9 mjetet kryesore prototipuese falas dhe të paguara për Designers UX / UI

Zbuloni mjetet më të mira prototipuese për UX & Designers UI që do ta bëjnë krijimin e produktit tuaj më të shpejtë dhe më efektiv.


Mjetet më të mira të protokollit për projektuesit UX / UI

Prototipi funksionon më mirë se një mijë takime.

Në fund të fundit, është diçka që përdoruesit e ardhshëm dhe palët e interesuara mund të shohin dhe klikojnë. Cila është mënyra e shkëlqyeshme për të mbledhur reagimet e tyre dhe për ta bërë produktin tuaj më të mirë – në një fazë të hershme, jo kur është gati.

Kjo është arsyeja pse dizajnerët përpiqen të bëjnë çmos në këtë fazë, dhe mjetet e duhura mund të ndihmojnë me siguri.

Por është e vështirë të humbasësh në këtë numër të madh të aplikacioneve – ato pa pagesë, të paguara, me bazë në internet dhe desktop.

Për t’ju ndihmuar të zgjidhni softuerin e duhur, unë kam listuar 9 mjete më të mira prototipuese për vitin 2020, si në modë, ashtu edhe me efektivitet.

Le t’i kontrollojmë ato.

Mjetet më të lira prototipuese

Cila është qëllimi për të shpenzuar qindra në softuer kur mund të përdorni mjete falas për prototipim?

Por ka një mjet pa kapëse është kryesisht i thjeshtë, me funksionalitet të kufizuar. Ata nuk do të funksionojnë nëse jeni duke punuar në hartimin UI / UX me një ekip të madh zhvilluesish.

Akoma, nëse jeni duke punuar në një projekt të vetëm si uebfaqen e biznesit tuaj, mjetet falas mund të jenë më se të mjaftueshme.

Unë kam mbledhur disa mjete prototipuese që mund të dëshironi të provoni – dhe nuk do t’ju kushtojë asnjë qindarkë.

Adobe XD

platformat: macOS, Windows

Fotografi për mjetet prototipuese të Adobe XD

Adobe XD vjen me një ndërfaqe jashtëzakonisht të thjeshtë, por të lehtë për t’u përdorur, që përputhet me aplikacionet e tjera të Cloud Creative.

Në seksionin Prototip, projektuesit mund të lidhin kartonat ose ekranet, të shikojnë prototipet e përfunduara dhe t’i ndajnë ato për rishikimin e klientëve.

Karakteristikat kryesore:

 • Rrjedh prototipi i telit. Designers mund të kalojnë nga mënyra e projektimit në prototip dhe të lidhin kartat e artit. Ndihmon ata të komunikojnë rrjedhën e aplikacioneve me shumë ekran dhe të kalojnë midis skenareve të ndryshme.
 • Prototipizimi i zërit. Krijuesit bashkëveprojnë me prototipet e tyre duke përdorur shkaqet e zërit dhe rishikimin e të folurit. E thënë thjesht, në Adobe XD dizajnerët mund të përdorin komandat zanore si një shkas.
 • Paraparje për pajisjen iOS dhe Android në pajisje. Kur ndërtojnë prototipe për aplikacionin iOS ose Android, projektuesit mund të shohin pamjen e parë të punës së tyre në pajisje të pajtueshme duke përdorur aplikacionin celular XD. Kështu, ata mund të shikojnë dhe testojnë aplikacionin në të njëjtën kohë.
 • Importi i skedarëve Sketch, Photoshop dhe Illustrator. Mjetet e projektimit Adobe janë të pajtueshme me njëra-tjetrën, kështu që ju mund të kopjoni një element në Illustrator dhe ta ngjisni atë në Adobe XD. Përveç mjeteve Adobe, ekziston gjithashtu një shtojcë për Sketch.

Plani fillestar përdoruesit kanë qasje në dokumente të përbashkëta të pakufizuar, redaktorë dhe lidhje të përbashkëta (deri në prill 2020).

Invision

platformat: me bazë në internet

Pamja e pamjes së mjetit prototip të mjetit

Invision është deri tani mjeti më i popullarizuar për krijimin e telave, prototyping dhe tallje.

Karakteristikat kryesore:

 • Ndërtimi i prototipeve të pasura ndërvepruese. Karakteristika kryesore që ndihmon projektuesit të merren me efikasitet me InVision dhe të krijojnë prototipe të reja të zoti.
 • Lënia e komenteve. Ekipi i projektimit mund të shkruaj komentet e tyre në lidhje me prototipe të ndryshme. Plus, ata mund të shikojnë historinë e ndryshimeve – skedarët azhurnohen sa më shpejt që ato janë redaktuar.
 • sinkronizim. Projektet sinkronizohen me depot e cloud si Google Drive ose Dropbox. InVision gjithashtu ka një sistem të menaxhimit të projektit për të organizuar rrjedhën e punës në mënyrë të efektshme.
 • plugins. Disa shtojca që lejojnë përdoruesit të dërgojnë modele në InVision nga Sketch dhe Photoshop.

Plani Falas ofron një prototip me ekrane të pakufizuar, i cili mund të jetë i mjaftueshëm për dizajnerët individualë.

mrekulli

platformat: ueb, iOS, Android

Ekrani i mjetit prototip të mrekullueshëm

mrekulli është një tjetër mjet prototiping me elementë të parainstaluar (butona, menutë) për platforma të ndryshme.

Karakteristikat kryesore:

 • Ndërtimi i prototipeve realiste. Designers mund të shndërrojnë modelimet e projektimit në prototipe interaktive të lëvizshme ose në internet brenda disa minutash. Pa shkruar një rresht të vetëm kodi.
 • Testimi i përdoruesit. Ndërsa UX luan një rol vendimtar në krijimin e çdo produkti dixhital, projektuesit mund të marrin përshtypje nga përdoruesit gjatë testimit beta dhe të bëjnë ndryshime për të përmbushur nevojat e klientëve.
 • Krijimi i syzeve të automatizuar të dizajnit. Marvel ka një mjet të integruar Handoff që i lejon projektuesit t’ua dorëzojnë projektuesve zhvilluesit duke u dërguar atyre një URL.

Prettyshtë mjaft e lehtë për t’u përdorur aplikacionin Marvel – ndërfaqja e tij është e qartë, kështu që edhe fillestarët mund të merren me të.

Për më tepër, Marvel ka një plugin për Sketch për ndërveprime më të mira dhe punë prodhuese.

Figma

platformat: me bazë në internet

Fotografi prototipi i mjetit Figma

Figma është një mjet i projektimit me bazë cloud, i ngjashëm me Sketch, por edhe më i mirë për bashkëpunimin në ekip.

Firma e bën shumë të thjeshtë ndërtimin e prototipeve duke përdorur tranzicionet, dhe nuk keni nevojë të shkarkoni një aplikacion të vetëm të palëve të treta për këtë.

Karakteristikat kryesore:

 • Shkëputje e qetë. E gjithë ekipi UI / UX duhet të bëjë është që të ndajnë një lidhje me devs, dhe ata do të kenë qasje në të gjitha informacionet – linjat e leximit, asetet grafike, matjet e gatshme për t’u eksportuar.
 • Platformë gjithëpërfshirëse. Designers lehtë mund të shkojnë midis skedarit të projektimit dhe prototipit live. Redaktimet shfaqen menjëherë në prototip.
 • bashkëpunim. Anëtarët e ekipit, përfshirë klientët, mund të rishikojnë me lehtësi modelet e përfunduara, të lënë përshtypje në kohë reale dhe të komunikojnë përmes Slack të integruar në Figma.
 • plugins. Designers mund të zgjerojnë funksionalitetet themelore të Figma duke përdorur shtojcat si Unsplash, Figmotion, Bling Color, dhe kështu me radhë – më shumë se 100 tani për tani.

Figma është falas për dizajnerë individualë – deri në 2 redaktorë dhe 3 projekte.

Webflow

platformat: me bazë në internet

Pamja prototipi i mjetit prototip të faqes së internetit

Webflow është një mjet për shumë qëllime dhe do të jetë zgjidhja më e mirë nëse doni të zbuloni si të krijoni modelimin në internet – dhe praktikoni shumë.

Me Webflow, ju krijoni një UI në internet, animacione dhe paraqitje, dhe botimin e tyre të mëtejshëm.

Karakteristikat kryesore:

 • zhvilloj&dizajni. Designers konvertojnë hartimin e tyre në një kod të pastër që përputhet me të gjitha standardet e kërkuara. Nga ana tjetër, një projektues bëhet gjithashtu një zhvillues.
 • Animime / shndërrime 3D. Ekipi UI / UX krijon transformime 3D CSS pa pasur nevojë të shkruani kodin.
 • Një gamë e gjerë komponentësh. Rrjedha e faqeve në internet përmban forma të personalizueshme, menutë dropdown, skedat, navigimin në internet të përgjegjshëm, etj.
 • Rrjedha e faqeve në internet CMS. Webflow CMS lejon pronarët e faqeve të internetit të menaxhojnë faqen e tyre – në çdo shfletues ose pajisje.
 • integrimet. Si një ndërtues i plotë i faqes në internet, Webflow ka integrime me Google Analytics, Google Optimize, MailChimp, Zapier.

Pra, Rrjedha e internetit është një zgjedhje e shkëlqyeshme për stilistët që duhet të bëjnë gjithçka vetë.

Mjetet kryesore të paguara të prototipit

Me një softuer të paguar, ju mund të presin si hapësirë ​​të pakufizuar në disk, karakteristika të reja të dobishme, shtojca private dhe fonte dhe shumë më tepër.

Le të zbulojmë se cilat mjete prototipuese ia vlen paratë e tyre në vitin 2020.

skicë

platformat: makOS

Skica e pamjes së mjetit prototip të mjetit

Nëse ndonjëherë i keni afruar projektimit UI, jam i sigurt se keni dëgjuar për këtë. sot, skicë është një nga mjetet më të njohura – dhe të fuqishme – prototipuese.

Skica lejon përdoruesit të ndërtojnë kornizë teli, modele dhe prototipe dhe të bashkëveprojnë me mjete të tjera prototipuese për shkak të shtojcave të shumta. 

Karakteristikat kryesore:

 • prototyping. Përdoruesit krijojnë prototipe interaktive dhe të forta me Sketch, dhe shikojnë paraprakisht modelin e tyre për të parë se si funksionojnë në veprim.
 • Redaktimi i vektorit. Meqenëse Sketch është një mjet i bazuar në vektor, ekipi UI përdor veçori të redaktimit të vektorit për të krijuar dhe modifikuar forma ekzistuese.
 • Presets duke shtuar, ruajtur, eksportuar. Designers krijojnë paravendet e preferuara dhe i ruajnë në Sketch. Atëherë ata mund të eksportojnë këto paravendësha për t’i ndarë me anëtarët e ekipit.
 • Eksporti i kodit. Dizajni mund të eksportohet si kod. Kështu, ajo kontribuon në bashkëpunimin midis projektuesve dhe zhvilluesve.
 • Qindra shtojca. Skica siguron shumë shtojca të dobishme që thjeshtojnë procesin e projektimit dhe përmirësojnë përvojën e përgjithshme.

kosto: 99 dollarë për licencën personale

parim

platformat: makOS

Ekrani i mjetit prototip të parimit

parim mjet më popullor prototiping për ndërtimin e ndërfaqeve të animuar dhe ndërveprues.

Karakteristikat kryesore:

 • Ndërtimi i ndërfaqeve të animuara. Parimi lejon që projektuesit të krijojnë ndërfaqe ndërvepruese dhe të animuara të përdoruesve.
 • Eksportimi dhe shikimi i prototipeve. Nëse dizajnerët duhet të shohin se si duket një prototip në një telefon, ata mund të shkarkojnë aplikacionin Principle për iPhone dhe të lidhin smartphone-in e tyre me Mac për të provuar vrojtimin.
 • Ekrane të shumëfishta. Mund të krijoni ekrane të shumëfishtë për një aplikacion me shumë ekran.
 • import. Designers importojnë skedarë Sketch dhe i bëjnë të animuar nëse janë statikë.

kosto: 129 dollarë

Axure

platformat: macOS, Windows

Ekrani i mjetit prototip të boshtit

Axure është një mjet prototipues progresiv UX që ndihmon projektuesit të ndërtojnë prototipe për të dyja dhe platformat e lëvizshme.

Karakteristikat kryesore:

 • prototyping. Versioni i fundit i Axure (RP 9) vjen me modalitetin celular me kursorët e prekjes dhe lëvizësit lëvizës për të përmirësuar përvojën në celular, opsionet e shkallëzimit, shkurtoret për faqet e ardhshme / të mëparshme, etj..
 • Formoni pajisje elektronike. Axure ofron një stilim personal, duke përfshirë typografinë, kufijtë dhe mbushjet, efekte stili të cilat lejojnë projektuesit të shtojnë elementë me porosi.
 • Shtimi i dokumentacionit. Designers mund të përfshijnë dokumentacionin në prototipet dhe diagramet e tyre. Ndihmon me shkrimin e informacionit të hollësishëm në lidhje me secilin prototip ose diagram – si funksionon prototipi, përbërësit kryesorë të aplikacionit dhe më shumë.
 • Bashkëpunim i nivelit të lartë. Designers punojnë në Axure në të njëjtin prototip së bashku me kolegët e tyre. Shtë e lehtë për të ndarë modelet me aksionarët ose përdoruesit e mundshëm për të marrë përshtypjet e tyre.

kosto: 29 dollarë për Versionin Axure RP 9 Pro në muaj (495 $ – i përhershëm)

JustInMind

platformat: macOS, Windows

Vetëm në Mind Ekrani i mjetit prototip të mjeteve

Një nga avantazhet më të mira të JustInMind mjet prototiping është versioni i tij desktop. Mund ta instaloni në kompjuterin tuaj dhe të punoni në modalitetin offline, edhe nëse tani nuk keni lidhje interneti.

Karakteristikat kryesore:

 • Paketat e para-ngarkuara të UI-së. JustInMind përmban kuti UI që bëjnë prototipimin e të dy versioneve në internet dhe celular të shkojnë më lehtë dhe më shpejt.
 • Menaxhimi i kërkesave. Designers mund të shtoni të gjitha kërkesat e projektit në procesin e prototiping dhe tekstin e lidhjes. Në këtë mënyrë, ata menaxhojnë të gjitha kërkesat dhe sigurohen që secila prej tyre të kryhet.
 • integrim. JustInMind mund të integrohet me Sketch, Adobe Suite, JIRA për të zgjeruar proceset bashkëpunuese.
 • bashkëpunim. Dizajnuesit ndajnë punën e tyre me anëtarët e ekipit, bashkëpunojnë shpejt dhe lënë komente.

kosto: 29 dollarë në muaj (228 dollarë në vit)

Kjo eshte! Siç e shihni, ka një zgjedhje të madhe të mjeteve prototipuese – për disenjatorët individualë dhe lojtarët e ekipit.

Dhe varet vetëm nga ju që të përdorni, kështu që zgjidhni me mençuri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me