Hvorfor du skal bruge Google Tag Manager

En oversigt over Google Tag Manager – hvad det er, hvorfor du skal bruge det, og hvordan du kommer i gang.


Hvorfor du skal bruge Google Tag Manager
I disse dage adopterer flere og flere Google Tag Manager som deres foretrukne måde at konfigurere webstedssporing. I denne artikel giver vi et overblik over, hvad Google Tag Manager er, hvorfor du skal bruge den, og hvordan du kommer i gang.

Hvad der nøjagtigt er Google Tag Manager?

Google Tag Manager er et gratis tagadministrationssystem, der giver dig mulighed for at administrere alle dine websteds tags fra en enkelt webgrænseflade blot ved at tilføje et kodestykke til dit websted. Men før vi går videre i Tag Manager, lader vi tale tags.

Mærker er kodestykker, som du tilføjer til dit websted for at forstå brugeradfærd, overvåge online reklamekampagner eller måle trafik til dit websted. Almindelige marketingsystemer, der beder dig om at tilføje tags til dit websted inkluderer:

 • Google Analytics – Google Analytics-tags sporer webstedbesøg og brugerinddragelse med elementer på dit websted som knapper, formularer og mere.
 • Google AdWords – Google AdWords-tags måler, om brugere, du annoncerer for at gennemføre dine planlagte handlinger, f.eks. Foretage et køb eller anmode om oplysninger.
 • Facebook-annoncering – Ligesom med Google AdWords-tags vurderer Facebook-mærker, hvor mange brugere fra dine Facebook-kampagner, der gennemførte dine ønskede handlinger på stedet.
 • AdRoll-remarketing – Remarketing-tags som dem, der bruges af AdRoll, placerer en cookie i din besøgendes browsere, så du annoncerer til dine websitebesøgere på nettet, hvilket forbliver øverste af sindet.

Håndtering af alle disse separate tags kan være kompliceret og rodet. Vis, hvorvidt Google Tag Manager er forunderligt! I stedet for at bede din udvikler om at tilføje websteds tags til dit websted eller skjule med kode selv, kan du bare hoppe ind i den visuelt intuitive Google Tag Manager interface og konfigurere tags med bare et par klik. Ja, tak!

Hvorfor skal du bruge det?

 1. Fleksibilitet – som nævnt ovenfor er kerneværdien af ​​Tag Manager, at du hurtigt og nemt kan opdatere dine websitekoder, så du frigør dig til at arbejde på mere spændende ting relateret til din virksomhed!
 2. Prop & Play – Tag Manager leveres med et antal forudbyggede skabeloner, herunder tags til Google Analytics, AdWords-konverteringer, Remarketing og andre annoncenetværk.
 3. Begivenhedslyttere – begivenhedslyttere gør det nemt at spore Google Analytics-begivenheder på dit websted som f.eks. Linkklik, knapklik og formularindlæg.
 4. Undgå redundans – over tid er det nemt for websteder at hente mange tags fra forskellige kilder. Google Tag Manager holder alle dine tags organiseret et sted.
 5. Versionering og processtyring – Tag Manager giver dig mulighed for at oprette snapshots af strømmenes tilstand på dine tags, så hvis noget går galt, kan du altid rulle tilbage til en tidligere version.

Eksempler på tags, du kan konfigurere med Google Tag Manager

 • Google Analytics
 • Google Analytics-begivenheder (et par eksempler inkluderer link-klik, knap-klik og videoafspilninger)
 • AdWords-konverteringspixel
 • DoubleClick Floodlight-tags
 • Google Remarketing
 • Tilpasset HTML
 • Brugerdefinerede billedmærker

Hvis disse ikke er tilstrækkelige til dig, nedenfor er et skærmbillede fra Google Tag Manager, der fremhæver nogle af de øverste tags, du har lov til at tilføje til dit websted.

Top tags tilladt i Goolge Tag Manager

Hvem har ikke brug for Google Tag Manager?

Hvis du opfylder begge de følgende betingelser, kan du sandsynligvis springe Google Tag manager over:

 1. Grundlæggende Google Analytics-sporingsbehov – du har en grundlæggende konfiguration af Google Analytics og behøver ikke at spore nogen brugerdefinerede begivenheder, formularindsendelser, linkklik, besøg på tværs af flere domæner.
 2. Brug ikke tags fra flere leverandører –du foretager ingen tracking på stedet uden for Google Analytics.

En grundlæggende Google Analytics-installation og Google Tag Manager kræver begge, at du tilføjer et kodestykke til dit websted, så hvis du ikke planlægger at tilføje nogen anden kode til dit websted, kan du sandsynligvis springe over Google Tag Manager. Hvis du imidlertid ved, at du ender med at skulle tilføje flere tags eller justere dit tilpas dit Google Analytics-tag, er Google Tag Manager sandsynligvis din bedste mulighed.

Hvordan installerer du Google Tag Manager?

Så nu, hvor du er overbevist om, at Google Tag Manager er det rigtige for dig, her er en oversigt på højt niveau af, hvad du skal gøre for at komme i gang. I dette eksempel viser vi, hvordan man opretter en Google Tag Manager-konto, installerer den på dit websted og opsætter grundlæggende Google Analytics-sporing.

Trin 1: Opret en Google Tag Manager-kontogoogle.com/tagmanager

Opret en Google Tag Manager-konto

Trin 2: Grib Google Tag Manager containerkode og indsæt den efter åbningen tag på dit websted

kopier Google Tag Manager-containerkode

Trin 3: Vælg type tag du vil spore og udfylde relevante oplysninger.

Når du vælger den type tag, du vil tilføje, vil Tag Manager bede dig om eventuelle relevante detaljer, der er knyttet til tagget. I tilfælde af Google Analytics vil den bede dig om dit konto-ID, så det ved, hvor de skal sende sporingsdata.

Vælg den type tag, du vil spore

Trin 4: Tilføj en skyderegel at fortælle Google Tag Manager, hvornår tagget skal udløses.

Tilføj en skyderegel

Trin 5: Publicer dine tags!

Når du opretter dine tags, skal du blot trykke på den røde offentliggør-knap, og dine sporingskoder vil være live.

Publicer dine tags

Det er det. Så hvad venter du på? Begynd at administrere disse tags!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map