A është SEO Hosting me Adresa IP të Përkushtuara më të mira për SEO?

A e bën një adresë IP të dedikuar ta bëjë faqen tuaj të renditet më mirë në motorët e kërkimit & duhet ta përdor SEO hosting? Mësoni për të vërtetat & mitet e SEO që pret për Google.


SEO dhe adresa të dedikuara IP

Optimizimi i Motorit të Kërkimit (SEO) ka të bëjë me tregimin e anës tuaj më të mirë në Google. Përpjekja për të mashtruar motorët e kërkimit është qasja më e keqe dhe do të dëmtojë reputacionin e faqes tuaj. Përqendrimi në dërgimin e të gjitha sinjaleve të duhura për kërkim është mënyra më e mirë për ndërtimin e reputacionit të mirë të SEO.

Një mit ka vazhduar për një kohë të gjatë në komunitetin SEO në lidhje me nevojën për një adresë të dedikuar IP për çdo sit që zotëroni dhe është koha ta rregulloni atë.

Adresat IP të përkushtuara ndryshojnë nga adresat IP të pritura të përbashkëta në atë që e para është konstante ndërsa e dyta ndryshojnë me kalimin e kohës.

Për një kohë të gjatë tani, disa SEO kanë përjetësuar idenë se Google rrënon faqet që janë në një mjedis të përbashkët pritës. Supozimi ishte se pritja e përbashkët ishte e zakonshme në mesin e “spammers” të SEO që do të regjistronin shumë variante të një domeni të nivelit të lartë dhe të presin të njëjtën përmbajtje në secilën prej tyre, në mënyrë që të shfaqeshin më qartë në faqet e rezultateve të motorëve të kërkimit (SERPs).

Ekzistonte një shqetësim në mesin e këtyre pronarëve të paskrupullt të faqes se ata po ndëshkoheshin nga algoritmet e motorit të kërkimit për të pritur kaq shumë site në një host të përbashkët me të njëjtën përmbajtje, por emra të ndryshëm domain, kështu që ata kërkuan adresat e dedikuara IP për secilën faqe. Shpresa ishte për të izoluar secilën faqe nga prishja dhe mashtrimi i Google për të menduar se ato ishin në pronësi të pronarëve të veçantë dhe plotësisht të palidhur.

Sidoqoftë, punonjësit e Google të njohur ngushtë me algoritmin e saj të rangimit kanë thënë që në vitin 2003 se Google nuk i zbeh faqet që përdorin programe të përbashkëta të shpërndara me IP të përbashkëta. Fare.

Craig Silverstein, i cili në 2003 ishte Drejtor i Teknologjisë i Google, iu përgjigj kësaj pyetjeje në një intervistë të Slashdot, duke thënë:

“Google merret me domene të pritura virtualisht dhe lidhjet e tyre njësoj si fushat në adresat IP unike. Nëse ISP-ja juaj bën si rregullim hostimin virtual, kurrë nuk do të shihni një ndryshim midis dy rasteve. Ne shohim një përqindje të vogël të ISP-ve çdo muaj që keqfigurojnë pritjet e tyre virtuale, të cilat mund të përbëjnë këtë keqkuptim të vazhdueshëm – faleminderit që më dhashë mundësinë për të shpërndarë një mit! “

Në vitin 2006 ishte u konfirmua përsëri nga punonjësi i Google Matt Cutts. Për cilindo që nuk është i njohur me Matt Cutts, ai shkroi versionin e parë të SafeSearch, i cili është filtri i familjes së Google, dhe ka qenë i përfshirë me cilësinë e kërkimit dhe faqen e internetit në Google për disa vitet e fundit.

Keni nevojë për më shumë provë? Google Udhëzimet e Webmasterit pa përmendur çfarëdo që të përdorësh një adresë IP të dedikuar për të përmirësuar rezultatin PageRank.

Po, me shpejtësinë e faqes? A nuk është një adresë IP e dedikuar më shpejt sesa një situatë e përbashkët e pritjes? E vërteta është se ndërsa shpejtësia e faqes ndikon në renditjen SERP, adresat e dedikuara IP nuk nënkuptojnë shpejtësinë e rritur të faqes. Pjesa e shpejtësisë vjen nga hardueri dhe aftësitë e rrjetit të hostit. Adresa IP është vetëm “numri i telefonit”. Dhe, siç e dinë klientët e telefonit celular, thjesht ndryshimi i numrit të telefonit të një personi nuk është garanci e një cilësie më të mirë të telefonatës.

Kështu që, ju e keni atë. Përveç faktit që të kesh një IP të dedikuar zvogëlon rrezikun që faqja jote të shënohet si e rrezikshme për shkak të sjelljes së keqe nga të tjerët në një host të përbashkët, nuk ka asnjë avantazh të SEO për të drejtuar faqen tënde në bazën e vetme të të pasurit një adresë IP të dedikuar.

Megjithatë …

Pritja e përbashkët është e shkëlqyeshme për shumicën e faqeve të internetit kur fillojnë. Me kalimin e kohës, ju mund të pësoni disa probleme të tjera nëse përmbaheni në një pritje të përbashkët sepse, siç u përmend më lart, ju ndajnë të njëjtën adresë IP me të gjitha faqet e tjera të hostuara në atë server. Sjellja e “fqinjëve të këqij” në adresën tuaj IP mund të ndikojë në SEO.

Dedikuar vs Shared Hosting

Ka dy fusha kryesore ku pritja e përbashkët mund t’ju lejojë:

  • Ju mund të zbuloni që faqja juaj është e ngadaltë. Kjo ndodh sepse ka me qindra site në të njëjtin server, dhe njëra faqe mund të burojë burimet dhe të bëjë që të tjerët të ngadalësohen. Kjo nuk ka të ngjarë, sepse shumica e pritësve të internetit vendosin kundërmasa për këtë lloj skenari.
  • Sajti juaj ndan të njëjtën adresë të Protokollit të Internetit (IP) si këto faqe të tjera, të cilat mund t’ju shkaktojnë disa dhimbje koke, duke përfshirë një renditje të rrallë, por të mundshme të SEO, nëse dikush në atë server sjell keq. Sidoqoftë, shumica e uebit pret klientë të flamurit të cilët po keqbërin dhe ka të ngjarë të çaktivizojnë llogarinë e tyre të pritjes përpara se të prekë klientët e tjerë në server.

Actuallyshtë në fakt një mashtrim i zoti që mund të përdorni për të zbuluar nëse jeni në një “lagje të keqe” në një server të përbashkët: Përdorni një shërbim të kundërt të kërkimit IP për të kuptuar se kush tjetër është pritur në pritjen tuaj të përbashkët. Atje jane disa por http://www.yougetsignal.com/tools/web-sites-on-web-server/ është i dobishëm. Nëse ato faqe duken skicuese për ju, faqja juaj do të duket skicuese për motorët e kërkimit sepse adresa juaj IP është e njëjtë me adresën e tyre IP.

Për më tepër, të paktën për faqet që mbështeten në transaksione të sigurta për e-commerce, një adresë IP e veçantë është normë gjithsesi. Shumica e kompanive pritëse do ta kërkojnë atë kur të aktivizoni një certifikatë SSL për të trajtuar transaksione të sigurta.

Adresimi IP i përkushtuar gjithashtu ndihmon klientët tuaj celular të cilëve ju duhet të shkruani një fjalëkalim për hyrje në faqen tuaj. Kjo për faktin se ata klientë në Starbucks ose bibliotekë ka të ngjarë të përdorin WiFi publik, i cili transmeton fjalëkalime në tekst të qartë. Aktivizoni SSL në një adresë të dedikuar IP në të gjitha faqet që kërkojnë një fjalëkalim për hyrje për të siguruar më mirë fjalëkalimet e klientëve tuaj.

Zgjidhja

Për të mos u kapur me një turmë të keqe dhe për t’i shërbyer më mirë klientëve tuaj, është më mirë t’i jepni faqes tuaj adresën e vet IP. Sidoqoftë, në shumicën e rasteve, përdorimi i një adrese të dedikuar ip nuk ndikon në renditjen tuaj.

Marrja e IP të përkushtuar nga hosti juaj në internet

Shumica e kompanive pritëse ofrojnë adresa IP të dedikuara si pjesë e planeve të tyre të pritjes. Ndonjëherë, ju do të merrni një IP falas të dedikuar, të bashkuar me planin tuaj të pritjes. Herë pas here, hosti juaj do të sigurojë dy falas. Rareshtë e rrallë që do t’ju ofrohet më shumë pa paguar. Pyetni hostin tuaj aktual në internet se si mund të merrni një adresë IP të dedikuar prej tyre. Nëse nuk e lejojnë atë, ju mund ta ndërroni pritjen tuaj në atë që bën, siç është InMotion Hosting. HostGator gjithashtu siguron 1 IP të dedikuar falas në planin e tij të mbajtjes në biznes. Për më tepër, HostGator ka një sit motër të SEOHosting.com, i cili është i njohur për lejimin e webmasterëve të presin dhjetëra faqe në adresat IP unike (deri në 125 IP të dedikuar në 1 llogari të përbashkët).

përfundim

A duhet të marr vërtet një adresë IP të dedikuar atëherë? Ju nuk keni nevojë, por ju duhet. Ne e dimë se është konfuze! Një adresë e përbashkët IP nuk bën që faqja juaj e internetit të ngrihet lart ose poshtë në Google. Pra, në teori, faqja juaj duhet të renditet saktësisht e njëjtë në një adresë IP të përbashkët ose të dedikuar. Sidoqoftë, nëse dikush tjetër në të njëjtin server është me të vërtetë keqbërës dhe futet në listë të zezë, ndarja e të njëjtës adresë IP potencialisht mund të ju vë në telashe, për këtë arsye rekomandohet një IP e dedikuar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me