Hogyan lehet a WordPress webhelyét gyorsan feltölteni

A WordPress webhely felgyorsításának és a maximális feltöltésének a leggyorsabb és legegyszerűbb módja. Tudja meg, hogyan lehet a WordPress gyorsabb futtatását.


A WordPress gyorsabb futtatása

A WordPress nagyszerű CMS (tartalomkezelő rendszer), de mint valószínűleg tudod, súlyos késést szenvedhet. Sajnos a sebesség hatalmas kérdés a WordPress számára, és még a WordPressnek a dobozból való friss telepítése sem igazán olyan gyors. Csináltam néhányat Pingdom sebesség tesztek és itt van egy képernyőkép az átlagos oldalbetöltési sebességről, amelyet friss telepítés után kaptam:

A WordPress betöltési ideje egy friss telepítés után

Most tényleg az egyetlen olyan tényező, amely befolyásolhatja a sebességet, ezen a ponton a webhelyem, a Pingdom tesztkiszolgálók földrajzi elhelyezkedése és az új WordPress oldal. Hagyja figyelmen kívül a többi statisztikát, és csak nézze meg a betöltési időt. Majdnem egy másodpercbe telt, hogy egy nagyon új, vadonatúj WordPress webhelyet betöltsünk. Lehet, hogy a második nem hangzik sokáig, de valójában így van. És természetesen, miután telepítette az egyedi témát és a bővítményeket, valamint a webhely összes képét, videót és tartalmát – még lassabban fog betölteni! Ezenkívül több vizsgálat többféle terhelési idõbeli különbséget tárt fel, beleértve sok hosszabb terhelési idõt is, amelyek némelyikéhez 2 másodperc közelebb került a betöltés.

Miért olyan fontos a sebesség??

Hidd el vagy sem, még mindig vannak százezrek amerikaiak (és világszerte milliók), akik lassú kapcsolattal férnek hozzá az internethez, kezdve a betárcsázástól egészen a régi 2G telefon-szabványig. Még néhány 3G és 4G szolgáltató is rendkívüli lelassulást tapasztal, amikor hálózatát elárasztják a forgalmi kérelmek.

Bármely online vállalkozáshoz elengedhetetlen, hogy szánjon időt a webhely hatékonyságának maximalizálására. Ellenkező esetben elveszítheti ügyfeleit. A betöltési időnek csak egy másodperce teszi ki a különbséget, és több száz (vagy akár több ezer) dollárba kerülhet veszteséges bevételt.

Gyors tény: A tanulmányok bebizonyították, hogy az átlagos webhelynek kevesebb, mint 2 másodperce van a betöltéshez, hogy felhívja a potenciális vásárló figyelmét.

A lassú webhelyek, amelyek betöltése hosszabb ideig tart, jelentősen növeli az ügyfél elvesztésének esélyét és a potenciális eladást. Ezenkívül köztudott, hogy a lassú webhelyeknek negatív hatása van a SEO-ra, és általában alacsonyabb rangúak.

Tegyük gyorsabbá a WordPress-t!

Szóval hogyan tehetem a WordPress-webhelyet gyorsan feltöltődőre? Mint valószínűleg másutt már olvasott, számos technikai csípés, kiigazítás és bővítmény telepíthető, amelyek mindegyikének célja a WordPress kicsit gyorsabb futtatása. A telepítés után W3 teljes gyorsítótár, az egyik legmagasabb besorolású WordPress gyorsítótárazási plugin, szignifikánsan nagyobb sebességeket fog észrevenni:

A WordPress betöltési ideje egy friss telepítés után, a W3 teljes gyorsítótár engedélyezve

GYORS TIPP: WP rakéta a kedvenc WordPress gyorsítótárazási bővítmény. Ez egy prémium plugin, ami azt jelenti, hogy fizetnie kell érte, de megéri. Gyorsabb, egyszerűbb felhasználói felülettel rendelkezik, és sokkal könnyebben konfigurálható.

Mint látható a fenti képernyőképen, a betöltési idő jelentősen csökkent … de még mindig jobb lehet! Van még néhány dolog, amit megcsinálhatok, hogy gyorsabbá tegyem. Maga a Pingdom elmondja neked, mit tehet még, bár ezek többsége csak a Pingdom „teljesítmény fokozatának” pontszámát növelte, és nem igazán segítette a tényleges „betöltési idő” pontszámának növelését..

Betöltési idő a továbbfejlesztett Pingdom Performance Grade pontszámmal

Mint láthatjuk a fentiekből, a Pingdom teljesítményszintje drámaian javult az utasítások követése után, de nem igazán javította a tényleges betöltési időt olyan mértékben, hogy javulásnak nevezze.

GYORS MEGJEGYZÉS: A WordPress bővítmények elősegítik a dolgok gyorsítását, de előfordulhat, hogy ez nem elég gyors.

Noha a Pingdom által javasolt további kiegészítések segítettek, sajnos mindegyik sok időbe telik a konfiguráláshoz, és végül a sebesség jelentős növekedését eredményezték. Még mindig képes voltam a képek tömörítésére, bár a WordPress friss telepítéséhez még nem volt kép. Mi tehát egy jelentősebb csípés a betöltési idő drámai meghosszabbításához?

Hogyan lehet jelentősen növelni a sebességet?

A WordPress minél gyorsabb futtatásának kulcsa a megfelelő tárhely-szolgáltató kiválasztása. Nagy különbséget tesz. Induláskor a legtöbb webmester érthető módon próbál megtakarítani a lehető legtöbb pénzt. Gyakran egy olcsó, megosztott tárhely-fiókot választanak, amely jó ajánlatnak tűnik. Bár a megosztott tárhely-fiók elegendő lehet jelenlegi igényeikhez, valószínűleg a jelenlegi internetes házigazda jelent problémát. Ezt az elméletet szerettem volna kipróbálni, és a WordPress friss példányát telepítettem különféle különféle web hosting fiókokra. Mindegyik tesztelése után a vezető eredmény lenyűgöző volt:

A WordPress friss telepítésének töltési ideje az A2 Hosting használatával

A webgazda megváltoztatásával drámai módon megnőtt a betöltési idő! Ennek van értelme, mivel a webgazda az igazi izom a webhely mögött. Noha technikai javításokat és optimalizálásokat végezhet, a fizikai szerver és adatközpont, amelyen a WordPress webhely üzemelteti, teszi a legfontosabb különbséget. Ha komolyan kíván venni a webhely sebességét, akkor ki kell választania a megfelelő gazdagépet.

GYORS MEGJEGYZÉS: A legfontosabb különbség az a fizikai szerver és adatközpont, amelyen a WordPress webhely üzemelteti.

Az A2 Hosting optimalizált WordPress Turbo tervének használata

A leggyorsabb betöltési idő elérése érdekében az A2 Hosting WordPress Turbo tervét használtam, amely továbbra is megosztott webtárhely, de a WordPress számára lett optimalizálva. Kiváló választás a WordPress tárolására, mivel az előre telepítve van, a WordPress optimálisan konfigurálva.

Az induláshoz keresse fel az a2hosting.com/wordpress-hosting webhelyet, és iratkozzon fel Turbo tervükre. Ha tényleg komolyan veszi a sebességet, akkor lehetősége van még több energiát hozzáadni a CPU-magok megduplázásával és 1 GB RAM-mal, bár ezt nem tettem a teszt során.

A2 tárhely konfigurálható lehetőségek

Töltse ki a pénztárt, és az A2 Hosting automatikusan telepíti a WordPress optimalizált verzióját a fiókjába. Azt javaslom, telepítsen egy friss példányt, mivel így teljes mértékben optimalizálva lesz a megfelelő W3 Total Cache konfigurációkkal, bár bármikor áttelepítheti a meglévő WordPress webhelyet egy új példány telepítése nélkül (csak a plugineket kell telepítenie) amelyek a csomagban vannak, majd manuálisan konfigurálják a W3). Amint az az alábbi képernyőképről látható, a W3 Total Cache mellett számos más pluginnel is érkezik, például a EWWW Image Optimizer a képek tömörítéséhez.

Az A2 tárolóval előre telepített alapértelmezett bővítmények képernyőképe

A W3-n és az EWWW-n kívül a többi plugin nem járul hozzá a sebességhez, és inkább azok, amelyeket bloatware-nek tartok… Távolíthatja el vagy megtarthatja őket, igényeinek függvényében.

További elvégzendő finomítások

Itt van néhány további dolog, amelyet ellenőrizni kell!

Használja a PHP 7-et

Győződjön meg arról, hogy a webgazda használja PHP 7 vagy annál nagyobb. Az írás idején a PHP 5.6-at használtam, ami most lassabb még a WordPress sem ajánlotta. A PHP 7 már egy ideje működik, de sok webhelyen még nem valósult meg. Lassúbb voltam, mint kellett volna, ha magam fogadom el. Végül kb. 2-3-szor gyorsabb az újjának köszönhetően Zend Motor 3.0. Képes másodszor is háromszor annyi kérelmet képes kezelni, ami nagy teljesítménynövelést jelent. Alsó sor – ellenőrizze, hogy a gazdagépén engedélyezett-e a PHP 7.

GYORS MEGJEGYZÉS: Legyen óvatos a meglévő webhelyén, mivel a szerver PHP verziójának frissítése bizonyos problémákat okozhat. Ellenőrizd a a témák és a pluginek kompatibilitási kódolása első!

LazyLoad képek

Mivel a képek meglehetősen nagyok, érdemes optimalizálni őket. Mint fentebb említettük, az EWWW Image Optimizer plugin ezt megteszi. Vannak különféle mások is. A képek optimalizálása mellett a bevált gyakorlat az is, hogy „lazyload” őket úgy, hogy csak akkor jelenjenek meg, amikor a böngésző szempontjából a felhasználó felé esnek. Például, ha hosszú, sok tartalommal rendelkező oldal van a kép felett, akkor a kép csak akkor töltődik be, amíg a felhasználó le nem görgeti azt a helyet az oldalon, amelybe a kép be van ágyazva. Ez a mechanizmus csökkenti a HTTP kérések számát és javítja a betöltési időt a felhasználó számára.

Következtetés

Számos technikai javítás elvégezhető a WordPress betöltési idejének növelése érdekében, de a legfontosabb sebességnövelést a megfelelő internetes host használata segítheti elő. Mielőtt átadná a meglévő webhelyét az új hostnak, először lépjen a következő oldalra: Pingdom sebességmérő eszköz és futtasson egy gyors tesztet a meglévő webhelyén. Mentse el a statisztikát, majd futtassa újra a tesztet, miután átvitte a sebességkülönbségeket. Ezt felhasználhatja az új sebesség javulásának felmérésére.

A WordPress sebességre történő optimalizálásakor mindig a legjobb, ha a jobb lábról indul. A megfelelő gazdagép, például az A2 Hosting WordPress Turbo tervének kiindulási alapként történő felhasználása és onnan történő optimalizálása biztosítja, hogy a WordPress maximálisan feltöltődjön!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me