A végső útmutató a webhely biztonsági mentésének és helyreállításának

Tanulja meg, hogyan készíthet biztonsági másolatot és állíthatja vissza webhelyét ezen iparági bevált gyakorlatok felhasználásával, függetlenül attól, hogy melyik CMS-t vagy a webhely létrehozásának módszerét használta.


Hogyan készítsünk biztonsági másolatot és helyreállítsuk a webhelyet

Míg üzleti vállalkozása webhelyét építi, az első dolog, amiben általában aggódik, a webhely felállítása és működtetése; sok munkát igényel, a legfontosabb, hogy minden működjön. Fut és simán fut, és hirtelen történik valami. Elment. A fájlok hiányoznak.

Ha a webhelyet egy helyi kiszolgálóra építette, akkor érezheti, hogy már van biztonsági másolat. Két helyen van minden, ugye? A fájlok léteznek a szerveren és a számítógépen. Mi lehet rossz? Nem igényel sok képzelet, hogy elgondolkozzon, mi történhet. A számítógép valamilyen oknál fogva meghal, legyen az váratlan áramkimaradás, vagy ha 3 éves gyermeke úgy dönt, hogy szórakoztató tejet önteni a laptopjába. De hé, tárolta a szerveren, miért kellene aggódnia, igaz? Nem olyan gyorsan….

Mi lenne, ha a kiszolgálón probléma merülne fel, vagy ha a szuper olcsó és látszólag megbízható tárhely-szolgáltató figyelmeztetés nélkül felmegy? Mi a helyzet azzal, hogy webhelyén adatbázis működik? Van-e a számítógépen lévő összes fájl pontos másolata??

Ebben a cikkben mindent megteszek, amelyet tudnod kell a webhely biztonsági mentéséről, beleértve a miért, miért és hogyan.

Miért biztonsági mentés?

Különféle okok miatt érdemes biztonsági másolatot készíteni a webhelyről.

Rosszindulatú programok, véletlenszerű programok, törölt fájlok, rossz parancsok, emberi hibák, elégedetlen fejlesztők vagy alkalmazottak, valamint a kiszolgálók összeomlása mind oka annak, hogy a webhelyről biztonsági másolatot készítsen!

Kattintson a Tweet-re

Malware / Randsomware

Anélkül, hogy túl sok részletbe kerülnénk, nincs olyan dolog, mint egy teljesen biztonságos rendszer. Nem számít, hány biztonsági eljárást és protokollt helyezett be, az összes rendszer sebezhető. Noha vannak bizonyos fokú biztonság, néhány rendszer sebezhetőbb, mint mások. Gyakorlatilag lehetetlen megakadályozni az Ön webhelyét minden típusú támadástól, és még inkább, ha valójában azt várja, hogy az emberek használják az Ön webhelyét. Gondoljon erre, mint a házad; lezárhatná, mint Fort Knox, de akkor senki sem tudott bejutni, tehát ajtóknak kell lenniük. Bizonyára az ajtók jó zárakkal rendelkeznek, de valaki mindig betörhet egy ablakon.

Bármely rendszer leggyengébb pontja az ember. Csak egy rossz kattintás, vagy válaszolva egy fontos e-mailnek tűnő válaszra adódik az adathalász támadás. Ha valaki tartózkodik a rendszerében, szoftverrel vagy más módon, akkor lehetséges, hogy váltságdíj ellenében átvehetik a fájlok irányítását. Ahelyett, hogy pénzt kellene kicsavarnia ismeretlen személyek számára, akik esetleg visszaadhatják vagy elutasíthatják webhelyét vagy fájljait, sokkal kevésbé veszélyeztetett, ha van másolat.

Törölt fájlok / Rossz parancsok / Emberi hibák

Valami olyan egyszerű, mint a rossz fájl törlése a szerveren, akár egy egyszerű “kattintással / törléssel” a Windows / Mac rendszeren, akár egy Linux vagy annak származékainak parancssorával törölheti a kulcsfájlt, vagy ennél lényegesen az összes fájlt (Linuxban , az rm -r diretoryname parancs eltávolítja a könyvtárat és az összes fájlt, gyakran megerősítés nélkül, még rosszabb, ha az rm -rf / akár csak olvasható fájlokat is törölhet, és a gyökérből mindent, ami lényegében megöli az egész gépet! ).

Hacks

A rosszindulatú viselkedés gyakoribb, mint szeretnénk. Néha ez nem is olyan egyszerű, mint egy rosszindulatú program vagy a ransomware típusú hack; sokan vannak ott, akik sportként lépnek fel a weboldalakra. Még ha webhelyének tartalma olyan is, amelyről Ön nem gondolja, hogy a hackerek számára rendkívül értékes, ez mégis előfordulhat. Ez különösen annak kockázata, hogy olyan népszerű platformokat használnak, mint például a WordPress, amelyek sok jól dokumentált gyengeséggel rendelkeznek, és ha nem javítva, akkor nagy célt jelent a hátadon.

Rossz fejlesztő / alkalmazott / bárki

Számos vállalkozás nagyban támaszkodik harmadik felekre a weboldalak megtervezésében. A legtöbb esetben a webfejlesztők olyan őszinteek, mint a mi többiünk. A legtöbb (mint valójában a tiéd) nagyszerű és őszinte emberek (és szerény!). De talán fizetési vitába kerül? Az emberek, mint emberek, nagyon változatosak az etikus magatartás szempontjából. A dühös (vagy rosszindulatú) alkalmazottaknak, akik hozzáférnek az Ön weboldalához, nagyon könnyű egyszerűen letenni a webhelyet, ha nem boldogok, vagy bármilyen okból. Ez nem olyan, amire nem szeretnénk gondolkodni, de általában jó ötlet, ha biztonságos vagyunk.

Szerver összeomlik

A technológia nagyszerű, ha működik. A legtöbb esetben, különösen akkor, ha egy megbízható és jó hírű szolgáltatót használ, a szerver összeomlik az adatok törlésekor. De még a legjobb szolgáltatóknak is vannak problémái. Ezenkívül manapság sok esetben a webhelyet valószínűleg virtuális szerveren tárolják. Más szóval, az Ön adatai nem független fizikai számítógépen vannak, hanem sok más emberrel vagy vállalkozással megosztottak. Nagyon gyakori, hogy a tárhely szolgáltatói sokféle „virtuális” példányt tárolnak egy fizikai kiszolgálón.

A legtöbb tárhely-szolgáltató esetében ez gyakoribb, mint nem, és hacsak nem hajlandó kibontani a nagy dollárokat a saját fizikai szerver megszerzéséhez, akkor valószínűleg megosztja a helyet. Ha valami rosszul fordul elő egy másik szegmensben, ez befolyásolhatja webhelyét és fájljait.

Ezenkívül akkor is, ha a webhelyet egyetlen fizikai kiszolgálón tárolta, alapvetően ez az még mindig csak egy számítógép. Míg a szervereket általában biztonságos helyen tárolják, hasonlóan a saját számítógépéhez, továbbra is fennáll annak a lehetősége, hogy valami rosszul forduljon elő. A kiszolgálók túlmelegedhetnek, váratlan természeti katasztrófák következhetnek be, pontosan rossz időben lehet áramot ingadozni, vagy akár a gyártó rejtett hibája is okozhatja az adatok elvesztését. Ráadásul a kiszolgálófarmok lehetnek a koordinált dedikált szolgáltatásmegtagadási (DDOS) támadások célpontjai, amelyek szélsőséges esetekben teljes újraindítást igényelhetnek; ez mindig azzal jár, hogy az adatok részben vagy egészben elvesznek.

Ezen okok miatt általában jó ötlet az összes fontos adat másolatát más helyen tárolni, tehát ha ezek egyike lehetséges, függetlenül attól, hogy valószínűtlen (esetről esetre változik)..

Mit kell biztonsági másolatot készíteni??

Azokat a dolgokatípusokat, amelyekről biztonsági másolatot készíthetünk, a következő kategóriákba lehet sorolni:

Files

Ezek az összes fájl képezik a webhelyet. Ide tartoznak az összes oldal / szkript / CSS-fájl és kép vagy dokumentum, vagy bármilyen multimédiás tartalom, amelyek a webhely alapvető részét képezik. Gondolhatja, hogy ezek olyan tartalmak, amelyek nem változnak; statikus tárgyakként maradnak. Ennek eredményeként ezek általában a webhely legegyszerűbb részei, amelyeket kezelni és biztonsági másolatot készíteni.

adatbázis

Mint valószínű a helyzet, a legtöbb webhely adatbázisokat használ termékek, egyedi oldalak vagy egyéb elemek tárolására, amelyek valószínűleg a megkettőzött tartalom variációi. Ha az adatbázis kissé statikus (azaz a legtöbb elem a webhelyén ritkán változik), a fájlokhoz hasonlóan viszonylag egyszerű a biztonsági mentés. Ha azonban, mint a legtöbb esetben, ez a tartalom folyékony, mint például blogbejegyzések, termékek, tranzakciók vagy bármi más, amely rendszeresen megváltozik vagy hozzáadódik, akkor meg kell találnia a módját ezen adatok rendszeres biztonsági másolatának készítésére..

E-mail fiókok

Ha felhasználói e-maileket vagy elérhetőségi adatokat rögzít. Ön valószínűleg rendelkezik egy teljes e-mail szerverrel és az e-mail tranzakcióinak nyilvántartásaival is a gazdagépen keresztül. Valószínűleg meg szeretné őrizni az interakciók, e-mailek és levelezőlisták összes nyilvántartását e fiók használatával.

GYORS MEGJEGYZÉS: Ha a kapcsolattartási információkat a levelezőkiszolgálótól eltérő adatbázisban tárolja, akkor erről biztonsági másolatot kell készítenie!

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot?

A webhely biztonsági mentése nem különösebben nehéz, de ennek kezdetéhez meg kell értenie, hogy többféle módszer létezik. Minőségi, megbízhatósági és könnyűségi szinten változnak (a képzettségi szinttől függően). Általában jó ötlet egynél többet használni.

1. A webgazda segítségével

Minden jó internetes gazdagépnek automatikus biztonsági másolatot kell készítenie a webkiszolgálón található összes fájlról. Az internetes hostnak ezt belsőleg kell megtennie, és általában napi biztonsági másolatot készít, függetlenül attól, amit tesz. Tehát képesnek kell lennie arra, hogy visszatérjen a webes host biztonsági másolatához, ha bármi történne. Az internetes házigazdák azonban általában nem tartanak fenn több biztonsági másolatot, és ők az irgalmasságukra készülnek. Lesz valamilyen eszköz, amellyel manuálisan készíthet biztonsági másolatot. Például könnyen elkészítheti webhelyének teljes biztonsági másolatát a cPanel segítségével, amely a legtöbb webtárhely által használt általános vezérlőpult..

Manuális biztonsági mentések a weboldalról a cPanel segítségévelNem minden szerver használja a cPanelt, ám általában hasonló típusú biztonsági mentési eszközt kínálnak felár ellenében.

A kiszolgáló biztonsági mentési eszközeinek használatához meg kell kérdeznie a szolgáltatót, és el kell olvasnia az általuk adott kézikönyveket. A fájlokat általában ZIP-fájlként, a szerverén tárolják. Lehet, hogy a platformjától függően meg kell határoznia, hogy milyen formátumot szeretne. Útmutatást fognak adni a biztonsági másolat visszaállításához, ha ez szükségessé válik.

webszerver fájlok biztonsági mentéseHa a webgazda biztosítja ezt a biztonsági másolatot a kiszolgálón, akkor ellenőrizze, hogy a webhelyén kívüli kiszolgálón tárolja-e. A kiszolgálók összeomolhatnak!

A szolgáltatója szolgáltatásai igénybevételének előnyei nyilvánvalóak; tipikusan zökkenőmentes a házigazdáddal.

A hátrányok azonban kifejezetten a szolgáltatóval kapcsolatosak. Noha kiválóan alkalmasak webhelyének tárolásában, soha nem bölcs dolog az összes tojást egy kosárban tartani. Ha valami rosszul fordul, például ha tűz van a kiszolgálófarmukban, vagy hackerek valamilyen támadást szenvednek (igen, ez alkalmanként megtörténik; senki sem mentes, és a host szolgáltatók az elsődleges célok).

Ezen okokból és még sok másból kifolyólag nagyon jó ötlet a fájlok másolatának letöltése a számítógépére. Ön valószínűleg továbbra is szeretné, ha legalább manuálisan megőrzi a webhely másolatát.

2. CMS plugins

Ha olyan népszerű CMS-t használ, mint a WordPress, akkor sok plugint telepíthet, például a Backup Buddy. Ezek nagyon kényelmesek és általában nagyon egyszerűen telepíthetők.

A biztonsági mentési bővítményeknek azonban negatív hatása lehet a webhely lelassulásának. Mivel a PHP a WordPress natív programozási nyelve, a legtöbb plugin a PHP-t is használja. Noha ez hatékony lehet, általában lassan fut, vagyis lelassíthatja az Ön webhelyét a futás során (általában ugyanabból a motorból indulnak el, amelyik az Ön webhelyét gyártja), és rendetlenséggel jár a webhelyen, és szintén magasabb szintű absztrakció, mint az ideális.

Egy másik tényező az, hogy irónikus módon az ön webhelye sebezhetőbbé válhat. Maga a PHP-nek vannak néhány ismert biztonsági problémája, különösen, ha a használt kód elavult, vagy hanyagul írott. Hacsak nem biztos benne, hogy a kód bekerül-e ezekbe a pluginokba (és komolyan, kinek van ideje megfontolni valaki más forráskódját?), Akkor az a plugin, amelyet adatainak védelme érdekében használ, kevésbé biztonságos lehet. (Igen, sokan jó hírűek és minőségi kódot nyújtanak. Nem pánikolnék itt, de ezt érdemes szem előtt tartani).

Noha a PHP nagyszerű kódolási nyelv (ez a kedvenceim közé tartozik, és minden nap használom), jó ötlet, hogy minél több funkció működjön ezen a platformon kívül. Általában, ha bármilyen biztonsági másolatot szeretne futtatni operációs rendszer szintjén. Ha Linuxot vagy annak valamelyik származékát futtatja, akkor valószínűleg shell-parancsfájlt vagy kötegelt fájlt futtat Windows-ban, vagy MacOS-fájlt Mac-nél.

3. Kézi biztonsági mentések

Sokan közülünk ismerik a fájlok biztonsági mentésének a „régi iskolájának” módját: az összes fájl másolatát készítik, és eltávolítható merevlemezre helyezik, vagy a felhőben tárolják. Ez lényegében ugyanaz a módszer, amelyet a webhelyén használna, néhány figyelmeztetéssel.

Természetesen, ha helyben fejleszti webhelyét, majd az FTP-n (vagy remélhetőleg az SFTP-n keresztül) továbbítja a gazdagépére, akkor technikailag már rendelkezik a webhely másolatával. Van azonban alapvető különbség. Ha rendelkezik adatbázissal a webhelyén, akkor valószínűleg más-más tartalommal rendelkezik helyben (a teszt adatbázisban), mint az élő webhelyen. Ez különösen igaz, ha valamilyen CMS szoftvert (WordPress és hasonlókat) használ. Ebben az esetben a webhelyének szinte teljes tartalma egy adatbázisban tárolódik, és egyáltalán nincs fájlban, az adatbázison kívül.

Az adatbázis biztonsági mentése valójában viszonylag egyszerű, különösen, ha MySQL-t használ. Egyszerűen be kell szereznie egy SQL fájlt az adatbázisból; amely csak egy egyszerű szöveges fájl, amely az adatbázis összes tartalmát tartalmazza. A létrehozás után egyszerűen feltölthető vagy fájlként futtatható az adatbázis újjáépítéséhez.

Parancssori módszer

Ez viszonylag egyértelmű. A következő parancs biztonsági másolatot készít a teljes adatbázisról.

$ mysqldump -u [uname] -p [pass] db_name > db_backup.sql
Válassza ki a kódot

Ha további részleteket szeretne kapni ezekről, valamint a különféle lehetőségekről, akkor nézze meg a MySQL dokumentáció

PhpMyAdmin módszer

Lépjen az adatbázis export fülére, válassza ki az összes szükséges beállítást (általában valószínűleg felveszi a „csepptáblákat”, és létrehozza az adatbázis-opciókat, hogy új példányt tölthessen be egy régebbi verzióra, de a vásárló vigyázzon … valóban törölje a meglévő adatokat az új példányra cserélés céljából).

Ezután elkészítheti az összes létrehozott fájlt (a forráskódot, az adatbázist és a képeket), majd beillesztheti őket, és másolatot készíthet, ahol tetszik (én személy szerint szeretek felhőalapú tárolókat használni, például a Google Drive vagy a Dropbox)..

Nyilvánvaló hátránya, hogy ezt nem szabad elfelejtenie, és ezt nagyon könnyű elfelejteni. Tehát, ha ezt egy lépéssel tovább szeretne lépni, akkor írhat olyan szkripteket, amelyek mindezt megteszik, és rendszert használhat ezek rendszeres futtatásához. Linux alatt viszonylag könnyű futtatni az SQL-dump parancsot a parancssoron keresztül, majd ezt a szkriptet cronjobként futtatni, napi, heti egyszeri futtatáshoz, vagy bármilyen tetszés szerint. A Windowsban kötegelt és beépített feladatütemezőket is használhat. Ennek tipikus módja az, hogy egy köteget futtat egy SQL-dumppel, majd egy teljes könyvtár tömeges másolatával a Dropbox-fiókomba..

GYORS MEGJEGYZÉS: Időnként ki kell törölnie a könyvtárat, ahol ezeket tárolják; míg a sql fájlok, amelyek szöveges fájlok, általában kicsik, idővel felépülhetnek, és ha más képek vagy multimédiás fájlok biztonsági másolatait futtatja, akkor találhatja meg, hogy a meghajtója / kiszolgálója már régen felszakad a varratokon.

4. Biztonsági mentési szolgáltatások

Természetesen, ha mindezt kézzel kezeli, kissé lenyűgözőnek érzi magát; továbbra is figyelmet igényel, és valami olyan egyszerű, mint egy könyvtár tisztításának elfelejtése fájlok törlését vagy hirtelen díjak felszámolását eredményezheti a fiókjában (a Dropbox lehetővé teszi néhány koncert ingyen, de akkor gyorsan felmegy onnan).

Ezért, ha üzleti webhelyet működtet, akkor valószínűleg jó ötlet egy professzionális biztonsági mentési szolgáltatás használata. Ezek általában mindent megtesznek, amelyet a fentiek említenek, de megbízhatóbb módon. A kézi biztonsági mentésekkel ellentétben valaki más elvégzi az ön munkáját, és vigyáz azokra a kis problémákra, amelyekkel esetleg felmerül. A pluginekkel ellentétben a webhelyén kívül is futnak; nem kell hozzáadnia őket. Nem szabad eltávolítaniuk a feldolgozási sebességet, és ezzel nem okoznak biztonsági réseket.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk néhány népszerű biztonsági mentési szolgáltatást. (Jogi nyilatkozat: Ez nem azt jelenti, hogy még távolról is átfogó útmutatót képezzen, csak annyira, hogy megértsük, mi áll fenn. Az összes említett szolgáltatást nem teszteltem.).

Legjobb gyakorlatok a biztonsági mentési stratégia létrehozásához

Nem számít, hogy melyik módszert választja, a webhely biztonsági másolatának készítéséhez munkafolyamat-tervet kell készíteni. Noha a fent említett módszerek mindegyike működni fog, akkor feltétlenül szükség van egy stratégiára, vagy bármelyik említett rendszerre nézve súlyos sebezhetőségeket szenvedhet. Készítsen egy ellenőrző listát, és határozza meg a következő kategóriákra adott válaszokat

Milyen gyakran készítsen biztonsági másolatot?

Ez fontos. Szeretne biztonsági másolatot készíteni naponta vagy havonta? Megfontolhatja az egyik futtatásának gondolatát, amikor bármilyen változás történik webhelyén (új termék, új blogbejegyzés stb.). Ez rajtad múlik, de győződjön meg arról, hogy van-e terve a helyén.

Automatizált ütemezés

A fentiek alapján kulcsfontosságú az ütemterv beállítása. Kiindulási alapként valószínűleg beállítani szeretne egy ütemezést a biztonsági másolat készítésének időpontjára.

Használjon távoli tárolót

Hol tárolja ezeket az adatokat? Nem akarja, hogy csak a szerveren, vagy akár a laptopján tárolja a másolatokat. Külső merevlemezt fog használni? A felhő? Melyik felhőszolgáltatás?

Megtartási idő

Mennyi ideig kell megőriznie az egyes biztonsági másolatok másolatait? Szüksége lesz egy évvel ezelőtti fájlokra, vagy csak összegyűjtik a port, és helyettesíthetők-e újabb biztonsági mentésekkel?

Titkosítás

A biztonsági mentések biztonsága fontos, különösen akkor, ha védett információkkal rendelkezik (például bizalmas termék árazási információk, vagy ami még fontosabb, ügyfélrekordok). Tervezze meg a biztonsági mentések titkosítását & védett (AES 256 bites magánkulcs titkosítás és TLS / SSL szállítási biztonság). További információ a titkosításról.

Tárolja a biztonsági mentéseket a RAID tömbökön

A RAID tömbök (független lemezek redundáns tömbjei) nemcsak jó ötlet a webhely és / vagy adatok több példányának létrehozására, hanem javítják a teljesítményt is. További védelmet nyújtanak, ha az egyik lemez meghibásodik. Ez egy tipikus szolgáltatás, amelyet a professzionális biztonsági mentési szolgáltatások nyújtanak.

Szelektív visszaállítás

Végezzen el egy eljárást arra az esetre, ha nem kell visszaállítania a webhely minden részét. Talán a legtöbb rendben van, de egyes darabok elveszhetnek. Például, ha egy terméktábla sérült, akkor csak azt az SQL dumpot kell cserélnie. Ez általában jobb ötlet, mint az, ha mindent töröl egy fájl helyett. Valójában általános hiba mindent pótolni, ha valami rosszul fordul elő. Persze, ez működni fog, de mindent el fog veszíteni, ami az utolsó biztonsági mentés után történt. A legjobb, ha azonosítja, hogy mindent ki kell-e cserélnie. Mentse el a teljes biztonsági másolatot egy utolsó lehetőségként, ha minden más meghiúsul.

A biztonsági mentés visszaállítása

Oké, tehát a webhely eltűnt, de van biztonsági másolat. Hogyan állíthatja vissza webhelyét a biztonsági másolatból? Ez viszonylag egyszerű. Ha a másolat zip fájlként van tárolva, akkor egyszerűen bontsa ki és töltse be az összes fájlt az eredeti helyükre. Vegye ki az SQL fájlt (az SQL dump során létrehozott szövegfájlt), és hozza létre újra az adatbázist a parancssorból, vagy ha phpMyAdmin (vagy bármely más grafikus adatbázis-kezelő rendszer, például MySQL Workbench), és importálja a fájlt, vagy másolja az egész dolgot egy SQL ablakra, és futtassa.

Tesztelje ki helyben, és ha minden működik, akkor töltse le mindent a szerverre. Biztosan készítsen biztonsági másolatot és futtasson hamarosan.

Ha profi mentési szolgáltatást használ, akkor ez a folyamat valószínűleg még könnyebb lesz. Minden tisztességes szolgáltatásnak eszközöket kell biztosítania a biztonsági mentés visszaállításához, legyen az részleges vagy teljes helyreállítás.

Extra hitel: Fejlesztési szakasz

A meglévő fájlok egyszerű biztonsági mentése mellett, ha saját webhelyet fejleszti ki, vagy együtt dolgozik egy fejlesztői csoporttal, érdemes lehet fontolóra vennie egy verziós rendszert, amely a fejlesztési folyamat valamennyi szakaszát rögzíti. A webhely felépítésekor általában változatokkal és változásokkal kell számolni a webhely kialakításában. Lehet, hogy teljes mértékben átalakítja webhelyét, de szeretné megőrizni a régi webhely másolatát.

Ugyanakkor, ahogy gyakran fordul elő, a webhely fejlesztése közben valami szörnyűen rosszul megy, és olyan fájlt kell találnia, ahogyan a módosítása előtt volt. Azt is meg kell őriznie a webhely egy helyi fejlesztési verzióját, amelyen frissítéseket vagy módosításokat lehet végrehajtani, mielőtt azt nyilvánosan elindítaná.

Itt kerülnek a verziókészítő rendszerek játékba. Ezek hasonlóak a mappák másolásához minden egyes változtatáskor, de sokkal szervezettebbek és lehetővé teszik az együttműködést.

csoportos it fantasztikus eszköz a fejlesztési folyamat megfelelő szervezéséhez. Úgy működik, hogy helyes biztonsági mentéseket készítsen mind helyi szinten, mind pedig könnyedén oda-vissza mozgatható a felhőbe a biztonságos távoli biztonsági mentés érdekében. Ahelyett, hogy több példányban lennének a fájlok a különböző könyvtárakban; fiókokban vannak tárolva, amelyek lehetővé teszik, hogy több ember fájlokkal dolgozzon anélkül, hogy annyi konfliktus kockázatot jelent. Amikor készen állnak, egyesíthetők a fő fejlesztési ágakba és végül a központi telepítésre.

Az alábbiakban két legnépszerűbb Git-tároló található.

  • GitHub ingyenes, ha hajlandó megosztani a forráskódot (a szívében nyílt forráskódú), de nagyon kedvező árú magánkód-tárolókat is kínál. Ez egy remek hely a kódrészletek keresésére is, és a fejlesztők nagy közösségét tárolja
  • BitBucket hasonló; Noha nem olyan nagy a közösségben, ők kínálnak néhány magánraktárt ingyen.

Következtetés

Míg egyes módszereknek jobb előnyeik vannak másokkal szemben, a webhely biztonsági másolatát készíteni kell, és ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ideális esetben mérlegelnie kellene a fent említett módszerek kombinációját. A fájlok másolatának megőrzése hatalmas fejfájást takarít meg az úton. Még ha semmi rossz nem történik az Ön webhelyén, és nincs rá szüksége, gondoljon egy extra alvásra, amivel nem kell aggódnia. Biztonsági másolatot készít a fájljairól a számítógépére; webhelyének ugyanazokat a szabályokat kell követnie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map