Brug af Google Analytics til at forstå webstedstrafik

Lær, hvordan du bruger Google Analytics-rapporter til at se brugeradfærd & afslør hvilke markedsføringsindsats der fører trafikken til dit websted.


Forståelse af webstedstrafik med Google Analytics

I dag kan virksomheder have et væld af data om deres kunder og besøgende på webstedet lige ved hånden – data, der kan hjælpe med at tage informerede markedsføringsbeslutninger. I min 20 års markedsføringserfaring har jeg set mange virksomheder fortsætte med at tage dyre beslutninger baseret på intuition og dateret information. Selvom dette muligvis ikke er dårlige valg, er dette valg, der ikke er baseret på indsigtsfulde data.

For korrekt at kunne evaluere og justere din digitale markedsføringsstrategi, skal du vide, hvordan din salgsfremmende indsats klarer sig. For virksomheder, der lige starter med webstedsanalyse, er sporing af din webstedstrafik et glimrende sted at begynde at udfylde et større billede af publikums opførsel og indholdsydelse.

Hvor kommer dine besøgende fra?

Google Analytics kan spore din websitetstrafik fra følgende standardkanaler: organisk søgning, direkte, betalt søgning, andet, henvisning, display, social og e-mail.

Typer af webstedstrafik

Hvad betyder disse kanaler? Trafik rapporteres som:

Organisk søgning – når en besøgende søger på dit websted eller et relevant søgeord og klikker på dit websted på resultatsiden for søgemaskiner (SERP).

Direkte – når en besøgende indtaster din websteds URL direkte.

Betalt søgning – når en besøgende kommer til dit websted ved at klikke på et link i en af ​​dine søgeannoncer.

Andet – når en besøgende ikke kan kategoriseres. Dette kan forekomme, hvis UTM-parametre til kilde eller medium ikke er korrekt konfigureret (dette vil blive forklaret senere).

Henvisning – når en besøgende kommer til dit websted ved at klikke på et link på et andet websted (undtagen søgemaskiner og de fleste sociale netværk).

Skærm – når en besøgende kommer til dit websted ved at klikke på et link i en af ​​dine displayannoncer, rapporteres det som displaytrafik.

Social – når en besøgende klikker på et link, der peger til dit websted fra et socialt netværk (et, der spores af Google Analytics), rapporteres det som social trafik.

E-mail – når en besøgende klikker på et link i en e-mail, rapporteres det som e-mail-trafik.

Opsætning af Google Analytics-sporing

For at være i stand til at spore disse forskellige trafikkilder og gå i dybere, mere detaljeret sporing, skal du først oprette en Google Analytics-konto og koden placeres på dit websted.

Her er Googles artikel om opsætning af Google Analytics-sporing. Jeg har også en hurtig & enkel Google Analytics-kursus der viser dig trinvise instruktioner til opsætning af din konto og sporing.

Hvilke markedsføringsindsats fører trafikken til dit websted?

Ved at bruge Google Analytics kan du bestemme, hvordan din markedsføringsindsats og kampagner klarer sig. At være i stand til at evaluere ROI’en og den samlede værdi af aktuelle kampagner gør det muligt for din virksomhed at justere sin markedsføringsstrategi baseret på målbare ydelsesmetriker. Erhvervelsesrapporter hjælper dig også med at bestemme effektiviteten af ​​forskellige kilder, såsom Twitter, Facebook og LinkedIn, og medier, såsom e-mail, social og digital reklame.

Sammen med din nye kilde og mellemstore indsigt kan du identificere, hvilke indholdsstykker der er populære trafikdrivere OG på hvilke kilder og medier, de fungerer bedst. Lad os f.eks. Sige, at du har opdaget, at et af dine blogindlæg kører med store mængder trafik og konsekvent får en hel del sidevisninger. Hvis du har konfigureret UTM-parametre til sporing (forklaret senere), kan du muligvis også opdage, at 40% af denne trafik kommer fra organisk, 25% fra Twitter og 25% fra et månedligt e-mail-nyhedsbrev. Med disse oplysninger kan du begynde at investere mere i disse specifikke kilder til den specifikke type indhold eller emne. Inden du tager for mange antagelser baseret på dette ene datapunkt, vil du fortsætte med at teste og evaluere alle effektivitetsfaktorer og derefter justere dine marketingstrategier og taktikker.

Finde trafikkilder i Google Analytics

Under anskaffelsesrapporterne finder du dine vigtigste trafikoplysninger i Oversigt. Nedenfor ser du standardkanalerne, hvor din webstedstrafik rapporteres.

Et kig på oversigten over standardkanaler i Google Analytics

Al trafik > Kanaler

Et kig på kanaler fra al trafik i Google Analytics

Al trafik > Kilde / Medium

Source / Medium-rapporten er meget vigtig for at forstå, hvor du skal investere din marketingindsats og dit budget. For at lære, hvordan du bruger Source / Medium-rapporten, kan du se denne videoundervisning, jeg har oprettet:

Hvis du vil søge efter en bestemt indholdstype, emne, side eller sektion på dit websted, kan du oprette en sekundær dimension og derefter bruge muligheden for filter til at søge efter et nøgleord. For eksempel kan du se kilden / mediet for individuelle sider på din blog ved at oprette en sekundær dimension til “Side” og et avanceret filter for sider, der indeholder “/ blog /” i URL-adressen. En anden måde at gøre dette på er at oprette en sekundær dimension for kilde / medium under opførslen>Indhold på webstedet>Alle sider rapporterer og tilføjer et filter til “/ blog /.”

Al trafik > Henvisninger

Et kig på henvisningerne til al trafik i Google Analytics

Social > Oversigt

Et kig på trafik fra den sociale kanal i Google Analytics

Kampagner > Alle kampagner

Under Alle kampagner finder du alle de kampagnenavne, du har sporet med en UTM-kampagneparameter. Hvis du bruger Google AdWords, tilføjes denne parameter automatisk for dig på disse kampagner, medmindre kampagnemærkning er slået fra (den er som standard aktiveret).

Du kan klikke på individuelle kampagner for at se Kilde / Medium og hvordan dine kampagner fungerer på forskellige kanaler og medier. Fra siden Alle kampagner kan du også oprette en sekundær dimension for at se kilde / medium eller endda individuelle sider.

Et kig på sekundær dimension inden for alle kampagner i Google Analytics

Sådan konfigureres kampagnesporing / UTM-parametre

Sporing af din kampagnetrafik er så simpelt som at tilføje noget ekstra tekst til den URL, du linker til. Du skal tilføje UTM-parametre for at spore din kampagnetrafik. Se vores tidligere publicerede artikel om UTM-parametre, der dækker, hvordan man gør dette.

Konklusion

Generelt er det vigtigt at spore og analysere din websitetstrafik korrekt, da det kan give dig de data, du har brug for for at træffe effektive markedsføringsbeslutninger. For at lære mere om, hvordan du bruger Google Analytics i detaljer, kan du se min Google Analytics-rapporter Deep-Dive: Kurs for anskaffelsesrapporter på Udemy. Du kan muligvis endda drage fordel af trafikdrivere, som du ikke vidste, at du havde! Hvad har din trafik fortalt dig? Jeg ville meget gerne høre om det! Du er velkommen til at kommentere nedenfor eller række ud til mig på Twitter: @janetdmiller.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map