A WordPress optimalizálása a SEO számára a dobozból

Alapértelmezés szerint a WordPress nincs teljesen optimalizálva a SEO-hoz. Megtanulhatja, hogyan lehet optimalizálni a WordPress friss telepítését keresőmotorok számára egyszerű csípésekkel és beépülő modulokkal.


A WordPress optimalizálása a SEO számára

Tehát most telepítette a WordPress friss példányát, és készen áll a webhely felépítésére. De nem olyan gyorsan – mielőtt elkezdené, fontos először ellenőrizni, hogy a WordPress webhelyét megfelelően optimalizálták-e a SEO-hoz. Miért? A frissen telepített, azonnal a WordPress programot sajnos nem konfiguráljuk úgy, hogy webhelye a legjobb eséllyel jelenjen meg a keresőmotorokban. Mielőtt elkezdené tartalom hozzáadását az új WordPress-webhelyhez, állítsa be webhelyét a sikerhez az ebben az útmutatóban ismertetett frissítések elvégzésével.

Azonnali frissítések, amelyeket a WordPress beállításaiban készíthet

A frissen telepített WordPress-nek némi módosítást igényel. Az első lépés a permalinks:

Módosítsa az alapértelmezett állandó link struktúráját

Az első lépés az állandó link struktúrájának beállítása. A keresőmotorok által az Ön URL-jében olvasott szavak szerepet játszanak abban, hogy rangsorolják-e a keresést, ezért fontos, hogy ezt optimálisan konfigurálják. Ezt a következő címre módosíthatja Beállítások > permalinkekhez. Javasoljuk, hogy válassza a „Post Name” elemet, hogy a hozzászólás címe minden szót el tudja olvasni a keresőmotorokban. Tipp: Ha egy bejegyzés vagy oldal közzététele készül, manuálisan szerkesztheti az állandó linket, hogy még tovább optimalizálja.

A postai név állandó link beállításainak módosítása

WWW vagy nem URL-cím kiválasztása

Meg kell határoznia, hogy webhelye megjelenik-e „htpp: //www.yoursite.com” vagy egyszerűen „http://yoursite.com” néven. Bármelyik rendben van, de válassza ki a verziót, és ügyeljen rá. Ennek beállításához lépjen a következőbe: beállítások > Tábornok és ellenőrizze, hogy kiválasztotta-e a kívánt módszert. Ne felejtse el beállítani, hogy megmondja a Google-nak, melyik verziót részesíti előnyben a Google Search Console-ban.

Www hozzáadása a webhely címéhez

Kapcsolja ki a Hozzászólások küldését

Bár a kulcsszó sűrűsége nem olyan fontos, mint valaha, a kulcsszó sűrűsége továbbra is szerepet játszik abban, hogy webhelye a keresés szempontjából szerepel-e. A megjegyzések valóban eltorzíthatják a kulcsszó sűrűségét, ezért fontos ezeket kikapcsolni. Ehhez menjen a beállítások > vita és törölje a jelet az „engedje meg az embereknek, hogy kommentárokat tegyenek új cikkekre” jelölőnégyzetből. Vegye figyelembe, hogy a megjegyzések hozzászólása hasznos lehet egy webhely számára, és felhasználói elkötelezettséget idézhet elő. Tehát gondoljon kétszer, mielőtt ezt megtenné. Azt is egyszerűen ellenőrizheti, hogy észrevételei nem tartalmaznak-e spam jellegű válaszokat, mielőtt jóváhagynák azokat.

Kapcsolja ki a hozzászólásokat

Bővítmények telepítése

Most, hogy megcsinálta az összes alapértelmezett beállítást a WordPress programban, a következő lépés a SEO beépülő modulok telepítése, hogy tovább javítsa a webhelyén esetlegesen felmerülő új (és meglévő) tartalmakat. Számos nagyszerű WordPress SEO bővítmény érhető el. Valójában az a személyes preferencia, hogy melyiket választja. Ezek a pluginok alapvetően ugyanazt teszik, és segítenek optimalizálni például a leíró címkéket, a webhelytérkép létrehozását, a kanonizálást stb..

Yoast SEO

Yoast SEO az egyik legnépszerűbb SEO plugin, mivel számos funkciót és felhasználóbarát felületet kínál. A legfontosabb szolgáltatások közé tartozik a metacímke-konfiguráció, az XML-helytérképek, a kanonikus címkekonfiguráció, a robots.txt-szerkesztés, .htaaccess-szerkesztés és a zsemlemorzsa. Valós idejű riasztásokat is nyújt, ha be van jelentkezve a WordPressbe, ha az egy oldal problémáját azonosítja.

Yoast SEO konfiguráció

Minden egy SEO csomagban

Minden egy SEO csomagban az egyik kedvenc SEO pluginunk, amelyet a WordPress közösség egy ideje ismert. A legfontosabb funkciók közé tartozik a metacímke-konfiguráció, az XML webhelytérkép-konfiguráció, a Google Analytics támogatás, a kanonikus URL-ek, a metacímke-generálás automatizálása és a metacímke-formázás.

SEO Ultimate

SEO Ultimate számos olyan funkciót kínál, amelyek kívül esnek az átlagos SEO pluginban. Néhány főbb funkciók közé tartozik a metacímke-konfiguráció, a kanonizálás, az állandó linkek beállítók, a robots.txt szerkesztő, a gazdag kivonatok készítői, a szerzőshop kiemelője, a 404 monitor, a nyílt gráf-integrátor és a mély belső összekötő automatizáló.

W3 teljes gyorsítótár

W3 teljes gyorsítótár egy gyorsítótár-bővítmény, amely elősegíti a WordPress webhely teljesítményének optimalizálását. Ez tömöríti és tömöríti a webhely fájljait, hogy növelje az oldal sebességét, ami a seo szempontjából fontos.

Egyéb plugins

Számos más plugin is megtalálható ott, amelyeket nem említettem. Ezek összetettebb funkciókat hajthatnak végre, mint például a 404-ek azonosítása, törött hiperhivatkozások megtalálása a webhelyen és különféle egyéb feladatok. Amint a webhely feláll és működik, érdemes kipróbálni néhányat, hogy megtudja, melyik a legmegfelelőbb.

További megbeszélés

Mit gondol még, mi a fontos a dobozból történő konfiguráláshoz? Van olyan kedvence, amelyet itt nem szerepelt? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me