9 arsyet pse faqja juaj ka nevojë për bisedë të drejtpërdrejtë (dhe si ta shtoni atë)

Dëshironi të shtoni një kuti live chat në faqen tuaj, për të përmirësuar marrëdhëniet tuaja me klientët? Mësoni si të integroni chat live në faqen tuaj të internetit dhe si ta përdorni.


Si të shtoni një bisedë live

Biseda live është bërë një mjet i popullarizuar dhe i fuqishëm për marrëdhëniet e shërbimit ndaj klientit. Shumë biznese të mëdha me emra markash përdorin chat live në faqet e tyre të internetit. Sidoqoftë, biseda live mund të jetë një mjet i shkëlqyeshëm edhe për bizneset e vogla.

Numrat thjesht nuk gënjejnë. Mijëvjeçarët dhe më shumë se gjysma e të gjithë klientëve thonë se preferojnë bisedën live përmes thirrjeve telefonike ose emailit.

Klikoni për të Tweet

Në këtë udhëzues, ne do të diskutojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me vendosjen dhe funksionimin e një kutie bisede në faqen tuaj.

Një shembull i një kutie live chat të instaluar në Ahrefs, duke përdorur Intercom. Softueri mund të përdoret për të ndihmuar në përgjigjen e çdo pyetjeje që vizitorët mund të kenë dhe potencialisht t’i futin ato tek klientët.

Pse biznesi juaj duhet të ketë chat live?

Biseda live mund të jetë një tipar shumë i dobishëm për të patur në faqen tuaj dhe diçka që mund të përmirësojë marrëdhëniet tuaja me vizitorët dhe klientët. Mendoni për përvojat tuaja të kaluara në faqet e internetit të tjera. Sa herë keni gjetur një bisedë live të dobishme? Më poshtë janë disa arsye pse dëshironi të shtoni një kuti bisede në faqen tuaj.

1. Përmirëson Normat e Konvertimit

Qasja proaktive që ofron chat live është vërtetuar se ndihmon në shndërrimin e vizitorëve në drejtime. Nëse keni një dyqan në internet, ky është një hap i rëndësishëm për të gjeneruar më shumë shitje. Studimet kanë treguar që vizitorët e faqes në internet që përdorin bisedën live kanë tre herë më shumë të ngjarë të bëjnë një blerje. Vetëm duke arritur dhe siguruar ndihmë, ju mund ta shndërroni një vizitor në një epërsi dhe me shpresë në një klient. Lidhja e çastit që ofron chat live ndihmon vizitorët të përbëjnë mendjen e tyre. Një anëtar i ekipit të shitjeve gjithashtu mund të ndihmojë në bindjen e klientëve që janë në gardh rreth blerjes. Mundësitë janë shumë të prekshme në këtë drejtim.

2. Trajton pyetjet e klientit shpejt & në mënyrë efikase

Agjenti mesatar i mbështetjes mund të trajtojë deri në tre biseda në të njëjtën kohë. Kjo do të thotë se ata mund të ndihmojnë tre herë më shumë klientë sesa me një telefonatë ose email. Në të vërtetë, biseda live siguron një ndërveprim shumë më të shpejtë sesa këto forma të tjera kontakti. Komunikimi bëhet më i lehtë, më i shpejtë dhe më i efektshëm.

3. Ju jep një Edge Kundër Konkurrencës Suaj

Përdorimi i bisedës live gjithashtu mund të ju jap përparim konkurrencës. Më pak se dhjetë përqind e të gjithë faqeve të internetit aktualisht përdorin chat live. Jo vetëm që mund të ofroni shërbim më të mirë të klientit me chat live, por gjithashtu mund të mahnitni edhe klientët. Bizneset e tjera që nuk kanë integruar live chat nuk do të jenë në gjendje të konkurrojnë dhe do të humbasin klientët në shërbimin tuaj të lartë.

4. Kualifikon Drejtuesit

Vizitorët në faqen tuaj që fillojnë një bisedë live shpesh janë kurioz nëse shërbimi / produkti juaj është përshtatshmëria e duhur për ta. Ju mund të përdorni bisedë të drejtpërdrejtë për të kualifikuar direkt rezultatet tuaja, duke u dhënë atyre pyetje dhe përgjigje të menjëhershme.

5. Zgjeron arritjen e tregut

Së fundmi, biseda e drejtpërdrejtë mund t’ju ndihmojë të zgjeroni mundësitë e tregut. Konsumatorët kanë më mirë besim në bërjen e biznesit me kompani që ata të mund të përdorin lehtë. Vetëm të kesh një faqe në internet me një dyqan online nuk është e mjaftueshme për t’i bindur ata të blejnë. Sidoqoftë, me chat live, vizitorët e rinj mund të bëjnë kërkime dhe blerje pasuese me një klik të thjeshtë. Ju madje mund të filloni të merrni pyetje dhe klientë nga e gjithë bota.

6. Lidh & Ndërton besim

Siç u përmend më parë, bisedat e gjalla ndihmojnë në kultivimin e bashkëveprimit dhe përmirësimin e përvojës së klientit. Këta dy faktorë ndihmojnë gjithashtu në ndërtimin e besimit. Konsumatorët e dinë që mund të mbështeten në biznesin tuaj për të ofruar ndihmë kur u nevojitet. Kur një klient po kërkon në mënyrë aktive përgjigje dhe i merr ato, ata do të jenë mirënjohës. Ata gjithashtu do të fillojnë ta shohin biznesin tuaj si të besueshëm.

Ndërtimi i besimit dhe vendosja e besnikërisë së klientit mund të krijojë fazën e marrëdhënieve tuaja me klientët. Nëse një perspektivë hyri në faqen tuaj për të blerë ose marrë informacion dhe kishte një përvojë pozitive, ka të ngjarë që ata të kthehen. Kur i vendosni klientët tuaj të parët dhe ofroni ndihmë të menjëhershme me chat live, ata do ta mbajnë mend atë. Në këtë mënyrë, ju po forconi lidhjen midis biznesit tuaj dhe klientëve tuaj. Kjo është diçka që do të sigurojë marrëdhënie më të mira dhe më të gjata të klientit.

7. Përmirëson Informacionin tuaj

Shtë e rëndësishme të merreni parasysh se çfarë vizitorët kërkojnë rregullisht. Nëse shihni se vizitorët vazhdojnë të pyesin për çmimin ose politikën, shfrytëzojeni këtë si një mundësi për të azhurnuar faqen tuaj. Biseda live është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë reagime. Ju mund ta përdorni këtë reagim në mënyrë konstruktive për të mbushur çdo vrimë në informacion. E gjithë biznesi mund të përfitojë nga pak perspektiva e klientit.

Aftësia për të ruajtur dhe arkivuar bisedat do të thotë që gjithmonë do të ketë këto informacione në skedar. Edhe pse një biznes mund të mos zbulojë një çështje menjëherë, ata ende kanë mundësinë ta bëjnë këtë. Pikat e dhimbjes, siç dihen, ekzistojnë gjithmonë. Përdorimi i arkivave të bisedave të drejtpërdrejta për të gjetur dhe korrigjuar çdo problem do të ndihmojë biznesin të përmirësojë praktikat e tyre. Konsumatorët gjithashtu do të marrin parasysh aftësinë e biznesit tuaj për ta ndryshuar dhe e vlerësojnë atë.

8. Rrit kënaqësinë e klientit

Biznesi i vogël duket se do të përfitojë më shumë nga bisedat e drejtpërdrejta. Jo vetëm që biznesi fiton më shumë afërsi me klientët, por ata mund ta ruajnë atë më lehtë. Pavarësisht nga sasia e stafit që ata kanë, përdorimi i bisedës live do t’ju ndihmojë të mbani klientët të lumtur. Studimet kanë treguar që faqet e internetit me chat live kanë një shkallë më të lartë të kënaqësisë. Kjo do të thotë që më shumë vizitorë largohen të kënaqur.

Një shkallë më e lartë e kënaqësisë lidhet drejtpërdrejt me një kohë më të shpejtë të zgjidhjes së problemit. Shumë biznese kanë dokumente trajnimi ose video për të ndihmuar klientët të lundrojnë në faqet e tyre. Agjentët mund t’i sigurojnë këto për përdoruesit për të pakësuar kohën e tyre të zgjidhjes së problemeve. Për më tepër, aftësitë e ndarjes në ekran do t’i lejojnë agjentët të dalin në rrënjë të problemit. Këto lloj aftësish nuk janë të mundshme me telefonimin bazë.

Linja e Fundit: Biseda live e bën më të përshtatshëm për vizitorët të blejnë nga biznesi juaj. Ata mund të shfletojnë produktin tuaj, ndërsa shpejt kërkojnë informacionin shtesë që ju nevojiten. Ata nuk do të lidhin telefonin, duke pritur për një agjent për t’i ndihmuar ata.

Si të shtoni Chat Live në Uebfaqen tuaj

Mos u shqetësoni, integrimi fizik i bisedës live në faqen tuaj të internetit nuk është aq i vështirë sa mund të mendoni. Në fakt, shumica e kompanive kanë bërë që procesi të ristrukturohet. Ndërsa disa përdorin vetëm kod, të tjerët preferojnë widget. E gjitha varet nga faqja juaj e internetit dhe ajo që preferoni të përdorni.

Pamja e ekranit të LiveChatIncBiseda live është një nga kutitë më të njohura të bisedave në treg dhe ofron një larmi karakteristikash.

LiveChat, për shembull, ka një proces instalimi shumë të drejtpërdrejtë.

 • Së pari, duhet të regjistroheni për shërbimin. Nëse dëshironi të shkoni në një test-drive, ka një gjykim tridhjetë ditësh në dispozicion.
 • Hyni në llogarinë tuaj dhe futni faqen tuaj Cilësimet. Nën cilësimet gjeni kanalet dhe widget Chat.
 • Klikoni dhe kopjoni kodin që ofron kjo faqe.
 • Ngjiteni të njëjtin kod në CSS të faqes suaj të internetit para etiketës.
 • Rifreskoni faqen. Nëse kodi është shtuar me sukses, duhet të shihni widget e bisedës live në fund të faqes.

Sidoqoftë, nëse faqja juaj është në një platformë si WordPress, Bigcommerce ose Shopify, do të duhet të ndiqni disa hapa të ndryshëm. E njëjta gjë vlen edhe për integrimet e palëve të treta. Sidoqoftë, LiveChat ju ka mbuluar. Uebfaqja e tyre përfshin udhëzime të lehta për t’u ndjekur për instalime të të gjitha llojeve. Thjesht bëni pak gërmime për të gjetur procedurën e nevojshme për faqen tuaj.

Pasi të keni instaluar bisedën tuaj live, sigurohuni që ta rregulloni në faqen tuaj për të optimizuar përvojën. Vizitorët do të ndjehen më pak të vështirë me përdorimin e bisedës nëse përshtatet mirë me pjesën tjetër të faqes. Gjithashtu, mos harroni të rregulloni ftesat dhe përshëndetjet tuaja automatike. Këto duhet të jenë të mjaftueshme për të nxitur një përgjigje, por jo për të mërzitur vizitorët. Më në fund, mësoni gjithçka që mundeni për tiparet për të maksimalizuar efektivitetin e tyre.

Këshilla & Truket se si të përdorni bisedën tuaj live

Tani që të gjithë jeni të mbërthyer në chat live dhe si mund ta ndihmojë biznesin tuaj, ka shumë gjëra për tu mbajtur në mend. Biseda live nuk është një magji magjike. Thjesht vendosja e saj në faqen tuaj nuk do të forcojë shitjet dhe shërbimin tuaj menjëherë. Ju do të duhet të jeni të zgjuar në lidhje me cilësimet e bisedës suaj, në mënyrë që të përmirësoni vërtet përvojën e përdoruesit. Mos harroni se ndonjëherë do të jetë një rast provimi dhe gabimi.

Vendosja e kutisë së bisedës

Një nga gjërat më të rëndësishme për t’u marrë parasysh është se ku mund të vendosni kutinë tuaj të bisedës. Ndërsa faqja fillestare është zakonisht faqja më e vizituar, mund të mos jetë vendi ideal. Përsëri, ne nuk duam të ndërpresim përvojën e përdoruesit. Kjo është dyfish e vërtetë nëse ende nuk merren me informacion gjithëpërfshirës. Konsideroni vendosjen e një kutie bisede në faqen tuaj të çmimeve dhe faqen e kontaktit.

Këto faqe ka të ngjarë të jenë aty ku vizitorët do të kenë më shumë pyetje. Prandaj, hyrja për të ndihmuar këtu patjetër do t’ju interesojë. Nëse biznesi juaj ofron një shërbim prove, shtoni gjithashtu opsionin e bisedës live në atë faqe. Vizitorët mund të kenë më shumë të ngjarë të fillojnë një gjykim falas kur e shohin se vjen nga një biznes miqësor ndaj përdoruesve. Nëse ata janë të kënaqur me gjykimin, kjo gjithashtu mund të jetë arsyeja e njëjtë që ata vazhdojnë të paguajnë për shërbimin.

Ndërsa përdorni mesazhe të konservuara ose mesazhe të para-programuar, mund të ndihmojnë të jeni të kujdesshëm për të mos i tepruar ato. Qëllimi i përdorimit të bisedës live është t’i jepni përvojës së klientit një prekje personale. Nëse klientët ndjehen të bombarduar me mesazhe nga një robot, ata nuk do ta vlerësojnë atë. Mesazhet e konservuara mund të jenë të dobishme, por në doza të vogla. Mendoni se cilat faqe të faqes tuaj të internetit do të përfitonin prej tyre.

Përmbajtja dhe koha

Programimi i ndërveprimeve me chatbot është një proces kompleks dhe është thelbësore që të investoni pak kohë dhe përpjekje për ta bërë atë siç duhet. Ju ose mund të punësoni një shkrimtar me cilësi të lartë në faqet si Besoni letrën time, të planifikoni ndërveprimet tuaja siç duhet ose të keni një qenie njerëzore të gjallë për të bërë komunikimin për ju.

Kur agjentët janë në internet, në orarin e punës tuaj të biznesit, ata janë të lirë të ndihmojnë. Dërgimi i një njoftimi të shpejtë që tregon se agjentët janë në internet do të merrni një përgjigje më të mirë. Ndonjëherë vetëm komoditeti i njohjes së ndihmës është se shton shumë në përvojën e klientit. Nëse vizitorët kanë pyetje, ata do të kenë më shumë gjasa të arrijnë.

Ndërsa nuk ka një kornizë kohore ‘të përsosur’ për nxitjen e një bisede, mund të provoni qasje të ndryshme. Në përgjithësi, sa më shumë kohë të kalojë një përdorues në një faqe, aq më shumë pyetje mund të kenë. Mos harroni se vizitorët duan që jeta e tyre të thjeshtësohet. Mos e ndërlikoni më shumë bisedën. Përdorni përshëndetje të thjeshta për të filluar bisedën.

Kushtojini vëmendje metrics

Ekziston edhe ana e përcjelljes dhe analitikës së bisedës live. Jo vetëm që mund të mbani biseda, por gjithashtu mund të matni sa vizitorë janë duke u përfshirë në to. Shumica e shërbimeve ju lejojnë të shihni se sa kërkesa chat janë injoruar ose pranuar. Ky informacion do t’ju ndihmojë të përmirësoni shërbimet tuaja të bisedimit të drejtpërdrejtë. Për më tepër, mund të ndihmojë agjentët tuaj një pasqyrë të shërbimit të tyre, gjithashtu.

Karakteristikat e ndjekjes gjithashtu do t’ju ndihmojnë të përmirësoni sitin tuaj në tërësi. Me këto karakteristika, ju mund të matni trafikun për të parë se nga vijnë vizitorët. Informacione si kjo mund t’ju ndihmojnë të rregulloni përvojën e përdoruesit. Për të mos përmendur, do të keni mundësi të krijoni strategji më të mira të marketingut me këtë informacion në majë të gishtave. Këto mjete ju ndihmojnë të rriteni dhe përmirësoni shërbimin tuaj në internet si një e tërë.

përfundim

Me pak fjalë, ka shumë rezultate pozitive që mund të vijnë nga shtimi i bisedës live në faqen tuaj të internetit. Më e rëndësishmja është që ju të përmirësoni marrëdhëniet tuaja me klientët. Marrëdhëniet më të mira me klientët kultivojnë besnikërinë e klientit. Të gjitha bizneset, veçanërisht bizneset e vogla, mbështeten te klientët besnikë. Kur dorëzoni, do të fitoni dhe mbani besimin e klientit tuaj.

Analizimi i faqes suaj të internetit dhe plotësimi i ndonjë boshllëku në informacion është një nënprodukt i domosdoshëm i bisedës live. Tregimi i bazës tuaj të klientit që jeni i gatshëm të ndryshoni dhe përmirësoni do t’ju largojë. Asnjë biznes nuk është perfekt, por duke treguar se mund të rriteni ju largon nga pjesa tjetër. Kjo prirje për ndryshim do të ndihmojë gjithashtu në ndërtimin e besimit të klientit. Konsumatorët do t’ju shohin se jeni në anën e tyre dhe jo vetëm duke kërkuar përfitime financiare.

Sidoqoftë, ka shumë përfitime financiare që duhet të bëhen me chat live. Realiteti është që ky ndërveprim në internet është ai që ndihmon në shndërrimin e vizitorëve në udhëheqje. Ky dallim delikate mund të jetë ajo që e bën ose prish një shitje. Nëse një vizitor po mendon për një blerje dhe më pas të nxitet me një bisedë, pranimi i tyre i asaj bisede mund të jetë faktori vendimtar. Shumë biznese kanë rritur shitjet e tyre duke zbatuar chat live.

Përveç rritjes së shitjeve, ju mund të ulni shpenzimet tuaja. Konsideroni faturat më të ulëta të telefonit dhe më pak agjentë të nevojshëm për shërbimin e klientit. Nëse klientët e dinë që mund të përdorin chat live, ata do ta preferojnë atë gjatë thirrjeve telefonike të gjata. Kjo do të thotë që më pak telefona telefonojnë, por më shumë klientë marrin ndihmë. Agjentët do të jenë në gjendje të ndihmojnë më shumë se një klient në të njëjtën kohë dhe të zvogëlojnë kohën e tyre të pritjes.

Kështu, ka mjaft prapa që mund të vijnë nga shtimi i bisedës live në faqen tuaj të internetit. Për biznesin më të vogël, përmirësimi i marrëdhënieve me klientët dhe përvoja e klientit do të paguhet në një mënyrë të madhe. Ulja e kostove në mënyrën se si ka një bonus të shtuar. Për më tepër, rritja e shitjeve do të jetë gjëja më e rëndësishme që kompania juaj mund të fitojë nga bisedat e drejtpërdrejta. Prandaj, ju lutem mos e hiqni atë më.

Klientët tuaj do të jenë më të lumtur dhe do t’i besojnë kompanisë tuaj më shumë. Shanset janë që ju gjithashtu do të jeni një hap përpara nga konkurrentët tuaj, që është një plus. Merrni ca kohë për të vlerësuar kompanitë që ofrojnë shërbime të drejtpërdrejta chat dhe shikoni se cili është më tërheqës për ju. Vlerësoni faqen tuaj të tanishme dhe vendosni se si mund të integroni chat live në të. Mos merrni shumë kohë duke vendosur pasi interneti nuk pret askënd!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map