Er SEO-hosting med dedikerede IP-adresser bedre til SEO?

Gør en dedikeret IP-adresse, at dit websted rangeres bedre i søgemaskiner & skal jeg bruge SEO-hosting? Lær om sandheden & myter om SEO-hosting til Google.


SEO-hosting og dedikerede IP-adresser

Søgemaskineoptimering (SEO) handler om at vise din bedste side til Google. At forsøge at narre søgemaskinerne er den værste tilgang og vil skade dit websteds omdømme. Fokus på at sende alle de rigtige signaler til søgning er den bedste metode til at opbygge et godt SEO-omdømme.

En myte har vedholdet for længe i SEO-samfundet om et behov for en dedikeret IP-adresse til hvert websted, du ejer, og det er tid til at.

Dedikerede IP-adresser adskiller sig fra delt hosting IP-adresser, idet den første er konstant, mens den sidstnævnte ændrer sig over tid.

I lang tid nu har nogle SEO’er foreviget forestillingen om, at Google nedrangerer websteder, der er i et delt hostingmiljø. Antagelsen var, at delt hosting var almindelig blandt SEO “spammere”, der ville registrere mange varianter af et domæne på topniveau og være vært for det samme indhold på hver af dem for at fremstå mere tydeligt på resultatsiderne i søgemaskinerne (SERP).

Der var en bekymring blandt disse skruppelløse webstedsejere om, at de blev straffet af søgemaskinealgoritmer til at være vært for så mange websteder på en delt vært med det samme indhold, men forskellige domænenavne, så de søgte dedikerede IP-adresser til hvert websted. Håbet var at isolere hvert websted fra nedrangering og narre Google til at tro, at de var ejet af separate ejere og helt uden tilknytning.

Google-medarbejdere, der er godt bekendt med sin rangeringsalgoritme, har imidlertid sagt så langt tilbage som i 2003, at Google ikke nedrangerer websteder, der bruger delt hosting med delte IP’er. Overhovedet.

Craig Silverstein, der i 2003 var Googles direktør for teknologi, besvarede dette spørgsmål i et Slashdot-interview og sagde:

”Google håndterer praktisk taget hostede domæner og deres links på samme måde som domæner på unikke IP-adresser. Hvis din internetudbyder udfører virtuel hosting korrekt, ser du aldrig en forskel mellem de to tilfælde. Vi ser en lille procentdel af internetudbydere hver måned, der fejlagtigt konfigurerer deres virtuelle hosting, hvilket muligvis kan udgøre denne vedvarende misforståelse – tak for at have givet mig chancen for at fjerne en myte! ”

I 2006 var det det bekræftet af Google-medarbejder Matt Cutts. For alle, der ikke er bekendt med Matt Cutts, skrev han den første version af SafeSearch, som er Googles familiefilter, og har været involveret i søgekvalitet og webspam hos Google i de sidste flere år.

Brug for mere bevis? Googles Retningslinjer for webmastere nævnes overhovedet ikke ved at bruge en dedikeret IP-adresse til at forbedre PageRank-scoringen.

Men hvad med webstedshastigheden? Er ikke en dedikeret IP-adresse hurtigere end en delt hosting-situation? Sandheden er, at mens webstedshastighed påvirker SERP-placeringer, betyder dedikerede IP-adresser ikke forbedret webstedshastighed. Hastighedsdelen kommer fra værtens hardware- og netværksfunktioner. IP-adressen er bare “telefonnummeret”. Og som mobiltelefonkunder ved, er det kun nogen garanti for bedre opkvalitet at skifte ens telefonnummer.

Så der har du det. Bortset fra det faktum, at det at have en dedikeret IP reducerer risikoen for, at dit websted bliver markeret som risikabelt på grund af dårlig opførsel fra andre på en delt vært, er der ingen SEO-fordel ved at køre dit websted udelukkende med at have en dedikeret IP-adresse.

Imidlertid…

Delt hosting er fantastisk til de fleste websteder, når de starter. Når tiden går, kan du muligvis opleve et par andre problemer, hvis du holder dig med delt hosting, fordi du som nævnt deler den samme IP-adresse med alle de andre websteder, der er vært på den server. Opførsel af “dårlige naboer” på din IP-adresse kan påvirke SEO.

Dedikeret vs delt hosting

Der er to hovedområder, hvor delt hosting kan svige dig:

  • Du finder måske ud, at dit websted er langsomt. Dette sker, fordi der er hundreder af sider på den samme server, og et websted kan skræddersy ressourcer og få de andre til at aftage. Dette er dog usandsynligt, fordi de fleste webværter sætter modforanstaltninger på plads for denne form for scenarie.
  • Dit websted deler den samme IP-adresse (Internet Protocol) som disse andre websteder, hvilket kan forårsage nogle hovedpine, inklusive en sjælden, men mulig SEO-nedrangering, hvis nogen på denne server ikke opfører sig. De fleste webværter markerer dog kunder, der ikke opfører sig, og som sandsynligvis vil deaktivere deres hosting-konto, før det påvirker andre kunder på serveren.

Der er faktisk et pænt trick, du kan bruge til at finde ud af, om du er i et “dårligt kvarter” på en delt server: Brug en omvendt IP-opslagstjeneste til at finde ud af, hvem der ellers er vært i din delte hosting. Der er flere men http://www.yougetsignal.com/tools/web-sites-on-web-server/ er praktisk. Hvis disse websteder ser skitserede ud for dig, vil dit websted se tegne ud for søgemaskinerne, fordi din IP-adresse er den samme som deres IP-adresse.

Desuden er i det mindste for websteder, der er afhængige af sikre transaktioner til e-handel, en dedikeret IP-adresse alligevel normen. De fleste hostingfirmaer kræver det, når du aktiverer et SSL-certifikat til at håndtere sikre transaktioner.

Dedikeret IP-adressering hjælper også dine mobilkunder, som du har brug for at indtaste en adgangskode til login på dit websted. Det skyldes, at disse kunder på Starbucks eller biblioteket sandsynligvis bruger offentlig WiFi, som overfører adgangskoder i klar tekst. Aktivér SSL på en dedikeret IP-adresse på alle websteder, der kræver en adgangskode til login for bedre at sikre dine kunders adgangskoder.

Løsningen

For at undgå at blive fanget af en dårlig skare og bedre betjene dine kunder er det bedst at give dit websted sin egen IP-adresse. I de fleste tilfælde vil anvendelse af en dedikeret ip-adresse dog ikke påvirke dine placeringer.

Hent dedikerede IP’er fra din webhost

De fleste hostingfirmaer tilbyder dedikerede IP-adresser som en del af deres hostingplaner. Nogle gange får du en gratis dedikeret IP bundet med din hostingplan. Lejlighedsvis giver din vært to gratis. Det er sjældent, at du bliver tilbudt mere uden at betale. Spørg din nuværende webhost, hvordan du kan få en dedikeret IP-adresse fra dem. Hvis de ikke tillader det, kan du skifte din hosting til en, der gør det, såsom InMotion Hosting. HostGator leverer også 1 gratis dedikeret IP på sin Business hosting plan. Derudover har HostGator en søsterside til SEOHosting.com, hvilket er kendt for at lade webmastere være vært for snesevis af sider på unikke IP-adresser (op til 125 dedikerede IP’er på 1 delt konto).

Konklusion

Så skulle jeg virkelig få en dedikeret IP-adresse da? Det behøver du ikke, men det skal du også. Vi ved, det er forvirrende! En delt IP-adresse får ikke dit websted til at gå op eller ned på Google. Så i teorien skal dit websted placere nøjagtigt det samme på en delt eller dedikeret IP-adresse. Hvis en anden på den samme server virkelig ikke opfører sig og bliver sortlistet, kan deling af den samme IP-adresse potentielt også få dig i problemer, hvorfor det anbefales en dedikeret IP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me