A Google Analytics használata a webhely forgalmának megértéséhez

Megtanulja, hogyan lehet a Google Analytics jelentéseket felhasználni a felhasználói viselkedés megtekintésére & fedezze fel, mely marketing erőfeszítések vezetik a forgalmat az Ön webhelyére.

A webhely forgalmának megértése a Google Analytics segítségével

Manapság a vállalkozások rengeteg információval rendelkeznek ügyfeleikkel és a webhely látogatóival kéznél – olyan adatokkal, amelyek segítenek megalapozott marketing döntések meghozatalában. A 20 éves marketing tapasztalatom során láttam, hogy sok vállalkozás továbbra is költséges döntéseket hoz az intuíció és a keltezett információk alapján. Annak ellenére, hogy ezek nem feltétlenül rossz döntések, ezek olyan döntések, amelyek nem megalapozott adatokon alapulnak.

A digitális marketing stratégiájának megfelelő értékelése és kiigazítása érdekében tudnia kell, hogy miként teljesítik promóciós erőfeszítései. Azoknak a vállalkozásoknak a számára, amelyek csak webhely-elemzéssel kezdik el, a webhely forgalmának nyomon követése kiváló hely a közönség viselkedéséről és a tartalom teljesítményéről szóló nagyobb kép kitöltéséhez..

Hol vannak a webhely látogatói??

A Google Analytics nyomon tudja követni webhelyének forgalmát a következő alapértelmezett csatornákból: organikus keresés, közvetlen, fizetett keresés, egyéb, hivatkozás, megjelenítés, közösségi és e-mail.

A webhely forgalmának típusai

Mit jelentenek ezek a csatornák? A forgalom jelentése:

Szerves keresés – amikor egy látogató keres az Ön webhelyén vagy egy releváns kulcsszón, és rákattint az Ön webhelyére a keresőmotor találati oldalán (SERP).

Közvetlen – amikor egy látogató közvetlenül beírja a webhely URL-jét.

Fizetett keresés – amikor egy látogató az Ön keresési hirdetéseiben szereplő linkre kattintva érkezik az Ön webhelyére.

Egyéb – amikor a látogató forrása nem osztályozható. Ez akkor fordulhat elő, ha a forrás vagy a közeg UTM paramétereit nem sikerült megfelelően beállítani (ezt később magyarázzuk meg)..

Ajánlás – amikor egy látogató egy másik weboldalon található linkre kattintva érkezik az Ön webhelyére (a keresőmotorok és a legtöbb közösségi hálózat kivételével).

Kijelző – amikor egy látogató az egyik vizuális hirdetésben lévő linkre kattintva érkezik az Ön webhelyére, akkor azt megjelenítő forgalomként jelenik meg.

Közösségi – amikor egy látogató egy weboldalra mutató linkre kattint egy közösségi hálózaton keresztül (amelyet a Google Analytics követ), akkor azt közösségi forgalomként fogja jelenteni.

E-mail – amikor a látogató egy e-mailen belüli linkre kattint, akkor e-mail forgalomként jelenik meg.

A Google Analytics követésének beállítása

Ahhoz, hogy nyomon tudja követni ezeket a különböző forgalmi forrásokat, és mélyebb, részletesebb követésbe tudjon lépni, előbb be kell állítania egy Google Analytics-fiókot, és el kell helyeznie a kódot a webhelyére..

Itt található a Google cikke a Google Analytics követésének beállítása. Van egy gyors is & egyszerű Google Analytics tanfolyam amely lépésről lépésre bemutatja a fiók beállítását és a követést.

Mely marketing erőfeszítések vezetnek forgalmat az Ön webhelyére?

A Google Analytics használatával meghatározhatja, hogy a marketing és a kampányok hogyan teljesítenek. A jelenlegi kampányok megtérülésének és általános értékének felmérése lehetővé teszi vállalkozása számára, hogy marketingstratégiáját a mérhető teljesítménymutatók alapján módosítsa. Az akvizíciós jelentések segítenek meghatározni a különböző források, például a Twitter, a Facebook és a LinkedIn, valamint a médiumok, például az e-mail, a szociális és a digitális hirdetések hatékonyságát..

Az új forrás és közepes betekintés mellett meghatározhatja, hogy mely tartalmak népszerű forgalomirányítók, és mely források és médiumok teljesítik a legjobban. Tegyük fel például, hogy felfedezte, hogy az egyik blogbejegyzés nagy forgalmat generál, és következetesen sok oldalmegtekintést kap. Ha beállította az UTM paramétereket a követéshez (később kifejtettük), azt is felfedezheti, hogy a forgalom 40% -a organikus, 25% -a Twitterből és 25% -a havi e-mail hírlevélből származik. Ezzel az információval többet fektethet be ezekbe a speciális forrásokba az adott típusú tartalom vagy téma szempontjából. Mielőtt túl sok feltevést fogalmazna meg ezen egy adatpont alapján, folytatnia kell az összes teljesítménytényező tesztelését és értékelését, majd módosítania kell a marketing stratégiáit és taktikáját..

Forgalmi források keresése a Google Analytics szolgáltatásban

Az Beszerzés jelentések alatt megtalálhatja a fő forgalmi információkat az Áttekintés részben. Az alábbiakban látni fogja az alapértelmezett csatornákat, ahol a webhely forgalmát jelentik.

Az alapértelmezett csatornák áttekintése a Google Analytics szolgáltatásban

Összes forgalom > Csatornák

Nézze meg a Google Analytics teljes forgalom csatornáit

Összes forgalom > Forrás / médium

A Forrás / Közepes jelentés nagyon fontos annak megértéséhez, hogy hova kell befektetnie marketing erőfeszítéseit és költségvetését. A Forrás / Közepes jelentés használatának megismeréséhez megtekintheti ezt az általam létrehozott videó bemutatót:

Ha egy adott tartalomtípust, témát, oldalt vagy webhelyrészt kíván keresni, létrehozhat egy másodlagos dimenziót, majd az előzetes szűrő opcióval kereshet egy kulcsszót. Megtekintheti például a blog egyes oldalainak forrását / médiumát, létrehozva egy másodlagos dimenziót az “Oldal” számára és egy speciális szűrőt az URL-ben a “/ blog /” tartalmazó oldalakhoz. Ennek másik módja egy másodlagos dimenzió létrehozása a Forrás / közeg számára a Viselkedés alatt>Webhely tartalma>Az összes oldal jelentést készít, és szűrőt ad hozzá a „/ blog /” elemhez.

Összes forgalom > Ajánlók

A Google Analytics összes forgalmának hivatkozása

Társadalmi > Áttekintés

A forgalom áttekintése a Google Analytics közösségi csatornáján

kampányok > Minden kampány

Az Összes kampány alatt megtalálja az összes olyan kampánynevet, amelyet UTM kampányparaméterrel nyomon követett. Ha a Google AdWords szolgáltatást használja, akkor a paraméter automatikusan hozzáadódik az Önhöz ezekben a kampányokban, kivéve, ha ki van kapcsolva a kampánycímkézés (alapértelmezés szerint be van kapcsolva)..

Az egyes kampányokra kattintva megnézheti a Forrás / Médium adatait, valamint a kampányok teljesítményét a különböző csatornákon és médiákon. A Minden kampány oldalon létrehozhat egy másodlagos dimenziót a forrás / közepes vagy akár az egyes oldalak megtekintéséhez.

A másodlagos dimenzió áttekintése a Google Analytics összes kampányán belül

A kampánykövetési / UTM-paraméterek beállítása

A kampány forgalmának nyomon követése olyan egyszerű, mint néhány további szöveg hozzáadása az Ön által hivatkozott URL-hez. A kampány forgalmának nyomon követéséhez hozzá kell adnia UTM paramétereket. Tekintse meg az UTM paraméterekkel kapcsolatban korábban közzétett cikket, amely leírja, hogyan kell ezt megtenni.

Következtetés

Összességében fontos, hogy helyesen nyomon kövesse és elemezze webhelyének forgalmát, mivel ez megadhatja azokat az adatokat, amelyekre szükség van a hatékony marketing döntések meghozatalához. Ha többet szeretne megtudni a Google Analytics teljes részletességéről, nézze meg az én oldalamat Google Analytics jelentések mély merülés: Beszerzési jelentések tanfolyam Udemy-n. Lehet, hogy kihasználhatja azokat a forgalmi sofőröket is, amelyekről nem tudta, hogy volt! Mit mondott a forgalom? Szeretném hallani róla! Nyugodtan kommentálhatod az alábbiakat, vagy vehetek fel velem a kapcsolatot Twitteren: @janetdmiller.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me