Bør jeg skifte til Google AMP (Accelerated Mobile Pages)?

Fordele & ulemper for at hjælpe dig med at afgøre, om du skal implementere Accelerated Mobile Pages på dit websted eller ikke – fra et lille forretningsperspektiv.


Fordele og ulemper ved Google AMP (Accelerated Mobile Pages)

Det Accelerated Mobile Pages (AMP) -projekt er en Google-understøttet åben standard, der sigter mod at gøre internettet praktisk talt øjeblikkeligt for mobile brugere. Det er allerede i brug, og mange store udgivere – som Forbes, Washington Post, & CNN – har allerede skiftet til AMP. Men hvad med små virksomheder og deres websteder? Er AMP virkelig værd at implementere på dit websted? Er det praktisk? Hvad er profferne & ulemper?

Hvis du har drøftet, om du skal skifte til AMP eller ej, hjælper denne artikel dig med at bestemme, hvad du skal gøre.

Det store spørgsmål – Skal jeg implementere AMP på mit websted?

Det korte svar er “Ja, det skal du.” Men måske ikke nu …

Det virkelige spørgsmål er ikke, om du skal eller ikke skal få det, men hvornår skal du få det. AMP er stadig temmelig ny, og det kræver noget arbejde, der skal implementeres korrekt. Implementeringsfasen kan være ressurskrævende, muligvis kræve en udvikler (hvis du ikke er en teknisk kyndig person) og fungerer ikke for godt inden for mange eksisterende indholdsstyringssystemer. På grund af dette kan forskellige virksomheder, websteder og indholdstyper kræve, at en anden tidslinje fortsætter i AMP-retning.

Lad mig klare: Hastighed er vigtig for at forbedre brugeroplevelsen. AMP er ikke kun til store websteder … En hurtigere belastningstid kan gavne ethvert websted, lille eller stort, betydeligt. Spørgsmålet om at skifte til AMP for små virksomheder er omkostninger, vanskeligheder og uopsættelighed. De fleste små virksomhedswebsteder har ikke brug for det i et stykke tid, men vil til sidst & bør fokusere på implementering af AMP, så snart de kan.

Hvad er fordele & Ulemper ved AMP?

Når det er sagt, lad os komme nærmere ind på, hvorfor du skal skifte til AMP, mens vi også diskuterer nogle ulemper / tilbageslag, som du måske står overfor, når du foretager switch. Her er nogle fordele & ulemper for at hjælpe dig med at afgøre, om det er praktisk at bruge AMP nu eller vente til en senere dato:

AMP’s vigtigste fordele

 • AMP er open source. Dette gør det muligt for samfundet konstant at forbedre og finpusse dets principper og implementering. Det er også lettere for udviklere at arbejde med rammen.
 • AMP muliggør hurtigere sideindlæsningstider, op til 85% i henhold til Google og AMP-projektet ressourcer, hvilket forbedrer brugeroplevelsen markant.
 • AMP leverer sandsynligvis højere søgerangeringer takket være dens indflydelse på sidehastigheden, hvilket er et vigtigt kriterium for Google, baseret på den indflydelse det har på forbedring af brugeroplevelsen.
 • AMP er rettet mod mobile brugere, og et stort antal besøgende på websitet får nu adgang til indhold via deres mobile enheder. Dette er vigtigt for alle online-virksomheder, da et flertal af dine seere nu er mobile.
 • AMP-websteder har en potentielt øget klikfrekvens (CTR) på søgeresultaterne, fordi de ofte vises i karrusellen (“Tophistorierne”) og er tydeligt markeret med en speciel badge på Google. Du kan se et eksempel på dette:
  Websteder med AMP anført inden for
 • AMP kan implementeres på eksisterende WordPress, Drupal, & Joomla-websteder takket være nyligt tilføjede plugins / moduler / udvidelser. Der kan dog stadig være nogle problemer med dette (som jeg nævner senere).

AMP’s vigtigste ulemper

 • AMP kræver et vist niveau af teknisk viden (du har måske endda brug for at ansætte en udvikler), og det vil kræve tid og ressourcer at implementere.
 • AMP kræver optimeringsindsats og opmærksomhed på tredjepartsressourcer. For eksempel indlæses eksternt indhold meget senere end resten af ​​siden, hvilket resulterer i den såkaldte koordineringsproblem. Dette fænomen behandles ofte på forskellige måder eller mærkes under forskellige navne. I tilfælde af reklameindhold adresseres dette i øjeblikket af AMP-projektet med en løsning kendt som A4A.
 • Webstedsbyggere og Content Management Systemer er generelt ikke klar til AMP. Mange populære platforme som SiteBuilder, Squarespace og Wix understøtter i øjeblikket ikke AMP, og du bliver nødt til at vente længere, indtil de gør det.
 • AMP forhindrer dig i at bruge ekstern CSS og JavaScript, kun understøtter AMP JS (se AMP-projektsted og GitHub-lager til officiel dokumentation). Dette kan kræve en hel del arbejde med din eksisterende skabelon eller tema.
 • AMP er muligvis ikke fuldt ud kompatibel med ældre browsere (understøttet på Edge og de nyeste versioner af Chrome, Firefox, Safari, Opera), selvom det er beregnet til at arbejde med bred kompatibilitet, og rettelser accepteres for browsere med en markedsandel over 1%. Enhver browser, der ikke understøttes, visualiserer muligvis ikke siden, som du agter det, hvilket muligvis genererer uforudsigelig opførsel.

Det praktiske ved AMP for små virksomheder

Selvom implementering af AMP er relativt let for udviklere, vil det være vanskeligere for små virksomhedsejere, der administrerer deres eget sted. Som jeg nævnte ovenfor, har du brug for et vist niveau af teknisk know-how. Hvis du er ambitiøs at prøve AMP, er der 2 generelle måder at implementere det på:

Koder det direkte

Dette er den vanskeligste metode. Hvis du er i stand til at redigere dit websteds kode og har en relativt god forståelse af HTML, CSS og JavaScript – burde det være muligt at komme i gang med AMP. Bare gennemgå Github-arkiv og officiel projektside giver dig en god start.

Brug af et indholdsstyringssystem

Kun få CMS-platforme leverer i øjeblikket AMP-support. Det er værd at bemærke, at WordPress sandsynligvis er den nemmeste og mest udbredte, men Joomla & Drupal også andre gyldige løsninger.

WordPress, Drupal, & Joomla

Hvis du kører WordPress, kan du blot installere en AMP-plugin. Når aktiveringen er aktiveret, oversættes indlæg til AMP. Tilsvarende for Drupal, the Drupal AMP-modul tillader konvertering af nodesider til AMP. For Joomla kan du bruge wbAMP. I alle tilfælde kan du bemærke, at nogle aspekter af webstedsdesignet ikke er bevaret, eller at nogle komponenter er forkert ændret. Hvis dette sker, har du desværre brug for mere avanceret finjustering af CSS og JavaScript-elementer, hvilket kan føre til at ansætte en udvikler til at rette disse.

Lad mig klare: AMP kan være praktisk for mange små virksomheder, der bruger WordPress, Drupal eller Joomla. Implementering kan være noget så enkelt som at installere et plugin / modul / udvidelse, hvis alt går godt. På baksiden kan det kræve avanceret finjustering. På andre platforme skal du muligvis vente på, at AMP understøttes, eller investere ressourcer i at ansætte en udvikler.

Afsluttende tanker

Hastighed er vigtig for enhver online forretning, stor eller lille. Google AMP sigter mod at få websteder til at indlæses næsten øjeblikkeligt for mobilbrugere og er noget, som du vil implementere til dit websted. Selvom implementering muligvis ikke er praktisk i øjeblikket for mange små virksomheder, skal du planlægge at skifte til AMP så snart du kan. For tiden har du stadig tid og kan vente med at se, hvordan udviklingen skrider frem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map