A 9 legnépszerűbb és fizetett prototípuskészítő eszköz az UX / UI tervezők számára

Fedezze fel a legjobb prototípuskészítő eszközöket az UX számára & UI tervezők, amelyek gyorsabbá és hatékonyabbá teszik a termék létrehozását.

A legjobb protoyping eszközök az UX / UI tervezők számára

A prototípus jobban működik, mint ezer találkozón.

Végül is ez a valami, amit a jövőbeli felhasználók és az érdekelt felek láthatnak és átkattinthatnak. Ez nagyszerű módja annak, hogy visszajelzéseiket összegyűjtsék és termékeiket jobbá tegyék – már a korai szakaszban, nem pedig amikor már elkészült.

Ezért igyekszik a tervezők mindent megtenni ezen a színpadon, és a megfelelő eszközök biztosan segíthetnek.

De nehéz eltévedni ebben a hatalmas számú alkalmazásban – ingyenes, fizetett, web alapú és asztali alkalmazásokban.

A megfelelő szoftver kiválasztásának elősegítése érdekében felsoroltam a 2020 legmegfelelőbb prototípuskészítő eszközét, amelyek trendi és hatékonyak is.

Nézzük meg őket.

Top ingyenes prototípuskészítő eszközök

Mi értelme több száz költeni szoftverre, ha ingyenes prototípuskészítő eszközöket használhat?

Vannak olyan fogásmentes eszközök, amelyek többnyire egyszerűek, korlátozott funkcionalitással. Nem fognak működni, ha az UI / UX tervezésén dolgozik egy nagy fejlesztői csapattal.

Ennek ellenére, ha egy olyan projekten dolgozik, mint például a vállalkozás weboldala, akkor az ingyenes eszközök lehetnek többek, mint elég.

Összegyűjtöttem néhány prototípuskészítő eszközt, amelyeket érdemes kipróbálni – és ez nem kerül neked egy fillért sem.

Adobe XD

állványok: macOS, Windows

Az Adobe XD Prototyping eszköz képernyőképe

Adobe XD rendkívül egyszerű, de könnyen kezelhető felülettel rendelkezik, amely megfelel a többi Creative Cloud alkalmazásnak.

A prototípus részben a tervezők összekapcsolhatják az előlapokat vagy képernyőket, megnézhetik a kész prototípusokat, és megoszthatják azokat az ügyfelek áttekintése érdekében.

Alapvető jellemzők:

 • Drót prototípus áramlik. A tervezők átválthatnak a tervezési módtól a prototípusra és csatlakoztathatják az rajztáblákat. Segít nekik kommunikálni a többképernyős alkalmazások áramlásával, és váltani a különböző forgatókönyvek között.
 • Hang prototípusa. Az alkotók hanghatásokkal és beszédlejátszással kölcsönhatásba lépnek prototípusukkal. Egyszerűen fogalmazva: az Adobe XD-ben a tervezők hangutasításokat használhatnak kiváltóként.
 • Az eszközön található iOS és Android előnézetek. Az iOS vagy az Android alkalmazás prototípusainak elkészítésekor a tervezők az XD mobilalkalmazáson keresztül megtekinthetik a kompatibilis eszközökön végzett munkájuk előnézetét. Így egyszerre megnézhetik és tesztelhetik az alkalmazást.
 • Vázlat, Photoshop és Illustrator fájlok importálása. Az Adobe tervezőeszközei kompatibilisek egymással, így másolhat egy elemet az Illustratorba, és beillesztheti az Adobe XD-be. Az Adobe eszközök mellett van egy Sketch-bővítmény is.

Kezdeti terv a felhasználók korlátlanul megosztott dokumentumokhoz, szerkesztőkhöz és megosztott linkekhez férhetnek hozzá (2020 áprilisáig).

InVision

állványok: web alapú

Invision prototípus eszköz képernyőképe

InVision messze a legnépszerűbb eszköz a huzalkészítéshez, a prototípusok készítéséhez és a maketthez.

Alapvető jellemzők:

 • Gazdag interaktív prototípusok készítése. A fő funkció, amely elősegíti a tervezőknek az InVision hatékony kezelését és új ügyes prototípusok létrehozását.
 • Hagyja észrevételeit. A tervező csapat megjegyzéseket fűzhet a különböző prototípusokhoz. Ezen felül áttekinthetik a változások előzményeit – a fájlok a szerkesztés után azonnal frissülnek.
 • összehangolás. A projektek szinkronizálódnak olyan felhőtárolókkal, mint a Google Drive vagy a Dropbox. Az InVision projektmenedzsment rendszerrel rendelkezik a munkafolyamat hatékony megszervezéséhez.
 • Dugó. Néhány beépülő modul, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy terveket küldjenek az InVisionhoz a Sketch és a Photoshop segítségével.

A free plan egy prototípust kínál korlátlan képernyőkkel, ami elég lehet az egyes tervezők számára.

Csoda

állványok: web, iOS, Android

A Marvel prototípus eszköz képernyőképe

Csoda egy másik prototípuskészítő eszköz előre telepített elemekkel (gombok, menük) a különböző platformokhoz.

Alapvető jellemzők:

 • Reális prototípusok felépítése. A tervezők percek alatt interaktív mobil vagy web prototípusokká alakíthatják a tervezési mintákat. Egyetlen kódsor írása nélkül.
 • Felhasználói tesztelés. Mivel az UX döntő szerepet játszik bármilyen digitális termék létrehozásában, a tervezők visszajelzéseket kaphatnak a felhasználóktól a béta tesztelés során, és változtatásokat hajthatnak végre az ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében.
 • Automatizált tervezési specifikációk készítése. A Marvel rendelkezik egy integrált Handoff eszközzel, amely lehetővé teszi a tervezők számára, hogy URL-jük elküldésével átadják terveiket a fejlesztőknek.

Nagyon könnyű használni a Marvel alkalmazást – a felülete tiszta, így még a kezdők is foglalkozhatnak vele.

Ezen felül a Marvel rendelkezik egy Sketch-bővítménnyel a jobb interakció és a hatékony munka érdekében.

Figma

állványok: web alapú

A Figma prototípus eszköz képernyőképe

Figma egy felhőalapú tervező eszköz, amely hasonló a Sketchhez, de még jobb a csapat-együttműködéshez.

A Firma rendkívül egyszerűvé teszi a prototípusok létrehozását az átmenetek segítségével, és ehhez nem kell egyetlen harmadik féltől származó alkalmazást letöltenie..

Alapvető jellemzők:

 • Sima átadás. Az UI / UX csapatnak csak annyit kell tennie, hogy megosztja a linket a fejlesztõkkel, és hozzáférhet minden információhoz – olvasási sorokhoz, grafikai eszközökhöz, az exportra kész mérésekhez..
 • All-in-one platform. A tervezők könnyen válthatnak a tervezési fájl és az élő prototípus között. A szerkesztések azonnal megjelennek a prototípusban.
 • Együttműködés. A csapat tagjai, beleértve az ügyfeleket is, könnyen áttekinthetik a kész terveket, valós időben küldhetnek visszajelzést, és a Figma-ba integrált Slackon keresztül kommunikálhatnak.
 • Dugó. A tervezők a Figma alapvető funkcióit kibővíthetik olyan pluginek használatával, mint az Unsplash, az Figmotion, a Colour Bling és így tovább – jelenleg több mint 100.

A Figma ingyenes az egyes tervezők számára – akár 2 szerkesztő és 3 projekt.

WebFlow

állványok: web alapú

Webes prototípus eszköz képernyőképe

WebFlow egy többcélú eszköz, és ez lesz a legjobb választás, ha meg akarja tudni webdizájn készítése – és sokat gyakorolj.

A Webflow segítségével létrehozhat egy webhely felhasználói felületét, animációkat és elrendezést, valamint azok további közzétételét.

Alapvető jellemzők:

 • fejleszt&tervezés. A tervezők a formatervezésüket tiszta kódmá alakítják, amely megfelel az összes előírt szabványnak. A tervező viszont fejlesztővé is válik.
 • 3D animációk / transzformációk. Az UI / UX csapata 3D CSS transzformációkat hoz létre anélkül, hogy a kódot kellene írni.
 • Alkatrészek széles választéka. A Webfolyamat testreszabható űrlapokat, legördülő menüket, lapokat, reagáló webhely-navigációt és így tovább tartalmaz.
 • Webflow CMS. A Webflow CMS lehetővé teszi a webhelytulajdonosok számára a webhelyek kezelését – bármilyen böngészőben vagy eszközön.
 • Integráció. Mint teljes jogú weboldalépítő, a Webflow integrálódott a Google Analytics, a Google Optimize, a MailChimp, a Zapier.

Tehát a Webflow nagyszerű választás azoknak a tervezőknek, akiknek mindent maguknak kell elvégezniük.

Fizetett prototípuskészítő eszközök

A fizetett szoftverekkel olyan válogatásokra számíthat, mint a korlátlan lemezterület, új hasznos szolgáltatások, privát plugins és betűtípusok, és még sok más.

Nézzük meg, hogy a prototípuskészítő eszközök mit érnek pénzbe 2020-ban.

Vázlat

állványok: Mac operációs rendszer

Vázlatos prototípus eszköz képernyőképe

Ha valaha is közel állt a felhasználói felület tervezéséhez, biztos vagyok benne, hogy hallottál erről. Ma, Vázlat az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb prototípuskészítő eszköz.

A vázlat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy drótvázokat, maketeket és prototípusokat készítsenek, és több plugin miatt kölcsönhatásba lépjen más prototípus-eszközökkel. 

Alapvető jellemzők:

 • Prototípus. A felhasználók interaktív és robusztus prototípusokat készítenek a Sketch segítségével, és megtekintették a terveiket, hogy megnézhessék, hogyan működnek.
 • Vektoros szerkesztés. Mivel a Sketch vektor alapú tervező eszköz, az UI csapata vektor szerkesztési funkciókat használ a meglévő alakzatok létrehozására és szerkesztésére.
 • Előzi a hozzáadást, tárolást, exportálást. A tervezők kedvenc preseteket hoznak létre és vázlatban tárolják. Ezután exportálhatja ezeket az előre beállított értékeket, hogy megosszák a csapat tagjaival.
 • Kód exportálás. A formatervezés kódként exportálható. Így hozzájárul a tervezők és a fejlesztők közötti együttműködéshez.
 • Több száz plugin. A Sketch számos hasznos bővítményt kínál, amelyek egyszerűsítik a tervezési folyamatot és javítják az általános élményt.

Költség: 99 USD a személyes licencért

Elv

állványok: Mac operációs rendszer

Az alapelv prototípus eszköz képernyőképe

Elv népszerűbb prototípuskészítő eszköz animált és interaktív interfészek felépítéséhez.

Alapvető jellemzők:

 • Animált interfészek kiépítése. Az elv lehetővé teszi a tervezők számára, hogy interaktív és animált felhasználói felületeket hozzanak létre.
 • Prototípusok exportálása és megtekintése. Ha a tervezőknek látniuk kell, hogyan néz ki egy prototípus egy telefonon, letölthetik az Principle alkalmazást iPhone-hoz, és okostelefonjukat csatlakoztathatják a Mac-hez az előnézet teszteléséhez.
 • Több képernyő. Több képernyőt is létrehozhat egy többképernyős alkalmazás számára.
 • import. A tervezők vázlatfájlokat importálnak, és animáltkká teszik őket, ha statikusak.

Költség: 129 USD

Axure

állványok: macOS, Windows

Az Axure prototípus eszköz képernyőképe

Axure egy progresszív UX prototípus-készítő eszköz, amely segít a tervezőknek prototípusok felépítésében mind a webes, mind a mobil platformon.

Alapvető jellemzők:

 • Prototípus. A legújabb Axure verzió (RP 9) a mobil móddal érintse meg a kurzorokat és a mobil görgetősávokat, hogy javítsa a mobil élményt, méretezési lehetőségeket, a következő / előző oldalak parancsikonjait és így tovább.
 • Widget-ek formázása. Az Axure egyedi stílusokat kínál, ideértve a tipográfiát, a szegélyeket és a kitöltéseket, valamint a stílushatásokat, amelyek lehetővé teszik a tervezők számára, hogy egyedi elemeket adjanak hozzá.
 • A dokumentáció hozzáadása. A tervezők prototípusaikba és ábráikba beépíthetik a dokumentációt. Segít az egyes prototípusokra vagy diagramokra vonatkozó részletes információk megírásában – hogyan működik a prototípus, az alkalmazás fő összetevői és még sok más.
 • Magas szintű együttműködés. A tervezők az Axure-ban ugyanazon prototípuson dolgoznak kollégáikkal együtt. Könnyű megosztani a terveket a részvényesekkel vagy a potenciális felhasználókkal, hogy visszajelzést kapjanak.

Költség: 29 USD az Axure RP 9 Pro verzióért havonta (495 USD – örökké)

Justinmind

állványok: macOS, Windows

Just In Mind prototípus eszköz képernyőképe

Az egyik legjobb előnye Justinmind A prototípuskészítő eszköz az asztali verziója. Telepítheti számítógépére és offline módban is működhet, akkor is, ha jelenleg nincs internetkapcsolat.

Alapvető jellemzők:

 • Előre telepített felhasználói felület készletek. A JustInMind felhasználói felületkészleteket tartalmaz, amelyek megkönnyítik és gyorsabbá teszik mind a webes, mind a mobil verziók prototípusát.
 • Követelmények kezelése. A tervezők az összes projektkövetelményt hozzáadhatják a prototípus-készítési folyamathoz és a hivatkozás szövegéhez. Ilyen módon kezelik az összes követelményt, és gondoskodnak arról, hogy mindegyiket elvégezzék.
 • Integráció. A JustInMind integrálható a Sketch, az Adobe Suite és a JIRA programba az együttműködési folyamatok kibővítéséhez.
 • Együttműködés. A tervezők megosztják munkájukat a csapat tagjaival, gyorsan együttműködnek és kommentálnak.

Költség: Havonta 29 USD (évente 228 USD)

Ez az! Mint látja, nagy a prototípuskészítési eszközök választéka – az egyes tervezők és a csapat játékosai számára.

És csak rajtad múlik, hogy használja-e, tehát válassza bölcsen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me