Hogyan dolgozzon ki tartalmi stratégiát a blogjára

A blogoknak tartalmi stratégiai tervre van szükségük. Tanulja meg, hogyan lehet olyan tartalomstratégiát kidolgozni, amely elősegíti a célzott közzétételt ezen öt egyszerű lépés segítségével.

Hogyan lehet létrehozni tartalomstratégiát a blogodhoz

Tehát úgy döntött, hogy vállalkozása számára blogra van szüksége a marketing erőfeszítéseihez. Szép! Mielőtt elkészíti az első üzenetét, van valami, amit előbb meg kell tennie: össze kell állítania egy tartalomstratégiát.

A szilárd tartalomstratégiának megkülönböztetése lehet a jó blog és a nagyszerű blog között – amely behúzza a keresési forgalmat és konvertálja. A stratégia kidolgozása nemcsak a közzététel megfogalmazásában segít, hanem a célok meghatározásában is, a közönség jobb megértésében, valamint az olvasókkal rezonáló cikkek készítésében és a jó hírnevének felépítésében..

EZT FONTOLD MEG: A dokumentált stratégiával rendelkező szervezetek hatékonyabbak és kevesebb kihívást jelentenek a tartalommarketing minden szempontjából, összehasonlítva azokkal, akiknek csak verbális stratégiája van vagy egyáltalán nincs stratégia, a Content Marketing Institute szerint. Az írásbeli stratégiával rendelkezők 60% -a vállalkozása hatékonynak tartja, míg a verbális stratégiával rendelkezőknek csak 32% -a mondja hatékonynak.

Személy szerint ezek a statisztikák számomra igazak. 2012 óta szakmailag foglalkozom bloggal, és csak akkor, amikor szántam időt kutatásra és egy tartalomstratégia összeállítására, elkezdtem elérni szilárd eredményeket. Most már nem pazarlok időt rossz üzenetek írására, mert megértem a közönséget, van szervezett és következetes szerkesztői naptárom, és – ami a legfontosabb – céllal írok, mert világos célokat tűztem ki.

5 tartalomstratégia kidolgozásának legfontosabb lépései

Ebben a cikkben megosztom Önnel az öt kulcsfontosságú lépést, amelyet a blogok kezelése során felismertem. Ez a bejegyzés végére rendelkeznie kell azokkal az ismeretekkel és eszközökkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy elkészítse saját tervét egy hatékony blogtartalmi stratégia létrehozásához..

1. Állítsa be a SMART célokat & Ismerje meg blogja céljait

Megállapítottuk, hogy blogot szeretne indítani, de mi a célja ennek a blognak?

A tartalomstratégia létrehozásának első lépése a célok kitűzése. Világos célokkal a blog célja és a prioritások meghatározása segít abban, hogy a sikert felállítsák.

Ami a célok kitűzését illeti, a SMART célok nagy rajongója vagyok. A SMART célok felépítik a struktúrát és a nyomon követhetőséget a célok kitűzésében, biztosítva, hogy a céljaik valószínűbben megvalósíthatók legyenek.

Annak érdekében, hogy egy cél SMART legyen, annak konkrétnak, mérhetőnek, elérhetőnek, relevánsnak és időszerűnek kell lennie. Íme egy nagyszerű példa erről A mérleg:

Széles cél: Növekszem a vállalkozásom.

SMART célok a tartalomstratégiára

Különleges: Három új ügyfelet szerezek tanácsadási vállalkozásom számára.

mérhető: Az előrehaladást az alapján számolom meg, hogy hány új ügyfelet hozok be, miközben megőrzem a jelenlegi ügyfélkörét.

Elérhető: Megkérdezem a jelenlegi ügyfelektől áttételt, indítom a közösségi média marketing kampányát és a helyi vállalkozásokkal való hálózatépítést.

Ide vonatkozó: További ügyfelek hozzáadása a vállalkozásomhoz növeli a vállalkozásomat, és növeli a bevételemet.

Idő alapú: Két hónapon belül három új ügyfelem lesz.

SMART cél:

Két hónapon belül három új ügyfelet szerezek tanácsadói vállalkozásomhoz áttétel kérésével, szociális média marketing kampány elindításával és a helyi vállalkozásokkal való hálózatépítéssel. Ez lehetővé teszi számomra a vállalkozásom növekedését és a bevételeim növelését.

Most gondolkodjon azon, mit akarsz elérni a blogoddal. Lehet, hogy vonzza az organikus forgalmat, előadásokat generál és növelheti a konverziót? Vagy oktatni akarja, vagy naprakészen tartja ügyfeleit a termék vagy szolgáltatás legújabb funkcióival? Vagy éppen a márka hírnevét és hiteles módon építheti fel?

Bármi legyen is az általános célkitűzés, írja le egy széles célként, mint fent, majd írja újra SMART célként. A célok leírásával nemcsak érthetőséget ad, hanem adhat valamit, amit lejegyezhet egy jegyzetre, és ragaszkodhat a számítógépéhez azon hosszú éjszakákra, amikor szenved az író blokkjától, és azon gondolkodik, miért szagolják el, hogy elindítottál egy blogot a első helyen!

GYORS BLOGGING TIPP: A legfeljebb 6-13 szót és legfeljebb 60 karakterből álló címek vonzzák a legnagyobb és következetes forgalmat.

2. Megérteni, ki a közönsége

A következő lépés a közönség meghatározása és megértése, ki a blog közönsége. Dolgok mint:

 • Demográfiai? Kor, nem, hely stb.
 • Mit csinálnak? Fejlesztők, tervezők, marketingszakemberek stb.
 • Milyen webhelyeket látogatnak meg? Ki a potenciális versenytársa??
 • Milyen társadalmi csatornákat használnak? Twitter, Facebook, Instagram stb.
 • Kiket tisztelik és hallgatnak? Miért vannak befolyásolóik??
 • Melyek a fájdalom pontjai? Milyen problémák vannak, amelyek meg tudják oldani?

Ezt a listát szem előtt tartva létre kell hoznia felhasználói személyeket. A felhasználói személyek kitalált, általános karakterek, amelyek magukba foglalják az ideális blogolvasók különféle igényeit, céljait és viselkedési mintáit.

A Facebook betekintést nyújt az analitikai adatokbaA Google Analytics és a Facebook statisztikai adatai segíthetnek betekintést nyerni a demográfiai adatokba, például a látogatók / követők származási helyére, valamint korukra és nemükre..

Miért hozzon létre személyeket? Ha azt akarja, hogy az emberek elolvassák a tartalmat, el kell készítenie a potenciális olvasók számára hasznos tartalmat. Fontos, hogy mindig szem előtt tartsuk: „Előnyei lesznek-e ennek a cikknek a közönség számára, és megoldják a fájdalom pontjait?”

A személyiség meghatározása érdekében gondold át, hogy milyen személyt képzel el a blogod olvasása közben. Milyen munkát végeznek? Milyen cégnél dolgoznak? Melyek a céljaik és kihívásaik? Milyen tartalom fog segíteni céljaik elérésében?

Általános szabály, hogy a legjobb, ha legalább három személy áll elő. További információ a személyek létrehozásáról, különösen, ha blogot szeretne létrehozni nagyvállalatok számára, nézd meg ezt a részletes útmutatót a Buffer munkatársai által.

3. Végezzen kulcsszó-kutatást

Ha azt szeretné, hogy az emberek a keresés révén szervesen találják meg az Ön blogját, akkor le kell fednie azokat a témákat, amelyekre rést keres.

Tehát először fel kell ismernie a rést. Szorosan. Például, ha blogot szeretne fűzni a támogatási és tudásbázis-termékekről, akkor kezdje el keresni ezeket a kifejezéseket a Google AdWords Kulcsszótervező. Minél több tudást gyűjthet arról, amit potenciális közönsége keres, annál hatékonyabban tudsz tartalmat létrehozni, amelyet a közönség keresés közben felfedez..

Ezután hozzon létre egy listát a közönség számára népszerű népszerű kulcsszavakról. Ezeknek a kulcsszavaknak specifikusnak kell lenniük, így a „Támogatás”, például nem működik. Ehelyett a „WordPress támogatás” konkrétabb, és ezen a résen belül lehet „WordPress támogatási plugin” vagy „WordPress támogatási tudásbázis”..

Ezeknek a kulcsszavaknak a felhasználásával elkészítheti a blogcikkek listáját, amelyekkel elindulhat és javíthatja SEO-ját. Például:

 • A 10 legfontosabb WordPress támogatási bővítmény
 • 12 legjobb tudásbázis-bővítmény a WordPresshez
 • Tudásbázis beállítása a WordPress-webhelyen

4. Írjon lenyűgöző tartalmat

Ha a kulcsszavak a helyén vannak, és néhány ötletet tesz közzé a zsebében, ezt felhasználhatja lenyűgöző tartalom írására.

Mindenki másképp foglalkozik az írással. Néhány ember szeretné, ha csak elkezdi írni, és megnézheti, mi történik. Személy szerint szeretem a szerkezetet. Szeretek egy határozott elképzelést és áttekintést kapni arról, hogy mit akarok elmondani, mielőtt elkezdenék. Itt van a folyamatom:

 1. Gyere fel egy postai ötlettel: Az ötletnek meg kell rezonálnia a célközönséggel. Próbálja ki az ötletét, és nézd meg, mit jelentettek a versenytársak. Nagyszerű, ha javíthatja az általuk írt szavakat! Ha nem, akkor dolgozzon ki egy másik ötletet.
 2. Vizsgálja meg: Fedezze fel témáját kívülről. Általában sok lapot nyitok meg, összeállítom a linkek listáját, és mindig hozzáfűzöm a felhasznált információkat – soha nem másolom.
 3. Írj egy nagyszerű címsort: A címsoroknak az olvasók számára a fájdalom legfontosabb pontjára kell vonatkozniuk. Győződjön meg arról, hogy 60 karakter alatt van-e, és tartalmazza a legfontosabb kulcsszavakat.
 4. Tervezze meg posta szerkezetét: Készítse el a felsorolás pontját azokról a különféle szakaszokról, amelyeket bele szeretne foglalni a bejegyzésébe.
 5. Írja bevezetését: A bejegyzés első sorának tartalmaznia kell a bejegyzés legfontosabb információit. Például, ha bejegyzésed a WordPress legjobb tudásbázis-bővítményeiről szól, írhatja: „Nagyszerű tudásbázis-bővítményt keres a WordPresshez? Kemény munkát végeztünk az Ön számára, és összeállítottuk a legjobb ingyenes bővítmények listáját. ” A bevezetés többi részében össze kell foglalni, hogy mit fog foglalkozni a hozzászólás többi részében.
 6. Írja be üzenetét: A fent létrehozott szerkezettel írja be a bejegyzés többi részét. Úgy találom, hogy az egyes szakaszokhoz tartozó golyópontok listájának elkészítése segít nekem a gondolataim rendben tartásában, így kibonthatom azokat teljes mondatokká.

GYORS TIPP: Az emberek 43% -a elismeri a blogbejegyzések korlátozását. Tehát emelje ki blogját jól megtervezett címsorokkal, videókkal és más vizuális eszközökkel, hogy cikkének legfontosabb dalait észrevegye és emlékezetessé tegye.

5. Állítson be egy szerkesztői naptárt

Semmi olyan, mint a naptár, amely segíthet a pályán maradni – nem is beszélve arról, hogy a Google imádja a következetességet.

Szeretem a listák írását, és a naptárak – különösen a szerkesztői naptár – ennek természetes kiegészítése. A naptár nemcsak lehetővé teszi egy szép madártávlatot, hogy megnézze, mi jön, és amit már közzétett, hanem gyorsan megmutatja, hol vannak hiányosságok a közzétételi ütemtervben..

Van néhány kiváló ingyenes eszköz, például Trello és a Szerkesztői naptár plugin a WordPress számára (mindkettőt személy szerint használom). Ha egy szerszám után van egy kicsit több oomph, próbálkozzon CoSchedule. Ez magában foglal néhány remek speciális funkciót, például a közösségi média integrációját, a csapat munkafolyamatait és az elemzést.

Következtetés

Most, hogy felfegyverkezted a blogtartalmi stratégia létrehozásához szükséges ismereteket, csak annyit kell tennie, hogy elindítja a blogját, és elkezdi írni! Ne feledje, hogy azok a szervezetek, amelyek blogstratégiával rendelkeznek, hatékonyabban dolgoznak a tartalommarketingben, mint azok, amelyek verbális stratégiával rendelkeznek, vagy egyáltalán nem rendelkeznek stratégiával.

Sok szerencsét az új blogod elindításához!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me