Дали SEO хостингът със специализирани IP адреси е по-добър за SEO?

Прави ли специален IP адрес вашия сайт да се класира по-добре в търсачките & трябва ли да използвам SEO хостинг? Научете за истините & митове за SEO хостинг за Google.


SEO хостинг и специализирани IP адреси

Оптимизацията за търсачки (SEO) е свързана с показването на най-добрата ви страна пред Google. Опитът да измамите търсачките е най-лошият подход и ще навреди на репутацията на вашия сайт. Фокусирането върху изпращане на всички правилни сигнали за търсене е най-добрият подход за изграждане на добра SEO репутация.

Мит съществува твърде дълго в SEO общността за нуждата от специален IP адрес за всеки сайт, който притежавате и е време да коригирате това.

Специализирани IP адреси се различават от споделените хостинг IP адреси по това, че първият е постоянен, докато последният се променя във времето.

Отдавна някои SEO оптимизират идеята, че Google намалява сайтовете, които са в споделена хостинг среда. Предположението беше, че споделеният хостинг е често срещан сред SEO „спамерите“, които ще регистрират много варианти на домейн от най-високо ниво и ще хостват едно и също съдържание на всеки от тях, за да се появят по-ясно на страниците с резултати от търсачките (SERPs).

Сред тези безскрупулни собственици на сайтове имаше притеснение, че те биват наказвани от алгоритми на търсачките за хостинг на толкова много сайтове на споделен хост със същото съдържание, но различни имена на домейни, така че те потърсиха специални IP адреси за всеки сайт. Надеждата беше да изолират всеки сайт от понижаване и да измамят Google да мисли, че те са собственост на отделни собственици и напълно несвързани.

Въпреки това служителите на Google, запознати с алгоритъма за класиране, казаха още през 2003 г., че Google не ограничава сайтове, които използват споделен хостинг със споделени IP адреси. Изобщо.

Крейг Силверщайн, който през 2003 г. беше технологичен директор на Google, отговори на този въпрос в интервю от Slashdot, казвайки:

„Google обработва практически хостваните домейни и връзките им точно както домейните на уникални IP адреси. Ако вашият интернет доставчик прави виртуален хостинг правилно, никога няма да видите разлика между двата случая. Ние виждаме малък процент от интернет доставчиците всеки месец, които неправилно конфигурират своя виртуален хостинг, което може да обясни това упорито погрешно схващане – благодаря, че ми дадох шанса да разсея мит! “

През 2006 г. беше потвърдено повторно от служителя на Google Мат Кътс. За всеки, който не е запознат с Мат Кътс, той написа първата версия на SafeSearch, която е семейният филтър на Google, и през последните няколко години участва в качеството на търсенето и уеб спама в Google..

Нуждаете се от повече доказателства? на Google Указания за уеб администратори не споменавайте как да използвате специален IP адрес за подобряване на оценката на PageRank.

Но какво ще кажете за скоростта на сайта? Не е ли посветен IP адрес по-бърз от ситуация на споделен хостинг? Истината е, че докато скоростта на сайта влияе върху класирането на SERP, посветените IP адреси не означават повишена скорост на сайта. Частта за скорост идва от хардуерните и мрежови възможности на хоста. IP адресът е само „телефонен номер“. И както знаят клиентите на мобилни телефони, промяната на телефонния номер не е гаранция за по-добро качество на разговорите.

И така, там го имате. Освен, че наличието на специален IP адрес намалява риска, че вашият сайт ще бъде маркиран като рисков поради лошо поведение от страна на споделен хост, няма SEO предимство да управлявате вашия сайт единствено на базата на специален IP адрес.

Въпреки това…

Споделеният хостинг е чудесен за повечето уебсайтове, когато стартират. С течение на времето може да изпитате още няколко проблема, ако се придържате към споделен хостинг, защото, както споменахме по-горе, споделяте същия IP адрес с всички останали сайтове, хоствани на този сървър. Поведението на „лоши съседи“ на вашия IP адрес може да повлияе на SEO.

Посветен срещу споделен хостинг

Има две основни области, където споделеният хостинг може да ви подведе:

  • Може да откриете, че вашият сайт е бавен. Това се случва, защото има стотици сайтове на един и същ сървър и един сайт може да свине ресурси и да доведе до забавяне на останалите. Това обаче е малко вероятно, тъй като повечето домакини на мрежата въвеждат мерки за противодействие за подобен сценарий.
  • Вашият сайт споделя същия интернет протокол (IP) адрес като тези други сайтове, което може да ви причини главоболие, включително рядко, но възможно SEO понижаване, ако някой на този сървър се държи неправилно. Въпреки това, повечето клиенти на уеб хостинг сигнализират за лошо поведение и най-вероятно ще деактивират хостинг акаунта си, преди да засегнат други клиенти на сървъра.

Всъщност има чист трик, който можете да използвате, за да разберете дали сте в „лош квартал“ на споделен сървър: Използвайте услуга за обратно търсене на IP адрес, за да разберете кой друг е хостван в споделения ви хостинг. Има няколко но http://www.yougetsignal.com/tools/web-sites-on-web-server/ е удобен. Ако тези сайтове изглеждат схематични за вас, вашият сайт ще изглежда схематичен за търсачките, защото вашият IP адрес е същият като IP адреса им.

Освен това, поне за сайтове, които разчитат на сигурни транзакции за електронна търговия, специален IP адрес е норма във всеки случай. Повечето хостинг компании ще го изискват, когато активирате SSL сертификат за обработка на сигурни транзакции.

Специализирано IP адресиране също помага на вашите мобилни клиенти, от които се нуждаете да въведат парола за вход на вашия сайт. Това е така, защото тези клиенти в Starbucks или библиотеката вероятно използват обществена WiFi, която предава паролите с ясен текст. Активирайте SSL на специален IP адрес на всички сайтове, изискващи парола за вход, за да защитите по-добре паролите на клиентите си.

Решението

За да не бъдете хванати с лоша тълпа и да обслужвате по-добре клиентите си, най-добре е да дадете на вашия сайт собствен IP адрес. Въпреки това в повечето случаи използването на специален IP адрес няма да повлияе на вашата класация.

Получаване на специални IP от вашия уеб хост

Повечето хостинг компании предлагат специални IP адреси като част от техните хостинг планове. Понякога ще получите един безплатен специализиран IP пакет в комплект с вашия хостинг план. Понякога вашият домакин ще предостави две безплатно. Рядко се случва да ви се предлагат повече, без да плащате. Попитайте текущия си уеб хост как можете да получите специален IP адрес от тях. Ако те не го позволят, можете да превключите вашия хостинг на такъв, който прави, като InMotion хостинг. HostGator също така предоставя 1 безплатен специализиран IP в своя бизнес хостинг план. Освен това HostGator има сестрински сайт на SEOHosting.com, който е известен с това, че позволява на уеб администраторите да хостват десетки сайтове на уникални IP адреси (до 125 специализирани IP адреси в 1 споделен акаунт).

заключение

Така че трябва ли наистина да получа специален IP адрес тогава? Не е нужно, но трябва. Знаем, че е объркващо! Споделен IP адрес не кара уебсайта ви да се издига нагоре или надолу в Google. Така че на теория, вашият сайт трябва да се класира точно на споделен или отделен IP адрес. Ако обаче някой друг на същия сървър наистина се държи недобросъвестно и получава черен списък, споделянето на един и същ IP адрес потенциално може да ви изпадне и в проблеми, поради което се препоръчва специален IP адрес.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map