9 ефективни начина да подобрите степента на отпадане на уебсайта си

Имате висока степен на отпадане? Ето някои неща, които можете да направите, за да задържите посетителите си на уебсайта си и да подобрите оптимизацията на реализациите си в същото време.


Как да подобрим степента на отпадане

Стартирането на онлайн бизнес отнема много време и търпение. Трябва да се съсредоточите върху изграждането на ефективна комуникация със служителите, да гарантирате, че посетителите на сайта имат страхотно потребителско изживяване, да следите анализите си и много други ежедневни задачи.

Въпреки това, много търговци и собственици на онлайн бизнес се борят с анализи и със специфични статистически данни, които се съдържат в данните на уебсайта. Една от най-големите им болки е степента на отпадане на уебсайта им.

КАКВО Е СТАНДАРТ НА БОНС? С две думи, степента на отпадане е процентът на потребителите, които са напуснали сайта ви, след като са посетили само една страница.

Високите проценти на отпадане означават, че ви липсват възможности за реализация. Освен това няма да можете да създадете страхотно пътуване с клиенти, ако посетителите на сайта напускат, дори преди да видят какво можете да предложите.

Какво е добър процент на отпадане?

Високата степен на отпадане означава, че потребителите не разглеждат уебсайта Ви. Те просто кацат на вашия сайт и напускат, без да проверяват вашите други страници на сайта.

Да речем, че имате блог и целта ви е хората да четат повече от една статия. По същия начин, ако имате фирмен уебсайт, искате потребителите да надхвърлят вашата начална страница и след това да проверите какво имате да предложите.

И така, каква е добрата степен на отпадане?

Някои са съгласни, че наличието на 80-процентов отскок е страхотно, докато други ще го смятат за вредно. Независимо от това, добрият процент на отпадане ще зависи от целите на вашия бизнес.

Кликнете, за да щракнете

Независимо от това, повечето собственици на сайтове и мениджъри искат да намалят този проблем, колкото е възможно. Това е така, защото степента на отпадане служи като показател за използваемост на уебсайта, което означава, че може да повлияе на класирането на вашата търсачка.

Точно затова трябва да се научите как да подобрите степента на отпадане. В тази публикация ще разгледаме по-задълбочено деветте ефективни начина за това как можете да подобрите степента на отпадане на вашия сайт:

Ускорете вашия сайт

Скоростта на вашия сайт играе огромен фактор за определяне дали потенциалният потенциал ще остане на вашия сайт или не. Всъщност причиняването на забавяне с една секунда може да окаже значително влияние върху продажбите. Например, голяма компания като Amazon може да загуби над един милиард долара за закъснение с една секунда.

Повечето потребители очакват бързо и чисто преживяване. Така че, ако не сте сигурни дали вашият сайт е адекватен или не, добре, трябва да вземете предвид това: Потребителите очакват, че сайтът ще се зареди в рамките на две секунди. В противен случай повечето от тях ще напуснат и ще преминат към вашите конкуренти.

Има и две основни области, върху които трябва да се съсредоточите, ако искате да ускорите вашия сайт: медийни елементи и анимации.

Медийните елементи включват видеоклипове и изображения. За изображенията намалете размера им, без да намалявате качеството им. Ето някои онлайн инструменти, които могат да ви помогнат да направите това:

Що се отнася до видеоклиповете, не ги хоствайте на вашия сървър. Вместо това ги качете на Vimeo или YouTube и просто ги вградете в сайта си.

Сега, след като приключите с ограничаването на тези медийни елементи, е време да преминете към анимации. Трябва да имате възможно най-малко. Колкото повече скриптове трябва да се зареди от вашия сайт, толкова по-бавно ще стане.

Използвайте анимации и елементи, които са само в HTML5. Стойте далеч от тези, които използват Flash или Java. Също така не забравяйте да използвате бърз уеб хост.

Публикувайте висококачествено съдържание

Друг ефективен начин да увеличите времето, което потребителят прекарва на дадена страница е чрез изработка на висококачествено съдържание.

Тъй като създаването на съдържание все още е съвсем различна тема, “висококачественото” съдържание означава, че създавате съдържанието, което потребителят търси. В идеалния случай тя трябва да е от значение за тяхното търсене и трябва да реши конкретна болка или проблем в живота им.

Други просто търсят прост отговор на своите въпроси. Ако успеете да разрешите това и да им осигурите стойност, вероятно е те да се върнат и да се придържат.

Също така, помислете за вашите съдържателни пропуски и конкуренти, така че да имате представа за типа съдържание, което аудиторията ви иска, но не е лесно достъпна.

БЪРЗ СЪВЕТ: Докато продължавате да добавяте повече съдържание и създавате повече стойност за аудиторията си, скоро ще установите, че степента на отпадане вероятно ще се свие.

Направете уебсайта си мобилен

Вероятно е, че повечето потребители ще гледат вашия сайт от множество устройства. И така, оптимизирали ли сте за съдържанието на сайта, за да се поберат в тези различни екрани?

Ако отговорът е не, тогава трябва да го направите.

Средно хората вдигат телефоните си приблизително 58 пъти на ден. Във връзка с това, 62 процента достъп до интернет, използвайки мобилните си телефони.

С увеличаването на броя на хората, които имат достъп до интернет, използвайки мобилните си устройства всяка година, неспособността да се оптимизира вашия сайт за мобилни е като практически умоляване на потребителите да отскачат на страницата ви и да търсят другаде.

Вашият сайт трябва да има отзивчив дизайн, за да осигури на посетителите на вашия мобилен сайт отлично потребителско изживяване.

Увеличете максимално потребителския опит

Трябва да осигурите на всеки, който се приземи на вашия сайт, оптимално потребителско изживяване. Значение, вашият сайт трябва да бъде:

  • Сравнително лесна за навигация
  • Лесен за четене
  • Съответстващ на техните нужди
  • Силно персонализиран

Елементите, които посетителите трябва да виждат на вашата страница, трябва да отразяват това, което знаете от тях.

Да приемем, че потребител е посещавал сайта ви преди. Можете да предлагате предложения за съдържание въз основа на техните предишни интереси.

Имайте високо релевантна CTA

По същия начин трябва да бъдете конкретни и с действията, които искате потребителите да предприемат на вашата страница, след като консумирате каквото и съдържание предлагате..

След като вече знаете какво искате да правят, можете да ги подканите да предприемат действия, като предоставите ясна и точна CTA или призив за действие.

Колкото повече CTA, които поставяте на страницата, толкова повече ще объркате перспективите си и ще ги затрупате.

Въпреки че е чудесно да имате много CTA на една страница и вие се доверявате на потребителите да я оценят преди да предприемат действия, това не се случва често.

От страна на потребителя трябва да е без усилие да намери своя CTA и да предприеме действия без караница. Така че, не ги затрупвайте, като предоставяте десетина CTAs.

Помислете за намерението на вашия потребител и как тези страници могат да постигнат или постигнат целта си. След това включете подходящ и ясен призив за действие, за да помогнете да свършите работата.

Използвайте излезли изскачащи прозорци

Използването на изскачащи прозорци може нараства степента на отпадане на вашия сайт Защо? Е, в по-голямата си част, изскачащите прозорци дразнят и обезсърчават много хора.

От друга страна, има още една категория, наречена изскачащи прозорци с размери. Известно е, че тези изскачащи прозорци намаляват процента на отпадане.

Но как? Е, за разлика от тези досадни поп-нас, изскачащите прозорци с мащаб на излизане се появяват само когато някой реши да остави страница или уебсайт.

Тъй като този човек вече си тръгва, тогава няма какво да губиш, когато хвърлиш изскачащ прозорец.

Използвайте ангажиране на мултимедийно съдържание

Известни са също изображения и видеоклипове, които увеличават ангажираността на сайта. Точно затова публикациите във Facebook, които съдържат изображения, се споделят 2,3 пъти повече от тези, които не са.

Добавянето на подходящи, висококачествени изображения ще насърчи потребителите да се ангажират изцяло с вашето съдържание, ще ги примами да научат повече за вашата марка и да постигнат здравословни проценти на отпадане.

Само не забравяйте да добавяте тези визуализации, без да наранявате скоростта на зареждане на страницата на уебсайта си. Освен това помислете за типа на файла, който искате да използвате, така че да не навреди на общите проценти на отпадане на вашия сайт.

Връзка към сродни публикации и статии

Ако искате да избегнете използването на потребители от вашия уебсайт, помислете за свързване на съдържанието ви с други страници на вашия сайт.

Това е доста подобно на вътрешното свързване. Но с този подход представяте конкретни публикации, които посетителите ви биха искали да посетят следващия.

Например, можете да добавите свързани публикации в края на публикацията си в блога. Това ще даде на потребителите какво да правят, след като прочетат публикацията ви.

Впечатлете посетителите с невероятен дизайн

Друго нещо, което ще подтикне хората да напуснат сайта ви, е лош дизайн на сайта. Това обяснява защо ние подчертаваме значението на отличния уеб дизайн за нашите клиенти Sytian Productions.

Хвърлете невероятния дизайн на уебсайта и посетителите на вашия сайт няма да му помогнат, а да се залепят като лепило.

Така че, ако дизайнът на вашия сайт е наред, значи е крайно време да инвестирате в редизайн на уебсайт. Това ще направи вашия сайт изпъкващ и може да помогне за намаляване на степента на отпадане.

Над теб

Имате го. Както може би сте разбрали, има няколко начина, които могат да ви помогнат да намалите степента на отпадане на вашия сайт. Само имайте предвид, че всеки сайт е различен.

Трябва също да вземете предвид ограниченията си, както и целевата си аудитория, когато решите дали степента на отпадане или не е твърде висока.

Освен това, с развитието на вашия бизнес, вие също ще започнете да идентифицирате специфичните болкови точки на вашата целева аудитория. Това ще ви помогне да предоставите на потребителите опит, който ще ги задържи на вашия сайт много по-дълго след първоначалното кликване върху резултатите от търсенето.

Когато това се случи, вашите проценти на отпадане ще спаднат, а броят на ангажираните потребители ще скочи бързо. И така, кой от тези съвети ще приложите първо на вашия сайт?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me