9 Tips til marketing med sociale medier for at komme i gang med din virksomhed

Lær hvordan du kommer i gang med din virksomhed med sociale medier ved hjælp af disse 9 sociale medier marketingtips, der vil skabe trafik og generere salg.


Social media marketing (SMM) tip til din virksomhed

Brug af sociale medier til din virksomhed er en tidstestet og gennemprøvet markedsføringsstrategi, der fungerer. Det driver ikke kun trafik til dit websted, giver din virksomhed eksponering og genererer salg – men er også en fantastisk måde at holde kontakten med dine eksisterende kunder og indsamle feedback for at lære, hvordan du kan forbedre.

VIDSTE DU? Mennesker, der bruger sociale medier bruge et gennemsnit på 135 minutter om dagen på deres sociale mediekonti. Det er over 2 timer hver dag!

For dem, der er nye inden for markedsføring på sociale medier, er det en tilsyneladende skræmmende opgave at udvikle en tilstedeværelse på sociale medier. Det er mere end bare at indsende et par meddelelser på tværs af dine sociale mediekonti og derefter vente på, at magien skal ske. Ja, det tager tid og dedikation, men du kan gøre det. Du bliver nødt til at være proaktiv omkring, hvornår og hvordan du promoverer din virksomhed på sociale medier, mens du forbliver aktiv med nyt indhold og engagerer dig med dine følgere.

Tips til udvikling af en social medie tilstedeværelse

Målet er at få flere følgere, klik og delinger – men at komme der kræver en indsats. Her er nogle tip, der hjælper dig med at trække det af.

1. Angiv opnåelige mål

Når du først starter en social mediekonto, er dit antal følgere nul. Dette nummer ser dystre ud, men lidt efter lidt kan du gå fra nul til social media hero. Forvent ikke, at det skal ske på én gang, og bliv ikke modløs for tidligt.

Sæt mål, som du faktisk kan nå, både på lang sigt og på kort sigt. Vær specifik om, hvad du vil gøre: i stedet for at “få flere følgere”, skal du oplyse, at du vil “få 100 følgere inden 10. juni i år.” Hvert mål skal have en solid plan bag sig for at sikre opfølgning. Nogle måder du kan starte din plan på inkluderer:

  • Send regelmæssigt: Som med blogs, kan en social mediekonto, der ikke fortsætter med at bringe varerne, blive dumpet.
  • Kør en konkurrence: Bed folk om at følge eller lide din side for at få en chance for at vinde en præmie. Dette er en fantastisk måde at få tilhængere hurtigt!
  • Tag og nævn: Flere mennesker vil se dit brand, hvis du forbinder dine indlæg til andre sider med tagging og omtale. Folk, der følger disse sider, vil se dit indlæg, selvom de ikke følger dig (endnu.)
  • Brug analyse: Tjek, hvordan bestemte indlæg påvirker dine likes, delinger, visninger og følger. Hvis du har en succes, vil du måske gøre mere af det.

2. Design en postplan

Vær strategisk med timingen af ​​dit indhold. Du kan være begejstret for at få meddelelsen ud, men timingen skal kontrolleres for at få det optimale læserskare. Afsendelse af indlæg for tæt sammen er spam. I stedet skal du offentliggøre dine indlæg på hver sociale medieplatform i en tidsplan.

Når du sender salgsfremmende stillinger, skal du udsætte et indlæg pr. Dag på tværs af flere dage og få dem til at fortælle historien på en anden måde. Send derefter et par flere indlæg den følgende uge. Hold dit indhold unikt, men vær ikke bange for at fremhæve vigtige meddelelser. Dette sikrer, at du ikke overlægger indholdet eller bliver overflødigt, men du glemmer ikke at distribuere det bredt til alle dine følgere.

Visse tidspunkter af dagen er bedre til at få en besked ud end andre, fordi folk har en tendens til at kontrollere sociale medier på bestemte nøglepunkter i deres dag. Forskellige platforme har forskellige optimale tider at sende, selvom de har tendens til at overlappe hinanden. Det bedste tidspunkt at poste til Facebook for at få mest mulig seertid er mellem 12–2 p.m. onsdage og torsdage, mens det bedste tidspunkt at poste på Instagram varierer fra kl. onsdag til kl. 17 fredag ​​morgen.

3. Brug automatisering

Tid er penge, og i enhver branche er målet normalt at få så meget gjort på så lidt tid som muligt. Din virksomhed vil ikke være fremmed for denne mentalitet, og ved at vælge at automatisere din sociale mediestrategi kan du få langt mere gjort på kortere tid.

Social media management platforme som HootSuite giver dig mulighed for at planlægge indlæg på tværs af alle dine sociale medier. Dette betyder, at du kan oprette en batch af indhold på én gang, føje dem til din valgte mediehåndteringsplatform og få dem til at gå live på de tidspunkter, du har tildelt i din udstationeringsplan.

Du kan bruge den tid, du sparer til at oprette og uploade flere indlæg – eller du kan uploade mere indhold til din blog: artikler, videoer, infografik, giv det navn.

Den vigtige ting at huske er, at jo flere indlæg du lægger derude, jo større er chancen for, at dit publikum engagerer dig. Men – og dette er vigtigt – ikke på bekostning af kvalitet.

4. Send til de rigtige tider

Det er ikke nok bare at skrive på prikken én gang i timen – du skal også lægge ud på de tidspunkter, hvor dine tilhængere er mest aktive.

Ved hjælp af de analytiske funktioner, der er indbygget i dine sociale mediekonti, sammen med hvad der er tilgængeligt via Google, kan du analysere dine tilhængers adfærd for at bestemme, hvilke regioner de er baseret på – og de tidspunkter, de læser dine indlæg.

Når du har disse data, kan du planlægge dine indlæg strategisk, så dine tilhængere er mere tilbøjelige til at se dem. Naturligvis, jo flere mennesker der ser og interagerer med dine indlæg, jo mere succesrige vil de være med at generere trafik.

5. Udvikl dit brands stemme

Hvert brand har brug for en stemme, og for at finde den skal du ikke se længere end din målgruppe. Et brandets stemme er den meddelelse, det giver til kunderne, og den måde, det leveres på. Det hjælper folk med at forholde sig til det, du siger, og danne en forbindelse til dit brand, dets produkter og tjenester.

Tiltrækning af de rigtige kunder er alt afhængig af, om du taler deres sprog. Forskning viser, at brandstemme bidrager til kundernes tillid og loyalitet. Det hjælper dig også med at differentiere dig fra andre mærker. Når du har fundet din stemme, skal du bruge den konsekvent på tværs af dine sociale medier. Hvis det ændres for drastisk, kan dette forvirre og endda slå nogle kunder fra.

6. Hold styr på dine fremskridt

Hver gang du ændrer din sociale mediestrategi, selv bare lidt, skal du nøje overvåge, hvad der sker bagefter. Kontroller din analyse for en stigning eller fald i aktier, gentagne gange, klik og andre data, der fortæller dig, om ændringen var positiv eller negativ.

En anden indikator er enhver feedback, der sendes direkte til dig af dine følgere. Du kan forvente, at hvis du konsekvent har lagt ud på en tidsplan uden spamming, steg din rækkevidde. Hvis du fik forskellige resultater, skal du tage dataene i betragtning for at bestemme, hvad du skal ændre. Det har muligvis bare brug for mere tid.

7. Kontroller konkurrencen

Mere end 50 millioner små virksomheder bruger Facebook, 70 procent af dem er på Twitter, og selvom kun 9% er på YouTube, stiger antallet fortsat. Oddsen er, at mindst nogle af dine konkurrenter er på en eller flere sociale medieplatforme.

Se på, hvad virksomheder på dit samme marked gør. Du får ikke kun nogle ideer, men du kan også tjekke, hvordan deres kunder reagerer på disse indlæg. Måske ser du, at du har et ben op, eller du lærer, at du har et arbejde at gøre for at holde trit.

8. Vær relatabel

Folk kommer ikke på sociale medier for at interagere med “virksomheder” – de vil være i kontakt med rigtige mennesker, som de kan forholde sig til. Så selvom du ønsker at sende indhold, der promoverer din virksomhed, skal det afbalanceres med indhold, der er nyttigt, nyttigt, underholdende eller på anden måde tilføjer værdi for dine læsere.

Som et første skridt til at forholde dig til dit publikum, skal du tjekke dine tilhængers profiler på sociale medier. Se, hvilke slags ting der interesserer dem, og hvordan du muligvis binder det sammen med dine produkter eller tjenester.

Send indhold, der appellerer til dem og ikke tager for meget af deres tid. Her er nogle effektive strategier, der når dine kunder:

  • Brug hashtags – din konkurrence er sandsynligvis! 7 ud af 10 hashtags på Instagram er mærket. Også, indlæg med hashtags får 12,6 procent mere engagement end indlæg uden. Kontroller, om der er hashtags, der er mere populært, for at blive bemærket mere.
  • Foretrukne billeder og video: visuelt indhold er 40 gange mere tilbøjeligt til at blive delt på sociale medier end tekst alene.
  • Lav et meme: Populære memes er genkendelige, og kunderne får et spark ud af det, når virksomheder giver deres eget spin på det.
  • Lokke dem ind med særlige tilbud: 90 procent af kunderne siger det følg virksomheder på sociale medier for at få tilbud og rabatter.

9. Hold fast i det

For at komme langt med din social media marketing, skal du sætte dig ind i arbejdet. Det betyder, at du er vedvarende og bevidst med dine indlæg og reposts. Hvis du ønsker at få flere klik og visninger, er du nødt til at være med det.

Hold dig til den tidsplan for social promovering, som du udvikler, og vær konsekvent og vedvarende med de andre taktikker i denne artikel for at øge din trafik.

Selv hvis du ikke bemærker en større ændring med det samme, er alt det, der kræves for et indlæg at blive viral, en del, der bliver delt igen og igen. Det ene ekstra indlæg kan gøre hele forskellen og skabe øget trafik til dit websted, der vil skubbe din virksomhed til det næste niveau.

Konklusion

At komme i gang med din virksomhed med sociale medier er en vigtig markedsføringsstrategi, men det tager arbejde og tid. Brug af ovenstående tip er en fantastisk måde at hjælpe dig i gang med og sætte din virksomhed på vej mod at udvikle en succesrig social medie tilstedeværelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me