A duhet të kaloj në Google AMP (Faqet e përshpejtuara të celularit)?

rekuizitë & Disavantazhet për t’ju ndihmuar të përcaktoni nëse duhet të zbatoni apo jo Faqet e përshpejtuara të celularit në faqen tuaj nga një perspektivë e biznesit të vogël.


Të mirat dhe të mirat e Google AMP (Faqet e përshpejtuara të celularit)

Projekti i përshpejtuar i faqeve të lëvizshme (AMP) është një standard i hapur i mbështetur nga Google që synon ta bëjë ueb-in praktikisht të menjëhershëm për përdoruesit e celularit. Alreadyshtë tashmë në përdorim dhe shumë botues të mëdhenj – të tilla si Forbes, Washington Post, & CNN — tashmë e kanë bërë kalimin në AMP. Po në lidhje me bizneset e vogla dhe faqet e internetit të tyre? A është me të vërtetë e vlefshme AMP në faqen tuaj? A është praktike? Cilat janë të mirat & kundër?

Nëse keni debatuar nëse duhet ta bëni transferimin në AMP apo jo, ky artikull do t’ju ndihmojë të përcaktoni se çfarë të bëni.

Pyetja e madhe – A duhet të implementoj AMP në sitin tim?

Përgjigja e shkurtër është “Po, ju duhet.” Por mbase jo tani…

Pyetja e vërtetë nuk është nëse duhet apo nuk duhet ta merrni, por kur duhet ta merrni. AMP është akoma mjaft e re dhe kërkon që disa punë të zbatohen siç duhet. Faza e implementimit mund të jetë konsumuese e burimeve, mundësisht të kërkojë një zhvillues (nëse nuk jeni person me mend të teknologjisë), dhe nuk funksionon shumë mirë brenda shumë sistemeve ekzistuese të menaxhimit të përmbajtjes. Për shkak të kësaj, biznese të ndryshme, faqe interneti dhe lloje të përmbajtjes mund të kërkojnë një afat kohor të ndryshëm për të vazhduar në drejtimin AMP.

LET ME QENI: Shpejtësia është e rëndësishme për të rritur përvojën e përdoruesit. AMP nuk është vetëm për faqet e internetit të mëdha … Një kohë më e shpejtë e ngarkesës mund të përfitojë në mënyrë të konsiderueshme për çdo faqe në internet, të vogël apo të madhe. Ështja e kalimit në AMP për bizneset e vogla është kosto, vështirësi dhe urgjencë. Shumica e vendeve të biznesit të vogël nuk do të kenë nevojë për një kohë, por përfundimisht & duhet të përqëndrohet në zbatimin e PMP sa më shpejt që të munden.

Cilat janë pro & Cons të AMP?

Me këtë tha, le të marrim më shumë detaje se pse duhet të kaloni në AMP, ndërsa diskutoni gjithashtu disa dobësi / pengesa me të cilat mund të përballeni kur bëni ndërprerësin. Këtu janë disa pro & Disavantazhet për t’ju ndihmuar të përcaktoni nëse është praktike të përdorni AMP tani ose të prisni për një datë të mëvonshme:

Proçeset kryesore te AMP

 • AMP është me burim të hapur. Kjo bën të mundur që komuniteti vazhdimisht të përmirësojë dhe shkulë parimet dhe zbatimin e tij. Alsoshtë gjithashtu më e lehtë për zhvilluesit të punojnë me kornizën.
 • AMP mundëson kohë më të shpejtë të ngarkimit të faqeve, deri në 85% sipas Google dhe projekti AMP burimet, duke përmirësuar ndjeshëm përvojën e përdoruesit.
 • AMP ka të ngjarë të sigurojë renditje më të lartë të kërkimit falë ndikimit të saj në shpejtësinë e faqeve, që është një kriter i rëndësishëm për Google, bazuar në ndikimin që ka në përmirësimin e përvojës së përdoruesit.
 • AMP është drejtuar për përdoruesit e celularëve dhe një numër i madh i vizitorëve në uebfaqe tani qasen në përmbajtje përmes pajisjeve të tyre mobile. Kjo është e rëndësishme për të gjitha bizneset në internet pasi shumica e shikuesve tuaj tani janë të lëvizshëm.
 • Uebfaqet e AMP kanë një potencial të rritur të klikimit (CTR) në rezultatet e kërkimit sepse ato shpesh shfaqen në carousel (rezultatet “Top stories”) dhe shënohen qartë me një simbol të veçantë në Google. Ju mund të shihni një shembull të kësaj:
  Sitet me AMP të listuara brenda
 • AMP mund të implementohet në WordPress ekzistuese, Drupal, & Faqet Joomla falë shtojcave / moduleve / shtesave të reja të reja. Sidoqoftë, ende mund të ketë disa çështje me këtë (të cilat i përmend më vonë).

Kundrat kryesore të AMP

 • AMP kërkon një nivel të caktuar të njohurive teknike (madje mund të keni nevojë të punësoni një zhvillues) dhe do t’ju kërkojë kohë dhe burime për të zbatuar.
 • AMP kërkon përpjekje për optimizim dhe vëmendje ndaj burimeve të palëve të treta. Për shembull, përmbajtja e jashtme do të ngarkojë shumë më vonë se pjesa tjetër e faqes, duke rezultuar në të ashtuquajturat problemi i koordinimit. Ky fenomen shpesh adresohet në mënyra të ndryshme ose etiketohet me emra të ndryshëm. Në rastin e përmbajtjes së reklamave, kjo aktualisht po adresohet nga projekti AMP me një zgjidhje të njohur si A4A.
 • Ndërtuesit e faqeve dhe Sistemet e Menaxhimit të Përmbajtjes në përgjithësi nuk janë të gatshëm për AMP. Shumë platforma të njohura si SiteBuilder, Squarespace dhe Wix aktualisht nuk e mbështesin AMP dhe do të duhet të presësh më gjatë derisa të bëjnë.
 • AMP ju pengon të përdorni CSS të jashtëm dhe JavaScript, duke mbështetur vetëm AMP JS (shiko Siti i projektit AMP dhe Rezervuari GitHub për dokumentacionin zyrtar). Kjo mund të kërkojë mjaft punë në modelin ose temën tuaj ekzistuese.
 • AMP mund të mos jetë plotësisht i pajtueshëm me shfletuesit më të vjetër (të mbështetur në Edge dhe versionet e fundit të Chrome, Firefox, Safari, Opera) edhe pse synon të punojë me një pajtueshmëri të gjerë dhe rregullimet pranohen për shfletuesit me pjesën e tregut mbi 1%. Browserdo shfletues i pambështetur mund të mos vizualizojë faqen pasi e keni ndërmend, duke gjeneruar potencialisht sjellje të paparashikueshme.

Praktika e AMP për bizneset e vogla

Megjithëse zbatimi i AMP është relativisht i lehtë për zhvilluesit, do të jetë më e vështirë për pronarët e bizneseve të vogla që menaxhojnë faqen e tyre. Siç e përmenda edhe më lart, do t’ju duhet një nivel i caktuar i njohurive teknike. Nëse jeni ambiciozë ta provoni AMP-në, ka dy mënyra të përgjithshme për ta zbatuar atë:

Kodimi i tij Direkt

Kjo është metoda më e vështirë. Nëse jeni në gjendje të redaktoni kodin e faqes suaj të internetit dhe të keni një kuptim relativisht të mirë të HTML, CSS dhe JavaScript — fillimi me AMP duhet të jetë i mundshëm. Thjesht rishikimi i Rezervuari Github dhe faqe zyrtare e projektit do t’ju ​​largojë në një fillim të shkëlqyeshëm.

Përdorimi i një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes

Vetëm disa platforma CMS ofrojnë aktualisht mbështetjen AMP. Vlen të përmendet se WordPress është ndoshta më e lehtë dhe më e përhapur, por Joomla & Drupal edhe zgjidhje të tjera të vlefshme.

WordPress, Drupal, & joomla

Nëse po përdorni WordPress, thjesht mund të instaloni një Shtojcë AMP. Pasi të aktivizohen, postimet do të përkthehen në AMP. Ngjashëm për Drupal, Modul drupal AMP lejon konvertimin e faqeve të nyjeve në AMP. Për Joomla, ju mund të përdorni wbAMP. Në të gjitha rastet, mund të vëreni se disa aspekte të hartimit të faqes nuk janë ruajtur ose disa komponentë janë ndryshuar në mënyrë të duhur. Nëse kjo ndodh, për fat të keq do t’ju duhet marrja më e avancuar e elementeve CSS dhe JavaScript, e cila mund të çojë në marrjen në punë të një programuesi për t’i rregulluar këto.

LET ME QENI: AMP mund të jetë praktike për shumë biznese të vogla që përdorin WordPress, Drupal ose Joomla. Implementimi mund të jetë diçka aq e thjeshtë sa instalimi i një shtojce / moduli / shtese nëse gjithçka shkon mirë. Në anën e rrokullisjes, mund të kërkojë shkulje të përparuar. Për platforma të tjera, ju mund të duhet të prisni që AMP të mbështetet ose të investojë burime për të punësuar një zhvillues.

Mendimet përfundimtare

Shpejtësia është e rëndësishme për çdo biznes në internet, të madh apo të vogël. Google AMP synon që faqet e internetit të ngarkojnë pothuajse menjëherë për përdoruesit e lëvizshëm dhe është diçka që ju do të dëshironi ta zbatoni për faqen tuaj të internetit. Megjithëse zbatimi mund të mos jetë praktik në këtë moment për shumë biznese të vogla, duhet të planifikoni të bëni kalimin në AMP sa më shpejt që të keni mundësi. Tani për tani, ju keni ende kohë dhe mund të prisni për të parë se si përparon zhvillimi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map