Hvorfor bruge et indholdsleveringsnetværk (CDN)?

En guide til indholdsleveringsnetværk (CDN’er) – Hvad de er, hvordan de fungerer, og hvorfor dit websted har brug for et for at kunne indlæses hurtigt & effektivt.

Vejledning til indholdsleveringsnetværk

Forestil dig at surfe på nettet … hvor hver webside, der blev indlæst øjeblikkeligt, beskuerens browser anmodede om det, med ikke et eneste millisekund ventetid. Selvom dette ikke er muligt endnu, er der nye teknologier, der hjælper os med at komme et par skridt nærmere. EN indholdsleveringsnetværk, eller CDN kort sagt, er et af disse trin mod at nå dette mål. I denne artikel skal jeg forklare, hvad en CDN er, hvordan en CDN-model sammenlignes med den traditionelle webhostingsmodel, diskutere fordele og ulemper ved at bruge et CDN til dit websted, og derefter til sidst vise dig, hvordan du får dit websted i gang med et CDN.

Et CDN er et system af webservere, der er geografisk spredt over hele verden, der bruges til at tjene dit websteds indhold mere effektivt til slutbrugerne.

Klik for at tweet

Hvordan fungerer et CDN?

En CDN har potentialet til at reducere indlæsningstiden på dit websted væsentligt. I det væsentlige er det et system af webservere, der er geografisk spredt over hele verden, der bruges til at tjene dit websteds indhold mere effektivt til slutbrugerne. Når en bruger indlæser dit websteds indhold, tjener den mest effektive server (dvs. serveren tættest på brugeren) indholdet. Dette hjælper med til at forbedre indlæsningstiderne på dit websteds indhold markant. En pull-CDN (den mest populære CDN-type) læser dine filer fra deres originale lagerplads hos din nuværende webhostingudbyder og cache dem derefter automatisk på servere over hele verden (se nedenfor) for at få dit websted til at indlæse hurtigere.

Grundlæggende diagram over, hvordan et CDN fungerer.

Traditionel webhosting uden et CDN

Med den traditionelle webhostemodel hostes alle dine websteds filer (HTML, CSS, billeder osv.) Fra et sted i verden – dybest set overalt, hvor din web-hosting-udbyders datacenter er placeret. Når slutbrugerne får adgang til dit websted, hentes webstedets indhold altid fra dette ene sted. Det vigtigste punkt at bemærke her er, at denne model tjener alle dine filer fra ét sted i verden. På grund af dette er der adskillige negative konsekvenser:

Hastigheder falder over afstanden

Lad os sige, at din webhostudbyderes datacenter er placeret i Texas. Hver gang en bruger vil indlæse dit websted, sendes en anmodning til Texas datacenter. Overførselshastighederne er tilbøjelige til at falde, jo længere brugeren er placeret geografisk fra din server, da filerne er nødt til at rejse en længere afstand. Jo længere en bruger er placeret fra datacenteret, jo længere tager det at hente dit websted. Fortsat med eksemplet vil en webstedsbruger i Texas være i stand til at indlæse dit websted hurtigere end en bruger i Kina på grund af nærheden til datacentret.

Begrænsede overførselspriser

Overvej en situation, hvor flere brugere alle forsøger at indlæse dit websted på samme tid. Ligesom din personlige computer har begrænsninger for, hvor hurtigt filer kan overføres over netværket (gennemstrømningshastighed), har servere også begrænsninger for, hvor hurtigt de kan overføre filer. Er din nuværende webhosting forberedt på en sådan stigning i trafikken? Overvej især fælles hostingløsninger, hvor overførselshastigheder ikke er specificeret. I disse og andre miljøer kan overførselshastigheder være ret begrænsede, hvilket kan resultere i en mærkbar ydeevneeffekt, når der er et kraftigt stigende trafik til dit websted. Af disse grunde kan en stigning i trafik øge dit websteds indlæsningstid, da webstedets indhold sendes til alle slutbrugere på en gang.

Positive implikationer af en CDN Hosting Model

Med en CDN-model kan vi overvinde de negative konsekvenser af den traditionelle webhostingmodel. Det skaber adskillige positive implikationer, såsom:

Indlæser indhold fra flere placeringer for at fremskynde dit websted

Husk, at jo længere brugeren befinder sig fra din hostingudbyders datacenter, desto længere vil det tage dit websted at indlæse, da filer skal overføres over en længere afstand. En CDN vil tjene indhold fra et kantserver det er enten tættest på eller mest effektivt for hver enkelt slutbruger, baseret på hvor de befinder sig i verden. For eksempel, hvis nogen i Kina skulle indlæse dit websted, indlæser CDN muligvis automatisk en kopi af dit websteds indhold fra en server i Kina. Hvis nogen skulle få adgang til dit websted fra England, kan en server i England muligvis bruges i stedet for at indlæse dit websted til den specifikke bruger. CDN bestemmer automatisk, hvilken server der er det mest effektive valg for hver slutbruger.

Diagram over en traditionel hostingmodel kontra en CDN-model.

Spredt overførsel af filer for at håndtere mere trafik

Som nævnt tidligere indeholder servere begrænsninger for, hvor meget data der kan overføres gennem dem på én gang. Et CDN hjælper med at forbedre dit websteds indlæsningstid, når flere brugere forsøger at få adgang til det på én gang. I betragtning af arten af, hvordan CDN fungerer, vil sandsynlige forespørgsler til dit websted sandsynligvis blive håndteret af mange servere i flere områder over hele verden, afhængigt af hvor anmodningerne kommer fra. På denne måde er en bestemt server ikke oversvømmet af alle anmodninger fra brugere. CDN-udbydere implementerer også andre procedurer for at sikre, at dine filer indlæses effektivt, selv midt i en stigning i trafikken.

DDoS afbødning og beskyttelse

Et DDoS-angreb er, når din server er oversvømmet med uægte anmodninger om dit websted med det formål at nedbryde dit websted eller forårsage øgede båndbreddeafgifter på grund af overdreven overførsel. Din CDN-udbyder vil sandsynligvis tilbyde DDoS-detekterings- og afbødningsmekanismer, som vil hjælpe med at forbedre dit websteds ydelse og oppetid midt i et DDoS-angreb.

Hvad er ulemperne ved at bruge et CDN?

CDN’er er typisk betaling pr. Brug

CDN-udbydere opkræver ofte baseret på hvor meget indhold du overfører. På grund af dette varierer dine månedlige omkostninger afhængigt af måneden. Din nuværende udbyder af webhosting inkluderer muligvis allerede et vist beløb af den månedlige overførsel som en del af din nuværende hosting-pakke; derfor bliver du nødt til at overveje, om de ekstra omkostninger ved CDN er levedygtige for din virksomheds online tilstedeværelse. Bemærk, at “push CDN” -udbydere ofte også opkræver lagerplads (se nedenfor).

Overvej følgende scenario for at hjælpe dig med at forstå, hvad det vil koste dig at gå over til skyen. Lad os sige, at din webstedsstørrelse er 1 MB i størrelse, og at din CDN-udbyder koster $ 0,085 / GB overførsel. Prisen for 10.000 brugere, der får adgang til hele dit websted, vil være: ((1/1024) × 10.000) ÷ 0,085 = 114 cent, eller $ 1,14 pr. 10.000 anmodninger.

Som du kan se, er dette ikke en skandaløs pris. De fleste CDN-tilbud læser dog dine filer fra deres lagerplads hos din nuværende hostingudbyder, hvilket er en ekstra omkostning. Denne originalserver kan være et fillagringssystem som Amazon S3, eller det kan være din nuværende hostingudbyder. Hvis dit websted indeholder dynamisk indhold, bliver du stadig nødt til at vedligeholde en hosting-løsning, der kan behandle disse filtyper.

Da CDN-løsninger ofte er betaling pr. Brug, kan et DDoS-angreb være økonomisk ugunstigt – den drastiske stigning i filoverførsler forårsaget af denne type angreb ville resultere i øgede omkostninger for din virksomhed. CDN-udbydere arbejder imidlertid på at opdage og afbøde disse typer angreb, som diskuteret tidligere.

De kræver yderligere konfiguration for effektivt at ændre cacheændring af indhold

Husk, at en CDN fungerer ved at cache kopier af dit websteds indhold overalt i verden. De fleste websteder inkluderer dog noget indhold, der ændres afhængigt af den specifikke bruger, der får adgang til webstedet eller andre kriterier (velkomstbeskeder til en bestemt bruger, indkøbsvogne osv.). Denne type indhold er ikke så trivielt at cache overalt i verden, da det konstant opdateres per anmodning. Streaming af filer er en anden form for indhold, der kræver særlig opmærksomhed for at blive brugt i CDN. Se nedenfor for flere detaljer.

Andre overvejelser fra CDN

Opfrisk filcachen, når du opdaterer dine filer

Når du har brug for at opdatere en af ​​dine filer ved hjælp af en pull CDN, skal alle cachelagrede kopier over hele verden også udløbe, så de opdateres på næste anmodning. For at dette kan ske, skal du muligvis enten vente til standardudløbetid (som varierer fra udbyder) eller tvinge cache-filer til at blive ugyldigt med det samme. Selvom opdatering af dine filer muligvis involverer dette ekstra trin, opdateres dit websteds statiske filer sandsynligvis ikke for ofte.

Sørg for tilstrækkelig udløbstid for filer med sjældent adgang

“Træk CDN” -løsninger indeholder ikke nødvendigvis en kopi af dine filer på enhver kantserver på alle tidspunkter – dette vil blive diskuteret mere detaljeret nedenfor. Hvis der ikke allerede er en cache-version af en fil, skal filen trækkes fra originalserveren. Dette er mere et problem for større filer såsom videoer, da effektiviteten af ​​indlæsningen af ​​disse typer filer fra originalserveren kan mærkes ganske markant. Nogle løsninger på dette problem er at øge udløbstiden for den cache-fil (hvis det er muligt), så filen ikke behøver at blive opdateret fra originalserveren så ofte, eller at gemme store filer på en “push CDN” -løsning (se under).

Statisk vs. dynamisk indhold

Websteder indeholder to primære typer data – statisk indhold og dynamisk indhold. Det meste af det indhold, du ser på et websted (dvs. udseende og fornemmelse, billeder, videoer, CSS og JavaScript-filer osv.) Er ofte statisk indhold. Statisk indhold ændres aldrig (medmindre du uploader kildefilen igen). For eksempel ændrer din virksomheds logo ikke udseende, uanset hvem der besøger dit websted, eller hvor mange gange du genindlæser siden. Dynamisk indhold ændres afhængigt af hvem der anmoder om dataene eller andre kriterier. F.eks. Når John logger på sin bankkonto, ser han sine saldi. Når David logger ind, er saldoen imidlertid ikke den samme som hvad Joe ser. Som et andet eksempel, efter at du er logget ind på WordPress-instrumentbrættet, vil du se en meddelelse som “Howdy, John!”. Dette betragtes også som dynamisk indhold, da det ændrer sig afhængigt af hvem der er logget ind. Indhold, der ændres afhængigt af brugeren eller andre kriterier, betragtes som dynamisk indhold.

Hvordan håndterer en CDN statisk, dynamisk og streaming indhold?

På dette tidspunkt kommer vi til et vigtigt spørgsmål: “Hvilken type filer kan jeg gemme på CDN?” Da statiske filer har tendens til at forblive de samme på alle tidspunkter, uanset hvem der indlæser dit websted, er de godt egnet til at blive cache over hele verden via et CDN, da filerne opdateres sjældent. For så vidt angår dynamisk indhold (dvs. en indkøbskurv) er der ofte ikke en enkelt fil, der kan cacher i hele verden, da den ofte ændres for hver bruger eller andre kriterier. Imidlertid implementerer CDN-udbydere løsninger til at forbedre effektiviteten ved indlæsning af dynamisk indhold, såsom at finde den hurtigste rute mellem brugeren og din hosting-server. Mange CDN-udbydere har også implementeret løsninger til at streame både live og on-demand medier via et CDN.

Hvordan kommer jeg i gang med at bruge et CDN?

På dette tidspunkt tænker du sandsynligvis, ”Jeg er overbevist om, at min virksomheds websted har brug for et CDN! Hvordan går jeg over? ” Svaret afhænger af den type CDN-løsning, du bruger. Nogle webhotelleverandører giver mulighed for let at aktivere CDN via deres kontrolpanel. Andre opsætninger kræver nogle ekstra trin.

Føj et CDN-lag til hele dit websted

Denne mulighed er en af ​​de enkleste at konfigurere til ejere af små virksomheder. Hver anmodning fra brugere om adgang til dit websteds indhold filtreres først gennem et system, der administreres af en CDN-udbyder. Statisk indhold indlæses fra CDN, medens dynamisk indhold indlæses direkte fra din eksisterende server (eller en teknik kan bruges til at forbedre indlæsningstiden for dynamisk indhold, som diskuteret tidligere). En pull CDN vil faktisk blive implementeret bag kulisserne for at distribuere filer via CDN. CloudFlare er et sådant firma, der tilbyder denne type CDN-løsning. Nogle virksomheder som CloudFlare leverer også andre forbedringer til dit websteds ydelse ud over CDN alene.

Opsætning: Det vigtigste trin i opsætningen af ​​denne type CDN-system er at opdatere dit websteds DNS-poster til at pege på CDN-laget. CDN-laget dirigerer derefter anmodninger til din originalserver efter behov. Du bliver stadig nødt til at beholde din nuværende hostingløsning for at CDN kan trække filer fra den.

Træk CDN

Denne CDN-opsætning fungerer ved at trække filer fra en originalserver for at cache dem overalt i verden efter behov. Første gang, en bruger anmoder om en fil (dvs. en ny eller udløbet fil), skal CDN-serveren læse filen fra din originalserver (dvs. din nuværende hostingudbyder). Kantserveren gemmer derefter en cache-version af filen. Fremtidige anmodninger til filen kommer direkte fra kantserveren (i stedet for at blive trukket fra originalserveren), indtil filen udløber. Efter udløbet skal filen igen opdateres fra originalserveren og cache.

Opsætning: Du angiver placeringen af ​​dine filer på din originalserver, der skal distribueres på CDN. CDN trækker derefter filerne fra originalserveren efter behov. Du bliver også nødt til enten at opdatere linkene til filerne på dit websted til CDN’s endpoint, eller opdatere dine DNS-indstillinger for at pege på CDN.

Skub CDN

En push-CDN giver brugerne mulighed for at uploade deres filer til selve CDN, og filerne distribueres derefter straks til kantserverne, når de først er uploadet. Dine filer er allerede gemt på hver kantserver uden at skulle trækkes fra en originalserver. Dette er en mindre almindelig mulighed; det er imidlertid fordelagtigt at distribuere store mediefiler, da en kopi af medierne altid vil blive gemt på kantserverne.

Opsætning: Upload dine filer til CDN-udbyderen. Du bliver også nødt til enten at opdatere linkene til filerne på dit websted til CDN’s endpoint, eller opdatere dine DNS-indstillinger for at pege på CDN.

Skal jeg forlade min webhostingudbyder?

Nej. Selv efter at du har købt en CDN-løsning, skal du normalt bo hos en webhostingudbyder. Husk, at et CDN bruges til at cache-indhold; Hvis dit websted indeholder noget dynamisk indhold, skal du stadig beholde din nuværende hostingløsning for at behandle dette indhold.

Konklusion

CDN’er er en levedygtig løsning til at forbedre effektiviteten af ​​dit websted ved at reducere den tid, der kræves til at overføre filer til brugerne. Dette tjener sandsynligvis til at øge kundens tilbageholdelse på dit websted og muligvis endda forbedre dit søgeresultatsrangement. CDN’er reducerer også belastningen af ​​filanmodninger på din nuværende hostingopsætning, hvilket kan hjælpe med at håndtere store trafikmængder. CDN kommer dog ofte til en øget pris. Dit websted fortjener den præstationsforbedring, som en CDN kan tilbyde, men fordelene skal opveje de potentielle omkostninger og andre afvejninger.

Har du brugt et CDN til dit websted? Fortæl os i kommentarerne herunder, hvad du synes om CDN’er!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me