Instagram for Business – Наистина ли трябва да бъда на него?

Какъв е целия шум в Instagram? Научете защо вашият бизнес се нуждае от присъствие в Instagram и как Instagram може да се възползва от вашата марка & увеличаване на видимостта.


Защо да използвате Instagram

Повечето собственици на фирми се борят да намерят причина да използват Instagram. Може би попадате в категорията „Не мога да разбера за какво става дума за всички суматохи“ или може би напълно разбирате ЗАЩО трябва да използвате Instagram, но КАК частта е проблемът. И в двата случая сте на правилното място.

Сега, нека да станем истински за минута. Статистически, ако сте собственик на бизнес и използвате социални медии, то най-вероятно сте чували поне за Instagram. Може би сте чували за това в общността си или в мрежовата си група. Може би дори сте виждали логото им някъде, без да разберете каква мощна платформа за социални медии това може да бъде за вашия бизнес.

Ако е така, облечете обувките си за бягане, защото предстои да спринтираме истинските причини да започнете да използвате Instagram СЕГА за изграждане на бизнес, промотиране на вашата марка и увеличаване на бръмча за вашата компания.

Какво е Instagram във всеки случай?

Instagram е платформа за социални медии, основана от Kevin Systrom и Mike Krieger през 2010 г., която ви позволява да споделяте своята „история“ чрез снимки и видеоклипове. Instagram беше придобита от Facebook през 2012 г. и в края на 2014 г. Instagram беше станал по-популярен от Twitter, с над 300 милиона активни потребители спрямо 284. Twitter. Оптималната част от всеки пост в Instagram е споделянето на вашия история по подбран начин, който се възползва максимално от темата или целта. Не забравяйте, че Instagram не е просто платформа за публикуване на някои произволни снимки или видеоклипове. Трябва да помислите какво искат да видят последователите и какво искате да ви отнемат.

Един добър пример за разказване на истории, който включва последователи в ежедневните публикации, както и в цялата компания, е Паднала индустрия. Заявената цел на „Падналата индустрия“ е „мебели и скулптури, направени от паднали дървета, съборени от индустриалния растеж, възстановени и преродени с красива цел“. Наистина хубаво, нали? Кой не обича да рециклира нещо в красиво шоу парче, което е полезно? Реалността е, че акаунтът им в Instagram трябва да постигне тази цел, като последователно споделят публикации, които използват визуални изображения, за да разказват историята си и да ангажират последователи по начин, който ги кара да коментират – всичко това с хубава колекция от хаштагове, моля!

Добър пример за използване на Instagram благотворно за вашия бизнес.

На техния Instagram профил, можете да видите как те използват Instagram, за да представят смесица от изображения, използвани с hashtags, за да изтеглят последователи от търсения. Какво става? Хората отговориха!

Спомняте ли си книгите от детството, които показваха пълна, движеща се снимка, докато бързо прелиствах страниците? Instagram е по същия начин. Трябва да споделите съобщение и да се свържете с тях по начин, който ще ги доближи до вашата марка. Никога не мислете за Instagram като единична или поредица от публикации – това е колекцията от моменти, които разказват история и канят вашите следващи във вашия бизнес.

ЗА ВКЪЩИ: Публикации, които са визуално силни с добри хештагове, описания, геолокация и маркиране, привеждат марката ви в предната част на линията. Това не е магия, която кара Instagram да работи за марки – това е визуалното привличане на хилядолетния пазар с бърз, интересен бит информация.

Instagram: Добрите, лошите и грозните

Добрата новина е, че Instagram е най-лесната платформа за социални медии за получаване на последователи. Можете да привлечете последователи чрез простото използване на hashtags, маркери или геолокация (споделяне на вашето местоположение). Hashtags са добри думи за търсене, които позволяват на потребителите да търсят и намират фирми, които отговарят на техните специфични интереси. Всеки ден от седмицата в Instagram има конкретен хештег, който ще ви помогне да започнете. Например, четвъртък е известен с #TBT или #throwbackth Thursday, за да ви позволи да споделяте спомени. Неделя беше създадена за #selfieSunday. Използването на конкретни hashtags въведе последователи във вашата емисия, за да визуализира съдържанието ви.

Маркирането ви дава възможност да се свържете с последователи и по-големи марки, за да привлечете директно вниманието. По същия начин геолокацията позволява на последователите да намерят фирми в близост до тях. Ако искате трафик на краката, тогава маркирането и геолокацията са много важни за растежа на вашата марка Instagram.

Има обаче лоши новини. Всички връзки, публикувани в Instagram, няма да могат да се кликват. Да, това означава, че последователите ТРЯБВА да копират и поставят URL адреси в старата си школа на браузъра (тук вмъквайте дълбоко страдащи въздишки и завъртане на очите)! Макар че това може да не е твърде голямо значение, ако последователите ви седят на настолен / преносим компютър, пазарът на Instagram е изпълнен с хилядолетия на мобилен телефон. Това НЕ означава, че можете да пренебрегвате URL адреси в публикациите си. Това САМО означава, че вашите последователи ще трябва да направят допълнителна стъпка, за да се ангажират, така че го улеснете bitly връзки, които позволяват проследяване.

Невъзможността да щракнете върху връзки може да изглежда като проблем, но истината е, че последователите на Instagram са много креативни при използването на тази социална медия. Например, въпреки че има някои приложения, които позволяват повторно публикуване на публикации в Instagram препубликуване, споделянето на публикации не е толкова лесно, колкото в други социални медии. Въпреки че почти всяка друга социална платформа насърчава споделянето между последователи, Instagram няма бутон SHARE за популяризиране на вирусни публикации. За да преодолее този недостатък, Instagram има вградена система за маркиране, която позволява на потребителите да канят приятелите си на публикация чрез маркиране в секцията за коментари.

ЗА ВКЪЩИ: Направете вашите публикации добри, защото потребителите на Instagram са достатъчно интелигентни, за да намерят, следят и поканят приятели към съдържанието ви, като същевременно преодоляват недостатъците на платформата.

Защо трябва да използвам Instagram за моя бизнес?

Прост отговор – Instagram е мястото, където вашият свързан клиент със смартфон и импулс за покупка живее.

Ръст на потребителите на Instagram

Ето няколко от фактите за Instagram:

  • Миналата година 59% от потребителите на Instagram използваха платформата всеки ден, включително 35%, които посетиха няколко пъти на ден. Тази 59% цифра отразява 10-пунктово увеличение от септември 2014 г., когато 49% от потребителите на Instagram съобщават, че посещават сайта ежедневно. (източник)
  • 55% от младите възрастни (на възраст 18–29 години) са използвали Instagram през 2015 г., в сравнение с 37%, които са го правили през 2013 г. (източник)
  • Общността на Instagram нарасна от 90 милиона активни потребители през януари 2013 г. до над 400 милиона активни потребители през септември 2015 г. (източник)
  • Потребителската база на Instagram расте много по-бързо от използването на социални мрежи като цяло. В САЩ Instagram ще нарасне 15,1% тази година, в сравнение с едва 3,1% ръст за сектора на социалните мрежи като цяло. (източник)
  • Между 2016 г. и 2020 г. eMarketer прогнозира, че Instagram ще добави 26,9 милиона потребители – почти двойно повече от очакваните потребители за Twitter и много повече от всяка друга проследена социална платформа. (източник)
  • В едно проучване на социалните медии, от пет анализирани индустрии (красота, облекло, голяма кутия, електроника и стоки за дома), едва 43% са се ангажирали със своите потребители чрез Instagram, въпреки средния ръст на последователите на Instagram от 237%. (източник)

Instagram има висока ангажираност на потребителите.

За марките и бизнеса, които приемат Instagram в маркетинга си в социалните медии, всички тези статистики са добри новини! Но, новините стават по-добри.

Ами ако ви кажа, че повечето фирми НЕ използват Instagram, за да се рекламират? Бихте ли повярвали:

  • 31% от продавачите на B2C заявиха, че Instagram е „много важен“ социален канал, а 27% са казали, че „не е важно“. (източник)
  • Само 8% от маркетолозите за B2B заявиха, че Instagram е „много важен“ канал, а 58% са казали, че „не е важно“. (източник)
  • Беше предвидено, че повече от една трета от потребителите на мобилни телефони (приблизително 89,4 милиона американци) ще бъдат в Instagram поне веднъж месечно през 2016 г. До 2017 г. приблизително 51,8% от потребителите на социалните мрежи ще използват Instagram.

Значение на Instagram в сравнение с други платформи за социални медии.

Това трябва да ви накара да се ухилите като Cheshire Cat в момента, защото това означава, че разполагате с цялата стая в социалните медии, за да изпреварите конкуренцията си с Instagram и да бъдете сред първите, които се заемат с бизнеса си пред купувачите!

В крайна сметка някой беден глупак каза, че и мрежата е преминаваща фаза!

Освен това, докато видеосъдържанието се оказа по-високо във всички социални медии (включително Facebook, Twitter и YouTube), Instagram е домакин на целевата демографска информация за видео, хилядолетия. Освен това Instagram е най-малко използваният за промоция на видео, само 24%.

ЗА ВКЪЩИ: Има вашата печеливша комбинация! Визуално съдържание + хилядолетни аудитории + правилни техники = разпознаване на марка и продажби!

заключение

Реалността е, че повечето фирми изобщо не използват Instagram или не го използват в пълния си потенциал. Независимо дали публикувате изображения или видео, има методология за използване на Instagram за популяризиране на вашия бизнес с пазар, който НЯМА да остарее скоро. Привличайки пазара на възраст 18-34 години с високо активен процент на ангажираност и пари за харчене, вашият бизнес може да надвие конкуренцията с Instagram, независимо дали търсите местен или световен купувач.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me