9 módszer a webhely betöltési sebességének javítására

Unod már a lassú weboldalt? Tudja meg, hogyan javíthatja és javíthatja webhelye teljesítményét az oldalbetöltési sebesség gyorsabbá tétele érdekében, a boldogabb nézők, & jobb átváltási arányok.


Hogyan javíthatunk egy lassan betöltő webhelyet

Lehet, hogy már sok időt töltött a webhely használhatóságának és felhasználói élményének fejlesztésével – ami elengedhetetlen a mai online üzleti vállalkozáshoz -, de a webhely oldalbetöltési sebességének optimalizálása nélkül végül mindkettőt elmulasztja. A sebesség fontos része mind a webhely használhatóságának, mind a felhasználói élménynek, és anélkül fennáll annak a kockázata, hogy elveszíti a látogatókat.

Senki sem szereti a lassú weboldal. A lassú oldalbetöltési sebesség a felhasználókat gyorsabban el tudja távolítani, mint…. jóval legalább gyorsabban, mint az oldal betöltése!

GYORS MEGJEGYZÉS: A tanulmányok kimutatták Egy másodpercig tart hogy a néző gondolata folyamatosan megmaradjon. Másodpercenként az Ön webhelyén fennáll annak a veszélye, hogy elveszíti a néző érdeklődését. A cél az, hogy webhelyét legalább egy másodpercre töltse be.

A webhely betöltési ideje fontos!

A web korai napjaiban sok weboldal statikus HTML volt, alapvetően egy egyszerű szöveges dokumentum, tehát elméletileg nagyon kevés időbe telik a betöltés. Ugyanakkor a kapcsolat sebessége szintén alacsony volt (ha túl fiatal vagy ahhoz, hogy emlékezzen az interneten való böngészésre egy 28,8-os modemen, ez olyan, mintha egy mérföldet kénytelen óránként vezetni az autópályán). Nagyon fontos volt figyelembe venni a kép méretét és a weboldalon található grafikák számát, nem is beszélve arról, hogy a dinamikus webhelyeket CGI használatával töltötték be; ami jelentősen lelassította a dolgokat. Most a sávszélesség megnőtt. Sokkal többet tehetünk az interneten, és természetesen mi is.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a régi szabályok továbbra is érvényesek.

Annak ellenére, hogy az internet sebessége és az általunk használt eszközök (például laptopok, táblagépek), & okostelefonok) egyre gyorsabbá és gyorsabbá válik, türelmünk egyre rövidebbé válik. ez Soha nem elég. Azt akarjuk, amit akarunk, és azt akarjuk Most. Ezért nagyon fontos az online vállalkozások számára, hogy optimalizálják webhelyeik betöltési idejét.

Ebben a cikkben a webhely oldalbetöltési sebességének optimalizálására alkalmazott bevált gyakorlatokat és jelenlegi technológiákat tárgyaljuk, hogy ezeket a saját webhelyére alkalmazhassuk..

OLVASSA FEL: A sebesség a SEO szempontjából is fontos.

Tesztelő eszközök

Mielőtt bármit elkezdené, rendelkeznie kell egy meghatározási módszerrel mit lelassítja webhelyét, és a webhely jelenlegi sebességének mércéje a fejlesztések méréséhez. Lehet, hogy az alább felsorolt ​​problémák nem a legfontosabb problémák, de nem tudhatja meg, ha nem tudja nyomon követni a folyamatot.

Tudnia kell, hogy nagyon sok ad és vesz. Az alábbi megoldások némelyike ​​úgy tűnik, hogy ellentmondanak egymásnak. Ennek oka az, hogy az egyik probléma megoldása esetenként növeli a sebességgel kapcsolatos problémát a webhely egy másik aspektusában. Például a képregények létrehozásakor először szükség lehet egy nagy kép betöltésére, ami bár sok más kép betöltésének szükségességét csökkenti, lecsökkentheti a kezdeti betöltési időt (később ezeket a módszereket tárgyalom).

Ezért meg kell mérnie az egyik változás eredményét a másikkal szemben, hogy meghatározhassa, mi adja a legjobb eredményt.

Íme néhány hasznos eszköz:

 • Google oldalsebesség-betekintés – Ez a Google ingyenes eszköz ellenőrzi az összes URL-t, és tesztelést végez a webhelyén a teljesítményének ellenőrzése érdekében. Különböző eredményeket nyújt webhelye működéséről mind asztali, mind mobil platformon. Lefedi a cikkben tárgyalt számos területet, és javaslatokat fog adni arra vonatkozóan, hogy mi okozhatja kifejezetten webhelyének lelassulását. Ez az eszköz azonban úgy tűnik, hogy nagyon agresszív és néha irreális, ezért ne feledje ezt.
 • Pingdom webhelysebesség-teszt – A Pingdom rendelkezik néhány nagyszerű sebesség-tesztelési megoldással, amelyek tesztelhetik webhelyét a világ számos pontjáról (ez az egyik oka annak, hogy érdemes egy CDN-t használni; erről bővebben az alábbiakban olvashat). Számos gyakorlati megoldást kínál a sebesség javítására.
 • YSlow – Ez egy ingyenes plugin a böngésző számára, amely osztályozást nyújt a HTTP kérések száma, a képméret, a CDN használata stb. Alapján.
 • Teljesítmény költségvetési kalkulátor – Ez egy hasznos kis eszköz annak kiderítéséhez, hogy milyen tartalmat tudja megfizetni (sávszélesség alapján) az Ön webhelyének optimális működése érdekében..

ELLENTMONDÁS: Egy másik fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, az a megközelítés, amely a legjobban javítja a felhasználói élményt. Meg kell tudnia, hogy a kiegészítő betöltési idők a fokozatos betöltési időkkel szemben a leghatékonyabbak. A legjobb módszer erre a használhatóság tesztelésével, különösképpen az A / B teszteléssel.

Hogyan lehet gyorsabbá tenni webhelyét

Oké, tehát most, hogy van néhány tesztelő eszköz, merüljünk el a tényleges dolgokon, amelyeket tehetünk webhelyeink felgyorsítása érdekében!

HASZNÁLJON FELSŐESSÉGET?? Sok plugin létezik & az itt felsorolt ​​feladatok sokféle elvégzéséhez elérhető WordPress-optimalizálás! Nézze meg a cikkünket, amely kizárólag a WordPress gyorsabbá tételét szolgálta.

1. A fájlja túl nagy, vagy túl sok van

Emlékszel korábban, hogyan beszéltünk arról, hogy milyen fontos volt a fájl mérete az internet korai napjaiban? Még mindig fontos. Noha ez nyilvánvalónak tűnik, mégis el kell mondani. A nagy fájlok betöltése hosszabb ideig tart.

Használjon kisebb fájlokat, és kevesebbet is (ez valójában növeli a felhasználói élményt. Míg az emberek szeretik a képeket, túl sokan tudnak túlterhelni az információkat)

Legtöbbször nem kell nagyon nagy kép. Bár a kép átméretezése egyszerű a CSS segítségével, ha ezt a fájlt kisebbre állítja, akkor a sávszélességet pazarolja. Átméretezheti képeit előtt feltölted őket. Elképesztő, hogy mennyi kisebbre teheti őket.

2. Kapcsolja be a GZIP Compressing funkciót

Még a fájlméret csökkentése után is jó ötlet tömöríteni őket a webhely többi részével együtt, mielőtt elküldené a felhasználónak. Valószínűleg már ismeri ezt a fogalmat. Időnként szükség van egy csomó fájl elküldésére a hálózaton keresztül, tehát “össze kell tömöríteni” azokat olyan méretűre, amelyet a szolgáltatója engedélyezi. Nos, a HTTP-tömörítés nagyjából ugyanaz.

A legtöbb webszerver lehetővé teszi a fájlok tömörítését az úgynevezett segédprogrammal gzip. A Gzip el fogja tölteni az összes fájlt a webhelyén, és sokkal kisebb méretre tömöríti őket, mielőtt elküldi a felhasználó böngészőjére. Ez a webhely összes fájljával együtt fog működni. Itt található még néhány, a webhelyén található fájlok tömörítéséhez elérhető praktikus online képtömörítő eszköz.

3. Gyorsítótár

Azt is utasíthatja a böngészők számára, hogy mikor kell a webhely gyorsítótárazott verzióját használni, szemben az új verzióval. Használva A fejlécek lejárata megmondhatja a felhasználónak, hogy statikus tartalommal használja a gyorsítótárazott tartalmat, de kihasználhatja az új tartalmak betöltésekor is, például dinamikus tartalom esetén.

4. Túl sok szerverhívás van (HTTP kérések)

Ez az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni a webhely felgyorsításakor. Minden alkalommal, amikor új fájlt kér, vagy bármilyen okból átirányítja a webhelyet, ez lelassítja a folyamatot. Mindegyikével a felhasználói böngészőnek el kell jutnia a szerveréhez, amely majd megtalálja az erőforrást, és továbbadja azt a felhasználónak. Noha ez kis adagokban rendben van, minden szerverhívás (különösen, ha ugyanazon az oldalon történnek) drasztikusan lelassítja a webhelyet.

Minden egyes, a webhelyén kért vagy tárolt fájl hívást küld a szervernek. Ha 20 kép van a webhelyén, akkor 20-szor kell kiszolgálót hívni. Számos dolgot megtehetsz ezek csökkentése érdekében.

 • Használjon CSS-képet – ezek egy képeket tartalmaznak, amelyek egyetlen képként tartalmazzák a webhely összes képét. A CSS segítségével megadhatja a fájlnak csak azt a részét, amely szükséges ahhoz, hogy egy adott helyen megjelenjen. Ez azt jelenti, hogy 20 kép 20 kép helyett csak egy nagy képet fog hívni. Legyen óvatos – bár ez csökkenti a db-hívások számát, ami feltétlenül felgyorsítja az Ön webhelyét, a képméret továbbra is problémát jelenthet.
 • Javítsa meg a megszakadt linkeket – minden alkalommal, amikor megpróbál valakit elküldeni egy olyan oldalra, amely már nem létezik a webhelyén, a szervere 404-es oldalt küld. Alapvetően ez azt jelenti, hogy megkeresi az oldalt, nem talált üzenetet kap, majd vissza kell keresnie egyéni hibát. A szerverhívások mindegyike lelassíthat.
 • Csökkentse az átirányításokat – próbáljon meg csökkenteni azon alkalmak számát, amikor úgy dönt, hogy szervere egy másik oldalra küldjön valakit. Noha ez hasznosnak tűnik (például SEO esetén), ha az oldalakat erre a célra állítják be, ha túl sok szerverhívást kezdeményez, ez lelassíthatja webhelyét, és negatív hatással lehet a felhasználói élményre..

Példa egy képregényrePélda egy képrészletre. Képforrás

6. Az Ön webhelyének kódolási igényeinek optimalizálása szükséges

 • Csökkentse CSS-jét és javascript-jét – Az üres hely valamit jelent a böngésző számára. Lehet, hogy üres Önnek vagy nekem, de minden üres hely olyan karakter, amelyet el kell olvasni és megjeleníteni. Sok esetben erre nincs szükség, ezért néhány minimalizáló eszközt használ, hogy ezeket a fájlokat még működőképessé tömörítse, de az összetevők gyorsabb olvasása érdekében. A Google rendelkezésére áll néhány jó eszköz, amely segít minimalizálja a JavaScript-et és a CSS-t
 • Használjon HTML-t a PHP helyett, ha nem dinamikus tartalom – Bár a kód nagy része dinamikus lehet, néha jó az óvodába járni, és egyszerű HTML-kódot használni. A PHP-t egy processzoron keresztül kell futtatni. A HTML-t közvetlenül a böngésző értelmezi. Ha ez csak statikus tartalom, amelyet szállít, akkor tárolja statikusan.
 • Tegye CSS-jét a tetejére, és a JavaScriptet aljára – Ez egy régi szabály, de továbbra is érvényes. Szüksége van a CSS gyors megjelenítésére, de a JavaScriptet csak az oldal betöltése után kell futtatni. Előfordulhat, hogy nem sokat függ attól, hogy egy külső fájlból meghívja-e a JavaScriptet. Ha nem sok, vegye fel közvetlenül az oldalra, mivel ez kevesebb HTTP kérést igényel.

jegyzet: Ha nagy népszerű JavaScript könyvtárakat használ, például a JQuery-t, akkor a tanács kissé eltér. Ezeket külön fájlban kívánja meg, de valójában még jobb ötlet, ha a jQuery-t közvetlenül a CDN-ből használja. Ennek van néhány előnye. Mivel ezek a könyvtárak népszerűek, nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy a felhasználónak már van ennek a könyvtárnak a gyorsítótárazott változata, így a betöltés egyáltalán nem vesz igénybe időt. Ha kiszolgálója biztosítja, ez egy újabb szerverhívás, és a teljes könyvtárat be kell tölteni, hogy működjön. Ez növeli a webhely lassúságát.

Oké, tehát most már annyit átnéztek és rögzítettek, amennyire csak tudsz belsőleg, de ez még mindig lassúnak tűnik, főleg hosszú távolságok esetén. Nézzük meg néhány szerver eszközt.

7. Az Ön webhelye latencia miatt lassú

A késleltetés egy olyan kifejezés, amely azt az időtartamot jelzi, amelyet a szervernek válaszolni kell egy HTTP kérésre. Ennek oka azért fontos, mert nem akarja túl sok kérést tenni. Ha ebben az időben képes felgyorsítani, ez drasztikusan növeli webhelye sebességét. A késés növekszik a végfelhasználó és a tartalmat szolgáltató szerver közötti fizikai távolság függvényében.

Példa a webhely késleltetésére

Az egyik legjobb módszer ennek kezelésére a tartalomszolgáltatási hálózatok vagy CDN-k használata. A webhely tartalmának ezeknek a gyorsítótár-másolatainak másolatai vannak a világ különböző pontjain, így mindegyik helynél csökken a késés. A legismertebb CDN szolgáltatók közé tartozik az Akamai, a Cloudflare és az Amazon AWS, de vannak még sokan. A CDN használatával történő kutatás érdemes időben megtenni, különösen, ha olyan ügyfelek vannak, akik távol vannak a szerver helyétől.

8. Az adatbázis túl lassú

Manapság a legtöbb webhely nagymértékben támaszkodik az adatbázisban tárolt tartalomra. Ez különösen igaz az e-kereskedelmi webhelyekre. Valószínűleg sok termékkel rendelkezik, és ezeket tárolni kell, és egy kattintással biztosítani kell számukra. Noha az adatbázisok nagyok és a barátod, az adatbázis nem hatékonyan lehet megszervezve, vagy számos rossz kérdés lehet. Ne feledje: ha a felhasználónak néhány másodpercet kell várnia az egyes lekérdezések között, ez összeadódik. Ha a felhasználók nem találják meg azonnal a kívánt terméket, vagy ha túl sokáig tart, vásárlás nélkül elhagyhatják a terméket. Még ha talál is is valamit, az esély arra, hogy folytatja a böngészést, szintén csökken minden második extra igénybevételével.

Itt egy jó lépésről lépésre hogyan kezdje el ezzel a MySQL adatbázisban.

Jegyzet: Ha nagy adatbázisa van, akkor esetleg fel kell bérelnie egy adatbázis-szakembert, hogy segítsen, mivel ez kissé bekapcsolódhat.

9. A web hosting szolgáltatója csak nem elég gyors

Nem számít, mennyit összezavarod és módosítja a webhelyét, csak annyira gyors, mint a leggyengébb láncszeme – amely ebben az esetben a webszerver. A gyors webtárhely kiválasztása az alapja a gyors weboldalnak. Valójában az összes optimalizálást két fő részre bonthatja – 1) a webhely optimalizálására és 2) a webszerver optimalizálására. A webtárhely kritikus jelentőségű, ezért átfogó útmutatásokat írtunk erről. A webszerver valójában meglehetősen bonyolult, és nagyon sok konfigurációra van szükség a fizikai szerver hardveréhez és szoftveréhez egyaránt, de szerencsére a legtöbb webtárhely-tervet kezelik, ami azt jelenti, hogy a web hosting cég ezt megteszi az Ön számára. Néhány felhasználható jó társaság felsorolása érdekében ezt a cikket tettük közzé a leggyorsabb internetes házigazdákról.

Következtetés

Noha a fent említett kategóriák mindegyike sokkal részletesebben belemerülhet, ha betartja ezeket az irányelveket, akkor nagyon jó esélye van arra, hogy a webhely betöltési idejét felére vagy többre csökkenti, és minden bizonnyal javítani fogja webhelye sebességét. webhely. Kérdéseivel kérjük, tudassa velem a megjegyzés rovatban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map