9 mënyra efektive për të përmirësuar normën e fryrjes së faqes suaj të internetit

Keni një normë të lartë fryrje? Këtu janë disa gjëra që mund të bëni për të mbajtur vizitorët tuaj në faqen tuaj të internetit dhe për të përmirësuar optimizimin tuaj të konvertimit në të njëjtën kohë.


Si të përmirësoni nivelin e fryrjes

Fillimi i një biznesi në internet kërkon shumë kohë dhe durim. Ju duhet të përqëndroheni në ndërtimin e një komunikimi efektiv me punonjësit, të siguroheni që vizitorët e sitit të kenë një përvojë të shkëlqyeshme të përdoruesit, të vëzhgoni analitikën tuaj dhe shumë detyra të tjera të përditshme.

Sidoqoftë, shumë tregtarë dhe pronarë të afarizmave në internet luftojnë me analitikë dhe me statistika specifike që përmbahen në të dhënat e një faqe në internet. Një nga pikat e tyre më të mëdha të dhimbjes është niveli i fryrjes së faqes në internet.

FAR ASHT MIMI I FUNDIT? Me pak fjalë, një normë fryrje është përqindja e përdoruesve që u larguan nga faqja juaj pasi vizituan vetëm një faqe të vetme.

Shkalla e lartë e fryrjes do të thotë që ju mungoni në mundësitë e konvertimit. Gjithashtu, nuk do të jeni në gjendje të krijoni një udhëtim të shkëlqyeshëm të klientit nëse vizitorët në sit po largohen edhe para se të shohin se çfarë keni për të ofruar.

Cila është një normë e mirë e fryrjes?

Të kesh një normë të lartë fryrje do të thotë që përdoruesit nuk janë duke kërkuar në uebfaqen tuaj. Ata thjesht janë duke u ulur në faqen tuaj dhe duke lënë pa kontrolluar faqet e tjera të faqes tuaj.

Le të themi që keni një blog, dhe qëllimi juaj është që njerëzit të lexojnë më shumë se një artikull. Në të njëjtën mënyrë, nëse keni një faqe në internet të kompanisë, dëshironi që përdoruesit të shkojnë përtej faqes fillestare dhe pastaj të kontrolloni se çfarë keni për të ofruar.

Pra, çfarë është një normë e mirë fryrje?

Disa pajtohen që të kesh një normë fryrje prej 80 përqind është e madhe, ndërsa të tjerët do ta shohin atë si të dëmshëm. Megjithatë, një normë e mirë e fryrjes do të varet nga qëllimet e biznesit tuaj.

Klikoni për të Tweet

Pavarësisht, shumica e pronarëve dhe menaxherëve të sitit dëshirojnë të zvogëlojnë këtë numër shqetësues sa të munden. Kjo është për shkak se normat e fryrjes shërbejnë si një tregues i përdorueshmërisë së faqes në internet, që do të thotë se mund të ndikojë në renditjen e motorit të kërkimit.

Kjo është pikërisht arsyeja pse ju duhet të mësoni se si të përmirësoni nivelin tuaj të fryrjes. Në këtë postim, ne do të zbulojmë më thellë në nëntë mënyrat efektive se si mund të përmirësoni normat e fryrjes së faqes tuaj:

Shpejtoni faqen tuaj

Shpejtësia e faqes suaj luan një faktor të madh në përcaktimin nëse një plumb i ardhshëm do të qëndrojë në faqen tuaj. Në fakt, shkaktimi i një vonese nga një sekondë mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në shitje. Për shembull, një kompani e madhe si Amazon mund të humbasë mbi një miliard dollarë për një vonesë një sekondë.

Shumica e përdoruesve presin një përvojë të shpejtë dhe të pastër. Pra, nëse jeni relativisht të pasigurt nëse faqja juaj është në rregull, apo jo, duhet ta merrni parasysh këtë: Përdoruesit presin që një sit do të ngarkojë brenda dy sekondave. Përndryshe, shumica e tyre do të largohen dhe do të kalojnë te konkurrentët tuaj.

Ekzistojnë gjithashtu dy fusha kryesore për të cilat duhet të përqendroheni nëse doni të shpejtoni faqen tuaj: elementë mediatikë dhe animacione.

Elementet e mediave përfshijnë video dhe imazhe. Për imazhe, zvogëloni madhësinë e tyre pa ulur cilësinë e tyre. Këtu janë disa mjete në internet që mund t’ju ndihmojnë ta bëni atë:

Kur bëhet fjalë për video, mos i pritini ato në serverin tuaj. Në vend të kësaj, ngarkoni ato në Vimeo ose YouTube dhe thjesht futni ato në faqen tuaj.

Tani, pasi të keni mbaruar këto elemente mediatike, është koha për të kaluar në animacione. Ju duhet të keni sa më pak të jetë e mundur. Sa më shumë skriptet që duhet të ngarkojë faqja juaj, aq më i ngadalshëm do të bëhet.

Përdorni animacione dhe elementë që gjenden vetëm në HTML5. Qëndroni larg atyre që përdorin Flash ose Java. Sigurohuni që të përdorni një host të shpejtë në internet.

Publikoni përmbajtje me cilësi të lartë

Një mënyrë tjetër efektive për të rritur kohën që një përdorues shpenzon në një faqe është duke krijuar përmbajtje me cilësi të lartë.

Për shkak se krijimi i përmbajtjes është ende një subjekt krejtësisht i ndryshëm, përmbajtja “me cilësi të lartë” do të thotë që ju jeni duke krijuar përmbajtjen që një përdorues po kërkon. Në mënyrë ideale, ajo duhet të jetë e rëndësishme për kërkimin e tyre, dhe ajo duhet të zgjidhë një pikë të veçantë dhimbjeje ose problemi në jetën e tyre.

Të tjerët thjesht kërkojnë një përgjigje të thjeshtë për pyetjet e tyre. Nëse mund ta zgjidhni këtë dhe t’u jepni atyre vlera, atëherë ka të ngjarë që ata të kthehen dhe të rrinë rreth e rrotull.

Gjithashtu, merrni parasysh boshllëqet e përmbajtjes dhe konkurrentët tuaj në mënyrë që të keni një ide për llojin e përmbajtjes që audienca juaj dëshiron, por nuk është e disponueshme.

Këshillë e shpejtë: Ndërsa vazhdoni të shtoni më shumë përmbajtje dhe krijoni më shumë vlerë për audiencën tuaj, së shpejti do të zbuloni se normat e fryrjes tuaj ka të ngjarë të zvogëlohen.

Bëni faqen tuaj të internetit miqësore me celularin

Shanset janë, shumica e përdoruesve do të shikojnë faqen tuaj nga një bollëk pajisjesh. Pra, a keni optimizuar që përmbajtja e faqes të përshtatet këtyre ekraneve të ndryshme?

Nëse përgjigja është jo, atëherë duhet të keni.

Mesatarisht, njerëzit marrin telefonat e tyre rreth 58 herë në ditë. Në lidhje me këtë, 62 përqind hyrë në internet duke përdorur telefonat e tyre celular.

Me rritjen e numrit të njerëzve që hyjnë në internet duke përdorur pajisjet e tyre mobile çdo vit, mosarritja e optimizmit të faqes tuaj për celular është si përdoruesit që luten praktikisht të kërcejnë në faqen tuaj dhe të duken diku tjetër.

Faqja juaj duhet të ketë një dizajn të përgjegjshëm për t’u ofruar vizitorëve të faqes tuaj celular përvojë të shkëlqyeshme të përdoruesit.

Maksimizoni përvojën e përdoruesit

Ju duhet t’i siguroni kujtdo që ulet në faqen tuaj me një përvojë optimale të përdoruesit. Do të thotë, faqja juaj duhet të jetë:

  • Relativisht e lehtë për të lundruar
  • Lehtë për t’u lexuar
  • Në lidhje me nevojat e tyre
  • Shumë i personalizuar

Elementet që vizitorët duhet të shohin në faqen tuaj duhet të pasqyrojnë atë që dini prej tyre.

Le të themi që një përdorues ka vizituar faqen tuaj më parë. Ju mund të ofroni sugjerime për përmbajtje bazuar në interesat e tyre të mëparshme.

Keni një CTA me shumë rëndësi

Në të njëjtën mënyrë, duhet të jeni specifik edhe me veprimet që dëshironi që përdoruesit të marrin në faqen tuaj pasi të konsumoni çfarëdo përmbajtje që ju ofroni.

Pasi të dini se çfarë dëshironi të bëjnë ata, mund t’i nxisni ata të ndërmarrin veprime duke siguruar një CTA të qartë dhe të saktë ose thirrje për veprim.

Sidoqoftë, sa më shumë CTA që vendosni në faqe, aq më shumë do të ngatërroni perspektivat tuaja dhe do t’i mposhtni ato.

Ndërsa është e shkëlqyeshme të keni shumë CTA në një faqe të vetme, dhe ju besoni përdoruesve ta vlerësojnë atë përpara se të ndërmarrin veprime, kjo nuk ndodh shpesh.

Duhet të jetë e lehtë nga ana e përdoruesit për të gjetur CTA-në tuaj dhe të ndërmarrë veprime pa sherr. Pra, mos i mposhtni ato duke siguruar një duzinë CTA.

Mendoni për qëllimin e përdoruesit tuaj dhe si këto faqe mund të arrijnë ose të përmbushin qëllimin e tyre. Dhe më pas përfshini një thirrje për veprim të duhur dhe të qartë për të ndihmuar në mbarimin e punës.

Përdorni Popup-Exit-Extent

Duke përdorur pop-ups mund rrit Shkalla e fryrjes së faqes tuaj. Pse? Epo, për pjesën më të madhe, pop-up bezdisin dhe irritojnë shumë njerëz.

Nga ana tjetër, ekziston një kategori tjetër e quajtur pop-up të shkallës së daljes. Këto pop-ups dihet se ulin normat e fryrjes.

Por si? Epo, ndryshe nga ato që na bezdisin pop-up-et, pop-up-et e shtrirjes në dalje shfaqen vetëm kur dikush vendos të lërë një faqe ose faqe në internet.

Meqenëse ai person tashmë po largohet, atëherë nuk keni asgjë për të humbur kur hidhni një pop-up.

Përdorni Angazhimin e Përmbajtjes Multi-Media

Imazhet dhe videot janë gjithashtu të njohura për të rritur angazhimin e një siti. Kjo është pikërisht arsyeja pse postimet në Facebook që përmbajnë imazhe ndahen 2.3x më shumë se ato që nuk kanë.

Shtimi i imazheve përkatëse, me cilësi të lartë, do t’i inkurajojë përdoruesit të përfshihen plotësisht me përmbajtjen tuaj, t’i tërheqë ata të mësojnë më shumë rreth markës tuaj dhe të arrijnë normat e shëndetshme të fryrjes.

Vetëm mbani në mend të shtoni këto vizuale pa dëmtuar shpejtësinë e ngarkesës së faqes në faqen tuaj. Gjithashtu, merrni parasysh llojin e skedarit që dëshironi të përdorni në mënyrë që të mos dëmtojë normat e përgjithshme të fryrjes së faqes tuaj.

Lidhje me postimet dhe artikujt e lidhur

Nëse doni të shmangni përdoruesit nga kërcimi jashtë faqes tuaj të internetit, atëherë konsideroni të lidhni përmbajtjen tuaj me faqe të tjera në faqen tuaj.

Kjo është mjaft e ngjashme me lidhjet e brendshme. Por me këtë qasje, ju jeni duke paraqitur postime të veçanta që vizitorët tuaj do të donin të vizitonin tjetër.

Për shembull, mund të shtoni postime në lidhje me fundin e postimit tuaj në blog. Kjo do t’u japë përdoruesve diçka për të bërë pasi të lexojnë postimin tuaj.

Bëni përshtypjen e vizitorëve me dizajn të mahnitshëm

Një tjetër gjë që do t’i shtyjë njerëzit të largohen nga faqja juaj është hartimi i faqes së keqe. Kjo shpjegon pse theksojmë rëndësinë e dizajnit të shkëlqyeshëm të internetit për klientët tanë në Productions Sytian.

Hidhni një dizajn të mahnitshëm të faqes së internetit dhe vizitorët e faqes suaj nuk do ta ndihmojnë atë, por ngjiten si zam.

Pra, nëse dizajni i faqes tuaj është në rregull, atëherë është koha që të investoni në një ridizajnim të faqes në internet. Duke vepruar kështu do të bëjë që faqja juaj të dalë e qartë, dhe kjo mund të ndihmojë në uljen e nivelit të saj të fryrjes.

Mbi ty

Aty e keni. Siç mund ta keni kuptuar, ka disa mënyra që mund t’ju ndihmojnë të ulni shkallën e fryrjes së faqes tuaj. Vetëm mbani në mend se çdo sit është i ndryshëm.

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh kufizimet tuaja, si dhe audiencën tuaj të synuar, kur të kuptoni nëse niveli juaj i fryrjes është shumë i lartë apo jo.

Gjithashtu, ndërsa biznesi juaj zhvillohet, ju gjithashtu do të filloni të identifikoni pikat specifike të dhimbjes së audiencës tuaj të synuar. Kjo do t’ju ndihmojë të siguroni përdoruesve një përvojë që do t’i mbajë ata në sitin tuaj shumë më gjatë pasi të keni parë fillimisht nga rezultatet e kërkimit.

Kur kjo të ndodhë, normat e fryrjes suaj do të bien, dhe numri i përdoruesve të angazhuar do të rritet. Pra, cilën nga këto këshilla do të aplikoni së pari në faqen tuaj?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me