9 közösségi média marketing-tipp az üzleti élet megkezdéséhez

Ismerje meg, hogyan kezdheti el vállalkozását a közösségi médiával a 9 közösségi média marketing tipp felhasználásával, amelyek növelik a forgalmat és növelik az eladásokat.


Közösségi média marketing (SMM) tippek vállalkozása számára

A közösségi média használata vállalkozásában egy időben bevált és bevált marketingstratégia, amely működik. Ez nem csak a webhely forgalmát növeli, üzleti kitettséget ad, és értékesítést generál, hanem kiváló módja annak, hogy kapcsolatot tartson fenn meglévő ügyfeleivel, és visszajelzést gyűjtsön a továbbfejlesztésről..

TUDTAD? Emberek, akik a közösségi médiát használják napi átlagosan 135 percet töltenek a közösségi médiában. Ez több mint 2 óra minden nap!

A közösségi média marketing területén még újaknak tűnik a szociális média jelenlétének fejlesztése látszólag félelmetes feladat. Ez nem csupán néhány üzenet feladása a közösségi média fiókjain, majd az, hogy várja a varázslat bekövetkezését. Igen, idő és odaadás szükséges, de meg tudod csinálni. Proaktívnak kell lennie arról, hogy mikor és hogyan hirdesse vállalkozását a közösségi médiában, miközben aktív marad a friss tartalommal és kapcsolatba léphet követőivel..

Tippek a közösségi média jelenlétének fejlesztéséhez

A cél az, hogy minél több követőt, kattintást és megosztásot szerezzen – de az elérés erőfeszítést igényel. Íme néhány tipp, amely segít eltávolítani.

1. Állítsa be az elérhető célokat

Amikor először indít egy közösségi média-fiókot, követői száma nulla. Ez a szám szomorúnak tűnik, de apránként nulláról a közösségi média hősévé válhat. Ne várja el, hogy ez egyszerre megtörténik, és ne aggódjon túl gyorsan.

Állítson be olyan célokat, amelyeket valóban elérhet, akár hosszú távon, akár rövid távon. Legyen konkrét, mit szeretne tenni: a „több követő beszerzése” helyett azt állítsa, hogy „100 követőt szerezzen ez év június 10-ig”. Minden célnak mögötte szilárd tervnek kell lennie a nyomon követés biztosítása érdekében. A terv gyors elindításának néhány módja:

  • Rendszeresen közzétesz: A blogokhoz hasonlóan a közösségi média-fiók, amely nem tartja folyamatosan az árukat, dömpingelt lehet.
  • Verseny lebonyolítása: Kérje meg az embereket, hogy kövessék az oldaladat, vagy tetszik nekik, hogy nyerjenek díjat. Ez egy nagyszerű módszer a követők gyors megszerzésére!
  • Címkézés és megemlítés: Több ember látja a márkáját, ha hozzászólásait más oldalakhoz kapcsolja címkézéssel és megemlítéssel. Azok az emberek, akik követik az azok oldalait, akkor még akkor is látják az Ön üzenetét, ha még nem követnek téged (még).
  • Használja az elemzést: Nézze meg, hogyan befolyásolják egyes bejegyzésed kedveléseidet, megosztásait, nézeteit és követéseit. Ha sikerrel jár, érdemes többet megtenni.

2. Készítse el a kiküldetési ütemtervet

Legyen stratégiai a tartalma ütemezésekor. Lehet, hogy lelkesen fogadja az üzenetet, de az optimális olvasóközönség érdekében ellenőrizni kell az időzítést. A közelről egymáshoz közel küldött üzenetek spam. Ehelyett tegye közzé a hozzászólásait minden egyes közösségi média platformon egy jól ütemezett ütemterv szerint.

Amikor promóciós üzeneteket küldesz, tegyen ki egy napot egy-egy hozzászólást több nap alatt, és kérje meg őket, hogy mondják el ezt a történetet más módon. Ezután küldjön néhány további hozzászólást a következő héten. Tartsa tartalmát egyedivé, de ne félj hangsúlyozni a fontos üzeneteket. Ez biztosítja, hogy ne jelentsen túl tartalmat vagy felesleges legyen, de nem feledkezik meg arról, hogy széles körben elterjeszti az összes követõ számára.

Bizonyos napszakokban jobb az üzenet eljuttatása, mint másoknál, mivel az emberek hajlamosak a közösségi médiát a nap bizonyos kulcsfontosságú pontjain ellenőrizni. A különböző platformok eltérő optimális időtartamúak a feladáshoz, bár hajlamosak az átfedésekre. A legmegfelelőbb közönség a Facebook-on való közzétételre a szerdauták és csütörtökök 12–22 között, míg az Instagram-on való közzétételre a legjobb idő 3 órakor kezdődik. szerdán délután 5-ig péntek reggel.

3. Használja az Automatizálást

Az idő pénz, és bármely iparágban a cél általában az, hogy minél kevesebbet tegyenek meg a lehető legkevesebb idő alatt. Vállalkozása nem lesz idegen ebben a mentalitásban, és ha a közösségi média stratégiáját automatizálja, rövidebb idő alatt sokkal többet érhet el..

A közösségi média menedzsment platformjai HootSuite lehetővé teszi a hozzászólások ütemezését az összes közösségi média területén. Ez azt jelenti, hogy egyszerre létrehozhat egy sor tartalmat, hozzáadhatja azokat a választott közösségi médiakezelő platformon, és elérhetővé teheti azokat a hirdetési ütemezésben megadott időpontokban..

A megtakarított időt felhasználhatja további hozzászólások létrehozására és feltöltésére – vagy több tartalmat tölthet fel a blogjába: cikkeket, videókat, infographikákat, nevezheti el.

Fontos megjegyezni, hogy minél több bejegyzés van, annál nagyobb a esélye, hogy a közönség veled foglalkozzon. De – és ez fontos – nem a minőség rovására.

4. Feladás a megfelelő időben

Nem elegendő, ha óránként egyszer csak a pontra fekszik – akkor is feladnia kell, amikor követői a legaktívabbak.

A közösségi média-fiókokba beépített elemzési funkciókkal, valamint a Google-n keresztül elérhető lehetőségekkel elemezheti követői viselkedését annak megállapításához, hogy mely régiókban helyezkednek el – és hogy mikor olvasják el a hozzászólásaikat.

Miután megszerezte ezeket az adatokat, stratégiailag ütemezheti a bejegyzéseit, így követői nagyobb valószínűséggel látják őket. Természetesen minél többen látják az embereket és velük kapcsolatba lépnek az emberek, annál sikeresebbek lesznek a forgalom generálásában.

5. Fejlessze márka hangját

Minden márkának szüksége van egy hangra, és hogy megtalálja, ne keresse tovább, mint a célközönséget. A márka hangja az üzenet, amelyet az ügyfeleknek ad, és annak kézbesítési módja. Segít az embereknek abban, hogy megismerjék azt, amit mond, és kapcsolatot létesítsen márkájával, termékeivel és szolgáltatásaival.

A megfelelő ügyfelek vonzása mind attól függ, hogy beszélsz-e az ő nyelvükkel. A kutatások azt mutatják, hogy a márka hangja hozzájárul az ügyfelek bizalmához és lojalitásához. Segít megkülönböztetni más márkáktól. Ha megtalálta a hangját, használja ezt következetesen a közösségi médiában. Ha ez drasztikusan megváltozik, ez megzavarhatja és akár kikapcsolhatja néhány vevőt.

6. Kövesse nyomon a haladását

Minden alkalommal, amikor megváltoztatja a közösségi média stratégiáját, még csak egy kicsit is, gondosan figyelemmel kell kísérnie, mi történik utána. Ellenőrizze elemzéseiben a részvények, retweettek, kattintások és egyéb adatok növekedését vagy esését, amelyek megmutatják, hogy a változás pozitív vagy negatív volt-e.

Egy másik mutató bármilyen visszajelzés, amelyet közvetlenül követői küldnek neked. Arra számíthat, hogy ha következetesen ütemezett ütemtervre spam nélkül, akkor elérhetősége megnőtt. Ha eltérő eredményeket kaptál, vegye figyelembe az adatokat annak meghatározásához, hogy mit változtasson. Lehet, hogy csak több időre van szüksége.

7. Ellenőrizze a versenyt

Több mint 50 millió kisvállalkozás használja a Facebook-ot, ezek 70% -a Twitter-en működik, és míg csak 9% -uk a YouTube-on, ez a szám folyamatosan növekszik. Az esély az, hogy legalább a versenytársak egy vagy több közösségi média platformon vannak.

Vessen egy pillantást arra, amit ugyanazon a piacon végeznek vállalkozások. Nem csak ötleteket kap, hanem ellenőrizheti, hogy ügyfeleik hogyan reagálnak ezekre a bejegyzésekre. Talán látni fogja, hogy fel van állítva, vagy megtudhatja, hogy munkát kell tenned, hogy lépést tartson.

8. Légyen

Az emberek nem lépnek fel a közösségi médiába, hogy kapcsolatba lépjenek a „vállalkozásokkal” – szeretnének kapcsolatba lépni valódi emberekkel, akikkel kapcsolatba léphetnek. Tehát, bár szeretne olyan vállalkozást hirdetni, amely reklámozza vállalkozását, azt egyensúlyba kell hozni olyan tartalommal, amely hasznos, segítőkész, szórakoztató vagy egyéb módon hozzáadott értéket jelent az olvasók számára.

A közönséggel való kapcsolat megteremtésének első lépéseként nézd meg követői közösségi média profiljait. Nézze meg, milyen dolgok érdekli őket, és hogyan kapcsolhatja össze ezeket termékeivel vagy szolgáltatásaival.

Olyan tartalmat tegyen közzé, amely vonzza őket, és nem vesz túl sok időt idejükbe. Íme néhány hatékony stratégia az ügyfelek eléréséhez:

9. Ragaszkodj hozzá

Annak érdekében, hogy messze menjen a közösségi média marketingjéről, be kell építenie a munkát. Ez azt jelenti, hogy kitartó és tudatosnak kell lennie a hozzászólásaival és az irataival kapcsolatban. Ha több kattintást és nézetet szeretne kapni, akkor maradjon vele.

Maradjon a kidolgozott társadalmi promóciós ütemtervnél, és legyen konzisztens és kitartó a cikk többi taktikája mellett a forgalom növelése érdekében.

Még ha nem is észrevesz egy nagyobb változást azonnal, akkor csak egy részletre van szükség, hogy megosszák újra és újra. Ez az egy további hozzászólás megváltoztathatja a webhely forgalmát, és ezáltal növelheti forgalmát a következő szintre.

Következtetés

A vállalkozás elindítása a közösségi médiával nélkülözhetetlen marketing stratégia, de munkát és időt igényel. A fenti tippek használata nagyszerű módja annak, hogy segítsen Önnek az indulásban, és vállalkozását előtérbe helyezi a sikeres közösségi média jelenléte felé.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me