Hogyan írhatom el a tökéletes blogbejegyzést vállalkozásod számára

Megtanulhatja, hogyan kell írni a tökéletes blogbejegyzést úgy, hogy megérti a bejegyzés legfontosabb elemeit és a hatékony felhasználást & hatékony írásképlet.


Hogyan lehet blogbejegyzést írni?

Blogjainak írása vállalkozása számára időigényes folyamat, amely sok munkát és odaadást igényel. Tudom, hogy régen napokig tartott. Órákat töltöttem egy téma kutatásával, összezavarodtam a szavaim mellett, majd végül olyan cikkeket küldtem, amelyekkel nem voltam teljesen elégedett. És amikor saját vállalkozására ír, még stresszes, mivel feltétlenül közzé kell tenni egy cikket, amely tükrözi vállalkozása által nyújtott minőséget.

Blogod tükrözi vállalkozását & feltétlenül közzé kell tenni az olvasók számára minőségi tartalmat.

Kattintson a Tweet-re

Manapság négy órán belül ki tudok dobni egy jól megvizsgált és gondosan kidolgozott 2000-szót tartalmazó cikket, mindezt anélkül, hogy izzadtság lenne..

Mi változott? Tapasztalat. Már öt éve szakmailag írok és blogoztam a WordPress-szel, és ebben az időben kidolgoztam egy olyan képletet, amely segít nekem gyorsabban kutatni és írni. Már nem bámulom a képernyőn megjelenő kurzort, az író blokkja miatt. Egyenesen belemerülhetek a témámba, és csak írni tudok.

Ebben a cikkben bemutatom a tökéletes blogbejegyzés megírásának módját és azt, hogyan lehet ezt hatékonyan és eredményesen elvégezni. Tehát itt van.

9 A blogbejegyzés legfontosabb elemei

Először is fontos megérteni a kilenc kulcsfontosságú elemet, amelyeknek minden blogbejegyzésben szerepelnie kell:

A tökéletes blogbejegyzés elemeiAz egyes blogbejegyzések legfontosabb elemeinek diagramja.

GYORS MEGJEGYZÉS: A felirat választható, és nem feltétlenül szükséges. Ez olyasmi, amely függ a blog témájától / sablonjától és a saját preferenciáitól. Ha úgy dönt, hogy megvalósít egyet, akkor azt a következő stílusúnak kell tekinteni: HTML osztály és nem a HTML fejléc.

Az alábbiakban részletesebben tárgyalom az egyes elemek szerepét.

1. Zsemle

A zsemlemorzsa segíti a SEO erőfeszítéseit, és vizuális navigációs segédeszközként is szolgál az olvasók számára. Szükséges és hozzá kell adni a hozzászólásához (és az egész weboldalon is). Ha WordPress-t használ, akkor személyesen inkább a „Kezdőlap” formátumot szeretem > blog > Blog kategória > Bejegyzés címe ”.

2. Hírek

Online, a legtöbb embernek nagyon rövid figyelési időszaka van – tehát a címsor az első elem, amely segít nekik eldönteni, hogy érdemes-e elolvasni az Ön üzenetét. A címsornak mindig egyből kell állnia HTML h1 címke, használja a fő kulcsszavait, és tartalmazzon egyszerű, de erőteljes nyelvet. Sok fantasztikus forrás található a környéken, ha elhúzódik a hatékony címsorok írása közben. ajánlom WordStream.

Fejléc írása a tökéletes blogbejegyzéshez

3. Szerző & Dátum

Még mindig számos olyan blog található online, amelyek soha nem jelenítik meg a szerző vagy a dátum adatait a bejegyzésben. Ez csak rossz gyakorlat, és mindig közzé kell tennie, ki és a cikk írotta.

4. Bevezetés

A cikk bevezetése a bejegyzés második legfontosabb eleme. Mindkettőnek röviden össze kell foglalnia a bejegyzés tartalmát, és meg kell győznie az olvasót arról, hogy a bejegyzés érdemes átolvasni a végéig. Sok különböző bevezetési stílus létezik, amelyeket írhat – mesemondás, humor, kérdés feltevése vagy tény bejelentése. Bármelyik megközelítéssel jár is, az olvasó számára vonzó lehet. Ha nehézségekbe ütközött a bevezetések írása miatt (nagyon sok szörnyű bevezetés van odakint!), Határozottan azt javaslom, hogy kezdjek a legérdekesebb vagy legmeglepőbb információkkal, amelyeket a téma kutatása során megtanultak..

5. Fő tartalom

Ez a bejegyzés tartalma. Feltétlenül tartalmazzon különféle dolgokat, például listák felsorolása pontok és / vagy számok alapján, blockquotes, képek, videók és alcímek, amelyek megkönnyítik a szöveg felbontását, hogy könnyebben olvasható legyen. Az olvasók nagy szövegrészekre ragyognak, és valószínűleg abbahagyják az olvasást, és bezárják a fület.

6. Alfejezetek

Az alfejezetek (technikailag HTML-címsorok a h2-től a h6-ig) a címsor után kerülnek (h1), és nem csupán megkönnyítik az olvasók számára, hogy jobban megértsék cikkének szerkezetét, hanem megkönnyítik az olvasókat az tartalom.

Az alcímek a tökéletes blogbejegyzés elemei

7. Képek

Előfordult már, hogy felvette egy újságot vagy magazint, hogy csak az összes szöveget tartalmazza? Pontosan. A képalkotás elengedhetetlen ahhoz, hogy az olvasókat bevonja a tartalomba, és gyors környezetet biztosítson szavaihoz. Mindig tartalmazzon feliratokat – például a címsorokat és az alcímeket – a feliratok további elemeket tartalmaznak, amelyeket az olvasók gyorsan beolvashatnak és emészthetnek, miközben a cikkben görgetnek..

8. Kiemelt kép

A jól megválasztott kiemelt kép tükrözi a cikkről szólást, és érdekes pontot jelent az olvasók számára, így kénytelenek lesznek elolvasni az Ön üzenetét..

9. Következtetés

A hozzászólásokat mindig azzal a következtetéssel zárja le, amely röviden összefoglalja az Ön üzenetét. Érdemes lehet további forrásokat felvenni a további olvasáshoz.

TUDTAD? A 12 és 14 szavak közötti címsort leggyakrabban kedvelik a Facebook-on, ám a keresőmotorokban a bejegyzésed címsorának legfeljebb 60 karakter lehet. Készítsen új / felülvizsgált címsort, amikor megosszák a közösségi médiában, hogy minél több megosztás legyen.

Blogbejegyzés írása

Hogyan lehet hatékonyan írni az üzenetét & Hatékonyan

Mindenkinek más a megközelítése az íráshoz. Néhány ember szeretné, ha csak elkezdi gépelni, és megnézheti, mi történik. Mások, mint én, inkább a szerkezetet részesítik előnyben.

Szeretem egy világos elképzelést a fejemben – és papíron / jegyzeteken – arról, amit írok, mielőtt elkezdenék.

Ez általában az, ami a folyamatomat foglalja magában:

1. Ötlet generálása

Gyere fel egy blogbejegyzés-ötlettel, amely rezonál a célközönséggel. Ötleteinek mindig az olvasók problémáinak megoldására kell irányulnia. Nem tudom ezt elég hangsúlyozni. Ha olyan témáról ír, amelyben a közönség nem törődik, vagy már ismeri a válaszát, akkor nem fogja elolvasni. Egyszerű a dolog. Próbáljon meg googlingozni az ötletét, és nézd meg, mit jelentettek a versenytársak. Nagyszerű, ha javíthatja az általuk írt szavakat! Ha nem, akkor dolgozzon ki egy másik ötletet.

2. Kutatás

Bár már nagyon jól ismeri a témát, amelyről írt, mindig alaposan vizsgálja meg a témát. A tökéletes blogbejegyzés írásakor az a cél, hogy a hatóság e témában legyen. Egyébként nincs értelme róla írni. Általában sok lapot nyitok meg, nagy linkek listáját készítem, és hozzáfűzöm az összes felhasznált információt – soha nem másolhatok.

3. Kattintásra méltó címsor

Itt nem a kattanós csaláról beszélek. Olyan címsorról beszélek, amely azonnal felhívja az olvasó figyelmét és érdekli őket az olvasás elindításához. A címsoroknak az fájdalom legfontosabb pontjára kell irányulniuk az olvasók számára. Győződjön meg arról, hogy 60 karakter alatt van-e, és tartalmazza a legfontosabb kulcsszavakat.

4. A szerkezet megtervezése

Hozzon létre egy felsorolási pont vázlatát a bejegyzéséről. Ennek tartalmaznia kell a címsort, a bevezetés lezárását és a bejegyzés egyes részeinek rövid összefoglalását. Az ilyen hozzászólás megtervezése segít kitölteni a kitöltőnyílásokat, és pontosítani tudja az üzenetét.

GYORS TIPP: Úgy gondolom, hogy a hozzászólás szerkezetének megtervezése, egészen az egyes címsorok címsorainak, alcímeinek és felsoroláspontjainak felírásáig, megkönnyíti számomra a hozzászólások pontos meghatározását. Például már írtam egy golyópontos összefoglalót arra a következtetésre, hogy teljes mondattá válok ezen a poszton. Szervezet!

5. A bevezetés megírása

Ebben a szakaszban már írt néhány megjegyzést a bevezetéséhez, ezért töltse ki a részleteket. Az első sornak tartalmaznia kell a bejegyzés legfontosabb információit. Ha a bevezetések írásával küzd, pénztár A CoSchedule fantasztikus útmutatója ellenállhatatlan bevezetések készítéséhez.

6. A levél írása

A létrehozott struktúrával töltse ki a kitöltéseket és írja meg az üzenetét. Amikor beszorulok az írásba, a felsoroláspontok segítségével felsorolom a gondolataimat, hogy segítsek a gondolkodásomban, hogy kibővítsem azokat teljes mondatokba. Ne felejtsd el befejezni emlékezetes következtetést.

TUDTAD? Az az ideális blogbejegyzés hossza nagyjából 2100 szó, de ez a témától függően változhat.

További tippek a blogbejegyzések továbbfejlesztéséhez

Gyakran a szavakkal nem elegendő. Ez különösen igaz az internetes íráshoz.

Íme néhány általános kiadói tipp, amelyeket érdemes szem előtt tartani.

1. Rövid bekezdések

Ennek oka van az, hogy az újságok és folyóiratok csak 1-2 mondat hosszúak – könnyebben olvashatók és emészthetők. Hasonlóképpen, online rövid mondatokkal kell ragaszkodnia. Ellenkező esetben a tartalma vastagnak tűnik, az olvasók pedig belefáradnak és feladják az olvasást.

2. Cél 2100 szó előállítása

Alapján HubSpot az ideális blogbejegyzés hossza nagyjából 2100 szó. Közben, Közepes azt mondja, hogy a hozzászólások, amelyek elolvasása 7 percet vesz igénybe, a lehető legtöbb elkötelezettséget és figyelmet kapják. Azt is megállapítottuk, hogy a Google 10 legnépszerűbb keresési eredményének nagy része 2 032 és 2 416 szó között van. Ezért kerülje a rövid üzenetek írását. Gondoskodjon arról, hogy minden írt blogbejegyzés mélyebben fedje le a témát.

3. Adja meg a számokat & Statisztika

Amikor csak lehetséges, készítsen biztonsági másolatot arról, amit írt, tényekkel és számadatokkal (csakúgy, mint a szó hosszáról az utolsó részben tettem). Nem csak informatív az olvasó számára, de hitelességet és tekintélyt ad a munkájához. És mindig kapcsolódjon minden olyan adathoz és számhoz, amelyet a blogbejegyzéseiben tartalmaz.

4. Összekapcsolás belsőleg

Ha lehetséges, linket más hozzászólásokra és a webhely további olvasmányaira. Ez nem csak arra ösztönzi az olvasókat, hogy tárják fel az Ön tartalmát, hanem azt is jelenti, hogy nem kell mindenképpen elmagyaráznia egy ötletet minden alkalommal, amikor róla ír. – Csak linkelni és ösztönözni kell az olvasókat többet megtudni.

5. Használjon minőségi képeket

A képek fontosak az üzenetnél, és a releváns, jól szerkesztett képek használata növeli a hozzászólás megtekintését. Saját elemző adataink azt mutatják, hogy a több képgel rendelkező hozzászólások több nézetet kapnak, mint az egyetlen képpel rendelkező képek, vagy egyáltalán nem. Tehát vonzza az embereket írásába olyan kiváló minőségű fényképekkel és grafikákkal, amelyek hozzáadott értéket képviselnek a bejegyzésben. És ne felejtse el optimalizálni a képeit, hogy gyorsan töltsék be őket.

6. Formázza meg a szöveget

Szükség szerint bontja fel a szöveget félkövér szavakkal, felsorolás pontokkal, idézetekkel és más típusú formázással. Különböző formátumok használata az íráshoz könnyebbé teszi az olvasást és a megértést egy pillanat alatt. Nagy darabok vagy szöveg azonnal elfordítja az olvasókat.

7. Olvasható betűtípus

Használjon egy jó betűtípust, amely könnyen olvasható és megfelel a márkanevének. Magától értetődik, hogy kerülnie kell a képzeletbeli betűtípusokat és a kurzív kézírást – egyszerű tipográfiával kell kibírnia.

Következtetés

Tehát itt vagy, a recept a blogbejegyzés írására.

A tökéletes blogbejegyzés írása a képlet kialakításáról szól & használni azt.

Kattintson a Tweet-re

Noha ez a képlet számomra működik, lehet, hogy nem feltétlenül működik neked. Tehát legközelebb, amikor blogbejegyzést írsz, használja a cikkben szereplő, veled rezonáló elemeket, és hozza létre saját formuláját. Az idő múlásával kifejleszti saját, az Ön számára megfelelő módszert a hozzászólások írására.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me