Blog fenntartása – Mit tegyen a régi blogbejegyzésekkel?

A blog régi bejegyzéseinek fenntartása Tanulja meg blogja ellenőrzését, elavult tartalom megtalálását, valamint annak meghatározását, hogy frissítse-e, újratelepítse vagy törölje a régi üzeneteket.


a régi blogbejegyzések kezelése

A blog fontos eszköz vállalkozása számára. Egy előző cikkben megvitattuk, miért kell az Ön vállalkozása. Itt, ebben a cikkben azt szeretném megvitatni, hogyan kell megfelelően fenntartani a blogod, meghatározva, hogy mit kell tenned a régi blogbejegyzéseiddel.

Miért kell karbantartania a régi blogbejegyzéseket

Először is. A blogbejegyzések Régi és elavulttá válnak. Végül meg kell tennie valamit velük.

Sok blogokkal foglalkozó vállalkozás egyszerűen közzéteszi a tartalmat a blogjában, és elfelejti. Arra gondolkodnak, hogy mindaddig, amíg új dolgokat küldenek, minden jó.

A blogbejegyzéseket azonban nincs beállítva, és felejtsd el. Sajnos a régi hozzászólások figyelmen kívül hagyása rossz gyakorlat, és kockázatos lehet vállalkozása számára. A blog rosszul karbantartott tartalma valójában árthat vállalkozásának. Íme néhány ok, amiért:

 • Márkakép: Képzeljen el egy potenciális ügyfelet, aki olvasta egy régi, elavult cikket a blogjában. Ezt az ügyfelet valószínűleg érdekli annak a témának a megismerése, amelyet a cikk címe szerepel, de nem azért, mert régi és elavult információkkal van tele. Lehet, hogy az ebben a cikkben adott tanácsok olyan elavultak, hogy már nem is alkalmazandók. Milyen képet ad ez az ügyfeled rólad és vállalkozásáról?
 • Értékesítés vesztesége: Az elavult blogbejegyzés nemcsak rossz képet alkot a vállalkozásáról, hanem a potenciális eladások költségeit is felszámolja. Az olvasók nem fognak olyan forrásból vásárolni, amely régi, elavult információkat szolgáltat. Olyan vállalkozást akarnak, amely tudja, miről beszélnek, és megbízható személyt.
 • Felelősség: Bizonyos esetekben jogilag felelõssé tehetik a blogjában közzétett hamis információkkal is.
 • Szegény SEO & A természetes forgalom elvesztése: A régi és elavult blogtartalom nem szerepel a keresőmotorokban, és el fogja hagyni a lehetőséget, hogy új forgalmat vezessen a vállalkozása számára. Valójában, ha rossz tartalma van a blogodban, valójában sértheti webhelye általános SEO erőfeszítéseit.

Alsó sor: Fontos, hogy ellenőrizze a meglévő blogbejegyzéseit. A blog nagy munkát igényel, ennek része a meglévő hozzászólásainak fenntartása. Bejegyzésed nem egy sor, és felejtsd el valami dolgot.

Hogyan kell folytatni a blog fenntartását

Most, hogy megértette, miért olyan fontos, hogy folyamatosan megőrizze bejegyzését, beszéljünk arról, hogy mi ezt csináljuk.

Végezzen hozzászólások időszerű, ismétlődő ellenőrzését

Az első lépés a blog áttekintése. Ezt rendszeresen meg kell tennie. Azt javaslom, legalább havonta egyszer.

Ez azonban függ a blogbejegyzéseinek tárgyától és attól, hogy milyen gyorsan válnak elavulttá.

Például, ha kertészeti tanácsadással foglalkozik, akkor cikkei valószínűleg továbbra is relevánsak maradnak, mint azt mondják, ha a Keresőmotor optimalizálásáról (amely inkább gyorsan változik) blogol..

Akárhogy is, a jó hír az, hogy a legtöbb hozzászólás általában jó ideje releváns. Tehát még ha havonta egyszer is ellenőriznie kell őket, akkor valószínűleg nem kell tennie semmit a legtöbbjükkel.

Alsó sor: A fontos üzenet az, hogy rendszeresen ellenőrizze a hozzászólásait (lehetőleg havonta), és megtalálja azokat, amelyek elavulttá vagy irrelevánssá válnak..

Annak meghatározása, hogy mit tegyen egy elavult üzenettel

Végül, amikor ellenőrzéseket végez, a blogodban elavult bejegyzést fog találni. Meg kell határoznia, hogy mit kell tennie ezzel a postával. Frissítheti, újra felhasználhatja, vagy törölheti. Néhány dolog segít eldönteni, melyik lehetőség a legjobb:

Ellenőrizze elemzését

Az első lépés a bejegyzés elemzése elemzése. Ellenőrizze, hogy ez az üzenet élettartama alatt nagyon sok forgalmat kapott-e. Ha van, akkor megfelelő a jelölt, aki megtartja, vagy frissítheti, vagy újratervezheti, a témától függően. Ha még nem, akkor érdemes megjelölni ezt törlés céljából.

Ellenőrizze a bejövő linkeket

Ezután azt szeretné megtudni, van-e bárki, aki hivatkozik erre a bejegyzésre. Használjon egy jó backlink-ellenőrzőt ennek elemzéséhez. Meg fog lepődni, amit talál. Lehet, hogy több jó oldal van odakint, amelyek linkre mutatnak. Ez nagyszerű, és azt jelenti, hogy valaki elég hasznosnak találta az Ön üzenetét, amellyel linkelni tud. Az ilyen természetes linkeket nehéz felismerni, és érdemes elmenteni a hozzászólásokat ezekkel az értékes linkekkel! Mindig szerkessze vagy tegye újra, ha jó linkeket talál.

Ellenőrizze, hogy vannak-e duplikált témák a blogodban

Ezután azt szeretné megtudni, van-e másolat vagy nagyon hasonló téma a blogjában. Tegyük fel például, hogy most írt egy cikket a kertészeti blogján, amelynek címe: „Hogyan ültessünk egy paradicsomnövényt?”, Majd emlékezett rá a 3 évvel ezelőtt írt „5 tipp a paradicsomnövény ültetésére” című cikkre. Bár mindkét cikk továbbra is releváns lehet jó tanácsokkal, mégis van 2 külön cikke, amelyek alapvetően ugyanazt a témát fedik le. Kerülje ezt, és jelölje meg egyikük törlését.

Ellenőrizze bejegyzésének témájának relevanciáját

A legfontosabb, hogy ellenőriznie kell, hogy a bejegyzés témája továbbra is releváns-e. Más szavakkal, az olvasókat továbbra is érdekli-e ez a bejegyzés. Bizonyos témák élettartama rövid, és lehet, hogy már nem alkalmazhatók. Végül azt szeretné, ha a blogod minden hozzászólása releváns és értékes lenne az olvasók számára. Ha nem, akkor jelölje meg a törlést.

Bejegyzés törlése

Törléshez szükséges hozzászólások esetén a folyamat egyszerű. Egyszerűen törölje a bejegyzést, eltávolítva a blogjából. Rendkívül könnyű megtenni, de mindig óvatosan törölnie kell, és meg kell próbálnia minél több üzenet frissítését vagy újraterjesztését. Csak azokat a bejegyzéseket törölje, amelyek helyrehozhatatlanul tévesek, elavultak és károsak a márkájára.

301 Átirányítás, ahol lehetséges

Szintén lehetséges, ha 301-re átirányíthatja a törölt bejegyzés URL-jét egy releváns címre. Például a korábban említett paradicsomcikk példány esetében törölheti az egyik cikket, és a 301-et átirányíthatja a másikra. Ez mind a keresőmotorok, mind az olvasók számára előnyös, mivel azt mondja nekik, hogy véglegesen áthelyezte a törölt bejegyzést erre az új URL-re, és ez a hivatalos cikk, amelyet most el kell olvasniuk.

Alsó sor: Általában mindig meg szeretné menteni a hozzászólásait, és újból megtervezni őket. Csak akkor törölhet bejegyzést, ha feltétlenül szükséges.

Frissítse vagy újratelepítse a hozzászólásokat

Menthető hozzászólások esetén (és a blogodban az elavult hozzászólások nagy többségének meg kell lennie), frissítenie kell, vagy újra kell helyeznie őket.

frissítése

A frissítést igénylő bejegyzéseknél újra kell szerkesztenie a tartalmat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ismét releváns és időszerű-e. Keressen hivatkozásokat a közfigurákra, a vállalkozásokra, a technológiákra és a kultúrára & politikai trendek, dátumok és bármi más, ami elavult lehet. Tekintse át a bejegyzés SEO-ját, és adjon meg új, releváns kulcsszavakat, ha lehetséges.

Miután frissítette a bejegyzését, ellenőrizze, hogy a közzététel dátuma is frissült-e, vagy hogy megemlíti-e azt a dátumot, amelyen a bejegyzés frissült. Ne félj úgy kezelni ezt a régi tartalmat, mint új. Végül is nem akarja, hogy az olvasók látják az eredeti közzétételi dátumot, és azt gondolják, hogy azóta nem frissítették:

Ne felejtse el frissíteni a közzétételi dátumot, amikor szerkeszti vagy újból elhelyezi a bejegyzést

Nézze meg ezen eredmények közzétételének időpontját? Melyiket inkább olvassa? A jelenlegi dátumok pszichológiai szempontból több megbízhatóságot mutatnak, mint az idősebbek.

repurposing

Azok a hozzászólások, amelyeket újra meg kell újítani, már nem relevánsak, mégis újrahasznosíthatók új célra. Ezekhez valószínűleg URL-címet is meg kell változtatni.

Például régen ajánlották webhelyének online címtárakba való továbbítását SEO célokra. A Google frissítése után a webhelyeket büntették, és ez valójában sértené az Ön webhelyének rangsorát. Tehát alapvetően ezt már nem tartották jó ötletnek. Ha van egy régi cikke, amely azt ajánlja, hogy küldje el webhelyét az online könyvtáraknak, akkor érdemes újból megtervezni egy új cikket arról, hogy miért nem kellene elküldenie az online könyvtárakat. Mindkét cikk témához kapcsolódik, mégis új, friss információkkal utánozza a bejegyzését.

Írja át ezeket a cikkeket valami újdonságra és frissre. Ha lehetséges, válasszon egy örökzöld témát. Valószínűleg meg kell változtatnia a bejegyzés URL-jét, ezért ne felejtsen el átirányítani a régit az újra.

Következtetés

A blogbejegyzéseidek fenntartása sok munkát igényel, de fontos és érdemes ezt megtenni. Tartalmát frissnek és naprakésznek kell tartania. Rendszeresen ellenőrizze blogját, és szüntesse meg a régi bejegyzéseket. Mindig próbáljon frissíteni vagy újracímkézni, de törölje az igazán rosszat. Ezzel bizalmat és tekintélyt teremt blogja és vállalkozása számára.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map