Hogyan készítsünk fényképészeti weboldalt és elkerüljük a hibákat

Tanulja meg, hogyan hozhat létre egy profi fotós webhelyet, amely bemutatja portfólióját, és fedezze fel, hogy milyen hibákat el kell kerülni, amikor elkészíti.


Hogyan készítsünk fényképészeti weboldalt?

Minden professzionális fotós számára a fényképészeti weboldal elengedhetetlen a portfólió bemutatásához és új ügyfélkör felépítéséhez. Tekintse meg webhelyét a legnagyobb értékesítési képviselőként, aki az Ön nevében dolgozik, még akkor is, ha alszol. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy éjjel-nappal új ügyfeleket vonzzon, de ahhoz, hogy ezeket a potenciális ügyfeleket valódi ügyfelekké alakítsa, a fotózási webhelynek jónak kell lennie.

Egy lenyűgöző webhely létrehozása sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. A weboldal-készítők csökkentik a weboldal létrehozásához szükséges időt és szakértelmet. Ebben a cikkben bemutatom, hogyan hozhat létre saját fényképezési webhelyet, valamint a gyakori hibákat, amelyeket el kell kerülnie.

Tényleg elkészíthetem magam a fotózási weboldalomat?

Igen! Az összes új weboldal-készítő bevezetésekor a piacon számos kivitelezhető lehetőség közül választhat, amelyek közül választhat, ha úgy dönt, hogy saját webhelyét készíti el. A fényképészeti weboldal létrehozása céljából a Wix-et ajánlom, és hivatkozom rájuk ebben a cikkben. Számos más weboldal-készítő is használható, de a Wix vitathatatlanul a legnépszerűbb és környékén nagyon felhasználóbarát. A webdizájnok teljes kezdője könnyen navigálhat rajta, és csak kevés idővel és odaadással hozhat létre gyönyörű weboldalt.

MIÉRT Építsd magad?? Számos oka van, de a legfontosabb az ár. Noha fizethetne egy profi webdesignernek legalább 2000 dollárt a fényképezési webhely létrehozásához, a legtöbb weboldal-készítő havi 5 és 25 dollár közötti árat kínál. Nagyon sok előzetes költséget takaríthat meg, ha ezt az útvonalat választja.

7 lépés a fényképészeti webhely létrehozásához

Most nézzük meg a fotózási webhely felállításához szükséges lépéseket:

1. lépés: Válassza ki a jobb sablont

Ez az első lépés álmai weboldalának létrehozásához. A Wix általában sokféle sablonnal rendelkezik, de ami még jobb, hogy van kifejezetten fotózási webhelyekhez / portfólió webhelyekhez készült sablonok. Ne feledje, hogy ezeket a sablonokat útmutatóként nyújtja Önnek a webhely tervezéséhez. A Wix drag and drop felülete lehetővé teszi a webhely teljes testreszabását, függetlenül attól, hogy melyik sablont választja, így ne töltsön el túl sok időt ennek a résznek az aggódása miatt.

A Wix által kínált néhány fényképészeti webhely-sablon képernyőképe

2. lépés. Brainstorm & Tervezze meg az oldalakat

A fényképészeti webhely nem igényel sok oldalt. A fő oldalak, amelyekre szükséged lesz: Kezdőlap, Névjegy, Kapcsolat és egy galéria. Ha azt szeretné, hogy részletesebb legyen, akkor hozzáadhat egy Szolgáltatások / Árképzési oldalt és különféle oldalakat minden egyes fotózási típushoz (esküvő, tájkép, reklám stb.). A kulcs itt az, hogy megkönnyítsék a webhelyet a felhasználók számára a navigálás és az Önnel való kapcsolatfelvétel között, miközben továbbra is lenyűgöző.

GYORS TIPP: Mindig jó ötlet megnézni néhány meglévő fényképezési webhelyet – talán néhány versenytársát -, hogy megnézze, mi működik nekik.

3. lépés: Töltse fel a tartalmat & Szervezze meg a galériát

A fényképészeti weboldal természetesen nem teljes a fényképek nélkül. A következő lépés az, hogy feltölti gyönyörű munkáját webhelyére. Javasoljuk, hogy ossza meg munkáját különféle kategóriákba, például esküvőre, tájra, reklámra stb., Hogy a látogatók könnyen megtalálják, amit keresnek. Ha egy leendő menyasszony meglátogatja az Ön weboldalát, az összes esküvői fotóját egy helyen látni akarja. Ez a könnyű navigáció jelentheti a különbséget annak között, hogy valaki felveszi Önnel a kapcsolatot, vagy valaki csalódással kattint az Ön webhelyére. Készítsen kreativitást a képek weboldalon történő elhelyezésével kapcsolatban is. A Wix számos galériastílus közül választhat. Ne félj a galériastílus kiválasztásakor kilépni a dobozból, mivel ez nagy benyomást kelthet a látogatókra.

4. lépés. Válasszon egy domain nevet

Az Ön domainneve az, amit az emberek beírnak, hogy megtalálják az Ön weboldalát, így ennek könnyűnek kell lennie, és könnyen megjegyezhető. A Wix egy all-in-one platform, így közvetlenül megvásárolhatja domain névét tőlük, és könnyen csatlakoztathatja webhelyéhez. A fényképezési webhelyhez tartozó domain név kiválasztásakor a hüvelykujjszabály az, hogy a vállalkozás nevét vagy a nevét plusz a fotózás szóval tegye. Néhány jó példa a „xyzphotography.com” vagy a „johnbrownphotography.com”. További információ a nagyszerű domain név kiválasztásáról.

5. lépés: Hozzon létre egy üzleti e-mail címet

Az üzleti e-mail cím úgy néz ki, mint „[email protected]”, és ez a legjobb megoldás, ha komolyan veszi fényképezési vállalkozását. Professzionálisabbnak tűnik, mint egy e-mail a gmail, outlook vagy más ingyenes e-mail szolgáltató számára. Az üzleti e-mail cím szintén elősegítheti fotózási webhelyének reklámozását. Amikor valaki meglátja az Ön e-mail címét, valószínűleg elég kíváncsi lesz arra, hogy elmenjen és meglátogassa webhelyét anélkül, hogy megkérné őket. Az a gyönyörű webhely újabb látogatója!

6. lépés. A SEO fejlesztése

A keresőmotor optimalizálása (SEO) nagyon fontos annak biztosítása érdekében, hogy webhelyét megtalálja, amikor az emberek a Google-on, a Bing-en és más keresőmotorokon keresik a fotósokat az Ön területén. A Wix minden oldalán található egy SEO szakasz, amelyet időt kíván eltölteni a megfelelő kitöltéshez. Határozza meg azokat a kulcsszavakat, amelyek alapján a célzott közönség valószínűleg keresne annak érdekében, hogy megtaláljon egy olyan webhelyet, mint a sajátja. Például, ha esküvői fényképeket készít Miami-ban, Florida, néhány kulcsszó, amelyek felhasználhatók, többek között: esküvői fotós Miamiban, Miami esküvő, esküvői árusok Floridában, képek a Miami-esküvőkről stb. Próbáljon megfeledkezni a megcélzott közönségről, és írja meg, amit írna. Használhatja a Google kulcsszótervezőt és a Wix SEO varázslót is.

Wix SEO varázslóA Wix egy SEO varázslót kínál & Megfigyelő eszköz, amely segítséget nyújt Önnek ahhoz, hogy betekintést nyerjen a fényképezési vállalkozás rangsorolásához a helyi kulcsszavak alapján.

7. lépés. Weboldal közzététele & Népszerűsítsd

Miután befejezte a weboldal tervezését és összekapcsolta a domainjét, az utolsó dolog az, hogy közzéteszi és népszerűsíti a közösségi médiában. A fotós munkát elősegítő legjobb közösségi médiaplatformok közé tartozik az Instagram, a Pinterest és a Facebook. Bár a SEO elősegíti webhelyének megtalálását, a webhely közösségi médián és más csatornákon keresztül történő népszerűsítésének mindennapi gyakorlatnak kell lennie, ha sikert akar elérni..

webhelyi hibák elkerülése érdekében

A fényképészeti webhely létrehozásakor elkerülhető hibák

Amikor először hozza létre weboldalát, elkerülheti a kreatív folyamatot, és végezhet néhány hibát, amelyeket a legtöbb webdizájnával kezdő hajlandó elkövetni. Nézzük meg néhányat a leggyakoribb hibákról, és hogyan lehet elkerülni ezeket.

Túlzsúfoltság – Mindig a kísértés az, hogy mindent elhelyezzen a honlapján, attól tartva, hogy a látogatók nem kattintanak a webhely többi részére. Ez egy hiba. Ha egy oldal túlzsúfolt a túl sok információval, a felhasználók elborzadva és figyelmen kívül hagyhatják magukat a rendetlenség miatt, és ezért kikapcsolhatnak a webhelyről. Ragaszkodjon a tiszta és egyszerű kialakításhoz, amely csak a legjobbait mutatja ki. A fotós webhelyének nagyszerű első benyomást kell keltnie az ön nevében.

Nincs kapcsolatfelvételi űrlap –  Minden weboldalhoz kapcsolattartási oldal szükséges. A felhasználóknak szükségük van arra, hogy kapcsolatba lépjenek Önnel, akár több információra van szükségük, akár készen állnak a vásárlásra. A sok ember által elkövetett hiba az, hogy csak e-mail címet és telefonszámot adnak meg, és nem tartalmaznak kapcsolatfelvételi űrlapot. Ez egy elszalasztott lehetőség további leadok létrehozására. Az igazság az, hogy néhány ember túl lusta, hogy e-mailt hozzon létre, vagy elérje a telefonját, hogy felhívja. Az emberek szeretik a kényelmet, és a kapcsolatfelvételi űrlap a legkényelmesebb módja annak, hogy kapcsolatba lépjenek Önnel anélkül, hogy elhagynák a webhelyet.

Nehéz weblap navigáció – Semmi sem zavaróbb, ha eljut egy gyönyörű weboldalra, és nem találja meg a kívánt információt. A fényképezés menüpontjainak tisztának és áttekinthetőnek kell lenniük, ideális esetben minden oldal tetején.

Nincs információ az oldalról – A Névjegy oldal a weboldalak egyik leglátogatottabb oldala. Miért? Az emberek szeretnek kapcsolatot tartani az emberekkel. Az ügyfelek és a potenciális ügyfelek meg akarják tudni, ki áll a kamera mögött, ezért használja a kb. Oldalt mint lehetőséget arra, hogy kapcsolatba lépjen a közönséggel és igazolja magát fotósként. Nyugodtan tegyen közzé néhány becsületes fotózási teljesítményét, valamint néhány személyes információt, például azt, hogy miként álmodtál fotósnak gyermekkorában. A professzionalizmus és a hitelesség egyensúlya jól fog hangolni a látogatók körében.

Következtetés

A fényképészeti webhely nagy teljesítményű online jelenlét létrehozásakor és új ügyfelek keresésekor. Ebben a cikkben felvázoltam, hogy mit kell tudnod a saját fényképezési webhelyed létrehozásában, és hogyan lehet elkerülni néhány általános hibát. Használja kreatív képességeit saját weboldalának létrehozásához, de ne felejtsen el egyszerűen tartani, hogy az új látogatók könnyen navigálhassanak rajta és veled kapcsolatba léphessenek..

A legjobbakat a csodálatos fényképezési webhely létrehozásában & bármilyen kérdést hagyhasson az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map