Instagram për Biznes – A kam vërtet nevojë të jem në të?

Whatfarë janë të gjitha lidhjet me Instagram? Mësoni pse biznesi juaj ka nevojë për një prani në Instagram dhe si Instagram mund të përfitojë nga marka juaj & rrit shikueshmërinë.


Pse të përdorësh Instagram

Shumica e pronarëve të bizneseve përpiqen të gjejnë një arsye për të përdorur Instagram. Ndoshta ju bie në kategorinë “Unë nuk mund ta kuptoj se çfarë bëhet fjalë për kategorinë” ose ndoshta ju e kuptoni plotësisht PSE duhet të përdorni Instagram, por pjesa SI është problemi. Në të dy rastet, ju jeni në vendin e duhur.

Tani, le të bëhemi realë për një minutë. Statistikisht, nëse jeni pronar i biznesit dhe po përdorni media sociale, atëherë me siguri keni dëgjuar të paktën për Instagram. Ju mund të keni dëgjuar për këtë në komunitetin tuaj ose në grupin tuaj të rrjetit. Ndoshta ju keni parë madje logon e tyre diku pa e kuptuar se cila është një platformë e fuqishme e mediave sociale kjo mund të jetë për biznesin tuaj.

Nëse është kështu, vishni këpucët tuaja me vrap sepse ne do të hedhim poshtë arsyet e vërteta që ju të filloni të përdorni Instagram TANI për të ndërtuar biznes, për të promovuar markën tuaj dhe për të rritur lëvizjet në lidhje me kompaninë tuaj.

Farë është Instagram Gjithsesi?

Instagram është një platformë e mediave sociale e themeluar nga Kevin Systrom dhe Mike Krieger në 2010 që ju lejon të ndani “historinë” tuaj përmes fotografive dhe videove. Instagram u fitua nga Facebook në 2012 dhe në fund të vitit 2014, Instagram ishte bërë më i popullarizuar se Twitter, me mbi 300 milion përdorues aktivë kundër 284 të Twitter. Pjesa optimale e çdo postimi në Instagram është ndarja juaj histori në një mënyrë të përzgjedhur që përfiton më shumë nga tema ose qëllimi. Mos harroni, Instagram nuk është vetëm një platformë për të postuar disa foto ose video të rastësishme. Ju duhet të mendoni për atë që ndjekësit duan të shohin dhe çfarë dëshironi ata të heqin.

Një shembull i mirë i tregimeve që përfshin ndjekësit në postimet e përditshme, si dhe në të gjithë kompaninë, është Industria e rënë. Qëllimi i deklaruar i Fallen Industry është “mobilje dhe skulptura të bëra nga pemë të rrëzuara të rrëzuara nga rritja industriale, të rikuperuara dhe të rilindura me qëllim të bukur.” Me të vërtetë bukur, apo jo? Kush nuk e do që të riciklojë diçka në një pjesë të bukur shfaqjeje që është e dobishme? Realiteti është që llogaria e tyre në Instagram duhet t’i përmbahet këtij qëllimi duke shpërndarë vazhdimisht postime që përdorin imazhe vizuale për të treguar historinë e tyre dhe për të angazhuar ndjekësit në një mënyrë që i bën ata të Dëshirojnë të komentojnë – të gjitha me një koleksion të këndshëm të hashtagsve ju lutemi!

Një shembull i mirë i përdorimit të Instagramit në mënyrë të dobishme për biznesin tuaj.

profilin e tyre në Instagram, ju mund të shihni se si ata përdorin Instagramin për të paraqitur një përzierje të imazheve të përdorura me hashtags për të tërhequr ndjekësit nga kërkimet. Cfare ndodh? Njerëzit u përgjigjën!

Mos harroni flip-librat nga fëmijëria juaj që treguan një pamje të plotë, lëvizëse, ndërsa shpejt kalove nëpër faqe? Instagram është në të njëjtën mënyrë. Ju duhet të ndani një mesazh dhe të lidheni me ta në një mënyrë që do t’i afrojë ata me markën tuaj. Asnjëherë mos e mendoni në Instagram si një seri të vetme ose seri postimesh – është koleksioni i momenteve që tregojnë një histori dhe ftoni vijimet tuaja në biznesin tuaj.

takeaway: Postimet që janë vizualisht të forta me hashtags të mirë, përshkrime, gjeo-vendndodhje dhe etiketime sjellin markën tuaj në pjesën e përparme të linjës. Nuk është magji që e bën Instagramin të funksionojë për markat – është tërheqja vizive në tregun e mijëvjecarit me një informacion të shpejtë dhe interesant.

Instagram: E mira, e keqja dhe e shëmtuara

Lajmi i mirë është se Instagram është platforma më e lehtë e mediave sociale për të marrë ndjekës. Ju mund të tërheqni ndjekës përmes përdorimit të thjeshtë të hashtags, etiketimit ose gjeo-vendndodhjes (ndarja e vendndodhjes tuaj). Hashtags janë terma të mirë kërkimi që lejojnë përdoruesit të kërkojnë dhe gjejnë biznese që u përshtaten interesave të tyre specifike. Do ditë e javës në Instagram ka një hashtag specifik që do t’ju ndihmojë të filloni. Për shembull, e enjtja është e famshme për #TBT ose #throwbackthursday për t’ju lejuar të ndani kujtime. E Diela u krijua për # SelfieSunday. Përdorimi i hashtags specifikë sjell pasuesit në burimin tuaj për të parë përmbajtjen tuaj.

Etiketimi ju jep mundësinë të lidheni me ndjekësit dhe markat më të mëdha për të tërhequr drejtpërdrejt vëmendjen. Në të njëjtën mënyrë, gjeo-vendndodhja u lejon ndjekësve të gjejnë biznese afër tyre. Nëse dëshironi trafik në këmbë, atëherë etiketimi dhe gjeo-vendndodhja janë shumë të rëndësishme për rritjen e markës suaj në Instagram.

Por ka një lajm të keq. Anydo lidhje e postuar në Instagram nuk do të jetë e klikueshme. Po, kjo do të thotë që ndjekësit do të duhet të kopjojnë dhe ngjitur URL-të në shfletuesin e tyre të shkollës së vjetër (futni psherëtima të thella dhe sy rrotull këtu)! Ndërsa kjo mund të mos bëjë shumë ndryshime nëse ndjekësit tuaj janë ulur në një kompjuter desktop / laptop, tregu në Instagram është i mbushur me mijëvjecarë në një telefon celular. Kjo NUK do të thotë që ju mund të neglizhoni URL-të në postimet tuaja. Kjo VETM do të thotë që ndjekësit tuaj do të duhet të ndërmarrin një hap shtesë për t’u angazhuar, kështu që ta bëjnë më të lehtë bitly lidhje që lejojnë gjurmueshmërinë.

Pamundësia për të klikuar në lidhje mund të duket si problem, por e vërteta është se ndjekësit në Instagram janë shumë krijues në përdorimin e këtij mediat sociale. Për shembull, edhe pse ka disa aplikacione që lejojnë ribotimin e postimeve në Instagram si iu përgjigjni, nuk është aq e thjeshtë për të shkëmbyer postime sa në mediat e tjera sociale. Edhe pse pothuajse çdo platformë tjetër sociale inkurajon ndarjen midis ndjekësve, Instagram nuk ka një buton SHARE për të promovuar postimet virale. Për të kapërcyer këtë mangësi, Instagram ka një sistem të integruar të etiketimeve që lejon përdoruesit të ftojnë miqtë e tyre në një postim përmes etiketimeve në pjesën e komenteve.

takeaway: Bëni postimet tuaja të mira sepse përdoruesit në Instagram janë mjaft të mprehtë për të gjetur, ndjekur dhe ftuar miqtë në përmbajtjen tuaj ndërsa tejkalojnë të metat e platformës.

Pse duhet ta përdor Instagramin për biznesin tim?

Përgjigje e thjeshtë – Instagram është vendi ku jeton klienti juaj i lidhur me një smartphone dhe një impuls të blerjes.

Rritja e përdoruesve në Instagram

Këtu janë disa nga faktet për Instagram:

  • Vitin e kaluar, 59% e përdoruesve të Instagramit e përdorën platformën çdo ditë, përfshirë 35% që vizituan disa herë në ditë. Kjo shifër prej 59% pasqyron një rritje prej 10 pikësh nga shtatori 2014, kur 49% e përdoruesve të Instagram raportuan që vizituan faqen në baza ditore. (burim)
  • 55% e të rriturve të rinj (moshat 18–29) e përdorën Instagramin në 2015, krahasuar me 37% që e bënë këtë në 2013. (burim)
  • Komuniteti në Instagram është rritur nga 90 milion përdorues aktivë në Janar 2013 në më shumë se 400 milion përdorues aktivë në Shtator 2015. (burim)
  • Baza e përdoruesit në Instagram po rritet shumë më shpejt sesa përdorimi i rrjetit social në përgjithësi. Në Sh.B.A., Instagram do të rritet 15.1% këtë vit, krahasuar me vetëm 3.1% rritje për sektorin e rrjeteve sociale në tërësi. (burim)
  • Midis 2016 dhe 2020, eMarketer parashikon që Instagram do të shtojë 26.9 milion përdorues – pothuajse dyfishin e përdoruesve shtesë që priten për Twitter, dhe shumë më tepër se çdo platformë tjetër sociale e ndjekur. (burim)
  • Në një studim të mediave sociale, nga pesë industri të analizuara (bukuri, veshje, kuti të mëdha, elektronikë dhe mallra shtëpiake), vetëm 43% janë angazhuar me konsumatorët e tyre përmes Instagramit, pavarësisht shkallës mesatare të rritjes mesatare të Instagramit 237%. (burim)

Instagram ka një angazhim të lartë të përdoruesve.

Për markat dhe bizneset që përvetësojnë Instagramin në marketingun e tyre në median sociale, të gjitha këto statistika janë një lajm i mirë! Por, lajmet bëhen më të mirë.

Po sikur t’ju thoja që shumica e bizneseve NUK po e përdorin Instagramin për të promovuar veten? A do të besonit:

  • 31% e tregtarëve të B2C thanë se Instagram ishte një kanal social “shumë i rëndësishëm” dhe 27% thanë se nuk ishte “i rëndësishëm”. (burim)
  • Vetëm 8% e tregtarëve B2B thanë se Instagram ishte një kanal “shumë i rëndësishëm” dhe 58% thanë se nuk ishte “i rëndësishëm”. (burim)
  • Ishte parashikuar që më shumë se një e treta e përdoruesve të telefonave celularë (afërsisht 89.4 milion amerikanë) do të jenë në Instagram të paktën një herë në muaj në 2016. Deri në vitin 2017, rreth 51.8% e përdoruesve të rrjeteve sociale do të përdorin Instagram.

Rëndësia e Instagram në krahasim me platformat e tjera të mediave sociale.

Kjo duhet t’ju ​​ketë hedhur zhurmë si Cat Cheshire tani, kjo do të thotë që ju të keni të gjithë dhomën e mediave sociale për të marrë përpara konkurrencën tuaj duke përdorur Instagram dhe të jeni ndër të parët që merrni biznesin tuaj para blerësve!

Mbi të gjitha, disa budallenj të varfër thanë që ueb-i ishte gjithashtu një fazë kaluese!

Për më tepër, ndërsa përmbajtja e videos ka provuar të renditet më e lartë në të gjitha mediat sociale (përfshirë Facebook, Twitter dhe YouTube), Instagram organizon demografinë e synuar për video, mijëvjeçarë. Për më tepër, Instagram është gjithashtu më pak i përdorur për promovimin e videove, me vetëm 24%.

takeaway: Ka kombinimin tuaj fitues! Përmbajtja vizuale + audienca mijëvjeçare + teknikat e duhura = njohja dhe shitja e markës!

përfundim

Realiteti është që shumica e bizneseve nuk e përdorin Instagramin fare ose nuk e përdorin atë në potencialin e tij të plotë. Pavarësisht nga postimi i imazheve apo videove, ekziston një metodologji për të përdorur Instagram-in për të promovuar biznesin tuaj me një treg që NUK do të vjetrohet në çdo kohë së shpejti. Duke tërhequr tregun 18-34-vjeçar me një normë shumë aktive të angazhimit dhe para për të shpenzuar, biznesi juaj mund të mposhtë konkurrencën me Instagramin nëse jeni duke kërkuar një blerës lokal apo botëror.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me