Hogyan válasszunk nagyszerű domain nevet vállalkozása számára

Döntés & A vállalkozás domain név regisztrálása időt vesz igénybe & tükröznie kell a márkáját. Íme 9 tipp egy nagyszerű új domain név kiválasztásához.


Domain név kiválasztása

A megfelelő domain név kiválasztása (amely jól illeszkedik a márkához és a közönséghez) elengedhetetlen a megfelelő üzenet elküldéséhez és annak biztosításához, hogy webhelye megkapja a megérdemelt találatokat..

Lehet, hogy arra gondolsz, “de biztosan a domain nevem pontosan ugyanaz lesz, mint a vállalkozásom?”

A válasz erre: igen és nem. Igen, a domain névnek tükröznie kell vállalkozását, és hozzáigazítania kell ehhez, de ennél valamivel több gondolatot kell átgondolni..

Íme 9 tipp, amelyeket összeállítottam, hogy segítsen Önnek kiválasztani egy nagyszerű domain nevet, amely folyamatosan működik az Ön vállalkozása számára!

1. tipp: Maradjon távol a kulcsszótöltött domainnevektől

A 90-es és a 2000-es évek elején az internet tele volt kulcsszóval kitöltött domain nevekkel, mint például az „EasyChickenRecipes.com” – lényegében olyan kulcsszavakból álltak, amelyeket az emberek a Google-on kerestek.

Ma, a kulcsszó-nehéz domaineknek nincs annyi energiája, mint régen. Ehelyett azt szeretné tudni, hogy mit csinálsz anélkül, hogy minden 90-es évet elkapnál.

Töltött kulcsszavak használata a domain nevekben a SEO számáraAnnak statisztikája, hogy miként csökkent a kulcsszavak használata a domainnevekben 2008 óta. Képforrás.

Tehát, ha olyan webhelyet működtet, amely több ezer egyszerű csirkereceptet kínál, akkor a „ChickenChef.com” feliratot keresheti a nehéz „EasyChickenRecipes.com” kulcsszó helyett..

Az emberek meg tudják mondani, miről van szó (csirke), de van egy kis karakter és személyiség.

2. tipp: tegye sávosává

Gondoljon a márkájára és milyen „élményt” szeretne a közönsége számára – szeretne szórakoztató és gondtalan hangulatot küldeni? Vagy valami komolyabb és vállalati? Vegye figyelembe ezt a neve kiválasztásakor, és győződjön meg arról, hogy domainje tükrözi a márkáját.

Ha thai elvihető üzletet működtet, és szórakoztató, fiatalos üzenetet szeretne küldeni, akkor az „EatThaiTonight.com” lehetőséget választhatja a „MoonriseThaiTakeaway.com” helyett..

TUDTAD? A legdrágább domain név, amelyet valaha eladtak, a insurance.com, amely a 35,6 millió dollár 2010-ben.

3. tipp: Gondolj a jövőre

Hol látja a vállalkozását a jövőben?? Ne kövesse el azt a hibát, amikor egy domain nevet olyan trend szavakat hoz létre, amelyek hat hónapon belül divatba kerülnek.

Ehelyett győződjön meg arról, hogy valami tartósat választott, amely a vállalkozásával együtt fejlődik. Például, ha marketing ügynökség vagy, a jövőben kibővít-e web-tervezési szolgáltatásokat? Ügyeljen arra, hogy a domain név lehetővé tegye üzleti helyének növekedését.

4. tipp: Röviden tartsa

Amellett, hogy megbizonyosodik arról, hogy domainje márkanév alatt áll, rövidre kell hagynia, hogy emlékezetes legyen. Senkinek nincs ideje emlékezni egy ötszavas domainre, főleg, ha mind egy hosszú, olvashatatlan mondatban van összerakva.

A népszerű webhelyek domainneveinek hosszaA legnépszerűbb webhelyek rövidebb nevei vannak. Képforrás.

Ha a vállalkozása neve hosszú, fontolja meg rövidebbé tételét vagy kezdőbetűinek hozzáadását, hogy domainje rövid és karcsú maradjon.

5. tipp: Kerülje a számokat & szimbólumok

Hasonlóképpen, nem akarja megzavarni az embereket számok és szimbólumok hozzáadásával.

Ideális esetben azt akarja, hogy a domain csak egyetlen betűt tartalmazzon egy sorban, anélkül, hogy bármi is felbomolhatná őket.

Ha vállalkozása neve „John’s Hairdressers”, de domainje „johns-hairdressers.com”, akkor sok ember elfelejtheti a „-” -t, és rossz helyre mehet.

6. tipp: Ellenőrizze az olvashatóságot & Helyesírás

Az utolsó ponttól folytatva azt szeretné megbizonyosodni arról, hogy domainneve nem tartalmaz-e olyan trükkös helyesírást, amely az embereket kihúzhatja.

A domain nevének helyesírásának és olvashatóságának intuitívnak kell lennie. Az emberek nem csak látják a domainjét, amikor azt leírják, lehet, hogy személyesen ki kell mondania, vagy telefonon meg kell hangolnia..

Nem akarod, hogy újra és újra átmenjen rajta, és fontolóra kell vennie, hogy néz ki, amikor leírják (például hogy az O 0-nak tűnik-e).

7. tipp: Ellenőrizze, hogy elérhető-e a .Com

A leggyakoribb domain befejezés a .com, de ez nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen elérhető vég.

Valójában most bármire megadhatja a végét, így lehet Thai.Takeaway ahelyett ThaiTakeaway.com!

Érdemes szem előtt tartani, hogy a legtöbb ember intuitív módon gépel be .com-ot, ezért ellenőrizze, hogy elérhető-e a .com is, ha úgy dönt, hogy egy másik opció mellett dönt, csak hogy az emberek ne kerüljenek más oldalra, amikor akarnak legyen a tiéd.

TUDTAD? Összesen vannak 1519 TLD (2016 novemberében) és a .com TLD az összes regisztrált domain név 50% -át teszi ki.

8. tipp: Ellenőrizze, hogy elérhető-e közösségi csatornák?

Nagyon valószínű, hogy a domain beállításakor meg akarja biztonságosítani néhány szociális médiakezelőt vállalkozása számára, ezért érdemes ellenőriznie, hogy rendelkezésre állnak-e a megfelelő fogantyúk, mielőtt elkötelezi magát a domain megvásárlásával..

Ellenőrizze a Twitter, a Facebook, a Instagram és az összes többi közösségi média csatornát, amelyet használni szeretne, hogy megismerje, vajon már valaki megszólalt-e a kívánt nevet.

9. tipp: Ellenőrizze a szerzői jogokat

Tehát megtetted ezeket a lépéseket, és olyan domain nevet találtál, amely teljes mértékben tükrözi vállalkozását, és készen áll arra, hogy belemerüljön.

De várj egy percet. Mielőtt továbblépne, és rákattintana a vételi gombra, ellenőrizze, hogy a környéken nincsenek szerzői jogok, és hogy nincsenek hasonló márkájú hasonló márkák, amelyekkel a közönség összezavarhatja őket.

Miközben olyan domaint szeretne választani, amely összhangban áll vállalkozása és céljaival, azt is meg kell győződnie arról, hogy egyedi és emlékezetes, és ezért nem olyan, mint más odakint.

A jövőben nem akar belekerülni a csúnya perekbe, ha bekapcsolod egy másik márkához túl hasonló domain nevet..

Következtetés

A domain név megválasztásakor nem szabad tizenöt perc alatt tennie valamit.

Ez olyasmi, amely sok gondolatot és megfontolást igényel, mivel gyakran ez az első dolog, amelyet az emberek látnak, amikor megismertetik vállalkozással.

Gondolhatja, hogy domainneve egyszerűen betűsor, amely bekerül a keresősávba, de valójában sokkal többet közvetít a vállalkozásáról, mint gondolnád. Megmutatja, hogy mi az ügye, és milyen vállalkozást működtet. Azt is szeretné megkönnyíteni, hogy az emberek megtalálják Önt, ezért elengedhetetlen a dolgok rövid, tömör és könnyen érthető megőrzése..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me