9 razloga zašto vaš posao treba blog

Vodič za odluku kojim ćete pomoći vlasnicima malih poduzeća da shvate zašto bi trebali započeti bloganje i koliko blog može biti koristan za njihovo poslovanje.


Zašto bi vaš posao trebao blogati

Vaša tvrtka propušta nekoliko prilika ako vaša web lokacija nema blog. Bloganje može biti korisna marketinška prilika koja će dovesti do potencijalnih klijenata na tražilicama i društvenim mrežama. Ako ste razmišljali o blogu i ne možete odlučiti isplati li vam vremena i truda, evo nekoliko razloga koji bi trebali dovršiti vašu odluku.

1) Privucite potencijalne kupce i tražilice

Prije nego što započnemo s drugim pogodnostima, započnimo s dodatnim prodajnim potencijalom. Napravljeno ispravno, postovi na blogovima predstavljaju hranu za tražilice. Što autoritativniji i kvalitetniji sadržaj objavite na svom blogu, organsko ćete dobiti više prometa. Bloganje je pozitivan znak za tražilice da je vaša web lokacija aktivna i ažurirana.

Imajte na umu da to ne znači da biste trebali pljuvati bilo koji sadržaj na blogu. Bolje je imati jedan kvalitetan post od 10 nekvalitetnih. Obavezno napišite i o sadržaju vezanom za vašu tvrtku. Svaki post mora biti koristan i relevantan. Važna je razlika između generiranja sadržaja samo zato da ima sadržaj u odnosu na generiranje sadržaja kako bi se nekome pomoglo. Sadržaj niske kvalitete može imati suprotan učinak i naštetiti vidljivosti vaše tražilice. Dakle, budite upozoreni!

2) Prikažite svoje stručnost potencijalnim i sadašnjim kupcima

Kako Internet i dalje raste, vaša se konkurencija povećava. Jedan od načina da se istaknete od svojih konkurenata je pokazati kupcima da ste stručnjak u industriji. Blogging je jedan od načina prenošenja svoje stručnosti bez sastanaka i telefonskih poziva. Imajte na umu da korisnici tražilice uglavnom traže odgovore na svoje upite. Kad autoritativnim glasom dajete odgovore na ove upite s istaknutim pozivom na radnju, putem prodajnog lijevka privlačite ponude s tražilica..

Kao stručnjak, trebali biste znati što kupci tražite i to možete koristiti za pisanje postova na blogu. Recimo da ste skitnica i ideje o brainstormingu za vas su teška faza bloganja. Koja pitanja postavljaju vaši kupci kad nazovu? Koji je tipičan problem koji vidite u svom svakodnevnom poslu? Koje odgovore možete pružiti svojim kupcima? Vjerojatno je da vaš klijent ne može popraviti krov, ali pita Googlea za informacije o propuštanjima i uobičajenim problemima. Pišite sadržaj na temelju ove teme i vozit ćete kvalificirane vodiče izravno u pristiglu poštu.

3) Dugoročni je napor s trajnim koristima

Iako pisanje kvalitetnog bloga može potrajati neko vrijeme, vaš će post imati koristi. Nakon što bude objavljeno i počelo se rangirati na tražilicama, on će moći nastaviti prometovati mjesecima i mjesecima. Ne zaboravite povremeno provjeriti ispravnost članka i po potrebi ga ažurirati. Možete upotrijebiti Analytics za mjerenje ponašanja i uspjeha uspješnog posta na blogu, ali to nije uvjet ako nemate vremena.

4) Blogiranje stvara razgovor s vašim kupcima

Post u blogu otvara razgovor i ostavlja mogućnost kupcima da odgovore. Ako ste ikada vidjeli uspješan post na blogu, on često ima brojne komentare posjetitelja. Svaki posjetitelj može odgovoriti i na druge komentare, a vi možete i odgovoriti na njih. Drugim riječima, samo jedna objava na blogu može posjetitelje pozvati na komentar i početak suradnje s vašom web stranicom. Komentari možda nisu uvijek pozitivni, ali povratne informacije možete upotrijebiti za stvaranje drugih postova na blogu. Povratne informacije također mogu dati uvid u vaše kupce i što očekuju od vaših usluga i proizvoda.

5) Ne morate biti profesionalni pisac

Pisanje može biti izazovan zadatak, ali ne morate biti profesionalni pisac! Samo trebate biti stručnjak u svom području. U skladu s tim, budite oprezni da ne objavite loše pisani sadržaj jer to može srušiti vaše SEO napore i učiniti vaše poslovanje neprofesionalnim. Ako pisanje doista nije nešto što možete učiniti, uvijek možete zatražiti od urednika da popravi gramatiku i pravopis. Koristite svoju vlastitu poruku i stručnost dok dopuštate uredniku da podnese zahtjev za profesionalnim pisanjem kako bi osigurao da post ima kvalitetan sadržaj.

6) Središnje mjesto za društveni marketing

Možda ste čuli da bi društvene mreže trebale biti dio vašeg marketinga. Mnogi vlasnici tvrtki ne znaju odakle započeti, što tweetati ili što objaviti na svojoj Facebook stranici. S blogom možete dijeliti svoj sadržaj na platformama društvenih medija kako biste direktno usmjerili promet na svoju web lokaciju. Dijeljenje stručnih postova na blogovima na društvenim mrežama izvrstan je način da se publika pojača osim na tražilicama.

7) Blogiranje drži vaše web mjesto ažurnim s vijestima o industriji

Većina vlasnika tvrtki blogira trendove na svom tržištu i najnovije vijesti u industriji. Ova vrsta sadržaja pruža tražilicama svježi sadržaj koji nije već zasićen. Također održava vašu web stranicu ažurnom s najnovijim vijestima i trendovima koji mogu biti od velike koristi vašim kupcima. Kada pišete sadržaj na temelju najnovijih vijesti, privlačite više prometa na svoje web mjesto i imate manje konkurencije. Zimzeleni sadržaj je dobro imati!

8) Vaša web lokacija ne izgleda napušteno i gradi povjerenje

Jeste li ikad naišli na blog koji se nije ažurirao mjesecima? Pruža vam osjećaj da je web mjesto napušteno. To se posebno odnosi na vlasnike web lokacija koji ne ažuriraju sadržaj svojih web lokacija. S blogom korisnici znaju da se brinete o svom poslu i brinete o vašoj web prisutnosti. Pokazuje da se želite povezati sa svojim kupcima i to vam gradi povjerenje. Povjerenje je važan čimbenik u web marketingu. Sa stotinama natjecatelja na izbor, posjetitelji žele znati da se bave pouzdanim profesionalcem.

9) to je zabavno!

Nikad ne znate – zapravo biste mogli uživati ​​u bloganju. Potreban je posao i ima malo krivulje učenja, ali kad ga jednom objesite, zapravo biste mu se mogli svidjeti. Neki se vlasnici tvrtki čak i bave pisanjem terapijskim, tako da to može biti prednost za vas osobno, a ne samo profesionalno.

Koji su nedostaci bloganja?

Bloganje ima svoje prednosti, ali može imati i nedostatke. Nije svaka industrija prisutna u blogerskoj publici. Ako vaša prosječna korisnička baza ne koristi Internet ili ih jednostavno ne zanima, bloganje vjerojatno nije vrijedno truda. Ne zaboravite imati na umu svoje kupce.

Lako je započeti

Ako već imate web mjesto, većina web domaćina nudi sjajne platforme za bloganje potpuno besplatno. Ako nemate web domaćina, pogledajte Mala naranča. To je web domaćin dizajniran za mala poduzeća. Samo se prijavite i prijavite na svoj račun. Na nadzornoj ploči cPanel kliknite ikonu Softaculous da biste odabrali koju platformu za bloganje želite i zatim je instalirali..

Instalacija bloga tvrtke Softaculous

Small Orange podržava brojne platforme za pisanje blogova, ali nedavno su preporučili nove vlasnike blogova da isprobaju Duh, koja je trendi i lagana platforma za pisanje blogova koja pojednostavljuje cjelokupni postupak.

Platforme za bloganje dostupne su na Malom narančastom

Zaključak

Bez obzira koju blog platformu koristite, bloganje može biti vrijedan dio vaše marketinške strategije. Nadamo se da ste vam gore navedeni razlozi pomogli pri donošenju odluke!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me