Den ultimative guide til sikkerhedskopiering og gendannelse af dit websted

Lær, hvordan du sikkerhedskopierer og gendanner dit websted med disse branchens bedste praksis, uanset hvilken af ​​CMS-webstedet eller metoden, der blev brugt til at oprette dit websted.


Sådan sikkerhedskopieres og gendannes dit websted

Mens du bygger din virksomhedswebsted, er den første ting, du generelt er bekymret for, at få dit websted til at køre; det kræver en masse arbejde, det vigtigste er at få alt til at fungere. Det kører glat, og pludselig sker der noget. Det er væk. Dine filer mangler.

Hvis du har bygget dit websted på en lokal server, kan du føle, at du allerede har en sikkerhedskopi. Du har alt to steder, ikke? Der findes filer på serveren og på din computer. Hvad kunne gå galt? Det kræver ikke meget fantasi at tænke på hvad der kan ske. Din computer dør af en eller anden grund, hvad enten det er en uventet strømstød, eller din 3-årige beslutter det er sjovt at hælde mælk i din bærbare computer. Men hey, du har det gemt på serveren, så hvorfor skal du bekymre dig, ikke? Ikke så hurtigt….

Hvad nu, hvis serveren har et problem, eller at den superbillige og tilsyneladende pålidelige hostingudbyder mager op uden advarsel? Hvad med det faktum, at dit websted kører en database? Har du en nøjagtig kopi af hver fil på din computer?

I denne artikel dækker jeg alt hvad du har brug for at vide om sikkerhedskopiering af dit websted, herunder hvorfor, hvad og hvordan.

Hvorfor sikkerhedskopiering?

Der er forskellige årsager til, at du skal tage backup af dit websted.

Malware, randomware, slettede filer, dårlige kommandoer, menneskelige fejl, utilfredse udviklere eller ansatte og serveruheld er alle grunde til, at du har brug for at tage backup af dit websted!

Klik for at tweet

Malware / Randsomware

Uden at gå for meget ind, der er ikke sådan noget som et helt sikkert system. Uanset hvor mange sikkerhedsprocedurer og protokoller, du indfører, er alle systemer sårbare. Mens der er grader af sikre, er nogle systemer mere sårbare end andre. Det er næsten umuligt at forhindre, at dit websted er fra alle typer angreb, og meget mere, hvis du faktisk forventer, at folk bruger dit websted. Tænk på dette som dit hus; du kunne forsegle det som Fort Knox, men så kunne ingen komme ind overhovedet, så du skal have døre. At dine døre har gode låse, men nogen kunne altid bryde ind gennem et vindue.

Det svageste punkt i ethvert system er mennesker. Alt, hvad det kræver, er et dårligt klik eller reagere på, hvad der lignede en vigtig e-mail, for at bukke under for et phishing-angreb. Når nogen er i dit system, via software eller på anden måde, er det muligt, at de kunne tage kontrol over dine filer til løsepenge. I stedet for at skulle udskifte penge til en ukendt, der måske eller måske ikke returnerer dit websted eller filer, er du langt mindre sårbar, hvis du har en kopi.

Slettede filer / dårlige kommandoer / menneskelige fejl

Noget så simpelt som at slette den forkerte fil på din server, enten med et simpelt “klik / slet” på Windows / Mac, eller en kommandolinie i Linux eller dens derivater kan udslette en nøglefil eller for den sags skyld alle filer (I Linux , kommandoen rm -r diretoryname fjerner et bibliotek og alle filerne i det, ofte uden bekræftelse, endnu værre, rm-rf / kan slette endda skrivebeskyttede filer og alt fra roden, hvilket væsentligt vil dræbe hele din maskine! ).

Hacks

Ondsindet adfærd er mere almindeligt, end vi kunne ønske. Nogle gange er det ikke engang så simpelt som en malware eller en ransomware-type hack; der er mange derude, der hacker ind på websteder som sport. Selv hvis indholdet af dit websted er noget, som du måske ikke synes er af høj værdi for en hacker, kan dette stadig forekomme. Dette er især en risiko for dem, der bruger populære platforme som WordPress, som har mange veldokumenterede svagheder, som, hvis ikke patched, efterlader dig med et stort mål på ryggen.

Dårlig udvikler / medarbejder / hvem som helst

Mange virksomheder er meget afhængige af tredjepart for at designe vores websteder. I de fleste tilfælde er webudviklere lige så ærlige som resten af ​​os. De fleste (som dine virkelig) er store og ærlige mennesker (og beskedne!). Dog kan du måske komme i en betalingstvist? Mennesker som mennesker varierer meget, når det gælder hvad de betragter som etisk adfærd. Det er meget let for en vred (eller uærlig) medarbejder, der har adgang til din webside back-end, blot at nedlægge webstedet, hvis de ikke er glade eller uanset grund. Dette er noget, vi ikke kan lide at tænke på, men det er generelt en god ide at være sikker.

Servernedbrud

Teknologi er fantastisk, når det fungerer. I de fleste tilfælde, især hvis du bruger et solidt og hæderligt hostingfirma, er servernedbrud, hvor dine data udslettes, en sjælden forekomst. Men selv de bedste udbydere har problemer. I mange tilfælde er dit websted i mange tilfælde sandsynligvis også hostet på en virtuel server. Med andre ord er dine data ikke på en uafhængig fysisk computer, men deles med mange andre mennesker eller virksomheder. Det er meget almindeligt, at hostingudbydere er vært for mange forskellige “virtuelle” forekomster på en fysisk server.

For de fleste hostingfirmaer er dette mere almindeligt end ikke, og medmindre du er villig til at afskalde de store bukke for at få din egen fysiske server, er det meget sandsynligt, at du deler plads. Hvis noget går galt i et andet segment, kan det påvirke dit websted og dine filer.

Selv hvis du har vært for dit websted på en fysisk server, er det i det væsentlige stadig bare en computer. Mens servere har en tendens til at blive gemt på sikre steder, ligesom med din egen computer, er der stadig en chance for, at noget kan gå galt. Servere kan overophedes, der kan være en uventet naturkatastrofe, en strømudsving på nøjagtigt det forkerte tidspunkt eller endda en skjult producentfejl, der kan forårsage tab af dine data. Hertil kommer, at serverfarme kan være et mål for koordinerede DDOS-angreb (DDOS) -angreb, som i ekstreme tilfælde kan kræve en fuld genstart; dette har altid den potentielle risiko for, at nogle eller alle data går tabt.

Af disse grunde er det generelt en god ide at opbevare en kopi af alle vigtige data et andet sted, så hvis en af ​​disse mulige, uanset hvor usandsynlige (varierende fra sag til sag) disse skal forekomme.

Hvad man skal tage backup af?

De typer af ting, som du muligvis ønsker at tage backup af, kan opdeles i følgende kategorier:

Filer

Dette er alle de filer, der udgør dit websted. De inkluderer alle sider / scripts / CSS-filer og billeder eller dokumenter eller ethvert multimedieindhold, der er kerneelementet på dit websted. Du kan tænke på, at dette er indhold, der ikke ændrer sig; de forbliver som statiske genstande. Som et resultat er de typisk de nemmeste dele af dit websted til at administrere og tage backup af.

Database

Som det sandsynligvis er tilfældet, bruger de fleste websteder databaser til at gemme produkter, individuelle sider eller andre elementer, der sandsynligvis er variationer af duplikeret indhold. Hvis din database er noget statisk (dvs. de fleste elementer på dit websted ændres sjældent) er det relativt simpelt at holde sikkerhedskopieret, ligesom filerne. Hvis dette indhold, som i de fleste tilfælde, er flydende, såsom blogindlæg, produkter, transaktioner eller noget andet, der ændres eller tilføjes på en regelmæssig måde, skal du finde en måde at regelmæssigt sikkerhedskopiere disse data.

E-mail-konti

Hvis du gemmer en fortegnelse over brugernes e-mails eller kontaktoplysninger. Du har sandsynligvis også en komplet e-mail-server og poster over alle dine e-mail-transaktioner gennem din vært. Du ønsker sandsynligvis at føre alle poster over dine interaktioner, e-mails og mailinglister ved hjælp af denne konto.

Hurtig note: Hvis du gemmer kontaktoplysninger i en anden database end din postserver, skal du også tage sikkerhedskopi af det!

Sådan sikkerhedskopieres?

Sikkerhedskopiering af dit websted er ikke særlig vanskeligt, men for at begynde med det, skal du forstå, at der er flere metoder. De varierer efter kvalitet, pålidelighed og lethed (afhængigt af dit kvalifikationsniveau). Det er generelt en god ide at bruge mere end en.

1. Gennem din webhost

Enhver god webhost skal oprette en automatisk sikkerhedskopi af alle filerne på webserveren. Webhosten skal gøre dette internt og vil typisk foretage daglige sikkerhedskopier uanset hvad du gør. Så du skal være i stand til at falde tilbage på din webhosts backup, hvis der skulle ske noget. Webhosts opbevarer typisk ikke flere backup-versioner, og du er deres nåde. De vil have et slags værktøj til dig manuelt at oprette dine egne sikkerhedskopier. For eksempel kan du nemt oprette en fuld sikkerhedskopi af dit websted via cPanel, et fælles kontrolpanel, der bruges af de fleste webhosts.

Manuel sikkerhedskopi af websitet gennem cPanelIkke alle servere bruger cPanel, men vil typisk tilbyde et lignende værktøj til sikkerhedskopiering mod et gebyr.

Hvis du vil bruge serverens sikkerhedskopieringsværktøjer, skal du bede din udbyder og læse alle manualer, de har leveret. Typisk gemmes dine filer som en lynlåset fil og gemmes på din server. Det kan være nødvendigt, at du specificerer, hvilken type format du ønsker, afhængigt af din platform. De vil også give instruktioner til, hvordan man gendanner en sikkerhedskopi, hvis det bliver nødvendigt.

sikkerhedskopiering af webserverfilerHvis din webhost leverer denne sikkerhedskopierede kopi på serveren, skal du sørge for, at den er gemt på en anden server end dit websted. Servere kan gå ned!

Fordelene ved at bruge din udbyders tjenester er ret tydelige; det er typisk problemfrit med din vært.

Ulemperne har dog specifikt at gøre med din hostingudbyder. Selvom de muligvis er fremragende til at være vært for dit websted, er det aldrig klogt at opbevare alle dine æg i en kurv. Hvis der går noget galt, såsom der er en brand i deres servergård, eller de kommer under en slags angreb fra hackere (ja, dette forekommer ved lejlighedsvis; ingen er immun og hostingudbydere er de vigtigste mål).

Af disse grunde og mere er det en meget god ide at lejlighedsvist downloade en kopi af filerne til din computer. Du vil sandsynligvis stadig ønske at i det mindste manuelt gemme en kopi af dit websted selv.

2. CMS-plugins

Hvis du bruger et populært CMS, som WordPress, er der mange plugins, du kan installere, f.eks. Backup Buddy. Disse er meget praktiske og har tendens til at være meget lette at installere.

Imidlertid kan backup-plugins typisk have den negative virkning af at nedsætte dit websted. Da PHP er det oprindelige programmeringssprog for WordPress, bruger de fleste plugins også PHP. Selvom dette kan være effektivt, kan det have en tendens til at køre langsomt, hvilket betyder, at de kunne bremse dit websted i løbet af kørslen (de løber typisk fra den samme motor, der producerer dit websted), tilføjer også rod til dit websted, og er også en abstraktion på højere niveau end ideel.

En anden faktor er, at du ironisk nok kan gøre dit websted mere sårbart. PHP har selv nogle kendte sikkerhedsproblemer, især hvis koden, der bruges, er forældet eller slurvet skrevet. Medmindre du er helt sikker på, at koden går ind i disse plugins (og seriøst, hvem har tid til at pore over andres kildekode?) Kan det plugin, du bruger til at holde dine data sikkert, gøre det mindre sikkert. (Ja, mange er hæderlige og leverer kvalitetskode. Jeg ville ikke få panik her, men dette er noget man skal huske på).

Mens PHP er et fantastisk kodesprog (det er blandt mine favoritter, og jeg bruger det dagligt), er det en god ide at holde så mange funktioner, der kører uden for denne platform. Typisk hvis du vil køre sikkerhedskopier på OS-niveau. Hvis du kører Linux eller et af dets derivater, vil du sandsynligvis køre et shell-script, eller en batch-fil i Windows eller en macos-fil på en Mac.

3. Manuelle sikkerhedskopier

Mange af os kender måske den “gamle skole” måde at sikkerhedskopiere filer på: at lave en kopi af alle filer og sætte dem på en flytbar harddisk eller opbevare dem i skyen. Dette er stort set den samme metode, som du ville bruge på dit websted, med nogle advarsler.

Selvfølgelig, hvis du udvikler dit websted lokalt og derefter overfører det via FTP (eller forhåbentlig SFTP) til din vært, har du teknisk set allerede en kopi af dit websted. Der er dog en vigtig forskel. Hvis du har en database på dit websted, har du sandsynligvis andet indhold lokalt (i din testdatabase) end på livewebstedet. Dette gælder især, hvis du bruger en slags CMS-software (WordPress og lignende). Hvis dette er tilfældet, gemmes næsten alt indholdet på dit websted i en database og lever i ingen fil overhovedet uden for selve databasen.

Sikkerhedskopiering af databasen er faktisk relativt let, især hvis du bruger MySQL. Du skal blot få en SQL-dump af databasen; som bare en almindelig tekstfil, der indeholder alt indholdet i din database. Når den først er oprettet, kan den blot uploades eller køres som en fil for at genopbygge databasen.

Kommandolinjemetode

Dette er relativt ligetil. Den følgende kommando sikkerhedskopierer en hel database.

$ mysqldump -u [uname] -p [pass] db_name > db_backup.sql
Vælg kode

Hvis du vil have flere detaljer om, hvordan du kører disse, og de forskellige indstillinger, så tjek MySQL-dokumentation

PhpMyAdmin-metode

Gå til eksportfanen i databasen, vælg alle de muligheder, du har brug for (typisk vil du sandsynligvis medtage “drop tabeller” og oprette databaseindstillinger for at gøre det muligt at indlæse en ny kopi over en ældre version, men køber pas på … det vil udslette virkelig eksisterende data for at erstatte med en ny kopi).

Du kan derefter tage alle de filer, der oprettes (kildekoden, databasen og billederne), og zip dem op og opbevare kopier, hvor du vil (jeg personligt gerne vil bruge skylagring som Google Drev eller Dropbox).

Den åbenlyse ulempe er, at du skal huske at gøre dette, og det er meget let at glemme. Så hvis du vil tage dette et skridt videre, kan du skrive scripts, der gør alt dette og bruge systemet til at køre disse med jævne mellemrum. I Linux er det relativt nemt at køre sql dump via kommandolinjen og derefter køre dette script som en cronjob, at køre en gang om dagen, ugen eller hvilken tidsramme du vil. I vinduer kan du bruge en batch og den indbyggede opgaveplanlægning. Min typiske måde at gøre dette på er at køre en batch med en sql dump og derefter en bulk-kopi af en hel mappe til min Dropbox-konto.

Hurtig note: Du vil med jævne mellemrum rense det bibliotek, hvor disse er gemt; mens sql-filer, som er tekstfiler, har tendens til at være små, kan de opbygges over tid, og hvis du kører andre sikkerhedskopier af billeder eller multimediefiler, kan du finde ud af, at dit drev / server sprænger i sømmene inden længe.

4. Backup-tjenester

Selvfølgelig kan håndtering af alt dette manuelt føles lidt overvældende; det kræver stadig opmærksomhed og noget så simpelt som at glemme at rydde ud i et bibliotek kan resultere i, at filer slettes, eller pludselige gebyrer føjes til din konto (Dropbox tillader et par gigs gratis, men så går det hurtigt op derfra).

Af denne grund, hvis du driver et forretningssted, er det sandsynligvis en god ide at bruge en professionel backuptjeneste. Disse vil typisk gøre alt, der er nævnt af ovenstående, men på en mere pålidelig måde. I modsætning til manuelle sikkerhedskopier, vil en anden gøre arbejdet for dig og tage sig af alle disse små problemer, du måtte støde på. I modsætning til plugins vil de køre uden for dit websted; du behøver ikke at tilføje dem. De bør ikke fjerne nogen behandlingshastighed og oprette ikke nogen sikkerhedssårbarheder, mens de gør det.

Nedenfor er en meget kort prøveudtagning af nogle populære sikkerhedskopitjenester. (Ansvarsfraskrivelse: Dette er ikke beregnet til endda at være en omfattende guide, lige nok til at få en forståelse af hvad der er derude. Jeg har ikke testet alle de nævnte tjenester).

Bedste fremgangsmåder til oprettelse af en sikkerhedskopieringsstrategi

Uanset hvilken metode du vælger, bør sikkerhedskopiering af dit websted have en arbejdsgangsplan. Mens alle ovennævnte metoder fungerer, skal du absolut have en strategi på plads, eller et hvilket som helst nævnt system, du har, kan lide nogle alvorlige sårbarheder. Lav en tjekliste, og find svar på følgende kategorier

Hvor ofte der skal sikkerhedskopieres?

Dette er vigtigt. Vil du køre sikkerhedskopier dagligt eller månedligt? Du kan overveje ideen om at køre en hver gang der er en ændring af dit websted (nyt produkt, nyt blogindlæg osv.). Dette er op til dig, men du skal sørge for, at du har en plan på plads.

Automatisk planlægning

Efter ovenstående er indstilling af en tidsplan nøglen. Som en basislinje vil du sandsynligvis angive en tidsplan for, hvornår der skal oprette sikkerhedskopier.

Brug fjernlagring

Hvor lagrer du disse data? Du vil ikke bare beholde kopier på din server eller endda din bærbare computer. Vil du bruge en ekstern harddisk? Skyen? Hvilken skytjeneste?

Opbevaringsspænd

Hvor længe har du brug for at opbevare kopier af hver sikkerhedskopi? Vil filer fra et år siden være nødvendige, eller samler de bare støv, og kan de erstattes af nyere sikkerhedskopier?

Kryptering

Sikkerhed for dine sikkerhedskopier er vigtig, især hvis du har proprietære oplysninger (f.eks. Fortrolige produktoplysninger eller endnu vigtigere kundeposter). Har en plan for at holde sikkerhedskopier krypteret & beskyttet (AES 256-bit privat nøglekryptering og TLS / SSL transportsikkerhed). Lær mere om kryptering.

Gem sikkerhedskopier på RAID Arrays

RAID Arrays (Redundant Arrays of Independent Disks) er ikke kun en god ide til at oprette flere kopier af dit websted og / eller data, men også forbedre ydelsen. De vil give ekstra beskyttelse, hvis en af ​​diske mislykkes. Dette er en typisk funktion leveret af professionelle backup-tjenester.

Selektiv gendannelse

Har en procedure på plads, hvis du ikke behøver at gendanne hvert stykke på dit websted. Det meste er måske fint, men nogle stykker kan være gået tabt. Hvis for eksempel en produkttabel er beskadiget, behøver du kun at udskifte det stykke i din SQL-dump. Dette er typisk en bedre idé end at udslette alt for at erstatte en fil. Det er faktisk en almindelig fejl at erstatte alt, hvis noget går galt. Selvfølgelig, dette vil fungere, men du mister alt, hvad der opstod efter den sidste sikkerhedskopi. Det er bedst at identificere, om du skal udskifte alt. Gem komplette sikkerhedskopier til en sidste udvej, hvis alt andet mislykkes.

Gendannelse af din sikkerhedskopi

Okay, så dit websted forsvandt, men du har en sikkerhedskopi. Hvordan gendanner du dit websted fra sikkerhedskopien? Dette relativt ligetil. Hvis kopien gemmes som en zip-fil, skal du blot pakke den ud og indlæse alle filerne tilbage på deres originale placering. Tag SQL-filen (tekstfilen, der blev oprettet under SQL dump), og gendan enten databasen ved hjælp af kommandolinjen, eller hvis du bruger phpMyAdmin (eller et hvilket som helst andet grafisk databasestyringssystem som MySQL Workbench), og enten importerer filen eller kopier det hele i et SQL-vindue og kør det.

Test det lokalt, og hvis alt fungerer, skal du indlæse det hele op på serveren. Du skal være tilbage og køre på kort tid.

Hvis du bruger en professionel backuptjeneste, vil denne proces sandsynligvis blive endnu lettere. Enhver anstændig service skal give dig værktøjer til gendannelse af din sikkerhedskopi, det være sig en delvis restaurering eller en fuldstændig restaurering af webstedet.

Ekstra kredit: Iscenesættelse for udvikling

Ud over den enkle sikkerhedskopiering af eksisterende filer, hvis du udvikler dit eget sted, eller arbejder med et team af udviklere, kan du overveje et versioneringssystem til at føre en oversigt over alle faser under udviklingsprocessen. Når du bygger dit websted, vil der typisk være versioner og ændringer til den måde, dit websted er designet på. Måske laver du en komplet redesign af dit websted, men vil gerne opbevare en kopi af det gamle sted.

Som det ofte er tilfældet, mens du udvikler webstedet, går noget forfærdeligt galt, og du skal finde en fil, som den var, før den blev ændret. Du vil også beholde en lokal udviklingsversion af dit websted til opdateringer eller ændringer, inden du starter det offentligt.

Det er her versioneringssystemer kommer i spil. Disse ligner kopiering af mapper, hver gang du foretager en ændring, men er meget mere organiseret og kan give mulighed for samarbejdsudvikling.

git er et fantastisk værktøj til at holde din udviklingsproces godt organiseret. Det fungerer ved at skabe gode kode-sikkerhedskopier både lokalt og også let at blive flyttet frem og tilbage til skyen for sikker ekstern sikkerhedskopi. I stedet for at have flere kopier af filer i forskellige mapper; de er gemt i grene, hvilket kan gøre det muligt for flere mennesker at arbejde på filer uden så mange risici for konflikter. Når de er klar, kan de slås sammen i hovedudviklingsgrene og til sidst til en mastergren, der skal implementeres.

Nedenfor er to af de mest populære Git-lagre.

  • GitHub er gratis, hvis du er villig til at dele din kildekode (det er Open Source i hjertet), men også tilbyder meget overkommelige private kodeopbevaringssteder. Det er også et godt sted at kigge efter efter kodestykker og er vært for et stort samfund af udviklere
  • Bitbucket ligner; mens de ikke er så store i et samfund, tilbyder de nogle private oplagringspladser gratis.

Konklusion

Mens nogle metoder har bedre fordele i forhold til andre, er sikkerhedskopiering af dit websted en nødvendighed, som ikke bør overses. Ideelt set bør du overveje at bruge en kombination af ovennævnte metoder. At sikre dig, at du har kopier af filer, vil spare dig for en enorm hovedpine ad vejen. Selv hvis der ikke sker noget dårligt med dit websted, og du ikke har brug for dette, skal du tænke på den ekstra søvn, du ikke skal bekymre dig om det. Du sikkerhedskopierer dine filer på din computer; dit websted skal følge de samme regler.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map