Anvendelse af Pareto-princippet i e-handel

Hvordan du kan bruge Pareto-princippet i e-handel til at fratrække statistiske sandsynligheder og øge effektiviteten & kvaliteten af ​​dit online salg.


Pareto-princippet i e-handel

Pareto-princippet (også kendt som loven om de vigtigste mennesker) er en teori, der antyder for de fleste begivenheder, at ca. 80% af virkningerne kommer fra 20% af årsagerne. Dette har også ført til, at den er kendt som 80/20-reglen, selvom reglen i mange tilfælde kan generaliseres, så 90/10 er også mulig.

Oprindelse og bevis

Den første person, der bemærkede denne virkning, var Vilfredo Pareto, der bemærkede, at 80% af jorden i Italien var ejet af 20% af befolkningen, og at 20% af ærterødderne i hans have producerede 80% af ærterne. Det samme forhold eller lov synes at se mange steder. F.eks. Beregnet økonom Edward N Wolff fra New York University, at de øverste 20% af de amerikanske husstande ejede 85% af formuen. En undersøgelse af Tan og Sessie i 2009 brugte Netflix’s ratings som en grov metode til at definere film, der blev set (med en prøvestørrelse på over 100 millioner filmtitler), og fandt, at de 20% af filmene udgjorde 90% af visningsandelen. Der er fundet bevis for denne effekt i en lang række fænomener, herunder ordfrekvens i bøger og trafikken til websteder på internettet.

Pareto-princippet i e-handel

Hvis Pareto-princippet findes så mange steder, følger det logisk, at der skal være implikationer for forretning og e-handel. En undersøgelse af Yahoo Auctions demonstrerede, at 20% af sælgerne tiltrak mere opmærksomhed og salg og udgjorde 80% af auktionsmarkedet. En anden undersøgelse blev udført ved hjælp af GfK-gruppens data om bogsalg i Frankrig, hvor den sporer bogsalg i næsten alle forretninger (inklusive 3.500 forretninger). De fandt, at de 20% af de bedst sælgere udgjorde 87% af online-salget og næsten 93% af offline-salget. Ved at være opmærksom på din egen virksomhed kan du identificere lignende mønstre og bruge disse indsigter til at forbedre din service. Der er en lang række krav, der fremsættes for eCommerce-implikationerne af Pareto-princippet, men det ville være en dårlig ide at anvende på tværs af alle aspekter. Ikke alle ideer er valideret (eller ugyldiggjort), men de skal være opmærksomme for at se, om mønsteret stemmer overens i det særlige tilfælde af din butik.

Her er nogle applikationer af Pareto-princippet i e-handel:

  • 80% af dit salg kommer fra 20% af dine produkter
  • 20% af dine kunder vil tage 80% af din kundeservice tid
  • 20% af din indsats indbringer 80% af dit afkast
  • 80% af et virksomheds overskud kommer fra 20% af den tid, dets personale bruger
  • 80% af et virksomheds salg sker med 20% af dets salgspersonale

Anvendelse af princippet

Dette er e-handelsmetriks, der er lette at måle, og hvis de bevises sandt i netop dit tilfælde, kan de bruges til at øge effektiviteten og kvaliteten af ​​dit salg. For eksempel tyder bevis på, at de 20% mest populære produkter udgør 80% af salget. Hvis din butik også matcher dette mønster, er det fornuftigt at sikre, at sådanne produkter altid er på lager.

Når det kommer til kundeservice, hvis det viser sig, at 20% eller mindre af dine kunder tager 80% af din kundeservicetid, er det værd at vurdere, om de pågældende kunder er af høj værdi. I så fald kan den brugte tid være berettiget. Hvis du bruger 80% af din kundesupport tid på at støtte en undergruppe af kunder, der ikke udgør en stor mængde af dit salg, kan det være værd at overveje at omstrukturere, hvordan du driver din kundeservice.

Sådan bruges princippet effektivt

Pareto-princippet optræder i adskillige aspekter af e-handel, men bør ikke behandles som dogmatisk eller en “hård regel”. En klog fremgangsmåde ville være at opsætte dine målinger til at spore data, der muligvis fanger sådanne forhold, og bestemme, hvor effektivitet og produktivitet kan forbedres. For eksempel at spore den tid, du bruger på din virksomhed og undersøge virkningerne af arbejdet, giver dig en bedre idé om, hvor du skal fokusere din indsats. At identificere kunder, der tegner sig for størstedelen af ​​dit salg, kan betyde at du bruger mere tid til dem og være mere opmærksomme på deres vaner, opførsel og behov. I stedet for blindt at anvende reglerne, er den fremgangsmåde, der foreslås her, at indsamle flere data om din virksomhed og identificere, hvor Pareto-princippet anvender med en vis sikkerhed, vil du finde mange af de nævnte mønstre, men at være sikker, før du foretager ændringer ville være forsigtigt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me