9 причини защо вашият бизнес се нуждае от блог

Ръководство за решение, което ще помогне на собствениците на малкия бизнес да разберат защо трябва да започнат блогове и колко полезен може да бъде блогът за техния бизнес.

Защо вашият бизнес трябва да блогва

Бизнесът ви липсва на няколко възможности, ако сайтът ви няма блог. Блогът може да бъде благоприятна маркетингова възможност, която ще стимулира потенциални клиенти от търсачките и социалните мрежи. Ако сте мислили за блог и не можете да решите дали си струва вашето време и усилия, ето няколко причини, които трябва да финализират вашето решение.

1) Привличане на водещи и търсачки

Преди да се възползваме от други предимства, нека започнем с добавения потенциал за продажби. Съставено правилно, публикациите в блогове са като храна за търсачките. Колкото по-авторитетно и качествено съдържание публикувате в блога си, толкова по-органичен трафик ще получите. Блогът е положителен знак за търсачките, че вашият сайт е активен и актуален.

Имайте предвид, че това не означава, че трябва да изплюете всяко съдържание в блога. По-добре е да имате един качествен пост, отколкото 10 нискокачествени. Също така не забравяйте да пишете за съдържание, свързано с вашия бизнес. Всяка публикация трябва да бъде полезна и уместна. Има важна разлика между генерирането на съдържание, само за да има съдържание срещу генериране на съдържание, за да помогне на някого. Съдържанието с ниско качество може да има обратен ефект и да навреди на видимостта на вашата търсачка. Затова бъдете предупредени!

2) Покажете вашия опит на потенциални и настоящи клиенти

Докато Интернет продължава да расте, конкуренцията ви се увеличава. Един от начините да се откроите от конкурентите си е да покажете на клиентите, че сте експерт в бранша. Блогът е един от начините да предадете своя опит без срещи и телефонни обаждания. Не забравяйте, че потребителите на търсачки обикновено търсят отговори на своите запитвания. Когато предоставяте отговори на тези запитвания с авторитетен глас с откровено призив за действие, вие привличате потенциални клиенти от търсачките през фунията за продажби.

Като експерт трябва да знаете какво търсите клиентите и можете да използвате това, за да пишете публикации в блогове. Нека да кажем, че сте любител на новородените и мозъчната атака е трудната фаза на блоговете за вас. Какви въпроси задават вашите клиенти, когато се обаждат? Кой е типичният проблем, който виждате в ежедневната си работа? Какви отговори можете да предоставите на клиентите си? Вероятно е клиентът ви да не може да поправи покрива си, но пита Google за информация за течове и често срещани проблеми. Пишете съдържание въз основа на тази тема и ще шофирате с квалифицирани клиенти директно във входящата си поща.

3) Това е дългосрочно усилие с непрекъснати ползи

Въпреки че писането на качествена публикация в блога може да отнеме известно време, публикацията ви ще има трайни ползи. След като бъде публикуван и започне да се класира в търсачките, той може да продължи трафикът с месеци и месеци. Не забравяйте да проверите периодично статията за точност и да я актуализирате, ако е необходимо. Можете да използвате Google Анализ, за ​​да измерите поведението и успеха на успешна публикация в блога, но това не е изискване, ако нямате време.

4) Блогът създава разговор с вашите клиенти

Публикацията в блога отваря разговор и оставя възможност вашите клиенти да реагират. Ако някога сте виждали успешна публикация в блога, тя често има многобройни коментари от посетители. Всеки посетител може да отговори и на други коментари и вие също можете да отговорите. С други думи, само една публикация в блога може да покани посетителите да коментират и да започнат да се занимават с вашия уебсайт. Коментарите може да не са винаги положителни, но можете да използвате обратната връзка за създаване на други публикации в блога. Обратната връзка също може да ви даде представа за вашите клиенти и какво очакват от вашите услуги и продукти.

5) Не е нужно да сте професионален писател

Писането може да бъде трудна задача, но не е нужно да сте професионален писател! Просто трябва да си експерт в своята област. Като се има предвид, внимавайте да не публикувате лошо написано съдържание, тъй като това може да смаже вашите SEO усилия и да направи бизнеса ви да изглежда непрофесионален. Ако писането наистина не е нещо, което можете да направите, винаги можете да помолите редактор да поправи граматиката и правописа. Използвате собственото си съобщение и опит, като оставяте редактора да предяви изискването за професионално писане, за да гарантира, че публикацията има качествено съдържание.

6) Централен пункт за социален маркетинг

Може би сте чували, че социалните мрежи трябва да са част от вашия маркетинг. Много собственици на фирми не знаят откъде да започнат, какво да туитят или какво да публикуват на страницата си във Facebook. С блог можете да споделяте съдържанието си в социалните медийни платформи, за да насочите трафика директно към вашия сайт. Споделянето на експертни публикации в блогове в социалните медии е чудесен начин да придобиете експозиция в допълнение към търсачките.

7) Блогът поддържа вашия сайт актуален с новини от индустрията

Повечето собственици на бизнес блог за тенденциите на техния пазар и най-новите новини в бранша. Този тип съдържание предоставя на търсачките свежо съдържание, което вече не е наситено. Той също така поддържа вашия сайт актуален с най-новите новини и тенденции, които могат да бъдат от голяма полза за вашите клиенти. Когато пишете съдържание въз основа на последните новини, вие привличате повече трафик към вашия сайт и имате по-малко конкуренти. Вечнозелено съдържание е добре да има!

8) Вашият сайт не изглежда изоставен и изгражда доверие

Случвало ли ви се е да срещнете блог, който не е обновяван от месеци? Дава ви усещане, че сайтът е изоставен. Това важи особено за собствениците на сайтове, които не поддържат актуализирано тяхното съдържание. С блог потребителите знаят, че се грижите за бизнеса си и се грижите за присъствието си в мрежата. Това показва, че искате да се свържете с клиентите си и това изгражда доверие. Доверието е важен фактор в уеб маркетинга. Със стотици конкуренти, които могат да избират, посетителите искат да знаят, че имат работа с надежден професионалист.

9) Забавно е!

Никога не знаете – може всъщност да се насладите на блоговете. Това отнема работа и има малко крива на учене, но след като стигнете до това, може всъщност да ви хареса. Някои собственици на бизнес дори намират писане терапевтично, така че това може да бъде предимство за вас лично, а не само професионално.

Какви са недостатъците на блоговете?

Блогът има своите предимства, но може да има и своите недостатъци. Не всяка индустрия има блог аудитория. Ако средната ви клиентска база не използва интернет или просто не се интересува, блоговете вероятно не си струват усилията. Не забравяйте да имате предвид клиентите си.

Лесно е да започнете

Ако вече имате уебсайт, повечето уеб хостове предлагат страхотни блог платформи напълно безплатно. Ако нямате уеб хост, погледнете Малък портокал. Това е уеб хост, предназначен за малки предприятия. Просто се регистрирайте и влезте в акаунта си. От таблото си за cPanel щракнете върху иконата Softaculous, за да изберете коя платформа за блогове искате и след това да я инсталирате.

Инсталиране на блог от Softaculous

A Small Orange поддържа многобройни блог платформи, но наскоро препоръчаха новите собственици на блогове да опитат призрак, която е тенденциозна, лека платформа за блогове, която опростява целия процес.

Платформи за блогове, налични на A Small Orange

заключение

Независимо коя блог платформа използвате, блоговете могат да бъдат полезна част от вашата маркетингова стратегия. Надяваме се, че сте намерили горните причини за полезни при вземането на решението си!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me