshire Cat-a jer to znači da imate sve prostorije na društvenim medijima kako biste ispred Instagrama uspjeli napredovati od konkurencije i biti među prvima koji su dobili svoj posao pred kupcima.!

Napokon, neka jadna budala rekla je da je i web prolazna faza!

Štoviše, dok se video sadržaj pokazao višim u svim društvenim medijima (uključujući Facebook, Twitter i YouTube), Instagram je domaćin ciljane demografije za video, milenijale. Nadalje, Instagram se najmanje koristi za promociju videozapisa, i to samo sa 24%.

ODUZETI: Tu je vaša dobitna kombinacija! Vizualni sadržaj + milenijska publika + pravilne tehnike = prepoznavanje i prodaja marke!

Zaključak

Realnost je da većina tvrtki uopće ne koristi Instagram ili ga ne koristi u potpunosti. Bilo da objavljujete slike ili videozapise, postoji metodologija korištenja Instagrama za promociju vašeg poslovanja na tržištu koje NEĆE uskoro zastarijevati. Privlačenjem tržišta od 18 do 34 godine s vrlo aktivnom stopom angažmana i novcem koji trošite, vaše poslovanje može pobijediti konkurenciju s Instagramom bilo da tražite lokalnog ili svjetskog kupca.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map