9 Këshilla për Marketingu në Median Sociale për të filluar biznesin tuaj

Mësoni si ta filloni biznesin tuaj me media sociale duke përdorur këto 9 këshilla të marketingut në mediat sociale që do të drejtojnë trafikun dhe gjenerojnë shitje.


Këshilla për marketing në median sociale (SMM) për biznesin tuaj

Përdorimi i mediave sociale për biznesin tuaj është një strategji e provuar me kohë dhe e provuar e marketingut që funksionon. Ai jo vetëm që drejton trafikun në faqen tuaj të internetit, jep ekspozimin e biznesit tuaj dhe gjeneron shitje – por është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të qëndruar në kontakt me klientët tuaj ekzistues dhe për të mbledhur feedback për të mësuar se si mund të përmirësoni.

A E DINI? Njerëzit që përdorin media sociale kaloni mesatarisht 135 minuta në ditë në llogaritë e tyre në mediat sociale. Kjo ka mbi 2 orë çdo ditë!

Për ata të rinj për marketing në media sociale, zhvillimi i një prani të mediave sociale është një detyrë në dukje marramendëse. Shtë më shumë sesa thjesht të postosh disa mesazhe në llogaritë e tua të mediave sociale dhe pastaj të presësh që magjia të ndodhë. Po, kërkon kohë dhe përkushtim, por mund ta bëni. Ju do të duhet të jeni proaktivë kur dhe si promovoni biznesin tuaj në mediat sociale, duke qëndruar aktiv me përmbajtje të freskët dhe duke u angazhuar me ndjekësit tuaj.

Këshilla për zhvillimin e një prezence të mediave sociale

Qëllimi është të merrni më shumë ndjekës, klikime dhe aksione – por mbërritja atje kërkon përpjekje. Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të tërhiqeni.

1. Vendosni Golat e Arritshëm

Kur filloni një llogari të mediave sociale, numri i ndjekësve tuaj është zero. Ky numër duket i dobët, por pak nga pak mund të shkosh nga zero në heroin e mediave sociale. Mos prisni që të ndodhë të gjitha menjëherë, dhe mos u dekurajoni shumë shpejt.

Vendosni qëllime që mund të arrini në të vërtetë, si afatgjatë ashtu edhe afatshkurtër. Jini specifik për atë që dëshironi të bëni: në vend që të “fitoni më shumë ndjekës”, deklaroni se doni të “fitoni 100 ndjekës deri më 10 qershor të këtij viti”. Do qëllim duhet të ketë një plan të qëndrueshëm pas tij për të siguruar vijimin e tij. Disa mënyra si mund të filloni planin tuaj përfshijnë:

  • Posto rregullisht: Ashtu si me bloget, një llogari e mediave sociale që nuk vazhdon të sjellë mallrat mund të hidhet.
  • Drejtoni një konkurs: Kërkojuni njerëzve të ndjekin ose të pëlqejnë faqen tuaj për një shans për të fituar një çmim. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar ndjekësit shpejt!
  • Shënoni dhe përmendni: Më shumë njerëz do ta shohin markën tuaj nëse i lidhni postimet tuaja në faqet e tjera me etiketime dhe përmendje. Njerëzit që ndjekin faqet e atyre do të shohin postimin tuaj edhe nëse nuk ju ndjekin (akoma.)
  • Përdorni analitikë: Kontrolloni se si postime të caktuara ndikojnë në pëlqimet, aksionet, pikëpamjet dhe vijimet tuaja. Nëse keni një sukses, ju mund të dëshironi të bëni më shumë nga kjo.

2. Hartoni një Orar të Postimit

Jini strategjik me kohën e përmbajtjes tuaj. Ju mund të jeni entuziast për nxjerrjen e mesazhit, por koha duhet të kontrollohet për lexueshmërinë optimale. Dërgimi i postave shumë afër së bashku është spam. Përkundrazi, publikoni postimet tuaja në secilën platformë të mediave sociale në një program kohor të mirë.

Kur dërgoni postime promovuese, vendosni një postim në ditë brenda disa ditësh dhe lërini që ata ta tregojnë atë histori në një mënyrë tjetër. Pastaj dërgoni disa postime të tjera javën tjetër. Mbani përmbajtjen tuaj unike, por mos kini frikë të theksoni mesazhe të rëndësishme. Kjo siguron që ju nuk do të postoni më shumë përmbajtjen ose nuk jeni të tepërt, por nuk do të lini pas dore ta shpërndani atë gjerësisht për të gjithë ndjekësit tuaj.

Disa kohë të ditës janë më të mira për të marrë një mesazh sesa të tjerët, sepse njerëzit kanë tendencë të kontrollojnë mediat sociale në pika të caktuara kryesore të ditës së tyre. Platforma të ndryshme kanë kohë të ndryshme optimale për tu postuar, megjithëse ato kanë tendencë të mbivendosjes. Koha më e mirë për të postuar në Facebook për të marrë shikimin më të madh është midis 12–2 p.m.on e Mërkurë dhe e enjte, ndërsa koha më e mirë për të postuar në Instagram ndryshon nga 3 p.m. të Mërkurën në 5 pasdite në mëngjes të Premten.

3. Përdorni automatizimin

Koha është para, dhe në çdo industri, objektivi është zakonisht të bëhet sa më shumë në sa më pak kohë të jetë e mundur. Biznesi juaj nuk do të jetë më i huaj me këtë mentalitet, dhe duke zgjedhur të automatizoni strategjinë tuaj të mediave sociale, mund të merrni shumë më tepër në më pak kohë.

Platformat e menaxhimit të mediave sociale si HootSuite ju lejojnë të planifikoni postime në të gjitha daljet e mediave tuaja sociale. Kjo do të thotë që ju mund të krijoni një grumbull të përmbajtjes në të njëjtën kohë, t’i shtoni ato në platformën tuaj të zgjedhjes për menaxhimin e mediave sociale dhe t’i bëni ata të shkojnë drejtpërdrejt në kohën që keni caktuar në orarin tuaj të postimit..

Ju mund të përdorni kohën që kurseni për të krijuar dhe ngarkuar më shumë postime – ose mund të ngarkoni më shumë përmbajtje në blogun tuaj: artikuj, video, infografikë, ju e emëroni atë.

Gjëja e rëndësishme për të mbajtur mend është se sa më shumë postime të vendosni atje, aq më e madhe është shansi që audienca juaj të angazhohet me ju. Por – dhe kjo është e rëndësishme – jo në kurriz të cilësisë.

4. Postoni në orët e duhura

Nuk është e mjaftueshme që thjesht të postosh në pikë një herë në orë – duhet të postosh edhe në kohën kur ndjekësit e tu janë më aktiv.

Duke përdorur veçoritë e analitikës të ndërtuara në llogaritë tuaja të mediave sociale, së bashku me ato që janë në dispozicion përmes Google, ju mund të analizoni sjelljen e ndjekësve tuaj për të përcaktuar se në cilat rajone janë bazuar – dhe kohën kur ata po lexojnë postimet tuaja.

Pasi të keni këto të dhëna, mund të planifikoni postimet tuaja në mënyrë strategjike, në mënyrë që ndjekësit tuaj të kenë më shumë të ngjarë t’i shohin ato. Natyrisht, sa më shumë njerëz që shohin dhe bashkëveprojnë me postimet tuaja, aq më të suksesshëm do të jenë në gjenerimin e trafikut.

5. Zhvilloni zërin e markës suaj

Everydo markë ka nevojë për një zë, dhe për ta gjetur atë, mos kërkoni më larg se audienca juaj e synuar. Zëri i një marke është mesazhi që u jep klientëve dhe mënyra e dorëzimit të tij. Ndihmon njerëzit të lidhen me ato që po thoni dhe të krijoni një lidhje me markën tuaj, produktet dhe shërbimet e saj.

Tërheqja e klientëve të duhur varet gjithçka nga ajo që ju po flisni gjuhën e tyre. Hulumtimet tregojnë se zëri i markës kontribuon në besimin dhe besnikërinë e klientit. Gjithashtu ju ndihmon të dalloni nga markat e tjera. Pasi të gjeni zërin tuaj, përdorni atë vazhdimisht në të gjithë median tuaj sociale. Nëse ndryshon shumë në mënyrë drastike, kjo mund të ngatërrojë dhe madje të çaktivizojë disa klientë.

6. Mbani gjurmët e përparimit tuaj

Sa herë që ndryshoni strategjinë tuaj të mediave sociale, edhe vetëm pak, duhet të monitoroni nga afër atë që ndodh më pas. Kontrolloni analitikën tuaj për një rritje ose rënie të aksioneve, retweet, klikimeve dhe të dhëna të tjera që do t’ju tregojnë nëse ndryshimi ishte pozitiv apo negativ.

Një tregues tjetër është çdo reagim i dërguar drejtpërdrejt nga ju ndjekësit tuaj. Mund të prisni që nëse postoni vazhdimisht në një orar pa spamming, mundësia juaj të rritet. Nëse keni rezultate të ndryshme, merrni parasysh të dhënat për të përcaktuar se çfarë të ndryshoni. Mund të duhet vetëm më shumë kohë.

7. Kontrolloni konkursin

Më shumë se 50 milion biznese të vogla përdorin Facebook, 70 përqind e tyre janë në Twitter, dhe ndërsa vetëm 9% janë në YouTube, ai numër vazhdon të rritet. Shanset janë që të paktën disa nga konkurrentët tuaj të jenë në një ose më shumë platforma të mediave sociale.

Shikoni se çfarë kompanitë në të njëjtin treg po bëjnë. Ju jo vetëm që do të merrni disa ide, por gjithashtu do të jeni në gjendje të kontrolloni se si reagojnë klientët e tyre në ato postime. Ndoshta do të shihni që keni një këmbë në këmbë, ose do të mësoni se duhet të bëni punë për të vazhduar më tej.

8. Jetë i Relatueshëm

Njerëzit nuk marrin në media sociale të bashkëveprojnë me “bizneset” – ata duan të jenë në kontakt me qenie njerëzore të vërtetë me të cilët mund të lidhen. Kështu që ndërsa dëshiron të postosh përmbajtje që promovon biznesin tënd, duhet të balancohet me përmbajtje që është e dobishme, e dobishme, argëtuese, ose në të kundërt shton vlerë për lexuesit tuaj.

Si hap i parë për t’u lidhur me audiencën tuaj, shikoni profilet e mediave sociale të ndjekësve tuaj. Shikoni se çfarë lloj gjërash i interesojnë ata dhe si mund ta lidhni atë me produktet ose shërbimet tuaja.

Posto përmbajtje që i tërheq atyre dhe nuk merr shumë kohë. Këtu janë disa strategji efektive që arrijnë klientët tuaj:

  • Përdorni hashtags – konkurrenca juaj ka shumë të ngjarë! 7 nga 10 hashtags në Instagram janë të markës. Gjithashtu, postimet me hashtags marrin 12.6 përqind më shumë angazhim sesa postimet pa. Kontrolloni për hashtags në trend për tu vërejtur më shumë.
  • Imazhet dhe videot e preferuara: përmbajtja vizive ka 40 herë më shumë të ngjarë të ndahet në mediat sociale sesa vetëm teksti.
  • Bëni një meme: Memet popullore janë të njohshme, dhe klientët marrin një goditje nga ajo kur bizneset japin rrotullimin e tyre në të.
  • Tërheqin ata me oferta speciale: 90 përqind e klientëve thonë se ata ndiqni bizneset në mediat sociale për të marrë marrëveshje dhe zbritje.

9. Rrinë me të

Në mënyrë që të largoheni me marketingun tuaj në median sociale, duhet të vendosni punën. Kjo do të thotë të jesh këmbëngulës dhe i qëllimshëm me postimet dhe ribotimet e tua. Nëse doni të merrni më shumë klikime dhe pamje, duhet të qëndroni me të.

Rrinë në orarin e promovimit shoqëror që ju zhvilloni, dhe të jetë konsistent dhe këmbëngulës me taktikat e tjera në këtë artikull në mënyrë që të rritet trafiku juaj.

Edhe nëse nuk vini re menjëherë një ndryshim të madh, gjithçka që ju nevojitet për një postim për të bërë virale është një aksion që ndahet përsëri dhe përsëri. Se një post shtesë mund të bëjë ndryshimin dhe të shtojë trafikun në faqen tuaj që do ta shtyjë biznesin tuaj në nivelin tjetër.

përfundim

Fillimi i biznesit tuaj me mediat sociale është një strategji thelbësore e marketingut, por kërkon punë dhe kohë. Përdorimi i këshillave të mësipërme është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’ju ndihmuar të filloni dhe vendosni biznesin tuaj në rrugën drejt zhvillimit të një prani të suksesshme të mediave sociale.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me