Hogyan lehet YouTube-videókat SEO-barátságossá tenni

Tudja meg, hogyan rangsorolja Youtube-videóit a Google első oldalán & tegye SEO-barátságossá ezeket a 4 Youtube SEO-tippet.


A YouTube-videók rangsorolása

Bár a Google legfontosabb eredményeinek elérése ugyanolyan fontos, mint valaha a vállalkozások számára, van egy másik keresőmotor, amelyre érdemes erőfeszítéseit és erőforrásait fordítania – egy olyan, amely jelenleg az interneten második (és amely szintén a Google tulajdonában van). ).

Youtube nagy, nagy üzlet. Jelenleg ebben a rendkívül növekvő kapcsolatrendszerben jelenléte kritikus szerepet játszik abban, hogy vállalatát vagy márkáját tekintve tekintélyesnek tekinti az internetet. És vállalkozásának területétől vagy réstől függően a YouTube magas rangja még fontosabb is lehet, mint a Google-on történő organikus keresés.

A YouTube a második legnagyobb keresőmotor, az Egyesült Államok kisvállalkozásainak kevesebb, mint 10% -a használja azt termékei marketingéhez.

Kattintson a Tweet-re

Már beszéltünk arról, hogy a videó beágyazása a honlapjára hatalmas pozitív eredményeket hozhat webhelyén. Noha gyakran az elegendő lehet online jelenlétéhez, a videotartalmak dedikált patakja csak tovább tudja támogatni vállalkozását – vagy akár önmagában is egy teljesen fenntartható vállalkozás! Ha a videó a közönséggel való kommunikáció egyik fő eleme, akkor a megfelelően karbantartott YouTube-csatornának kell lennie a legfontosabb prioritás.

Nézzük meg most a YouTube-videóinak optimalizálásának legjobb módjait, hogy garantáltan megjelenjenek a releváns keresések tetején és elérjék maximális nézői számukat..

A YouTube SEO négy legfontosabb területe

Ha ismeri a SEO általános elképzeléseit, akkor máris szilárd alapot találhat ahhoz, hogy a dolgok hogyan működjenek a videotartalommal. A YouTube azonban egy kissé eltérő szabálykönyv alapján játszik, és ezért különös figyelmet kell fordítania annak érdekében, hogy a platform a legjobban az Ön javára működjön.

Először is, a magas rangú videó első számú előfeltétele – mint bárki, aki ismeri a blogolást – támaszkodik a a tartalom minősége. Nem szabad megkerülni azt a tényt, hogy a keresőmotorok csúcsának elérése érdekében tartalmának kiválónak kell lennie – vagy pontosabban meg kell felelnie annak, amit az emberek keresnek. Ez viszont a videó sikeres SEO-jának végső tényezőjéhez vezet: nézetek. Minél nagyobb a nézetek száma, annál nagyobb az esélye, hogy a tűz (vagy a vírus).

De ez szinte magától értetődik. A nagy tartalom és több millió nézet a végcél; Noha ezekre a célokra kell törekednie, a kiváló minőségű tartalom előállítása önmagában és e cikk alkalmazási körén kívül esik. Tegyük fel, hogy a videóid már megfelelnek a közönség kívánságainak, olyan hasznos, érdekes vagy humoros tartalmat kínálnak, amely másutt nem található meg. Tehát most hogyan biztosíthatja ezt a nagyszerű tartalmat valóban meglátásra?

A YouTube-videók általában magas keresési eredményeket érnek el a SEO négy kulcsfontosságú tényezőjének hatására. Kis jelentőségű sorrendben ezek:

  1. Kulcsszó relevanciája
  2. Közönségmegtartás
  3. Közönség interakciója
  4. Click-Through-Rate

Beszéljük meg, hogyan lehet ezeket optimalizálni, hogy alkalmazhassa őket saját YouTube-videóidban!

1. A kulcsszavak megcélzása

Az emberek a legbiztosabb módon keresik meg a videódat, ha az releváns azoknak a szavaknak a szempontjából, amelyeket a videó megtalálásához használnak.

A videó tárgya alapján valószínűleg van egy ötlet bizonyos kulcsszavakról, amelyek a legmegfelelőbbek a keresésekre. A legegyszerűbb módszer ezeknek a szavaknak a szűkítésére cél kulcsszó hogy hagyja, hogy a YouTube javasolja az Ön számára.

Nyisson meg egy új ablakot a YouTube-on, és kezdje el beírni egy szót vagy kifejezést a keresőmezőbe. Azonnal látni fogja a YouTube által a kifejezés befejezéséhez biztosított lehetséges szavak listáját, az emberek által a legnépszerűbb keresések alapján. Ha ezeknek a szavaknak valamelyike ​​a videód tartalmára vonatkozik, akkor valószínű, hogy belefoglalják, mivel kulcsszava jelentősen segíti a keresési eredményeket.

Keressen a YouTube-on kulcsszavak alapjánJó esélyek arra, hogy a kezdőknek szóló webdizájn-oktatóprogram nagy közönséget vonz.

Ennek biztosítása érdekében bölcs dolog egy népszerű detektív munkát végezni a SEO-ban: ellenőrizni a versenyt. Kiváló (és ingyenes) módszer a kulcsszó hatékonyságának kiderítésére annak érdekében, hogy megismerje, milyen más márkáit látja el a rést.

Keressen egy népszerű YouTube-csatornát a réstől. Kattints a Videók fülre, majd szűrje őket legnepszerubb. Már kap egy ötletet bizonyos kulcsszavakról, amelyek ezen a témán alapulnak a legkeresettebben. Haladjon tovább, kattintson az egyik ilyen videóra, majd megnézheti, hogyan használják ezt a kulcsszót a videó oldalán.

Rendezés a legnépszerűbb a Youtube csatornán szerintKeressen egy népszerű csatornát a résében, és rendezze a videókat a „Legnépszerűbb” kategóriába, hogy képet kapjon a jó kulcsszavakról.

A fenti példában találtam egy népszerű csatornát, amely a WordPress-hez (amely önmagában egy célzott kulcsszó) szól, ahol az öt legnépszerűbb videó közül négy közülük a lábléc szerzői jogainak szerkesztésére vagy egy SSL tanúsítvány hozzáadására vonatkozik. egy webhelyre. A lista első videóját tekintve láthatjuk, hogy a címben és a leírásban több ismételt szó van.

Használjon kulcsszavakat a címben és a leírásbanSzámos kulcsszót célszerűen megismételni vagy felcserélni.

Az redundancia nem véletlen, és a „változás” és a „szerkesztés” felcserélése sem. A videó készítője valószínűleg úgy találta, hogy mindkét kifejezés azonos értékű volt a keresésekben, és így mindkettő szerepel a videó találati arányának maximalizálása érdekében.

Egy másik elvégzhető teszt segít megakadályozni, hogy videódot lenyelje az ugyanazon témáról szóló más videók zsúfolt tengere. Lehet fogadni, hogy a legtöbb más embernek ugyanaz az elképzelése, hogy a tartalmat e felső kulcsszavakhoz igazítsa, ami megnehezíti egy adott felhasználó számára, hogy kitűnjön a csomagból – különösen akkor, ha több ezer előfizetővel versenyez a már megalapozott csatornákkal. Annak érdekében, hogy megkülönböztesse magát, a legjobb, ha megcélozza alacsony versenyképességű kulcsszavak.

Nyisson meg újra egy új YouTube keresőmezőt, és írja be az egyik választott kulcsszót. Keresse meg, hány találatot eredményez a kifejezés.

A YouTube-kulcsszó által megjelenített találatok számaEz a kulcsszó kifejezés körülbelül 10 000 eredményt hoz.

A fenti kifejezés körülbelül 10 000 eredményt eredményez – elég meredek verseny az ilyen témakörért. De mi lenne, ha még tovább szűkítenénk a témát, egy pontosabb rést célozva?

Keressen kevesebb találatotPróbáljon kevesebb versennyel keressen kevesebb eredményt keresni.

A népszerű Genesis téma meghatározásával a WordPress-ben közel 90% -kal csökkentettük a keresési eredményeinket. Sokkal nagyobb az esélye, hogy ha ehhez a rendkívül fókuszált témához kapcsolódó videofilmet készít, akkor magasabbnak tűnik a kevésbé versenyképes terület keresési eredményeiben. Vegye figyelembe az első eredmény okos címét is: „A„ Genesis / WordPress ”segít a videó specializálódásában, miközben továbbra is a legnépszerűbb kulcsszavakat csapja le..

Ne felejtsd el a Google-t

Miért hagyja abba a YouTube-keresés optimalizálását, ha megcélozhatja az egyre fontosabb Google-kereséseket? A tartalom jellegétől függően a Google a keresési eredmények első oldalán megjelenít egy videókat, amelyek megfelelnek egy bizonyos kritériumnak. Ezek az eredmények csak a (z) számára vannak fenntartva video kulcsszavak; elsősorban olyan tartalmat tartalmaznak, amelyet vizuálisan, mint szavakkal jobban fogyasztanak, mint például: Útmutató videók, áttekintések, útmutatók, szemináriumok, fitnesz és oktató videók, és természetesen a mindenütt jelen levő macska videó.

Végezzen Google-keresést a kulcsszó-kifejezésre. Ha a Google videofelvételeket hoz az első oldal tetején, akkor jó állapotban van SEO-jával. Ha azonban nulla videó eredmény nem érkezik meg, akkor lehet, hogy újra kell fogalmaznia vagy módosítania kell a kulcsszómondatot, amíg meg nem jelenik a videók a Google kapukon keresztül..

Google-keresés a Youtube kulcsszavairaKeressen a Google-on olyan kulcsszómondatokra, amelyek videókat eredményeznek az eredményekben.

Cím, leírás, & Címkék

Az Cím YouTube-videóinak a legfontosabb SEO munkája. Azt akarod, hogy legyen legalább 5 szó hosszú, a cél kulcsszóval olyan közel, mint a kezdet amint lehetséges. Anélkül, hogy túlterhelnék, az is jó ötlet, hogy a vizsgált többi fő kulcsszót is tartalmazza. Az előző példák közül néhányból láthatja, hogy az okos stratégiai stratégiával megcélozhat egy niche-témát, de megcélozhatja a többi legnépszerűbb kifejezést is, amelyet az emberek keresnek.

Az Leírás tartalmazza a kulcsszó megvalósításának nagy részét. Lehet, hogy a rövidség a szellem lelke – kivéve, ha YouTube leírásokat írsz. Hosszúvá tedd őket. Legalább 200 szó. Általában jó gyakorlat, ha megismételjük a címet a leírás tetején, hogy a YouTube újra elkapja a cél kulcsszót. Vegye be ezeket a alternatív kulcsszó-kifejezéseket azáltal, hogy a videó tartalmát úgy határozza meg, hogy a kereséseknek hasznosak legyenek. Helyezzen el linkeket a többi videódhoz, ha relevánsak. Helyezze ide a webhely URL-jét. Fene, dobja be a konyhai mosogatót, amíg rajta vagy.

Címkék szerepet játszanak a video SEO-ban is. Természetesen az első címkeként fel kell vennie a cél kulcsszót, de ez lehetőséget kínál arra a kulcsszó olyan változataira vagy alternatíváira, amelyek nem illenek be a címbe vagy a leírásba. A címkék legnagyobb előnye, hogy elősegítik a videód megjelenését a Következő kapcsolódó videók listája, amely talán az a hely, ahol a legtöbb csatorna felfedezésre kerül.

2. Tartsa fenn a közönség figyelmét

A YouTube azt akarja, hogy az emberek egész nap a YouTube-on maradjanak. Tehát ha tartalma hosszabb ideig vonzza a közönséget, a YouTube sokkal magasabb keresési eredményekkel jár.

Ha meg szeretné látni, hogy a videók milyen jól teljesítenek, megtalálja a közönségmegtartó jelentés kiválasztásával a analitika a fiók menüjében.

A YouTube közönségmegtartó jelentése

Noha a közönség megtartása jelentős szerepet játszik a videó SEO-ban, ez nem egy olyan téma, amelyre sok időt fogok tölteni. A fentiek szerint a magas rangú videók titkos összetevője a szintjük minőség– és ez nagymértékben függ a végrehajtásától.

GYORS TIPP: Ne aggódjon túl sokat a használt kamera vagy audio berendezés típusa miatt. Ha hasznos vagy szórakoztató tartalmat nyújt, a nézők könnyen figyelmen kívül hagyhatják a produkciós értékeket. Összpontosítson a fontos kérdésekre: Elkerüli-e az idegességet és az idő pazarlását? Megtalálja a témát, amint azt a cím megígérte?

A közönség hajlandó ragaszkodni valamihez, ha közvetlenül a denevérről tudja, hogy mibe kerül. A YouTube-videók népszerű megközelítése az, hogy elején egyértelműen összefoglalják, mit fed a videó. Valójában a kulcsszó kifejezés beszédét ezen a rövid bevezetőn keresztül a nézőket megnyugtathatják, hogy a megfelelő helyen vannak. Sőt, most, hogy a YouTube automatikusan átiratolhatja a videókat, a beszélt kulcsszavait a keresési eredmények egy másik területén fogják rögzíteni.

A közönség elkötelezettsége az Ön képességétől is függ elmondani egy történetet. Nem kicsi a feladat, hogy megnyerjük valaki figyelmét a megfelelő beállítás, intrika és kifizetés révén. Noha ez elsősorban a webdizájnra vonatkozik, a mesemondó-cikk segíthet megérteni azokat az alapokat, amelyekkel a nézőket az elejétől a végéig érdekli..

3. Ösztönözze az interakciót

A felhasználói videóddal és csatornával való interakció szintje súlyosan befolyásolja a keresőmotor teljesítményét.

A kölcsönhatások között a legfontosabb a Hozzászólások az emberek távoznak. Ha egy videó rengeteg megjegyzést fűz hozzá, a YouTube kiszámítja, hogy valószínűleg olyan tartalom fogja felkelteni az emberek érdeklődését, és így felveszi azt a keresési rangsorba. A diskurzus népszerűsítésének legjobb módja, ha nyitott kérdéseket tesz fel a videó végén, vagy teret hagy a nyilvánosság számára véleményének nyilvánításához. A figyelmeztetés arra, hogy a nézők „hagyjanak megjegyzést az alábbiakban” egy adott témáról, egy egyszerű cselekvésre ösztönzés, amely kiváló eredményeket hoz.

Előfizetői hatalmas SEO erősítők – főleg akkor, ha azok közvetlenül azután következnek be, hogy valaki megnézi a videódat. De nem mindenki gondolja, hogy megnyomja ezt a Feliratkozás gombot – kivéve, ha erre szóltak. Meg fog lepődni, hogy hány további előfizetést kap, ha csak éppen kérdez nekik. Minden videó végén emlékeztesse a nézőket, hogy ha élvezték a videót, és még többet szeretnének látni, akkor „kattintson az előfizetés gombra”, hogy naprakész legyen a csatornádon. Ezenkívül megteheti a további mérföldet, és megmondhatja számukra, hogy nyomja meg a „csengő ikont”, így értesítést kapnak róluk, amikor új videót tesznek közzé, ami jelentősen megnövelheti a megtekintések számát..

Youtube előfizetési harang ikonraKérje meg a nézőket, hogy minden videó végén iratkozzanak fel csatornájára.

Hasonlóképpen, Kedveltek a videó népszerűségének elég nyilvánvaló mutatója. És éppúgy, mint az előfizetések, kérve számukra hosszú utat tesznek fel rablásuk felé.

Végül, Megoszt óriási hatással vannak a keresőmotorok rangsorolására. Általában azonban, hacsak nem aranyos állatokról szóló videó vagy valami vidám esemény terjed az irodában, az emberek nem proaktív módon osztják meg azokat. Ehelyett a megosztás legmegbízhatóbb forrásának tőled kell származnia. Ön-promóció a csatornád kezdeti szakaszaiban tett erőfeszítés, és számos feltaláló megközelítésre van szükség. Online fórumok, mint például Quora vagy a résközösségek nagyszerű forrást jelentenek olyan emberek megtalálásához, akik aktívan éheznek az Ön tartalma iránt. Keressen egy kérdést, amely a videódhoz kapcsolódik, és válaszoljon rá egy rövid bevezetéssel a videódhoz és annak linkjéhez. Például, valaki azon kíváncsi, hogyan lehet megváltoztatni a lábléc szövegét a WordPress témában – és mindenki másnak, aki megtalálja ezt a fórumbejegyzést – nagyszerű beépített közönség a „Hogyan változtassuk meg a lábléc szövegét a WordPress témában” című videó bemutatójához..

Kérje meg a nézőket, hogy tetszés szerint megoszthassák és feliratkozzanak csatornádra minden videó végén.

Kattintson a Tweet-re

4. Maximalizálja az átkattintási arányt

A YouTube okos robotjai szorosan figyelik, hogy milyen videókra kattintanak az emberek a keresési eredmények között. A videót választó emberek százaléka az Ön átkattintási aránya (CTR), és minél nagyobb, annál jobb a SEO számára. Tehát mi arra kényszeríti valakit, hogy egy videóra kattintjon, miközben figyelmen kívül hagyja a másikot?

Több mint valószínű, hogy a te dolgod Thumbnail kép. Nem csak esztétikai szempontból kellemesnek lennie, de a legjobb miniatűrök egyértelműen kiváltják a videó tartalmát. Ez a videó feltöltésekor egy jól megválasztott képernyő-megragadással érhető el – vagy ami még jobb, egy erre a célra létrehozott egyedi grafika, általában a kulcsszót tartalmazó átfedő szöveggel. A miniatűrök kiváló lehetőséget kínálnak a márka következetességének bemutatására; a személyes tapasztalatból beszélek, inkább azon csatornák felé vonzom magam, amelyek meghatározták a saját megjelenésüket és hangzásukat, ami a helyszíni tekintélyükhöz szól..

Használjon jó YouTube-videó miniatűr képetFontos, hogy egyéni grafikát használjon a videó bélyegképéhez. A fenti listában melyik videóra kattintasz valószínűleg?

Végül csoportosítsd a videóidat lejátszási listák jelentősen növeli a nézeteidet. Először kategorizálja videóit gyűjteményekbe tárgy vagy kulcsszó alapján. Ha jelenleg csak néhány videó van, akkor csak hozzon létre egy általános témájú lejátszási listát.

Ennek oka az, hogy ugyanazon a lejátszási listán lévő videók automatikusan lejátszódnak egymás után, miután az egyik befejeződött. Ez a nézőt rögzíti a tartalmán, ahelyett, hogy egy másik csatornára sodródjon – ez egy taktika, amely különösen akkor hasznos, ha eredetileg véletlenül megbotlik a videóddal..

Következtetés

A nagy teljesítményű YouTube-csatorna nagyszerű tartalommal kezdődik. Ezt követően a videó SEO rejtélyei valójában néhány egyszerű és gyakorlati teendőre felvághatók. A következetes stratégiával a márka tekintélye mindkét fő keresőmotorban teljesen új szintre emelkedik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me