Hogyan alakíthatjuk meglévő ügyfeleinket eladókká

Így lehet új ügyfeleket szerezni a régiektől. Ismerje meg, hogyan lehet néhány kulcstechnikával a meglévő ügyfeleket a legkeresettebbé válni.


A meglévő ügyfelek eladókvá alakítása

Bármely üzleti vállalkozás első számú célja, hogy minél több ügyfelet szerezzen – mert ügyfelek nélkül nincs vállalkozása.

Ugyanakkor nagy hiba, amelyet sok vállalkozás elkövet kizárólag az új ügyfelek megszerzésére koncentrál. Minden tőlük telhetőt megkísérelnek új ügyfelek generálására, akár szociális média, SEO, akár hagyományos hirdetési módszerek útján, de figyelmen kívül hagynak egy igazán fontos és sikeres technikát..

Megfelelő bánásmód esetén az ügyfelek lehetnek a legnagyobb eladók.

A fogyasztók manapság nem olyan passzív, mint régen, és egyre kevésbé hatnak rájuk a hagyományos marketing módszerek, amelyeket hatalmas marketing részlegek töltöttek fel.

Ehelyett kapcsolatba akarnak lépni egy márkával, és vásárolni valami hiteles tárgyat, ezért valószínűbb, hogy meghallgatják más ügyfeleit, mint olyan kampányokat dolgoznak ki, amelyekre Ön már kitalált..

Oké, nagyszerű, gondolkodsz. De hogyan tudom ügyfeleimet eladni termékeimet?

Miután kiváló szolgáltatást vagy terméket nyújtott, a legfontosabb az, hogy utána továbbra is vonzza ügyfeleit, és úgy kezelje őket, mint azok, akik hűségesek. Íme néhány módszer erre:.

1. Állítsa be a Referral Campaign-ot

Ez mind a düh ebben a pillanatban. Ismeri az üzletet – ha barátodra utal, 10 dolláros utalványt vagy egyéb jutalmat kap.

példa egy áttételi kampányraA Dropbox áttételi programja egy tökéletes példa arra, hogy a meglévők felhasználásával 3900% -kal növeli az új ügyfelek számát.

A Dropbox áttételi programja az egyik legismertebb példa arra, hogy miért nagyszerű az áttételi kampányok több termék eladására. Miután kiadták kampányukat, 15 000 hónap alatt 100 000 regisztrált felhasználóról 4 millió regisztrált felhasználóra növekedett – 3900% -os növekedés, ha a hideg, kemény százalékot szeretné.

TUDTAD? Az új vállalkozások 65% -a áttételből származik.

Miért működnek az áttételi kampányok??

Nos, egy a Nielsen tanulmánya, A fogyasztók 92% -a bízik az általuk ismert emberek beterjesztésében, és az emberek négyszer nagyobb valószínűséggel vásárolnak valamit, amikor egy barátja utalja őket.

A word-of-mouth marketing továbbra is a marketing egyik legsikeresebb formája, mivel az emberek inkább hallgatják meg barátaikat, mint a marketing osztályok.

2. Felhasználó által generált tartalom

A felhasználó által létrehozott tartalom olyan tartalom, amelyet az ügyfelek vagy a felhasználók hoznak létre. Ilyenek lehetnek például a fényképek egy bizonyos közösségi média hashtagban vagy vélemények olyan oldalakon, mint a TripAdvisor.

Nem könnyű rávenni ügyfeleit, hogy felhasználói által létrehozott tartalmat hozzanak létre, de nem is kell, hogy legyen nehéz.

Számos márka versenyt rendez, ahol a felhasználókat arra kérik, hogy nyújtsanak be egy fényképet egy adott hashtag alatt, vagy osszák meg tapasztalataikat termékével, hogy valami mást nyerjenek..

Példa a felhasználó által létrehozott tartalomraA Starbucks 2014. évi #WhiteCupContest kampánya nagyszerű példa a felhasználók által létrehozott tartalomra, amely arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy osszák meg terveiket és fokozza a márka ismertségét. Képforrás

2014-ben a Starbucks elindította #WhiteCupContest kampányát, ahol arra kérte az ügyfeleket, hogy készítsenek saját kupát, és nyújtsák be azt a közösségi médián szereplő hashtag alatt. A nyertes mintát poharakra helyezték.

Mint láthatja, a felhasználó által létrehozott tartalom nagyszerű tényező az, hogy a létrehozásért nem kell semmit fizetnie. Az emberek szeretnek részt venni a dolgokban (az emberek versenyképességének hívják), és egy díj hozzáadásával extra ösztönzőt kínálnak.

TUDTAD? A vállalkozások 86% -a használ marketing által létrehozott tartalmat marketingstratégiájának részeként.

A vélemények nagyszerű módja annak is, hogy vevőit az eladók szerepébe helyezzék. A kutatások szerint a fogyasztók 71% -a úgy érzi, hogy kényelmesebben vásárol egy terméket, miután kutatta a felhasználók által létrehozott értékeléseket. Ez ismét összekapcsolódik a száj-szájból történő marketing sikeres természetével, mivel az emberek nagyobb valószínűséggel hallgatják meg, amit egy másik ügyfél mond, mint amit a marketing osztály szépen összerakott az eladáshoz..

Miért működik a felhasználó által generált tartalom??

Köztudott, hogy az emberek szeretnek kipróbálni még vásárlás előtt, de a legtöbb lehetetlen dolgával – kivéve természetesen, ha gyakorlatilag „kipróbálod” valaki máson keresztül.

A fogyasztók minden szükséges információt megkaphatnak a korábbi vásárlóktól, hogy oktatott döntést hozhassanak a vásárlásról. A felhasználó által létrehozott tartalom valójában annyira sikeres A fogyasztók 93% -a találja hasznosnak a vásárlási döntés meghozatalakor.

3. Megy az extra mérföld

A további mérföldek elérése mindig működik. Gondolj bele így: hányszor kapott meglepő ajándékot egy társaságtól vagy egy kis különleges érzést, amely miatt el akarja mondani róla barátainak, családtagjainak és követőinek.?

Látja, a helyzet az, hogy valószínűleg valamit megteszünk valakiért, ha előbb értünk tesznek valamit. Tehát, amikor egy márka extra ajándékot vagy szuper-duper ügyfélszolgálatot nyújt, úgy érezzük, hogy el kellene mennünk az útból, hogy tudatosítsuk az embereket erről.

Vegyük például a Fireboxot, aki kis „extrákkal” adta hozzá rendeléseit, mint például kis csomag savanyú cukorkát. Meglepte az ügyfeleket, és úgy találták, hogy ez további tweetek és Facebook frissítéseket eredményezett.

Miért működik az extra mérföld??

Eltekintve attól, hogy fontos, hogy mindig úgy kezelje az ügyfeleit, mint ők, a külön mérföldes kiszámítás akkor működik, mert akkor az ügyfelek további mérföldet fognak elérni érted.

Az olyan olcsó cikkek, amelyek üzleti költségek nélkül számítanak Önnek, újszerűek az ügyfél számára, és arra ösztönzik őket, hogy említsék, hogy megtapasztalják másoknak..

4. Az e-mail marketing hatalma

Az e-mail marketingt nem szabad alábecsülni az üzleti életben. Közvetlen vonal van az ügyfelek beérkező leveleinek szent térébe, lehetőséget adva a kapcsolat és kapcsolat felépítésére.

Ez kulcsfontosságú, ha a vásárlókat eladókká szeretné tenni, és számos módon felhasználhatja e-mailjeit arra, hogy ösztönözze ügyfeleit arra, hogy árukat értékesítsék a barátok, a család és a követők számára..

Nem csak a hűségkampányok számára kiváló e-mailek (a 2015. évi marketing tanulmány, az e-mailes hűségkampányok az elküldött legsikeresebb e-mailek némelyikeként jelentkeztek (a marketingszakemberek 72% -a rendkívül hatékonynak ítélte meg őket), ám emellett lehetőséget kínál arra is, hogy ügyfeleit eladókká változtassa..

Hogyan csinálod, hogy? Értékes és pénzmegtakarító tartalom hozzáadásával az előfizetők tovább szeretnék kerülni barátaiknak és családtagjaiknak.

Miért működik az e-mail marketing??

Mindenesetre rendszeresen e-mailt kell küldenie ügyfeleinek és előfizetőinek, de ha el akarja indítani az ügyfelek eladókvá válásának folyamatát, gondoljon egy olyan kampányra, amelyet létrehozhat, amelyet megoszthatnak barátaival és családjával, és élvezhetik a.

Az emberek aktívan szeretnék megosztani azokat a dolgokat, amelyeket barátaik és családjuk tetszeni fog, mert ez jól érezte magát.

5. Ajánlat első vásárlói árengedményre

Az e-mail marketinghez hasonlóan az első vásárlók számára kedvezményt kínál, ha az ügyfelek már vásároltak tőled, nagyobb valószínűséggel osztják meg ezt barátaival és családjával.

Mivel egyszeri árengedményt kínál, az ügyfelek, akik már tőled vásároltak, nem férhetnek hozzá újra. Ez nem azt jelenti, hogy elfelejtik. Valójában éppen ellenkezőleg. El akarják mondani a barátoknak és a családnak az árengedményt, hogy az ismerős és szeretett emberek is fel tudják használni azt.

Miért működik első alkalommal vásárlói kedvezmény??

Intuitivitásnak tűnik az első alkalommal történő vásárlói árengedményt nyújtani, ha azt akarja, hogy az emberek, akik már vásároltak tőled, eladják az Ön termékeit, igaz?

Ugyanakkor, akárcsak az e-mailes marketing hűségkampányok, az emberek szeretnek megosztani dolgokat barátaival és családtagjaikkal, ami jól néz ki. Tehát, ha fel tudnak hozni egy 50% -os árengedményt, amelyet az új ügyfeleknek kínálnak egy családi grillben, akkor azért lesznek, mert ők válnak a kedvenc családtagjává.

Az ügyfelek váltása a vevőktől az eladókig

A fentiekben számos különféle módszert tárgyaltunk, amelyekkel az ügyfelek a vásárlóktól az eladókig eljuthatnak egyszerűen azáltal, hogy a kezükbe juttatják a promóciós erőt..

De mielőtt még ezt megkezdi, el kell készítenie vállalkozását oly módon, hogy az ügyfelek meg akarják osztani, és a siker része legyen..

Ezek közé tartozik annak biztosítása, hogy:

 1. Van egy nagyszerű termék – akkor azon fog küzdeni, hogy az ügyfelek bármit eladhassanak, ha csalódtak vásárlásuk során, vagy ha az Ön terméke nem az, amit kerestek.
 2. Tegye az embereket valami részének érezhetővé – van egy oka annak, hogy az Apple olyan sikeres. Közösségeket hoz létre termékei körül – sőt, annyira, hogy néha kultusznak is nevezik. Amikor az emberek úgy érzik, mintha valami részét képezik, akkor nagyobb valószínűséggel hirdetik másoknak.
 3. Kiváló ügyfélszolgálat – azt akarja, hogy az egész vásárlási élmény csodálatos legyen az ügyfelek számára. Ez nem csak azt fogja biztosítani, hogy az ügyfelek valószínűleg többet fognak visszatérni, hanem azt is jelenti, hogy nagyobb valószínűséggel utalnak téged egy barátnak.
 4. Légy hiteles – az emberek olyan márkákból vásárolnak, amelyekben megbíznak, ami azt jelenti, hogy hiteles élményt kell adnia ügyfeleinek, amely kapcsolat és tisztelet épít.

Noha valószínűleg rengeteg időt töltenek új és izgalmas módszerekkel, hogy több ügyfelet szerezzen, ne hagyja figyelmen kívül a legértékesebb eszközt, amely már megvan – olyan embereket, akik már vásároltak tőled, és bizonyíthatják, hogy a termék félelmetes.

Amikor eladási erejét az ügyfelek kezébe adja, bekapcsolódik a szájreklám marketingjébe és alkalmazkodik a fogyasztók új korához; ahol aktívak a marketing passzív edényei helyett.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map