9 Mënyra se si të përmirësoni shpejtësinë e ngarkimit të faqes suaj të internetit

Lodhur nga një faqe në internet e ngadaltë? Mësoni si të rregulloni dhe përmirësoni performancën e faqes tuaj të internetit për të marrë shpejtësi më të shpejtë të ngarkesës në faqe, shikues më të lumtur, & normat më të mira të konvertimit.

Si të rregulloni një faqe në internet me ngarkim të ngadaltë

Ju mund të keni kaluar shumë kohë duke punuar në përdorshmërinë e faqes suaj dhe përvojën e përdoruesit – e cila është thelbësore për biznesin e sotëm në internet – por pa optimizuar shpejtësinë e ngarkesës së faqeve të faqes tuaj, në fund të fundit po i dështoni të dyja këto. Shpejtësia është një pjesë e rëndësishme e shfrytëzueshmërisë së faqes suaj dhe përvojës së përdoruesit dhe pa të, rrezikoni të humbni vizitorët.

Askush nuk i pëlqen një faqja e internetit e ngadaltë. Shpejtësia e ngadaltë e ngarkesës në faqe mund t’i largojë përdoruesit më shpejt sesa…. mirë të paktën më shpejt se koha që duhet për të ngarkuar faqen!

SHENIMI I SHUM: Studimet kanë treguar zgjat NJ second sekondë që rrjedha e mendimit të një shikuesi të qëndrojë e pandërprerë. Seconddo sekondë pas, faqja juaj në internet rrezikon të humbasë interesin e këtij shikuesi. Qëllimi juaj është të merrni faqen tuaj të internetit për të ngarkuar një sekondë ose më pak.

Koha e ngarkesës së faqes në internet është e rëndësishme!

Në ditët e para të internetit, shumë faqe në internet ishin HTML statike, në thelb një dokument i thjeshtë teksti, kështu që teorikisht do të duhej shumë pak kohë për tu ngarkuar. Sidoqoftë, shpejtësitë e lidhjes ishin gjithashtu të ulta (nëse jeni shumë i ri për të kujtuar shfletimin në internet në një modem 28.8, kjo është sikur të detyroheni të drejtoni 1 milje në orë në autostradë). Ishte shumë e rëndësishme të merret parasysh madhësia e figurës dhe numri i grafikëve në një faqe në internet, për të mos përmendur që faqet e internetit dinamike ishin ngarkuar duke përdorur CGI; gjë që ngadalësoi gjërat në mënyrë të konsiderueshme. Tani, gjerësia e bandës është rritur. Ne mund të bëjmë shumë më tepër në internet, dhe natyrisht, ne bëjmë.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të mbani mend se rregullat e vjetra ende zbatohen.

Përkundër faktit se shpejtësia jonë e internetit dhe pajisjet që përdorim (si laptop, tablet), & telefonat inteligjentë) po bëhen më të shpejtë dhe më të shpejtë çdo vit, durimi ynë duket se po bëhet më i shkurtër. është asnjëherë e mjaftueshme. Ne duam atë që duam dhe e duam atë tani. Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme që bizneset në internet të zgjedhin kohën e ngarkesës në faqen e tyre të internetit.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë praktikat më të mira dhe teknologjitë aktuale të përdorura për optimizimin e shpejtësisë së ngarkesës së faqes së një faqe në internet, në mënyrë që të mund t’i zbatoni këto në faqen tuaj të internetit..

LEXONI EDHE: Shpejtësia ka rëndësi edhe për SEO.

Mjetet e provës

Para se të filloni ndonjë gjë, do t’ju duhet të keni një metodë të përcaktimit çfarë po ngadalëson faqen tuaj dhe një pikë referimi i shpejtësisë aktuale të faqes suaj të internetit për të matur përmirësimet. Problemet e renditura më poshtë mund ose nuk mund të jenë çështja juaj kryesore, por nuk do të keni asnjë mënyrë të dini nëse nuk mund të monitoroni procesin.

Ju duhet të jeni të vetëdijshëm se ka shumë dhurata dhe merr. Disa nga zgjidhjet më poshtë mund të tingëllojnë sikur ato kundërshtojnë njëra-tjetrën. Kjo për shkak se nganjëherë zgjidhja për një problem mund të rrisë një problem të shpejtësisë në një aspekt tjetër të faqes tuaj. Për shembull, krijimi i sprites së imazhit mund të shkaktojë nevojën për të ngarkuar një imazh të madh në fillim, i cili, ndërsa zvogëlon nevojën për të ngarkuar shumë imazhe të tjera, mund të ngadalësojë kohën fillestare të ngarkesës (unë do të shkoj në këto metoda më vonë).

Për këtë arsye, ju duhet të matni rezultatet e një ndryshimi përkundrejt një tjetri, në mënyrë që të përcaktoni se çfarë jep rezultatet më të mira.

Këtu janë disa mjete të dobishme:

  • Insajtet e Shpejtësisë së faqes Google – Ky mjet falas nga Google do të kontrollojë çdo URL dhe do të zhvillojë një test në faqen tuaj për performancën e tij. Ajo siguron rezultate të ndryshme për mënyrën sesi faqja juaj funksionon si në desktop ashtu edhe në platformat mobile. Ai do të përfshijë shumë nga fushat e diskutuara në këtë artikull dhe do të japë sugjerime për atë që mund të shkaktojë ngadalësimi i faqes tuaj. Sidoqoftë, ky mjet duket se është shumë agresiv dhe nganjëherë joreal, prandaj mbajeni këtë në mendje.
  • Testi i Shpejtësisë së faqes në internet Pingdom – Pingdom gjithashtu ka disa zgjidhje të shkëlqyera për testimin e shpejtësisë, të cilat mund të testojnë faqen tuaj nga vende të shumta në të gjithë globin (kjo është një nga arsyet pse është një ide e mirë të përdorni një CDN; më shumë në këtë më poshtë). Ajo siguron shumë zgjidhje praktike për përmirësimin e shpejtësisë suaj.
  • YSlow – Kjo është një shtojcë falas për shfletuesin tuaj që do t’ju ofrojë një notë bazuar në numrin e kërkesave HTTP, madhësive të imazhit, nëse përdoret një CDN, etj..
  • Llogaritësi i Buxhetit të Performancës – Ky është një mjet i dobishëm i vogël për të kuptuar se çfarë lloj përmbajtjeje mund të “lejoni” (bazuar në gjerësinë e bandës) për të mbajtur faqen tuaj duke funksionuar në mënyrë optimale.

caveat: Një tjetër gjë e rëndësishme që duhet të merret në konsideratë është cila qasje përmirëson më së miri përvojën e përdoruesit. Ju duhet të zbuloni nëse kohët shtesë të ngarkesës krahasuar me kohën graduale të ngarkesës janë më efektive. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është me testimin e përdorshmërisë dhe konkretisht testimin A / B.

Si ta bëni më të shpejtë ngarkesën tuaj në internet

Në rregull, kështu që tani që keni disa mjete testimi, le të zhyten në gjërat aktuale që mund të bëjmë për të shpejtuar faqet e internetit!

DO T US PRDORET WORDPRESS? Ka shumë shtojca & optimizime specifike të WordPress në dispozicion për të bërë shumë nga detyrat e listuara këtu! Shikoni artikullin tonë të destinuar ekskluzivisht për ta bërë më të shpejtë WordPress.

1. Skedarët tuaj janë shumë të mëdhenj ose keni shumë

Mos harroni më herët se si folëm për sa madhësi të skedarit ishte në ditët e para të internetit? Shtë akoma e rëndësishme. Ndërsa kjo mund të duket e qartë, prapëseprapë duhet të thuhet. Skedarët e mëdhenj duhen më shumë kohë për tu ngarkuar.

Përdorni skedarë më të vegjël dhe më pak prej tyre (gjithashtu kjo në të vërtetë mund të rrisë përvojën e përdoruesit. Ndërsa njerëzit pëlqejnë imazhet, shumë mund të krijojnë informacion mbingarkesë)

Shumica e kohës, nuk ju duhen imazhe shumë të mëdha. Ndërsa është e lehtë të ndryshosh përmasat e një imazhi duke përdorur CSS, nëse po e bëni këtë për ta bërë një skedar më të vogël, atëherë po humbni bandën. Madhësoni imazhet tuaja para ju i ngarkoni ato. Shtë e mahnitshme se sa më e vogël mund t’i bëni ato.

2. Ndizni Kompresimin GZIP

Edhe pasi të keni zvogëluar madhësinë e skedarit tuaj, është një ide e mirë t’i kompresoni ato, së bashku me pjesën tjetër të faqes tuaj përpara se ta dërgoni atë tek përdoruesi. Ju ka të ngjarë të jeni njohur tashmë me këtë koncept. Ndonjëherë keni nevojë për një mënyrë për të dërguar shumë skedarë përmes një rrjeti, kështu që ju keni nevojë për t’i “zëvendësuar” ato deri në një madhësi që do të lejohet nga ofruesi juaj. Epo, ngjeshja HTTP është pothuajse e njëjta gjë.

Shumica e serverëve në internet do të lejojnë kompresimin e skedarëve me një mjet të quajtur gzip. Gzip do të marrë të gjitha skedarët në faqen tuaj, duke i ngjeshur ato në një madhësi shumë më të vogël përpara se t’i dërgoni në shfletuesin e përdoruesit. Kjo do të funksionojë me të gjitha skedarët në faqen tuaj. Këtu janë edhe disa mjete të tjera të dobishme për kompresimin e imazhit në internet që janë në dispozicion për ju për të kompresuar skedarët në faqen tuaj.

3. Ruajtja

Ju gjithashtu mund të jepni udhëzime për shfletuesit se kur duhet të përdorë një version të ruajtur të faqes tuaj përkundrejt një versioni të ri. Duke përdorur Shefat e perandorisë mund t’i thoni përdoruesit të përdorë përmbajtje të ruajtur në qoftë se është statike, por edhe të levave kur ka nevojë të ngarkojë përmbajtje të re, siç është me përmbajtje dinamike.

4. Ju keni shumë thirrje në server (Kërkesa HTTP)

Kjo është një nga gjërat më të rëndësishme për t’u marrë parasysh kur shpejtoni faqen tuaj. Sa herë që kërkoni një skedar të ri, ose ridrejtoni sitin për ndonjë arsye, kjo ngadalëson procesin. Me secilën prej tyre, shfletuesi i përdoruesit duhet të bëjë udhëtimin në serverin tuaj, i cili më pas do të gjejë burimin dhe do t’ia kalojë përsëri përdoruesit. Ndërsa kjo është në rregull në doza të vogla, çdo telefonatë e serverit (veçanërisht nëse ato po ndodhin në të njëjtën faqe) do të ngadalësojnë faqen tuaj në mënyrë drastike.

Filedo skedar i vetëm që ju kërkoni ose keni në faqen tuaj dërgon një telefonatë në server. Nëse keni 20 imazhe në faqen tuaj, kjo është 20 herë që serveri duhet të quhet. Ekzistojnë një numër i gjërave që mund të bëni për të zvogëluar këto.

  • Përdorni spritet e figurës CSS – këto janë imazhe të vetme që përmbajnë një përbërje të të gjitha imazheve në faqen tuaj si një imazh. Ju mund të përdorni CSS për të siguruar vetëm pjesën e skedarit që është e nevojshme për t’u treguar në një lokacion specifik. Kjo do të thotë që në vend të 20 thirrjeve për 20 imazhe, ajo do të thërrasë vetëm një imazh të madh. Sidoqoftë, jini të kujdesshëm – ndërsa kjo zvogëlon numrin e thirrjeve në db, të cilat patjetër do të shpejtojnë faqen tuaj, madhësia e figurës mund të jetë akoma problem.
  • Fiksoni lidhjet tuaja të prishura – sa herë që përpiqeni të dërgoni dikë në një faqe që nuk ekziston më në faqen tuaj, kjo bën që serveri juaj të japë një faqe 404. Në thelb kjo do të thotë që kërkon faqe, merr një mesazh të gjetur, dhe më pas duhet të marrë një gabim me porosi. Secila prej këtyre thirrjeve të serverit mund të ju ngadalësojë.
  • Ulja e ridrejtimeve – përpiquni të zvogëloni sasinë e herë që vendosni të keni serverin tuaj për të dërguar dikë në një faqe të ndryshme. Ndërsa kjo mund të duket e dobishme (për shembull, për SEO) që të vendosen faqe për këtë qëllim, nëse bëni shumë thirrje të serverëve, kjo mund të ngadalësojë faqen tuaj dhe të ndikojë negativisht në përvojën e përdoruesit.

Shembull i një Sprite ImazhiNjë shembull i një Sprite Image. Burimi i figurës

6. Optimizimi i nevojave për kodim të faqes suaj të internetit

  • Minimizoni CSS dhe javascript tuaj – Hapësira e zbrazët do të thotë diçka në shfletuesin e internetit. Mund të duket e zbrazët për ju ose për mua, por çdo hapësirë ​​bosh është një karakter i cili duhet të lexohet dhe jepet. Në shumë raste nuk është e nevojshme, kështu që ju përdorni disa mjete minimizuese për të kompresuar këto skedarë në akoma funksionime, por më shpejt për të lexuar komponentët. Google ka disa mjete të mira në dispozicion për t’ju ndihmuar minimizoni JavaScript dhe CSS tuaj
  • Përdorni HTML në vend të PHP nëse nuk është përmbajtje dinamike – Ndërsa shumica e kodit tuaj mund të jetë dinamik, ndonjëherë është mirë të shkoni në shkollë të vjetër dhe thjesht të përdorni kodin e thjeshtë HTML. PHP duhet të drejtohet përmes një procesori. HTML interpretohet direkt nga shfletuesi. Nëse është thjesht përmbajtje statike që po jepni, atëherë ruajeni në mënyrë statike.
  • Vendosni CSS tuaj në krye dhe JavaScript në fund – Ky është një rregull i vjetër, por gjithsesi ai vlen. Ju duhet që CSS të jepet shpejt, por JavaScript duhet të ekzekutohet vetëm pasi vetë faqja të ngarkesave. Gjithashtu ju mund të dëshironi të mos varet shumë nga thirrja e JavaScript nga një skedar i jashtëm. Nëse nuk ka shumë, përfshijeni direkt në faqe, pasi kjo është një kërkesë më pak HTTP që duhet të bëhet.

shënim: Nëse përdorni biblioteka të mëdha të njohura JavaScript, të tilla si JQuery, këshillat janë pak më ndryshe. Do t’i dëshironi këto në një skedar të veçantë, por realisht është një ide edhe më e mirë për të përdorur jQuery direkt nga një CDN. Kjo ka disa avantazhe. Për shkak se këto biblioteka janë të njohura, ekziston një gjasë shumë e lartë që përdoruesi të ketë tashmë një version të ruajtur të kësaj biblioteke, kështu që ngarkimi i tij nuk kërkon kohë fare. Nëse e keni siguruar serverin tuaj, kjo është një tjetër thirrje e serverit, dhe e gjithë biblioteka do të duhet të ngarkohet për të punuar. Kjo mund të shtojë ngadalësinë e faqes suaj të internetit.

Në rregull, kështu që tani ju keni shikuar gjatë dhe fiksuar sa më shumë që mundeni nga brenda, por gjithsesi duket i ngadaltë, veçanërisht nga distanca të gjata. Le të shohim disa mjete të serverit.

7. Faqja juaj është e ngadaltë për shkak të latencës

Latence është një term i cili i referohet sasisë së kohës që kërkon për serverin tuaj për t’iu përgjigjur një kërkese HTTP. Arsyeja kjo është e rëndësishme për të njëjtën arsye që ju nuk dëshironi të bëni shumë kërkesa. Nëse mund ta shpejtoni këtë herë, kjo do të rrisë në mënyrë drastike shpejtësinë e faqes tuaj. Vonesa rritet si një funksion i distancës fizike midis përdoruesit fundor dhe serverit që siguron përmbajtjen.

Shembull i vonesës në internet

Një nga mënyrat më të mira për ta trajtuar këtë është duke përdorur Rrjetet e Dorëzimit të Përmbajtjes, ose CDN. Këto kopje të përmbajtjes së faqes tuaj të internetit në vende të ndryshme të globit, në mënyrë që vonesa të zvogëlohet për secilën nga ato vende. Ofruesit më të njohur të CDN përfshijnë Akamai, Cloudflare dhe Amazon AWS, por ka shumë të tjerë. Hulumtimi për të përdorur një CDN vlen mjaft mirë për kohën tuaj, veçanërisht nëse keni klientë që janë larg vendndodhjes së serverit tuaj.

8. Baza e të dhënave juaj është shumë e ngadaltë

Shumica e faqeve të internetit sot mbështeten shumë tek përmbajtja e cila ruhet në një bazë të dhënash. Kjo është veçanërisht e vërtetë për faqet e e-commerce. Ju ka të ngjarë të keni shumë produkte dhe keni nevojë për t’i ruajtur ato dhe t’u siguroni atyre një klikim. Ndërsa bazat e të dhënave janë të shkëlqyera dhe janë shoqja juaj, baza e të dhënave mund të jetë e organizuar në mënyrë joefikase, ose mund të ketë një numër të pyetjeve të këqija. Mos harroni, nëse një përdorues duhet të presë disa sekonda midis secilës pyetje, kjo shton. Nëse përdoruesit nuk e gjejnë menjëherë produktin e saktë që dëshirojnë, ose nëse kërkon shumë kohë, ata mund të lënë pa blerje. Edhe nëse ata gjejnë diçka, shanset që ata do të vazhdojnë të shfletojnë gjithashtu do të ulen me çdo shtesë të dytë që duhet.

Këtu është një e mirë udhëzues hap pas hapi se si të filloni me këtë në një bazë të dhënash MySQL.

Shënim: Nëse keni një bazë të dhënash të madhe, mund t’ju duhet të punësoni një profesionist të bazës së të dhënave për t’ju ndihmuar, pasi kjo mund të përfshihet disi.

9. Ofruesi juaj i Web Hosting është thjesht jo mjaft i shpejtë

Pavarësisht se sa mendjemadhësi dhe tundje ju bëni në faqen tuaj të internetit, është vetëm aq shpejt sa lidhja e tij më e dobët – e cila në këtë rast, është serveri juaj në internet. Zgjedhja e një hosti të shpejtë në internet është themeli për një uebfaqe të shpejtë. Në fakt, ju mund të prisni të gjitha optimizimet tuaja në dy pjesë kryesore – 1) optimizimet e faqes suaj të internetit dhe 2) optimizimet e serverit tuaj. Web hosting është thelbësor dhe kjo është arsyeja pse ne kemi shkruar udhëzues të gjerë për të. Serveri juaj në internet është në të vërtetë mjaft kompleks dhe ka shumë konfigurim që nevojiten si për harduerin ashtu edhe për softverin e serverit fizik, por për fat të mirë, shumica e planeve të mbajtjes së uebit janë menaxhuar, që do të thotë se kompania e mbajtjes së faqes në internet do ta bëjë këtë për ju. Për një listë të disa ndërmarrjeve të mira për t’u përdorur, ne e kemi botuar këtë artikull në hostet më të shpejtë të uebit.

përfundim

Ndërsa secila prej kategorive të lartpërmendura mund të paraqitet në detaje shumë më të mëdha, nëse ndiqni këto udhëzime, ju keni një shans shumë të mirë për të shkurtuar kohën e ngarkesës në faqen tuaj në gjysmë ose më shumë, dhe me siguri do të përmirësoni shpejtësinë e faqe interneti. Ju lutem më njoftoni në pjesën e komenteve nëse keni ndonjë pyetje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me