9 ok, amiért webhelyének Live Chatre van szüksége (és hogyan kell hozzá tenni)

Szeretne élő csevegődobozt hozzáadni a webhelyére az ügyfélkapcsolatok javítása érdekében? Tanulja meg, hogyan lehet az élő csevegőt integrálni a webhelyére, és hogyan kell azt használni.


Élő csevegés hozzáadása

Az élő csevegés népszerű és hatékony eszköz lett az ügyfélszolgálati kapcsolatokban. Számos nagy márkanévvel rendelkező vállalkozás élő csevegést használ webhelyein. Az élő csevegés kiváló eszköz lehet a kisvállalkozások számára is.

A számok nem hazudnak. Az évezredek és az ügyfelek több mint fele azt mondja, hogy inkább az élő csevegést részesítik előnyben, mint a telefonhívásokat vagy az e-maileket.

Kattintson a Tweet-re

Ebben az útmutatóban mindent megbeszélünk, amelyet tudnod kell egy chatbox beállításáról és működtetéséről az Ön webhelyén.

Példa egy élő csevegődobozra, amelyre telepítve van Ahrefs, Intercom segítségével. A szoftver felhasználható a látogatók esetleges kérdéseinek megválaszolására, és potenciálisan az ügyfelekbe való beépítésre.

Miért kellett az üzleti vállalkozásának élő csevegést folytatnia??

Az élő csevegés nagyon hasznos lehet a webhelyén, és javíthatja a látogatókkal és az ügyfelekkel fenntartott kapcsolatait. Gondoljon más webhelyek saját korábbi tapasztalataira. Hányszor talált hasznosnak egy élő csevegést? Az alábbiakban néhány okot adunk arra, hogy miért szeretne hozzáadni egy csevegődobozt a webhelyéhez.

1. Javítja az átváltási arányokat

Az élő csevegés által kínált proaktív tájékoztatás bizonyítottan elősegíti a látogatók leadokká konvertálását. Ha van online üzlete, ez fontos lépés a további eladások generálása szempontjából. A tanulmányok kimutatták hogy az élő csevegést használó webhely látogatói háromszor nagyobb valószínűséggel vásárolnak vásárlást. Csak azzal, hogy felkeresjük és segítséget nyújtunk, átalakíthatjuk a látogatókat ólommá és remélhetőleg vevőké. Az élő csevegés által biztosított azonnali kapcsolat segít a látogatóknak meggondolni magukat. Az értékesítési csapat tagjai segíthetnek a kerítésen lévő ügyfelek meggyőzésében a vásárlásról. A lehetőségek e tekintetben nagyon kézzelfoghatóak.

2. Gyorsan kezeli az ügyfelek kérdéseit & eredményesen

Az átlagos támogató ügynök egyszerre akár három beszélgetést is képes kezelni. Ez azt jelenti, hogy háromszor annyi ügyfelet tudnak segíteni, mint telefonhívás vagy e-mail. Az élő csevegés valóban sokkal gyorsabb együttműködést biztosít, mint a többi kapcsolattartási forma. A kommunikáció könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb.

3. Szorot ad a versenytársainak

Az élő csevegés előnyei is lehetnek a verseny ellen. Az összes webhely kevesebb mint tíz százaléka jelenleg élő csevegést használ. Nemcsak jobb ügyfélszolgálatot tud nyújtani az élő csevegéssel, de elbűvölheti az ügyfeleket is. Más vállalkozások, amelyek nem integrálták az élő csevegést, nem lesznek képesek versenyezni, és elveszítik az ügyfeleket a kiemelkedő szolgáltatásaikkal.

4. Megfelelő vezetők

Az Ön webhelyén élő azonnali csevegést kezdeményezõ látogatók kíváncsi, hogy szolgáltatása / terméke megfelelő-e számukra. Az élő csevegő segítségével közvetlenül kvalifikálhatja a leadokat azáltal, hogy azonnali kérdéseket és válaszokat ad nekik.

5. Bővíti a piaci elérhetőséget

Végül, de nem utolsósorban az élő csevegés segíthet kibővíteni piaci elérhetőségét. Az ügyfelek jobban bíznak abban, hogy olyan társaságokkal folytatnak üzletet, amelyekhez könnyen hozzáférhetnek. Pusztán egy webáruházval rendelkező weboldal nem elég ahhoz, hogy meggyőzze őket vásárlásukról. Élő csevegéssel azonban az új látogatók egyszerű kattintással kéréseket és későbbi vásárlásokat tehetnek. Előfordulhat, hogy kérdéseket és ügyfeleket is kap a világ minden tájáról.

6. Csatlakozik & Bizalmat épít

Mint már említettük, az élő csevegések elősegítik az interakciót és javítják az ügyfelek tapasztalatait. Ez a két tényező szintén hozzájárul a bizalom kiépítéséhez. Az ügyfelek tudják, hogy számíthatnak az Ön vállalkozására, hogy segítséget nyújtsanak, amikor erre szükségük van. Ha az ügyfél aktívan keresi a választ és megkapja azt, akkor hálás lesz. Ugyancsak megbízhatónak fogják tekinteni az Ön vállalkozását.

A bizalom kiépítése és az ügyfelek lojalitásának megteremtése alapot adhat az ügyfélkapcsolatokhoz. Ha egy látogató belépett a webhelyére információ megszerzésére vagy megszerzésére, és pozitív tapasztalattal rendelkezik, valószínűleg visszatér. Amikor előtérbe helyezi ügyfeleit, és azonnali segítséget nyújt az élő csevegés során, akkor erre emlékeznek. Ily módon erősíti a köteléket vállalkozása és ügyfelei között. Ez biztosítja a jobb és hosszabb ügyfélkapcsolatot.

7. Javítja az Ön adatait

Fontos tudomásul venni, amit a látogatók rendszeresen kérdeznek. Ha úgy találja, hogy a látogatók folyamatosan kérdezik az árat vagy az irányelveket, vegye ezt alkalomnak webhelyének frissítésére. Az élő csevegés is remek módja annak, hogy visszajelzést kapjunk. Ezt a visszajelzést konstruktív módon felhasználhatja az esetleges információs hiányok kitöltésére. Minden üzlet számára előnyös lehet egy kis ügyfél-szempontból.

A csevegések mentésének és archiválásának képessége azt jelenti, hogy ezek az információk mindig vannak a fájlban. Bár egy vállalkozás esetleg nem fedez fel egy problémát azonnal, mégis lehetősége van erre. A fájdalom pontok, amint ismertek, mindig léteznek. Az élő csevegési archívumok aktív felhasználása a problémák felkutatására és kijavítására elősegíti az üzleti vállalkozások gyakorlatának javítását. Az ügyfelek emellett figyelembe veszik vállalkozásának változási képességét, és értékelni fogják azt.

8. Növeli az ügyfelek elégedettségét

Úgy tűnik, hogy a kisvállalkozások jobban profitálnak az élő csevegésekből. Az üzleti vállalkozások nem csak nagyobb közelséget szereznek az ügyfelek mellett, hanem könnyebben fenntartják azt. Az élő csevegés használata az ügyfelek boldogságától függetlenül az alkalmazottak létszámától függetlenül. A tanulmányok kimutatták, hogy az élő csevegéssel rendelkező webhelyek magasabb elégedettségi arányt mutatnak. Ez azt jelenti, hogy több látogató elhagyja örömmel.

A magasabb elégedettségi arány közvetlenül kapcsolódik a gyorsabb problémamegoldási időhöz. Számos vállalkozás rendelkezik oktatási dokumentumokkal vagy videókkal, amelyek segítenek az ügyfelek navigálni a webhelyen. Az ügynökök ezeket a felhasználók számára nyújthatják, hogy csökkentsék a hibaelhárítási időt. Ezenkívül a képernyőmegosztási képességek lehetővé teszik az ügynökök számára, hogy a probléma gyökeréhez kerüljenek. Az alapvető telefonálás esetén az ilyen típusú szolgáltatások nem lehetséges.

Alsó sor: Az élő csevegés megkönnyíti a látogatók számára a vállalkozásodból történő vásárlást. Böngészhetnek a terméken, miközben gyorsan megkérdezik a szükséges kiegészítő információkat. Nem kötik őket a telefonra, és arra várnak, hogy egy ügynök segítsen nekik.

Hogyan adjunk hozzá élő chat-et a webhelyedhez

Ne aggódjon, az élő csevegés fizikai integrálása a webhelyre nem olyan nehéz, mint gondolnád. Valójában a legtöbb vállalat egyszerűsítette a folyamatot. Míg egyesek csak kódot használnak, mások inkább a kütyüket részesítik előnyben. Minden attól függ, hogy melyik a webhelyed, és mit szeretne használni.

A LiveChatInc képernyőképeÉlő chat az egyik legnépszerűbb csevegődoboz a piacon, és számos funkcióval rendelkezik.

Élő chat, például egy nagyon egyszerű telepítési eljárással rendelkezik.

 • Először regisztrálnia kell a szolgáltatást. Ha próbára szeretne menni, van egy harminc napos próbaverzió.
 • Jelentkezzen be fiókjába, és lépjen be a Beállítások oldalra. A beállítások alatt keresse meg a Csatornák, majd a Csevegő modult.
 • Kattintson és másolja az oldalon megadott kódot.
 • Illessze be ugyanazt a kódot a webhely CSS-be a címke elé.
 • Frissítsd az oldalt. Ha a kód sikeresen hozzá lett adva, akkor az oldal alján látnia kell az élő csevegés modult.

Ha azonban webhelye olyan platformon van, mint a WordPress, a Bigcommerce vagy a Shopify, akkor különféle lépéseket kell követnie. Ugyanez vonatkozik a harmadik fél integrációjára. A LiveChat azonban fedezte magát. Webhelyükön könnyen követhető oktatóanyagok találhatók mindenféle telepítéshez. Egyszerűen végezzen egy kis ásást, hogy megtalálja a webhelyéhez szükséges eljárást.

Miután telepítette az élő csevegést, feltétlenül testreszabhatja webhelyére az élmény optimalizálása érdekében. A látogatók kevésbé kellemetlenül érzik magukat a csevegés használatával, ha az jól illeszkedik a webhely többi részéhez. Ne felejtse el beállítani az automatikus csevegési meghívókat és üdvözleteket sem. Ezeknek elegendőnek kell lenniük a válasz megkérdezéséhez, de nem bosszanthatják a látogatókat. Végül tanuljon meg mindent a szolgáltatásokról, hogy maximalizálja azok hatékonyságát.

tippek & Trükkök az élő chat használatához

Most, hogy mind az élő csevegésre szólnak, és hogy ez hogyan segítheti vállalkozását, rengeteg dolgot kell szem előtt tartani. Az élő csevegés nem varázslat. Csak a webhelyre helyezése nem növeli azonnal az értékesítést és a szolgáltatást. Okosnak kell lennie a csevegési beállításoknál, hogy valóban javítsa a felhasználói élményt. Ne feledje, hogy néha próba és hiba esete.

Chatbox elhelyezés

Az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy hol helyezze el a csevegődobozt. Noha a kezdőlap általában a leglátogatottabb oldal, lehet, hogy nem ideális hely. Megint nem akarjuk megszakítani a felhasználói élményt. Ez kétszeresen igaz, ha még nem foglalkoznak átfogó információkkal. Fontolja meg egy csevegődoboz elhelyezését az árképzési és a kapcsolatfelvételi oldalon.

Ezeken az oldalakon valószínűleg a legtöbb kérdést felteszik a látogatók. Tehát itt az a segítség, ha segítségre van szüksége, biztosan érdekel. Ha vállalkozása próba szolgáltatást kínál, vegye fel az élő csevegés opciót is ezen az oldalon. A látogatók nagyobb valószínűséggel indítanak ingyenes próbaverziót, amikor látják, hogy egy felhasználóbarát vállalkozásból származik. Ha elégedettek a tárgyalással, akkor lehet, hogy ugyanezen okból továbbra is fizetnek a szolgáltatásért.

Konzervüzenetek vagy előre programozott üzenetek használata közben óvatosan járhat azzal, hogy ne használja túlzottan. Az élő csevegés célja, hogy személyes kapcsolatot teremtsen az ügyfelekkel. Ha az ügyfelek úgy érzik, hogy egy robot üzenetét bombázzák, akkor nem fogják értékelni. A konzervüzenetek hasznosak lehetnek, de kis adagokban. Gondoljon arra, hogy webhelyének melyik oldala részesülne előnyben.

Tartalom és időzítés

A chatbot interakciók programozása összetett folyamat, és alapvető fontosságú, hogy időt és erőfeszítést fordítson a helyes működésre. Vagy bérelhet kiváló minőségű írót olyan webhelyekre, mint például Bízz a papíromban, hogy megfelelően megtervezze az interakcióit, vagy élő ember legyen, aki a kommunikációért felelős az Ön számára.

Amikor az ügynökök online, az üzleti munkaidőben ingyenesen segíthetnek. Azonnali küldés, amely azt mutatja, hogy az ügynökök online, jobb választ kap. Időnként csak a segítség megismerésének kényelme ad sok hasznot az ügyfél tapasztalatának. Ha a látogatóknak kérdéseik vannak, akkor nagyobb valószínűséggel kapják meg őket.

Noha nincs „tökéletes” időkeret a csevegés kezdeményezésére, megpróbálhatja más megközelítéseket. Általában véve, minél több időt tölt a felhasználó egy oldalon, annál több kérdés merül fel. Ne feledje, hogy a látogatók egyszerűsített életüket akarják. Ne bonyolítsa túl a beszélgetést. Használjon egyszerű üdvözlettel a beszélgetést.

Vegye figyelembe a mutatókat

Az élő csevegés nyomon követési és elemzési oldala is megtalálható. Nem csak beszélgetéseket tarthat, hanem azt is megmérheti, hogy hány látogató vonzza be őket. A legtöbb szolgáltatás lehetővé teszi, hogy megnézze, hogy hány csevegési kérelmet hagyott figyelmen kívül vagy fogadott el. Ez az információ segít az élő csevegési szolgáltatások javításában. Ezenkívül segíthet ügynökeinek bizonyos betekintést nyújtani szolgáltatásukba is.

A nyomkövetési funkciók javítják a webhely egészét is. Ezekkel a funkciókkal mérheti a forgalmat, hogy megnézze, ahonnan a látogatók érkeznek. Az ilyen információk segíthetnek a felhasználói élmény testreszabásában. Nem is beszélve, hogy jobb marketing stratégiákat tud kidolgozni ezekkel az információkkal, amelyek kéznél vannak. Ezek az eszközök elősegítik az online szolgáltatás egészének növekedését és fejlesztését.

Következtetés

Röviden: rengeteg pozitív eredményt hozhat, ha élő csevegést ad hozzá a webhelyéhez. A legfontosabb az, hogy javíthatja az ügyfélkapcsolatait. A jobb ügyfélkapcsolatok ápolják az ügyfelek hűségét. Minden vállalkozás, különösen a kisvállalkozások, hűséges ügyfelekre támaszkodik. Szállításkor keresni fog, és megőrizheti vevői bizalmát.

Az élő csevegés szükséges mellékterméke a webhely elemzése és az esetleges információhiányok kitöltése. Ha megmutatja az ügyfélkörét, amelyet hajlandó megváltoztatni és továbbfejleszteni, messze vezet. Egyik vállalkozás sem tökéletes, de a növekedés megmutatása különbözteti meg a többitől. Ez a változás iránti hajlandóság az ügyfelek bizalmának növelésére is hozzájárul. Az ügyfelek úgy látják, hogy az ő oldalukon állnak, és nem csak pénzügyi haszonra törekszenek.

Az élő csevegéssel azonban rengeteg pénzügyi nyereséget lehet elérni. A valóság az, hogy ez az online interakció segíti a látogatókat vezetésekben. Ez a finom megkülönböztetés lehet az, ami eladást eredményez vagy megszakít. Ha egy látogató elgondolkodik a vásárláson, majd csevegésre szólít fel, akkor döntő tényező lehet annak elfogadása. Számos vállalkozás növelte értékesítését az élő csevegés megvalósításával.

Az eladások növekedése mellett csökkentheti költségeit. Vegye figyelembe az alacsonyabb telefonszámlákat és kevesebb ügynököt, akik az ügyfélszolgálathoz szükségesek. Ha az ügyfelek tudják, hogy élő csevegést használhatnak, akkor inkább ezt részesítik előnyben, mint a hosszú, kihúzott telefonhívásokat. Ez azt jelenti, hogy kevesebb telefon cseng, de több ügyfél kap segítséget. Az ügynökök egyidejűleg több ügyfelet is tudnak segíteni, és csökkentik a várakozási időt.

Így rengeteg olyan oldalról van szó, amely élő chat hozzáadásával származhat webhelyére. Kisebb vállalkozások számára az ügyfélkapcsolatok és az ügyfél-élmény javítása hatalmas módon megtérül. A költségek csökkentése úton hozzáadott bónuszt jelent. Ezenkívül az eladások növekedése lesz a legfontosabb dolog, amelyet a vállalat nyerhet az élő csevegésekből. Szóval, kérlek, ne tedd tovább.

Ügyfelei boldogabbak lesznek, és jobban bíznak a vállalatában. Esélye van arra, hogy egy lépéssel a versenytársak előtt is előrelépsz, ami plusz. Szánjon egy kis időt arra, hogy értékelje azokat a vállalatokat, amelyek élő csevegő szolgáltatásokat kínálnak, és megnézheti, melyik vonzza a legjobban. Értékelje meg jelenlegi webhelyét, és döntse el, hogyan integrálhatja az élő csevegést bele. Ne vegye túl sokáig a döntését, mivel az internet senkire sem vár!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map