9 начина за подобряване на скоростта на зареждане на уебсайта Ви

Уморени от бавен уебсайт? Научете как да коригирате и подобрите ефективността на уебсайта си, за да постигнете по-бързи скорости на зареждане на страниците, по-щастливи зрители, & по-добри проценти на конверсия.


Как да коригираме уебсайта с бавно зареждане

Може би вече сте прекарали много време, работейки върху използваемостта на вашия сайт и потребителското изживяване – което е от съществено значение за днешния онлайн бизнес – но без да оптимизирате скоростта на зареждане на страницата на вашия сайт, в крайна сметка се проваляте и на двете. Скоростта е важна част както от използваемостта на вашия сайт, така и от потребителското изживяване и без него, рискувате да загубите посетители.

Никой не харесва бавен уебсайт. Бавните скорости на зареждане на страниците могат да прогонят потребителите по-бързо от…. поне поне по-бързо от времето, необходимо за зареждане на страницата!

БЪРЗА ЗАБЕЛЕЖКА: Проучванията показват отнема ЕДНА секунда за да може мисълта на зрителя да остане непрекъсната. Всяка секунда след това уебсайтът ви е изгубен от загуба на този зрителен интерес. Целта ви е да накарате вашия уебсайт да зареди една секунда или по-малко.

Времето за зареждане на уебсайта е важно!

В първите дни на мрежата много уебсайтове бяха статичен HTML, всъщност обикновен текстов документ, така че теоретично ще отнеме много малко време за зареждане. Скоростта на връзката обаче също беше ниска (ако сте твърде млади, за да не забравяте да сърфирате в интернет през 28.8 модем, това е все едно да бъдете принудени да карате 1 мили в час по магистралата). Беше много важно да се вземе предвид размерът на изображението и броя на графиките на уеб страница, да не говорим, че динамичните уебсайтове се зареждат с помощта на CGI; което забави значително нещата. Сега честотната лента се увеличи. Можем да направим много повече в мрежата и, разбира се, го правим.

Важно е обаче да запомните, че старите правила все още се прилагат.

Въпреки факта, че интернет скоростта ни и устройствата, които използваме (като лаптопи, таблети), & смартфони) стават все по-бързи и бързи всяка година, нашето търпение изглежда става все по-кратко. е никога не е достатъчно. Искаме това, което искаме и го искаме сега. Ето защо за онлайн бизнеса е много важно да оптимизират времето за зареждане на уебсайта си.

В тази статия ще обсъдим най-добрите практики и съвременните технологии, използвани за оптимизиране на скоростта на зареждане на страницата на уебсайта, така че да можете да ги прилагате към собствения си уебсайт.

СЪЩО ЧЕТЕТЕ: Скоростта има значение и за SEO.

Инструменти за тестване

Преди да започнете нещо, ще трябва да имате метод за определяне Какво забавя вашия сайт и сравнителен показател за текущата ви скорост на уебсайта за измерване на подобренията. Проблемите, изброени по-долу, могат да бъдат или да не са вашият основен проблем, но няма да имате начин да знаете, освен ако не можете да наблюдавате процеса.

Трябва да сте наясно, че има много дарения и вземания. Някои от решенията по-долу може да звучат така, че си противоречат. Това е така, защото понякога решението на един проблем може да увеличи проблема със скоростта надолу в друг аспект на вашия сайт. Например създаването на спрайтове за изображения може да доведе до необходимостта от зареждане на едно голямо изображение отначало, което макар и да намалява необходимостта от зареждане на много други изображения, може да забави първоначалното време на зареждане (ще се спра на тези методи по-късно).

Поради тази причина трябва да измервате резултатите от една промяна спрямо друга, за да можете да определите кое дава най-добрите резултати.

Ето няколко полезни инструмента:

  • Данни за скоростта на Google Page – Този безплатен инструмент от Google ще провери всеки URL адрес и ще проведе тест на вашия сайт за неговата ефективност. Той предоставя различни резултати за това как работи сайтът ви както на десктоп, така и на мобилни платформи. Той ще обхване много от областите, обсъдени в тази статия и ще даде предложения за това, което може конкретно да доведе до забавяне на вашия сайт. Този инструмент обаче изглежда много агресивен и понякога нереалистичен, така че имайте предвид това.
  • Тест за скорост на уебсайта Pingdom – Pingdom също има някои страхотни решения за тестване на скоростта, които могат да тестват вашия сайт от множество места по целия свят (това е една от причините, поради които е добра идея да използвате CDN; повече за това по-долу). Той предоставя много практически решения за подобряване на скоростта ви.
  • YSlow – Това е безплатен плъгин за вашия браузър, който ще ви даде оценка въз основа на броя на HTTP заявките, размерите на изображенията, независимо дали се използва CDN и т.н..
  • Калкулатор на бюджета за изпълнение – Това е малко полезно средство за намиране какъв вид съдържание можете да си позволите (въз основа на пропускателната способност), за да поддържате оптимално функционирането на сайта си..

ПРОТЕСТ: Друго важно нещо, което трябва да се вземе предвид, е кой подход най-добре подобрява изживяването на потребителя. Трябва да разберете дали допълнителните времена на натоварване спрямо постепенното време на натоварване са най-ефективни. Най-добрият начин да направите това е с тестване на използваемост и по-специално A / B тестване.

Как да направите зареждането на уебсайта си по-бързо

Добре, така че сега, когато имате някои инструменти за тестване, нека се потопим в действителните неща, които можем да направим, за да ускорим нашите уебсайтове!

ИЗПОЛЗВАТЕ ЛИ РАБОТА? Има много плъгини & налични специфични оптимизации за WordPress, за да свършите много от задачите, изброени тук! Вижте нашата статия, предназначена изключително за ускоряване на WordPress.

1. Вашите файлове са твърде големи или имате твърде много

Спомнете си по-рано как говорихме колко важен е размерът на файла в първите дни на мрежата? Все още е важно. Въпреки че това може да изглежда очевидно, това все още трябва да се каже. Зареждането на големи файлове отнема повече време.

Използвайте по-малки файлове и по-малко от тях (също това всъщност може да увеличи потребителското изживяване. Докато хората правят изображения, твърде много хора могат да създават претоварване с информация)

През повечето време не се нуждаете от много големи изображения. Въпреки че е лесно да преоразмерите изображение с помощта на CSS, ако правите това, за да направите файл по-малък, значи губите честотна лента. Преоразмерете вашите изображения преди качвате ги. Удивително е колко по-малки можете да ги направите.

2. Включете компресирането на GZIP

Дори след като сте намалили размера на файла си, е добре да ги компресирате, заедно с останалата част от сайта си, преди да го изпратите на потребителя. Вероятно вече сте запознати с тази концепция. Понякога се нуждаете от начин да изпратите много файлове по мрежа, така че е необходимо да ги „ципвате“ до размер, който ще бъде разрешен от вашия доставчик. Е, HTTP компресията е почти едно и също нещо.

Повечето уеб сървъри ще позволяват компресиране на файлове с помощна програма, наречена софтуерна. Gzip ще вземе всички файлове на вашия сайт, ще ги компресира в много по-малък размер, преди да изпрати до браузъра на потребителя. Това ще работи с всички файлове на вашия сайт. Ето и някои други удобни онлайн инструменти за компресиране на изображения, които можете да компресирате файловете на вашия сайт.

3. Кеширане

Можете също така да дадете инструкции на браузърите за това кога трябва да използва кеширана версия на вашия сайт спрямо нова версия. Като се използва Изтичане на заглавки можете да кажете на потребителя да използва кеширано съдържание, ако то е статично, но също така да се възползвате, когато има нужда да зарежда ново съдържание, например с динамично съдържание.

4. Имате твърде много сървърни обаждания (HTTP заявки)

Това е едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато ускорите вашия сайт. Всеки път, когато поискате нов файл или пренасочите сайта по някаква причина, това забавя процеса. С всеки от тях браузърът на потребителя трябва да предприеме пътуването до вашия сървър, който след това ще намери ресурса и да го предаде обратно на потребителя. Въпреки че това е наред в малки дози, всяко повикване от сървъра (особено ако се случва на една и съща страница) ще забави драстично вашия сайт.

Всеки отделен файл, който поискате или имате на вашия сайт, изпраща обаждане до сървъра. Ако имате 20 изображения на вашия сайт, това е 20 пъти сървърът да бъде извикан. Има няколко неща, които можете да направите, за да ги намалите.

  • Използвайте CSS спрайтове за изображения – това са единични изображения, които включват състав от всички изображения на вашия сайт като едно изображение. Можете да използвате CSS, за да предоставите само частта от файла, която е необходима, за да бъде показана на конкретно място. Това означава, че вместо 20 обаждания за 20 изображения, той ще извика само едно голямо изображение. Въпреки това, внимавайте – докато това намалява броя на обажданията към db, което определено ще ускори вашия сайт, размерът на изображението все още може да бъде проблем.
  • Поправете счупените си връзки – всеки път, когато се опитате да изпратите някого до страница, която вече не съществува на вашия сайт, това кара сървъра ви да достави 404 страница. По същество това означава, че търси страницата, получава съобщение не е намерено и след това трябва да извлече персонализирана грешка. Всяко едно от тези повиквания на сървъра може да ви забави.
  • Намалете пренасочванията – опитайте се да намалите количеството пъти, което решите да имате вашия сървър, за да изпратите някого на друга страница. Въпреки че това може да ви се струва полезно (например за SEO), за да имате страници, настроени за тази цел, ако извършвате твърде много обаждания от сървъра, това може да забави вашия сайт и да повлияе негативно на потребителското изживяване.

Пример за спрайт на изображениеПример за спрайт за изображения. Източник на изображението

6. Кодирането на вашия уебсайт се нуждае от оптимизация

  • Минимизирайте своя CSS и вашия javascript – Празното пространство означава нещо за уеб браузъра. Може да изглежда празно за вас или за мен, но всяко празно пространство е символ, който трябва да бъде прочетен и изобразен. В много случаи това не е необходимо, така че използвате някои инструменти за минимизиране, за да компресирате тези файлове в все още работещи, но по-бързи за четене компоненти. Google разполага с някои добри инструменти, които да ви помогнат минимизирайте своя JavaScript и CSS
  • Използвайте HTML вместо PHP, ако не е динамично съдържание – Въпреки че голяма част от кода ви може да е динамичен, понякога е добре да старите училища и просто да използвате обикновен HTML код. PHP трябва да се стартира през процесор. HTML се интерпретира директно от браузъра. Ако това е просто статично съдържание, което доставяте, тогава го съхранявайте статично.
  • Поставете вашия CSS в горната част и JavaScript в долната част – Това е старо правило, но все още важи. Трябва ви CSS да бъде рендиран бързо, но JavaScript трябва да се стартира само след зареждането на самата страница. Също така може да искате да не зависите твърде много от обаждането на JavaScript от външен файл. Ако няма много, включете го директно на страницата, тъй като това е една по-малко HTTP заявка, която трябва да бъде направена.

Забележка: Ако използвате големи популярни JavaScript библиотеки, като JQuery, съветите са малко по-различни. Ще ги искате в отделен файл, но реалистично е още по-добра идеята да използвате jQuery директно от CDN. Това има няколко предимства. Тъй като тези библиотеки са популярни, има много голяма вероятност потребителят вече да има кеширана версия на тази библиотека, така че зареждането й изобщо не отнема време. Ако имате вашия сървър, който го предоставя, това е друго повикване на сървъра и цялата библиотека ще трябва да бъде заредена, за да работи. Това може да добави бавността на вашия уебсайт.

Добре, така че сега сте прегледали и фиксирали колкото можете вътрешно, но все още изглежда бавно, особено от дълги разстояния. Нека да разгледаме някои сървърни инструменти.

7. Вашият сайт е бавен поради закъснението

Латентността е термин, който се отнася за времето, необходимо за вашия сървър да отговори на HTTP заявка. Причината за това е важна по същата причина, поради която не искате да отправяте твърде много заявки. Ако можете да ускорите този път, това ще увеличи драстично скоростта на вашия сайт. Закъснението се увеличава като функция от физическото разстояние между крайния потребител и сървъра, предоставящ съдържанието.

Пример за закъснение на уебсайтове

Един от най-добрите начини за справяне с това е чрез използване на мрежи за доставка на съдържание или CDN. Тези кеш копия на съдържанието на уебсайта ви на различни места по света, така че латентността е намалена за всяко от тези места. Най-известните доставчици на CDN включват Akamai, Cloudflare и Amazon AWS, но има и много други. Изследването с помощта на CDN си струва да си мислите, особено ако имате клиенти, които са далеч от местоположението на вашия сървър.

8. Вашата база данни е твърде бавна

Повечето уебсайтове днес разчитат в голяма степен на съдържание, което се съхранява в база данни. Това важи особено за сайтовете за електронна търговия. Вероятно имате много продукти и трябва да ги съхранявате и да им предоставяте с едно щракване. Въпреки че базите данни са страхотни и са ваш приятел, базата данни може да бъде неефективно организирана или може да има редица лоши заявки. Не забравяйте, че ако потребителят трябва да изчака няколко секунди между всяка заявка, това се добавя. Ако потребителите не намерят точния продукт, който искат веднага, или ако отнеме твърде много време, може да напуснат без покупка. Дори и да намерят нещо, шансовете, че ще продължат да сърфират, също ще намаляват с всяка секунда, необходима.

Ето едно добро стъпка по стъпка ръководство за това как да започнете с това в база данни на MySQL.

Забележка: Ако имате голяма база данни, може да се наложи да наемете специалист по база данни, който да ви помогне, тъй като това може да се включи донякъде.

9. Вашият доставчик на уеб хостинг просто не е достатъчен

Без значение колко гъвкавост и настройване правите на уебсайта си, той е толкова бърз, колкото и най-слабата му връзка – която в случая е вашият уеб сървър. Изборът на бърз уеб хост е основата за бърз уебсайт. Всъщност можете да разбиете всичките си оптимизации на две основни части – 1) оптимизации на уебсайта си и 2) оптимизации на вашия уеб сървър. Уеб хостингът е от решаващо значение и затова сме написали обширни ръководства за него. Вашият уеб сървър всъщност е доста сложен и има много конфигурация, която е необходима както за хардуера, така и за софтуера на физическия сървър, но за щастие повечето уеб хостинг планове се управляват, което означава, че уеб хостинг компанията ще направи това вместо вас. За списък на някои добри компании, които да използвате, публикувахме тази статия на най-бързите уеб хостове.

заключение

Въпреки че всяка от горепосочените категории може да бъде задълбочена в много по-големи подробности, ако следвате тези указания, имате много добър шанс да съкратите времето за зареждане на уебсайта си наполовина или повече, а вие със сигурност ще подобрите скоростта на вашия сайт. Моля, уведомете ме в секцията за коментари, ако имате въпроси.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me