9 načina kako poboljšati brzinu učitavanja vaše web lokacije

Umorni ste od spore web stranice? Naučite kako popraviti i poboljšati performanse vaše web stranice kako biste postigli brže brzine učitavanja stranica, sretniji gledatelji, & bolje stope konverzije.


Kako popraviti sporo učitavanje web stranice

Možda ste već proveli dosta vremena radeći na upotrebljivosti i korisničkom iskustvu vaše web stranice – što je ključno za današnje mrežno poslovanje – ali bez optimizacije brzine učitavanja stranica na vašoj web stranici u konačnici vam propadaju oba. Brzina je važan dio iskoristivosti i korisničkog iskustva vaše web stranice, a bez nje, riskirate gubitak posjetitelja.

Nitko ne voli sporo web mjesto. Spore brzine učitavanja stranica mogu odvesti korisnike brže od…. barem brže od vremena potrebno za učitavanje stranice!

BRZO NAPOMENA: Studije su pokazale potrebno je JEDNU sekundu za gledateljev tok misli da ostane neprekidan. Svake sekunde nakon vaše web stranice riskira da će izgubiti interes tog gledatelja. Vaš je cilj pribaviti vaše web mjesto za učitavanje jednu sekundu ili manje.

Vrijeme učitavanja web stranice je važno!

U ranim danima weba mnoge su web stranice bile statički HTML, u osnovi običan tekstualni dokument, tako da bi teoretski bilo potrebno vrlo malo vremena za učitavanje. No, brzine veze bile su također niske (ako ste premladi da biste se sjećali pretraživanja interneta na 28.8 modemu, ovo je kao da ste prisiljeni voziti 1 milju na sat autoceste). Bilo je vrlo važno uzeti u obzir veličinu slike i broj grafike na web stranici, a da ne spominjemo kako su dinamične web stranice učitane pomoću CGI; što je znatno usporilo stvari. Sada se širina pojasa povećala. Na webu možemo učiniti puno više, i naravno da možemo.

Važno je, međutim, zapamtiti da se stara pravila i dalje primjenjuju.

Unatoč činjenici da je naša brzina interneta i uređaji koje koristimo (poput prijenosnih računala, tableta), & pametni telefoni) postaju sve brži i brži svake godine, čini se da naše strpljenje postaje sve kraće. to je Nikad dosta. Mi želimo ono što želimo i mi to želimo sada. Zbog toga je vrlo važno za internetske tvrtke optimizirati vrijeme učitavanja svoje web stranice.

U ovom ćemo članku raspravljati o najboljim praksama i trenutnim tehnologijama koje se koriste za optimiziranje brzine učitavanja stranica na web mjestu kako biste ih mogli primijeniti na svoju web stranicu..

TAKO PROČITAJTE: Brzina je također bitna za SEO.

Alati za testiranje

Prije nego što započnete bilo što, morat ćete imati metodu određivanja što usporava vašu web lokaciju i mjerilo vaše trenutne brzine na web mjestu za mjerenje poboljšanja. Problemi navedeni u nastavku mogu biti ili ne moraju biti vaš glavni problem, ali nećete znati kako ako ne možete nadzirati postupak.

Treba biti svjestan da ima puno davanja i napora. Neka rješenja u nastavku mogu zvučati kao da se međusobno protive. To je zato što ponekad rješenje jednog problema može povećati problem brzine u drugom aspektu vaše web stranice. Na primjer, stvaranje spritova za slike moglo bi uzrokovati potrebu za učitavanjem jedne velike slike isprva, što bi, iako smanjuje potrebu za učitavanjem mnogih drugih slika, moglo usporiti početno vrijeme učitavanja (detaljnije ću se pozabaviti tim metodama).

Iz tog razloga trebali biste mjeriti rezultate jedne promjene naspram druge kako biste mogli odrediti što daje najbolje rezultate.

Evo nekoliko korisnih alata:

 • Uvid u brzinu Google stranice – Ovaj će Googleov besplatni alat provjeriti bilo koji URL i pokrenuti test na vašoj web lokaciji radi njegove izvedbe. Omogućuje različite rezultate o tome kako vaša web lokacija funkcionira i na radnoj površini i na mobilnim platformama. Pokrivat će mnoga područja o kojima se govori u ovom članku i dat će prijedloge o tome što bi moglo konkretno uzrokovati usporavanje vaše web lokacije. Međutim, čini se da je ovaj alat vrlo agresivan i ponekad nerealan, pa imajte to na umu.
 • Test brzine internetske stranice Pingdom – Pingdom također nudi izvrsna rješenja za testiranje brzine koja mogu testirati vašu web lokaciju s više mjesta širom svijeta (ovo je jedan od razloga zašto je dobra ideja koristiti CDN; više o tome u nastavku). Pruža mnoga praktična rješenja za poboljšanje brzine.
 • YSlow – Ovo je besplatni dodatak za vaš preglednik koji će vam dati ocjenu na temelju broja HTTP zahtjeva, veličina slike, koristi li se CDN itd..
 • Kalkulator proračuna izvedbe – Ovo je malo korisno sredstvo za pronalaženje vrsta sadržaja koji si možete priuštiti (na temelju propusnosti) za optimalno funkcioniranje web mjesta.

upozorenje: Još jedna važna stvar koju treba uzeti u obzir je koji pristup najbolje poboljšava korisnikov doživljaj. Trebali biste saznati jesu li dodatna vremena opterećenja nasuprot postupnim vremenima opterećenja najučinkovitija. Najbolji način za to je testiranje upotrebljivosti i posebno A / B testiranje.

Kako ubrzati učitavanje vaše web stranice

Ok, sada kada imate neke alate za testiranje, uđite u stvarne stvari koje možemo učiniti kako bismo ubrzali naše web stranice!

KORISTITE LI RADNJAK? Mnogo je dodataka & dostupne su specifične WordPress optimizacije za obavljanje puno ovdje navedenih zadataka! Pogledajte naš članak koji je namijenjen bržem ulaganju WordPress-a.

1. Vaše su datoteke previše velike ili ih imate previše

Sjećate se ranije kako smo razgovarali o tome koliko je važna veličina datoteke bila u ranim danima weba? Još je važno. Iako se ovo može činiti očitim, to još uvijek treba reći. Učitavanje velikih datoteka traje dulje.

Koristite manje datoteke i manji broj datoteka (također, to zapravo može povećati korisničko iskustvo. Iako ljudi vole slike, previše ih može stvoriti preopterećenje informacijama)

Većinom vam nisu potrebne velike slike. Iako je lako promijeniti veličinu slike pomoću CSS-a, ako to radite kako biste smanjili datoteku, tada gubite propusnost. Promijenite veličinu slika prije vi ih prenosite. Nevjerovatno je koliko ih manje možete napraviti.

2. Uključite GZIP komprimiranje

Čak i nakon što smanjite veličinu datoteke, dobro ih je komprimirati zajedno s ostatkom vaše web lokacije prije nego što je pošaljete korisniku. Vjerojatno ste već upoznati s ovim konceptom. Ponekad vam je potreban način da pošaljete puno datoteka preko mreže, tako da ih trebate „komprimirati“ da budu veličine koje će dopustiti davatelj. Pa, HTTP kompresija je gotovo ista stvar.

Većina web poslužitelja omogućit će komprimiranje datoteka s uslužnim programom koji se zove gzip. Gzip će preuzeti sve datoteke na vašoj web lokaciji, komprimirati ih u mnogo manju veličinu prije slanja u korisnički preglednik. Ovo će raditi sa svim datotekama na vašoj web lokaciji. Evo i nekih drugih zgodnih mrežnih alata za kompresiju slika koji su dostupni za komprimiranje datoteka na vašoj web lokaciji.

3. Caching

Preglednicima također možete dati upute o tome kada treba koristiti predmemoriranu verziju vaše web stranice u odnosu na novu verziju. Pomoću Istek zaglavlja možete reći korisniku da koristi predmemorirani sadržaj ako je statički, ali i utjecati kada je potrebno za učitavanje novog sadržaja, poput dinamičkog sadržaja.

4. Imate previše poziva poslužitelja (HTTP zahtjeva)

Ovo je jedna od najvažnijih stvari koje trebate uzeti u obzir pri ubrzavanju stranice. Svaki put to usporava svaki put kada zatražite novu datoteku ili preusmjerite web lokaciju. Korisnički preglednik mora sa svakim od njih otputovati na vaš poslužitelj koji će potom pronaći resurs i vratiti ga korisniku. Iako je to u redu u malim dozama, svaki poziv poslužitelja (pogotovo ako se događa na istoj stranici) drastično će usporiti vašu web lokaciju.

Svaka pojedinačna datoteka koju tražite ili imate na vašem web mjestu šalje poziv poslužitelju. Ako na svojoj web stranici imate 20 slika, morate 20 puta pozvati poslužitelj. Možete smanjiti broj ovih stvari.

 • Koristite CSS slike – ovo su pojedinačne slike koje uključuju sastav svih slika na vašoj web lokaciji kao jedna slika. Možete koristiti CSS da biste pružili samo onaj dio datoteke koji je potreban za prikazivanje na određenom mjestu. To znači da će umjesto 20 poziva za 20 slika nazvati samo jednu veliku sliku. No budite oprezni – iako to smanjuje broj poziva na db-u koji će definitivno ubrzati web mjesto, veličina slike i dalje može predstavljati problem.
 • Popravite svoje neispravne veze – svaki put kad pokušate poslati nekoga na stranicu koja više ne postoji na vašoj web stranici, to uzrokuje da vaš poslužitelj isporuči stranicu 404. U osnovi to znači da traži stranicu, dobiva poruku koja nije pronađena, a zatim mora dohvatiti prilagođenu pogrešku. Svaki od ovih poziva poslužitelja može vas usporiti.
 • Smanjite preusmjeravanja – pokušajte smanjiti broj puta kad odlučite da vaš poslužitelj nekoga pošalje na drugu stranicu. Iako se ovo može činiti korisnim (na primjer, za SEO) da se stranice postave za ovu svrhu, ako upućujete previše poziva poslužitelja, to može usporiti vašu web lokaciju i negativno utjecati na korisničko iskustvo.

Primjer slike SpritePrimjer slike Sprite. Izvor slike

6. Kodiranje vaše web stranice treba optimizirati

 • Umanjite CSS i javascript – Prazan prostor znači nešto web-pregledniku. To može izgledati prazno vama ili meni, ali svaki prazan prostor je znak koji se mora pročitati i prikazati. U mnogim slučajevima to nije potrebno, pa koristite neke alate za smanjivanje kako biste ove datoteke komprimirali u još uvijek radne, ali brže za čitanje komponenti. Google je na raspolaganju nekoliko dobrih alata koji će vam pomoći minimizirajte JavaScript i CSS
 • Koristite HTML umjesto PHP-a ako nije dinamičan sadržaj – Iako je velik dio vašeg koda možda dinamičan, ponekad je u redu proširiti školu i koristiti obični HTML kôd. PHP mora biti pokrenut kroz procesor. Preglednik HTML izravno tumači. Ako se isporučuje samo statički sadržaj, pohranite ga statički.
 • Postavite CSS na vrh, a JavaScript na dno – Ovo je staro pravilo, ali još uvijek vrijedi. CSS vam treba da bude brzo prikazan, ali JavaScript se treba pokrenuti tek nakon što se sama stranica učita. Također možda želite previše ovisiti o pozivu JavaScripta iz vanjske datoteke. Ako nema puno toga, uključite ga izravno na stranicu, jer je ovo jedan manje HTTP zahtjev koji treba podnijeti.

Bilješka: Ako koristite velike popularne JavaScript biblioteke, kao što je JQuery, savjet je malo drugačiji. To ćete htjeti u zasebnoj datoteci, ali realno je još bolja ideja koristiti jQuery izravno s CDN-a. To ima nekoliko prednosti. Budući da su ove knjižnice popularne, postoji velika vjerojatnost da korisnik već ima spremljenu verziju ove biblioteke, tako da učitavanje uopće ne zahtijeva vrijeme. Ako vaš poslužitelj to pruža, ovo je još jedan poziv poslužitelja i bit će potrebno učitati čitavu biblioteku da bi mogla funkcionirati. To može dodati sporost vaše web stranice.

Ok, sada ste pogledali i sredili onoliko koliko možete interno, ali i dalje se čini sporo, pogotovo s velikih udaljenosti. Pogledajmo neke alate poslužitelja.

7. Vaša je web lokacija spora zbog kašnjenja

Latencija je pojam koji se odnosi na količinu vremena koje je potrebno da vaš poslužitelj odgovori na HTTP zahtjev. Razlog je to važan iz istog razloga što ne želite postavljati previše zahtjeva. Ako ovaj put možete ubrzati, to će drastično povećati brzinu vaše web stranice. Latencija raste kao funkcija fizičke udaljenosti između krajnjeg korisnika i poslužitelja koji pruža sadržaj.

Primjer kašnjenja web mjesta

Jedan od najboljih načina da se to riješi je korištenje mreža za dostavu sadržaja ili CDN-ova. Te predmemorije kopiraju sadržaj vaše web stranice na raznim mjestima na svijetu, tako da se smanjuje kašnjenje za svaku od tih lokacija. Najpoznatiji CDN pružatelji usluga uključuju Akamai, Cloudflare i Amazon AWS, ali postoje i mnogi drugi. Istraživanje pomoću CDN-a dobro vam vrijedi, pogotovo ako imate kupce koji su daleko od lokacije vašeg poslužitelja.

8. Vaša je baza podataka previše spora

Većina web stranica danas uvelike se oslanja na sadržaj pohranjen u bazi podataka. To se posebno odnosi na web stranice e-trgovine. Vjerojatno imate mnogo proizvoda i trebate ih pohraniti i osigurati im klik. Iako su baze podataka sjajne i vaš je prijatelj, baza podataka mogla bi biti neefikasno organizirana ili bi mogao biti broj loših upita. Zapamtite, ako korisnik mora pričekati nekoliko sekundi između svakog upita, to se zbraja. Ako korisnici ne pronađu odmah željeni proizvod ili ako traje predugo, mogu otići bez kupnje. Čak i ako nešto pronađu, izgledi da će nastaviti pregledavanje također će se smanjivati ​​sa svakom dodatnom sekundom.

Evo dobrog korak po korak vodič o tome kako započeti s tim na MySQL bazi podataka.

Bilješka: Ako imate veliku bazu podataka, možda ćete trebati zaposliti stručnjaka za bazu podataka koji bi vam pomogao jer se to može donekle pozabaviti.

9. Vaš pružatelj web hosting usluga jednostavno nije dovoljan

Bez obzira na to koliko fidi i podešavanja radite na vašoj web stranici, brz je samo koliko je njegova najslabija veza – što je u ovom slučaju vaš web poslužitelj. Odabir brzog web domaćina temelj je za brzo web mjesto. U stvari, možete sve svoje optimizacije podijeliti u dva glavna dijela – 1) optimizacije web mjesta i 2) optimizacije vašeg web poslužitelja. Web hosting je presudno i zato smo napisali opsežne vodiče o tome. Vaš web poslužitelj je zapravo prilično složen i ima puno konfiguracija koje su potrebne i za hardver i za softver fizičkog poslužitelja, ali na sreću, većina planova za web hosting upravlja, što znači da će web hosting tvrtka to učiniti za vas. Za popis nekih dobrih tvrtki koje treba koristiti, ovaj smo članak objavili na najbržim web domaćinima.

Zaključak

Iako se svaku od gore spomenutih kategorija može udubiti u mnogo veće detalje, ako slijedite ove smjernice, imate vrlo dobre šanse da skratite vrijeme učitavanja vaše web stranice na pola ili više, a vi ćete sigurno poboljšati brzinu vašeg stranica. Javite mi se u odjeljku s komentarima ako imate bilo kakvih pitanja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map